MonkeyBoyF

278 inlägg · 4613 besökare

Historik

·
Mora IK > Sv: Mora Ik - Västerås IK
Metal Guru: Men snälla du måste utveckla!
Kommentera

Mora IK > Colby Passet Genoway
Fyra pass och matchen är inte ens över. Han kanske inte är den målspruta vi hoppats på :)
Kommentera

Mora IK > Sv: Fiaskot 2007/2008
henrikj: Jag håller helt och hållet med. Simons måste låta andra förmågor i föreningen ta ett steg framåt och få större ansvar. Men vet, det finns säkert mängder av duktiga och kunniga personer som kan fylla Simons skor. I trä eller inte.
Kommentera

Rögle BK > Sv: Grattis Rögle till Elitserien 08/09
Grattis, även om det känns surt just nu.

Hoppas ni får en bra start i ES och låt inte storlag och press hacka ner på er. Vi vet hur det känns att.
Kommentera

Mora IK > Sv: Fiaskot 2007/2008
Denna säsong känns så klart som ett fiasko. Även om det var på rätt små marginaler vi åkte ut. Både första och andra gången. För första gången så var vi inte totalt nedtippade. Vet inte hur mycket det spelat in, men jag har känslan av att hela organisationen blev lite för kaxig inför säsongen just på grund av detta.

Mycket gick fel men jag tycker inte att det är så stor idé att ta upp det nu, det finns många andra som kommer göra det. Och det känns som vi redan har diskuterat det.

Jag kan inte riktigt se vad Simons avgång skulle leda till för något positivt just nu. Jag tror att om det är någon som kan sopa ihop spillrorna just nu så är det nog just han.

Däremot tycker jag att hela organisationen måste analysera varför det blev så här. Och ett sätt är kanske att inte fokusera på vad som gjordes fel denna säsong (jag tror de redan vet det) utan att titta på vad som gjordes rätt tidigare, och varför det inte funkade denna säsong.

Nu ser jag fram mot ett kul VM och sen hoppas jag på en rolig säsong 08/09 med heta matcher mot Leksand och Malmö.
Kommentera


Leksands IF > Sv: Leksand-Rögle
mattias - 74: Hej Leksand. Vi ses i Allsvenskan nästa säsong! Tjo!
Kommentera

Mora IK > Sv: Mora-Leksand 1/4
Bonäs norra: Snacka om icke-nyhet och icke-förslag. Förslaget är ju helt omöjligt att genomföra. Säg att alla 12 lag måste rösta för 10 lag i serien, då måste två bort. Svårt att tänka mig att de två som ligger på 11 och 12 plats röstar för ett sånt förslag och på så sätt åker ut. Alternativet är så klart att röstningen sker efter seriens slut och innan KS är avgjord. Inte helt demokratiskt. Och om det skulle ske så, varför skulle lag 9 och 10 som ligger närmast att åka ur rösta för förslaget. Antar att enda sättet är att de 4 topplagen enväldigt bestämmer att det ska vara 10 lag för att det ska gå att genomföra. Och det lär aldrig hända.
Kommentera

Mora IK > Sv: Mission KS/Match I: Mora-Rögle
Skönt att det är avklarat. Tror nog att det var bra att inte få en alltför enkel seger med sig i debuten. Nu vet alla att inga matcher kommer vinnas på ren eliserierutin. Det finns inga räkmackor i KS. Inte mot något lag.
Kommentera

Mora IK > Sv: Truppen 07/08
Tången: Det och 20 innebandymål ;)
Kommentera

Mora IK > Sv: Truppen 07/08
Svart. Så beskriver jag mina känslor just nu. Svart. Kan ingen hosta på Lahti.
Kommentera


Mora IK > Sv: Mora - Skellefteå 28/12
PappaKeno: Ja det är sjukt lätt att vara pessimist just nu. Det såg så himla tafatt ut idag att man vill gråta. Trodde inte att PP kunde bli sämre - men det gick visst.

