Luleå HF

115824 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2458001

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ska vi klättra är det ju framför allt så, att kan grabbarna komma in i ett stim och hitta tryggheten och ligga på ett högt poängsnitt resten av serien kommer vi avancera. Timret har väl gått sådär ett tag? Så länge vi plockar trepoängare kan vi skita i resten för då knaprar vi oss uppåt och de andra blir nervösa av att känna sig jagade. Visst känns topp sex rätt avlägset men man ska aldrig säga aldrig. Chansen finns. Liksom risken för en ny total genomklappning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Visst känns topp sex rätt avlägset men man ska aldrig säga aldrig. Chansen finns.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Jag skulle vilja säga som så. Chansen är ungefär lika stor för att vi når topp sex, som risken att vi involveras i ett negativt kval, d v s knappa 10%.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Ja, det finns en hel del att fundera på nu och det känns bättre att göra det sedan Luleå smällt in tre trepoängare och framtiden ter sig ljusare.

Pungen, Röglet, Trottoaren 1-3 poäng före bara, Oskars 5 poäng och Timret 8 poäng. Och hela 15 matcher; 3x15=45 poäng att slåss om.

Dessa fem lag + Luleå = sex lag ligger så nära varandra att det finns chans för vilket som helst av lagen att nå #6 och direkt till kvartsfinal, #7-10 och nå åttondel samt #11 och få spelslut.

När man ser på de fem lagen på plats #1-5 tror jag att det finns en hygglig chans att Fiskrenset går sämre på slutet och ramlar ur toppsex och därmed finns två platser för de sex mittanlagen att nå toppsex. Min gissning är nog att de två platserna kommer att gått till två av lagen Timret, Oskars och Röglet.

Sitter redan och småfunderar lite på OM vi går till PlayIn är det ju bäst av tre viket känns farligt. Det kan gå jävligt snabbt att åka ur slutspelet då, liksom vi tidigare gjort mot Pölsan och Malmet i sådan PlayIn. Men OM vi går till kvarten blir det gissningsvis mot Apan eller Läjkers. Vilka skulle vi föredra?

Ja, vi räknar väl med att vara chanslösa mot båda de lagen, men jag undrar om man inte skulle vilja ha Apan i så fall? Det blir ju nästan alltid jämnt mot Apan och matcher där båda lagen kör 100%. De tre matcher vi mötts i år har samtliga slutat 2-2 även efter förlängning, och sedan har Apan tagit de tre bonuspinnarna efter straffläggning. Men efter att ha mött Apan i tre slutspel och torskat alla tre kommer det säkert att finnas en j-a lust att vinna för Luleå och det vore ju hur kul som helst att från t ex #8 i SHL slå ut Apan från #1. Har vi tur kommer Vennerkorn att förklara att det blir frågan om en skrattmatch och i så fall är ju resultatet givet :-)

Men alltnog och medan:.

• 16 dagar kvar innan transfer deadline passeras.

• 38 dagar kvar innan SHL avslutats och speciellt första stöten med 4 matcher på 8 dagar vilka inleds med Malmet-Luleå om fem timmar. KOM IGEN NU, LULEÅ!
Kommentera