Luleå HF

115820 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2449680

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Oscar Emgsund och tvåmetersmannen William Worge Kreü rapporterades till DIFiplinnämnden. Tydligen hade också handskarna åkt avd et hade jag missat. Det blev 2 matcher avstängning på båda vilket man väl kunde gissat. Jobbigt för Luleå att bli av med Engsund två matcher, inte bra.

Läste Engsunds intervju med Oskarstidningen, Oscar frisk och kul som vanligt:

" Det var tidigt i den andra perioden, strax efter att Oskarshamn vänt ett 1–2-underläge till 3–2, som William Worge Kreü och Oscar Engsund rök ihop. Spelarna åkte ihop och började efter lite tjafs ett ordenligt slagsmål.
– Det började med att jag crosscheckade honom, sedan slog han mig två gånger, jag slog han en gång, sedan började han. Jag stod och väntade på domarna ett tag, för vi var korta om backar. Jag ville egentligen inte fajtas, men ingen domare kom och då var jag tvungen att försvara mig. De såg väl vilka spelare det var och struntade i det. Sedan var det fullt ös. Han fick väl in fler träffar tror jag. Han är jäkligt lång, alltså. Jag fick inte tag i honom, säger Oscar Engsund. "
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
En annan sak som diskuterades var när zebrorna tog oskaren Lilleiberg för hakning på Shinnimin (se nedan hur han hakar klubban mot magen på Shinnimin).

Zebrorna tog samtidigt ut Shinnimin för "diving" eftersom det tyckte att han överdrivet snurrade runt när han hakades och i media gick drevet där man tyckte att nu ska Shinnimin rapporteras och fällas och vad blir det nu: 20 000 i böter? Och kanske avstängning?

Men kolla sekvensen nedan och det syns tydligt att det som får Shinnimin att snurra är att oskaren förutom hakningen med sin högra fot krokar fast Shinnimins högra fot och drar omkull den foten.

Det blev ingen rapport förstås. Och det var alltså en komplett felaktig utvisning. Kan man räkna med att de självutnämnda "experterna" i media meddelar detta och ber Shinnimin om ursäkt?

Skulle inte tro det. Det gäller ju "bara" en Luleåspelare. Tänk om det gällt ful-Joel...
Kommentera