Men jag tänker inte ge upp ännu. På söndag sitter jag glatt framför TV'n igen och hoppas på 3.
Kommentera

Mora IK > Sv: MIK - HV71
immelmann: Vilka sura miner det var här då! HV var inte ens i närheten av att vinna. Det krävdes att visst de var dubbelt så många på isen för att få lite "spänning" i slutet matchen. Visst, jag håller med om att Bogg bär ansvaret för att det blev onödigt jämt mot slutet - men ta inte ifrån de övriga spelarna att det gjorde en otroligt bra match idag.
Kommentera

Mora IK > Sv: Modo-MIK
Fram till Modos reducering tycker jag att andra och tredje perioden var något av det bästa jag sett av MIK så här långt den här säsongen. Det känns som att spelarna börjar hitta varandra bättre och bättre. Att det sen brändes några solklara målchanser kan man ju ha överseende med en kväll som denna. Synd att Liket inte satte sitt bara. Börjar nästan tro att den killen är jinxad.
Kommentera

Mora IK > Sv: Övrigt
Adam ska det så klart vara.

Oavsett om det är en bra eller dålig värvning (jag låter bli att tycka något om det ännu) så tycker jag att det är kul med spelare som specifikt vill till Mora.
Kommentera

Mora IK > Sv: Övrigt
Adan klar enligt morahockey.se
Kommentera

Svenska Hockeyligan > Sv: SÄSONGSKORTET Elitserien klart nu!
65selander: Jag har också fått de nya kanalplatserna, men det är svart som natten i rutan. Har frågat comhem om det är något fel på signalen eller om det bara inte kommit igång. Har inte fått något svar. Återkommer.
Kommentera

Mora IK > Sv: Säsongen 07/08
sold: Enligt Corren ska kontraktet skrivas på kl. 17.00 och konferrensen hållas en timma senare. Kolla under dagens länkar till höger.
Kommentera

Mora IK > Grattis Bastiansen!
Anders gjorde tre mål mot Lettland i dagens kvalmatch i VM och höll därmed Norge kvar i A-VM.
Kommentera

Mora IK > Sv: Truppen 07/08
Jag gråter inga tårar för att vi förlorar honom. Däremot gillar jag inte utvecklingen att vi ger okända eller ökända spelare chansen till elitseriespel för att sedan se dem gå till en annan klubb som aldrig skulle vågat ta den risken. Därför känns det otroligt skönt att ha Pitten kvar i laget.
Kommentera

Mora IK > Sv: Mora-Färjestad (Kvartsfinaltråden)
henrikj: Ge inte Cicero nån mer uppmärksamhet nu. Själv är jag mer intresserad av att snacka om Brendl. Hur ego kan en person vara egentligen? Sura tills sig en 10:a när laget kämpar för att avsluta med lite värdighet. Enligt mig är han körd i Mora-tröjan. Hans många mål i början av säsongen var visserligen väldigt viktiga, men det känns som om att han kände sig färdig och mätt vid runt 30 mål. Som att han visat upp vad han kunde och därmed var klar med sitt. Sådanna spelare tycker inte jag det finns plats för i Mora. Det gäller att köra hela vägen eller inte köra alls. Och, hur mycket bidrog han till den uppryckning som gjordes de sista 15 omgångarna? Inte mycket va?
Kommentera

Mora IK > Sv: Mora IK, ett av de bästa lagen i Sverige 2007.
distanserad: Nej absolut inte!!! Just nu älskar jag er!!!
Kommentera

Mora IK > Sv: Mora IK, ett av de bästa lagen i Sverige 2007.
Förrutom att jag skrek i högan sky när Linköping gjorde sina två mål i slutet av matchen. Aldrig har jag hejat så mycket på ett ANNAT lag.
Kommentera

Mora IK > Sv: Mora IK, ett av de bästa lagen i Sverige 2007.
Jag har inget annat att säga just nu än: LYCKA!!!
Kommentera

