Luleå HF

115863 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2457962

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Jo. Ej säkert, men mycket troligt att vi efter de handfull matcher som nu kommer innan uppehållet, kan hoppas att Luleå lämnar Huvvaligan.

Och då fokusera målet att klättra uppåt och nå playin. Och klättra så högt som möjligt.

Men...vad är möjligt?

Ser vi på prognsotabellen, baserad på resultat senaste fem matcherna indikerar den att Luleå passerar både Fiskrenset och Röglet, vilket känns minst sagt tveksamt. Fiskrenset har så mycket försprång att det är inte realistiskt att tro att vi plockar i snitt nästan en pinne på dem. Röglet ligger ju nära oss, men den lilla formgrop de hamnade i senaste veckorna tar de sig säkert upp ur och drar iväg.

Då har vi Oskars, Trottoaren och Pungen att hoppas på. För Timret ligger säkert tillräckligt före. trottoaren har kommit igång igen som det verkar, och Oskars går ju alltmer lysande.

Så. Pungen är väl det lag vi kan passera för att nå slutspel. Inte heller det speciellt säkert; Pungen har varit stabil under säsongen och ingen omedelbar anledning att de ska börja dallra.

Men sammantaget har vi i detta nu hela fyra lag strax framför oss, bara 1-6 poäng att hämta in, på fjorton matcher. Så poängmässigt helt möjligt förstås.

Och som Luleå skärpt sig och om de kan fortsätta på det viset ska det inte var omöjligt att ta ett eller flera av lagen i mittengeggan. Hur långt det nu kan räcka i slutspelet där vi, efter ett snabbt och osäkert socialt åttondelsspel drabbas av Apan eller Läjkers i kvart.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ska vi klättra är det ju framför allt så, att kan grabbarna komma in i ett stim och hitta tryggheten och ligga på ett högt poängsnitt resten av serien kommer vi avancera. Timret har väl gått sådär ett tag? Så länge vi plockar trepoängare kan vi skita i resten för då knaprar vi oss uppåt och de andra blir nervösa av att känna sig jagade. Visst känns topp sex rätt avlägset men man ska aldrig säga aldrig. Chansen finns. Liksom risken för en ny total genomklappning.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Konstiga saker.

Shinnimin och Fröberg tillsammans med kOMAReK har ju blommat ut som fan senaste matcherna. Brendan själv menar att han och Fröberg enkelt hittar varandra ända sedan de spelade tillsammans för Läjkers.

Men hur kommer det sig att den lina som Bulan testade hela hösten 2021: Shinnimin, Fröberg och Limpan Omark inte gick bättre än den gjorde?

Visst. Fröberg var inte bra. Man undrade vad han sysslade med i match efter matchbyte efter byte. Annat än att när han fick puck sökte han upp närmaste motståndare för att låta dem ta pucken av honom, alternativt dumppassade han puck där ingen kedjekamrat fanns.
Kommentera