Luleå HF

115652 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #987109

Sv: LHF vs. LHC
spud: Du är hur kul som helst, fast jag tror inte att du riktigt fattar det själv.
Du målar upp ett motgångsscenario och tar Brynäs som exempel.
Brynäs tillhör ju om några kategorin anrika hockeyföreningar med lång tradition och "kultur i omgivningen".
Men jag hoppas INNERLIGT att vi i det fallet inte lär oss något av Brynäs!
Publiken sviker, styrelsemedlemmarna tävlar om att avgå eller få sparken, sponsorerna lägger ner, ja i princip ALLA ingredienser som du drar fram som händelser som en "anrik förening med kultur" aldrig skulle råka ut för.

Men visst, jag håller med om, och har alltid sagt (tro det eller ej), att LHC:s riktiga elddop kommer den dagen man kämpar kring strecken med en ekonomi som inte tillåter några extravaganser. För den dagen kommer förr eller senare, det gör den för alla föreningar.
Men till skillnad mot dig tror jag inte resultatet av en sådan holmgång har så vansinnigt mycket att göra med hur lång tradition man har, jag tror det finns en rad andra parametrar som styr mer. Ytterst handlar det om hur mycket näringslivet ställer upp, för det är därifrån de stora pengarna kommer. Det i sin tur har en del att göra med vilken konkurrens man har på sponsormarknaden. Osv.

Jag skrev dessutom att ekonomin var EN av anledningarna till att talanger från AS gärna går till ES. Men inte den enda orsaken som du tydligen lyckades ville få det till.
Jag tror, som du, att många tjänar på att stanna ett år extra, just för speltidens skull. Samtidigt kan det ju vara lockande att få spela på heltid, och med lite större publik och proffsigare organisation. Och för den delen tjäna lite mer på det.
Kommentera