Mora IK > Sv: MIK-BIF
Tubest: Tja. Vi tog in 2 poäng på Apberget och 1 mot AIK. Alltid något. Själv är jag nöjd efter en, för en gångs skull lugn, stund framför TV'n. Annars har det varit hjärtklappning och nagelbit in i sista stund.
Kommentera

Mora IK > Sv: MIK - MIF 15/2
Dino: Det är bara så svårt att fatta vílka som skojar och vilka som VERKLIGEN tror på den. Jag blir galen av denna ovetskap. Aaaahhhh!!!!
Kommentera

Mora IK > Sv: MIK - MIF 15/2
MIK 7-1: Jag fattar inte riktigt det där med att domaren skulle haft något mot oss. Nu var jag inte där så det är svårt att tala emot, men ser man bara till matchstatistiken så har jag svårt att se det. Vi vann den sista och avgörande perioden, och därmed matchen, på ett PP-mål. Hade domaren gett Malmö en utvisning med 42 sekunder kvar och ställningen 3-3 om han velat sabotera Moras möjlighet till en plats i Elitserien? Dessutom fick vi inte en enda utvisning emot oss i sista perioden. Det är nog snarare Mamlö-supportrarna som ska klaga på domaren.
Kommentera

Mora IK > Sv: Frölunda - Mora
mok: Hehe, jag tycker det var underbart att se på.
Kommentera

Mora IK > Sv: Frölunda - Mora
Av de matcher jag sett så är det nog Pitkemäkis bästa någonsin. Trots när det fortfarande stod 0-2 med tio minuter kvar så var jag otroligt nervös. Men idag gjorde laget verkligen en underbar match.
Kommentera

Mora IK > Sv: MORA IK - FÄRJESTAD
Verkar som om vinterkräksjukan slagit till i Karlstad.
Kommentera

Mora IK > Sv: Nu knyter vi nävarna. Förihelvete.
Det verkar vara en klar skiljelinje här inne mellan de som vill ha kvar Harri & Co och de som inte vill det. Personligen kan jag mycket väl tänka mig ett tränarbyte OM det presenteras något riktigt bra alternativ. Wikegård tror jag inte alls vore en bra lösning. Hans tankar verkar ligga mer på att vara rolig i TV än att coacha ett lag. Så, i nuläget tycker jag att Mora ska jobba med det som finns istället för att byta.
Kommentera

Mora IK > Sv: Slutet för #13?
henrikj: Jo du har nog rätt. Det som talar för det är väl att det sägs just på Moras officiella site.
Kommentera

Mora IK > Sv: Slutet för #13?
Hmm. Undrar om det är ett uttalande som står för just honom eller om det är något som hela tränarskaran tycker, och om det dessutom är sanktionerat från ledningshåll? Någon som vet något?
Kommentera

Mora IK > Sv: LHC-MIK 4/1-07
PixelZorba: 6-0!!!!!! Jag har stängt av webbradion och statsen från hockeyligan. Nu ska jag göra något annat. Typ grinar. Hörs när det är över!
Kommentera

Mora IK > Sv: LHC-MIK 4/1-07
Det finns bara en sak jag hatar mer än att det står 3-0 just nu - kommentatorn! Han håller på att spräcka mina högtalare.
Kommentera

Mora IK > Sv: Spengler Cup 26-31 december
Stigsson: God fortsättning alla! Vette tusan om det där var en hedersam förlust? Det såg bra ut efter Brendls mål, men sett över hela matchen tycker jag det märktes att det var tredje matchen på tre dagar. Jag är ändå väldigt nöjd med turneringen hittills. Poäng mot Kanadas LANDSLAG och storvinst mot ett ryskt topplag - det var inget jag hoppades på. Kul att Mora visar att de kan spela bra på denna nivå.
Kommentera

