NDR

142 inlägg · 2453 besökare

Historik

·
MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Confusius: Ja ja, lycka till! :-)
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Tarasov: Då ser vi saker olika, jag anser att en sån situation aldrig kommer att fungera utmärkt. Finns flera olika anledningar, det mest felande här är att man som förening försöker tvinga någon att vara kvar, det kommer aldrig att fungera.

Tycker föreningen agerar svagt och defensivt, tack och hej skulle vara rätt tycker jag.
Men det kan ju ligga andra saker bakom, såsom att få bra betalt.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Tarasov: Raka rör, det är bra, men samtidigt vet vi alla att om det nu skulle vara så att det finns en anställd (tränare) som helst skulle vilja vara någon annanstans så kommer det ALDRIG att fungera att tvinga någon kvar. En vinnare hade sagt att vill du inte vara här, då vill inte vi ha dig här heller..
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: IF Björklöven - Timrå IK 2020-01-17
hockeypelle: Utvisning jo, men oftast i dessa situationer lägger man felaktigt allt ansvar på tacklaren, vill man undvika en smäll som denna så får man får man ta smällen, väljer man som puckförare att hoppa undan så går det så som det gick, har bara sett situationen som hastigast, men det var ju inte så att han var ute med benet och sökte en skada om man säger så..
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: BIK Karlskoga - Timrå IK 2019-12-18
Tycho: Domare Enroth, tidigare HG och Timråjunior, lika obegåvad i just denna matchen som sin kollega :-(
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2019-12-11
erathoo: En impotent insats överlag.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2019-10-30
Nisse på Mon or: Vilka skall spela mer då? Tittar man på tex Dahlen och Lundin så ligger dom på runt 23 min i speltid, vilket är otroligt mycket för att vara forwards.

Problemet är att man har smal spets och väldigt mycket gnugg, ju mer man spelar spetsen ju trubbigare blir den då orken tryter.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2019-10-30
gustav9: Ha ha, ja eller hur.. I vilken roll då?
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2019-10-30
Timråit H-sand: Timrå har ju inte direkt varit dålig på senare år att ge just unga spelare chansen, men man kan ju inte kvotera in dem direkt. Är man tillräckligt bra så får man spela, att man hellre väljer att spela Nielsen som fw talar väl sitt tydliga språk..
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
TIK-Lund: Oavsett offensivt eller defensivt spel så är det väldigt spretigt, satt och tittade på Frölunda mot Luleå i Lördags och vart fruktansvärt imponerad av Frölunda. Att dom har skills är ju en sak, men arbetsmoralen och det fysiska spelet överlag var ju på en helt annan vad Timrå kommer upp i just nu. Presspelet där man oerhört snabbt ute och sätter press är A&O i dagens hockey, över exakt hela banan, då fungerar det inte att 1 2 3 eller 4 gör det, alla 5 måste vara med på att göra jobbet och det samtidigt.

Visst, det har fungerat hitills med det vi håller på med, men vart vill man i slutändan?
Vill man ha en chans att slå ut ett SHL-lag i Mars/April så skulle jag säga att man just nu är totalt chanslösa. Oskars ifjol hade ju sin idé med att inte slänga puck och hela tiden hitta deras instick, Timrås spel mot bottenlagen Västervik och Almtuna de senaste matcherna, trots poäng, ger ju vid hand att det finns oerhört mycket att jobba på.

All heder till tex Johan Lindholm, han gör en otrolig kämpainsats idag, 5 plus av mig alla dar i veckan. Grejen är ju att alla måste upp i hans nivå vad gäller arbetsmoral. Vi har inte Oskars spelidé, vi har defintivt inte den breda spetsen vad gäller skicklighet att slå ut ett SHL, det gäller att ALLA måste kavla upp ärmarna, samtidigt och alltid.

Som det ser ut nu är jag övertygad om att "smekmånaden" snart är över, tyvärr!.
Sned matchning vad gäller istid generellt, idag första bytena, 1:a sen 2:a, sen tek i az och då in med 1:a igen. I min bok pissar man lite på dom andra då när man tycker att man måste göra så när det står 0-0, ett par minuter in i första perioden mot Almtuna i omgång 10 och när man ligger i toppen av serien,
+9
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
The great one: Nej den kedjan fick inte fast pucken en endaste gång i anfallszon ikväll, även i övrigt mjuka liksom andra offensiva spelare,tur att laget består av olika typer av "kompetenser"..
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
kulltorp: Man har genom ledarskapet gett tillåtelse för vissa att inte kliva in en närkamp, att halvhjärtat jobba hemåt och sedan få spela hur mycket som helst. Skall bli intressant att se vart det här tar vägen.. Om inte han, varför skall jag, lite hårddraget.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
stoff: Bäst i den bemärkelsen att han visar attityd och vill göra jobbet, annars är det väl bara Berglund som visar samma glöd till 100 % tycker jag. Annars är jag lite rädd att man är ute på en farlig väg med den coachingen som är idag, jag hoppas att dom som är längre ner i hackordningen håller fanan högt och accepterar sina roller.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
Don Quijote: Det är ju tur att vår "förstkedja" hela tiden får starta i anfallszon, annars hade dom nog inte tagit sig dit överhuvudtaget..
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
Clay: Det får du gärna utveckla, vilka har Timrå värvat in på juniorsidan som har gjort att dessa två på något sätt har fått stått åt sidan? Sirén var en påläggskalv och var en nyckelspelare under juniortiden, han fick 22 matcher i Allsvenskan under hans sista år som junior. I samma veva kom Dahlén iofs.. Lindblom hoppade av J20 ifjol för att gå till AIK, inte kvar där och början av denna säsongen i Vienna Capitals utvecklingslag och nu Hudiksvall. Det var nog inte läge att ge honom speltid i SHL ifjol direkt.

Eventulla potentiella spelare för a-laget javisst, men steget från juniorhockey till seniorhockey är större än många tror. Sirén har harvat runt i Div 1 utan att ha gjort avtryck någonstans egentligen. Lindblom,ja, vet inte riktigt, tycker du att han skulle ha spelat SHL ifjol eller?

Jag vill hävda att är du tillräckligt bra så får du chansen, när du får den så gäller det att ta den. Ibland lyckas det inte just där och då, men har man tillräckligt med pannben så finns det alla chanser i världen att få en ny chans. Typ Didrik, Kinnwall med flera och i årets trupp Johan Lindholm, inga spikraka vägar direkt men det kan gå om man vill.

Så med andra ord, jag ser inte vad Timrå skulle ha gjort annorlunda i de fallen du nämnde.
+6
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Corsi is da shit!

Lundin är alltså dubbelt så bra som Wedin?(olika ligor jag vet)
Söderberg vassare än Hartmann?
Backsidan ser djävligt stabil ut?
Hur får man i siffrorna fram de överlägset starkaste checkingspelarna via "sifforna"?
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Klart det skulle vara ett tapp, absolut, men Filip Westerlund är ingen härförare. Han är ingen Hampus Larsson som städar i egen zon och äter ut motståndare, han är ingen Kinwall som tex får igenom skotten från blå och i övrigt lyser klass.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Ni som på allvar jämnför Westerlund med både Hampus Larsson och Kinnwall och håller honom som "chef"? Hampus Larrson är/var "chefen" bland dessa tre, sen vad det kommer till offensiva skills vad gäller Kinnwall och Westerlund så tror jag både statsen och i alla fall min känsla talar sina tydliga språk = klasskillnad. Westerlund skulle ha problem att gå in på 6 backar i alla lag i SHL, det ju just därför han sitter och metar och hoppas på att få en öppning vid en skada eller så. Westerlund är en duktig hockeyspelare javisst, men sansa er.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
roger_sundsvall: Så går det med usel coaching, hur fan kan Dahlén spela i det läget?
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2019-2020
JanneH: Varken Palmberg eller Karlsson är karaktärsspelare i den bemärkelsen, för egen del så skulle jag föredragit Hållander på ett ben före tex Palmberg..
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Silly Season 2019-2020
Synct: Hockeyallsvenskan - Sveriges första hållbara liga! Då kan man ju inte hålla på att slösa på ass till höger och vänster..
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Västerås IK 2019-10-09
Knylan: Man ser det man ser, just nu tycker jag att man överlag ser med för ljusblåa ögon efter just denna match. Jag tycker VIK var snäppet bättre överlag i spelet 5-5, vi hade uppenbarligen bättre spets och Myrenberg hade inte sin bästa dag, annars hade det varit kniven på strupen. Jag saknar att man på hemmaplan kliver in och kan diktera villkoren, nu var det ofta vi som fick anpassa oss och så skall man i slutänden vara ett hot uppåt så kan det inte se ut så mot ett lag som VIK på hemmaplan. Men starkt att vinna även om spelet och helheten haltar..
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: AIK - Timrå IK 2019-10-04
Nisse på Mon or: Ruggig bra timing att lägga ut det 22:30 på en fredagskväll, man är så usel på detta så man blir mållös, tyvärr ..
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Ahpl: Vad består uppsidan i?
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Håller med dig till viss del, +/- har sina brister men vad är det mest som du har emot den? Corsi har väl egentligen samma problem så länge den inte räknar "kvalificerade skott/målchanser" och vem skall bedömma dem?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Bad_Brett: Lika kluven som Dig. Jämför man med 00:orna i Timrå så har Wernblom fått samma chans, han var uppe och spelade seniorhockey tidigt och Min känsla är att MoDo hela tiden har lyft fram honom på ALLA sätt och vis. Nu suger Hockeyallsvenskans hemsida så jag kan inte se, men jag har för mig att jag läste att han snittat runt 13 min denna säsong, rätt ok istid kan jag tycka utifrån prestation.