Mora IK > Sv: DIF - Mora
Bonäs norra: Håller med! Jag satt där också och kände just samma sak. Hade vi fått första målet vetefan hur det slutat. Men nu föll vi ihop som ett korthus istället. Vart tog förra årets lag vägen, det som aldrig vek ner sig och aldrig gav upp?
Kommentera

Mora IK > DIF - Mora
Dags för en ny matchtråd. Mora är så klart tippade som förlorare i dagens Aftonbladet. Känns skönt, för det höjer ju chanserna för vinst ;)
Kommentera

Mora IK > Sv: Mora - Brynäs
Huge: Visst men vad har domaren pipa med skaen att göra?
Kommentera

Mora IK > Sv: Mora - Brynäs
Angående det bortdömda "målet":

"Domaren sade efter matchen att pipan inte fungerade när han skulle blåsa för mål och våra killar såg att pucken var inne. Jag säger det inte som en bortförklaring, sade Boork."

Pipan inte fungerade? Vad snackar han om? Hade domaren sett pucken gå in så hade han väl dömt mål?
Kommentera

Mora IK > Sv: Dags för Harri Rindell att lämna över
Kråkbergsanton: Andraplatsen ska man nog ta med en nypa salt.
Kommentera

Mora IK > Sv: Torsdagens Match MODO - MORA
horcoff: Jag tror det är dags att se Brandl i laget mer som en bonus som då och då gör mål, än att vi ska stå och falla på att han spelar bra eller dåligt. Just nu känns det så. Jag vi att vi mer går tillbaka till det slitspel vi såg under förra säsongen.
Kommentera

Mora IK > Sv: Torsdagens Match MODO - MORA
Knogen: Jag tror att en stor anledning till att de insläppta målen kom i PP beror på att fyra spelare fokuserar på att ge pucken till Brendl istället för att spela det försvarsspel som ändå krävs i PP.
Kommentera

Mora IK > Sv: Torsdagens Match MODO - MORA
Bonäs norra: Jag såg den bara på TV och det såg riktigt dåligt ut. Egentligen var Modo inte särsklit bra. De vann mest på att Mora var usla. 3 mål kom på Mora-misstag i numerärt underläge samt 1 straff och 1 självmål från Mora. Hade inte vi gjort dessa misstag och istället satt de klara chanser vi hade, 2 i stolpen och 1 friläge hade det sett helt annorlunda ut. Men det är ju lätt att säga så här efter en förlust.
Kommentera

Mora IK > Sv: Torsdagens Match MODO - MORA
Gaaaah! Vad är detta? Tre baklängesmål i PP och ett självmål. Jag tror inte jag sett Mora spela så här dåligt någonsin. Jag hoppas verkligen på uppryckning, men det ser rätt omäjligt ut just nu.
Kommentera

Mora IK > Sv: Tjecken Ivan Huml till Mora
Vad snackar Ros om? (se länk) Varför ville TPS bli av med en spelare som gjort 18 poäng på 21 matcher? För mig verkar det vara vansinne. Inte för att jag har så särsklit stort förtroende för Ros, men har han fog för detta?
Kommentera

Mora IK > Sv: MIK-LHC
Tubest: Gah! Ännu en s.k. hedersam förlust. Och den här känns extra sur eftersom jag tycker Mora var helt klart bättre.
Kommentera

Mora IK > Sv: Luleå - Mora
Jag rättar mig själv. I år gäller:

Förlust: 10
Förlust efter förlängning: 1
Oavgjort: 1
Vinst: 6
Kommentera

Mora IK > Sv: Luleå - Mora
Ännu så länge är jag inte orolig. Om man ser hur det såg ut efter 18 spelade matcher förra säsongen såg det ut så här:

Förlust: 11
Förlust efter förlängning: 2
Vinst: 5

I år ser det ut så här:

Förlust: 10
Förlust efter förlängning: 2
Vinst: 6

Förra säsongen kom vändningen efter just match 18 - så det gäller att det vänder nu och att den negativa trenden inte fortsätter.
Kommentera

·