Tittar man på och jämnför med Olofsson och Hållander så har ju inte Wernblom direkt lyft, även om han fått sina chanser. Det tråkiga kan jag tycka, men det är ju så det är idag, att man efter 6 matcher med 13 mins speltid väljer bort moderklubben, man kan ju ha haft lite mera tålamod. Men å andra sidan, fungerar inte kemin mellan tränare och spelare så är det ju ibland lika bra att bryta tidigt.

Min känsla är att Wernbloms har lite för höga tankar om sig själv.
+13
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2019-10-02
ersson: Det är just detta forum är till för :-) Jag tycker Söderberg har tagit steg, känns inte direkt som att han tagit istid från någon annan som förtjänat den mer .
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2019-10-02
ersson: Jag gillar när spelare tar steg, när han spelar dom minuterna han spelar så har han ju i alla fall övertygat dom som bestämmer, att han inte övertygad dig må ju så vara. Vem tycker du att man skulle ha fördelat ut istiden på då?
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2019-10-02
Gorkyman: Hör vad du säger, jag tycker att han har steppat upp, tydligen tycker Ante det också det eftersom han får sina 25 min i istid. Vem tycker du att man skall ersätta honom med?
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2019-10-02
Kerstin_k: Nej varför skulle vi klaga ikväll :-) Söderberg är för mig en plusvariant, föregående talare talade om att han fick igenom skotten.. Näe, men han gjorde en dj-vla massa annan nytta.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Timrå - Modo 02-10-19
J F K: Håller med dig i sak, man har olika tänk vad gäller att vårda puck och odla ett eget spel. Vad som kanske är Timrås problem, dvs att man skulle kunna önska ett mer konstruktivt spel, det är just MoDos problem fast tvärtom, man spelar fast sig i tid och otid för att man har det på sig att hela tiden vara kreativ. Jag lovar, hittar man balansen mellan att vara kreativ och minimera felmarginalen med alla små instick hit och dit så kommer det att bli bra, men det är små marginaler hela tiden, lite heaven or hell :-)
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2019-10-02
Gorkyman: För mig är det en gåta att man klaga på Söderberg efter denna match, han loggar drygt 25 min och jag tycker han gör det jättebra utifrån vad man kan förvänta sig av honom. Hur tänker du?
+14
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Det pinsamma är ju att det nya bud varje år, vem är det som bestämmer dessa regler? Vad vill man åstadkomma men den här tolkningen? Hur fan man än vrider och vänder på saker och ting så blir det ju ändå en bedömningsfråga. Tidigare fick man vara inne i målgården om man inte "störde" målvakten, nu blir bedömningen om man hade en cm av skenan inne i målgården utan att störa målvakten känns det som. Redan less på snacket om "Fördel målvakten", skitregel enligt mig men det är väl här man hamnar när man har en domarkår som antingen inte kan eller får få ta egna beslut, det skall ringas och granskas på allt numera. Jag är definitivt för den tidigare bedömningen..
Kommentera

Timrå IK > Sv: BIK Karlskoga - Timrå IK 2019-09-29
Clay: Ja den frågan får Du ställa till dom ansvariga, det kan ju inte jag svara på. Om nu ledarstaben anser att Nielsen inte platsar på 7 backar så känns det ju väldigt konstig diskussion, med tanke på de sju som spelar så känns det ju som att Gustav inte direkt har tagit chansen. Men det är samtidigt inte så konstigt, han klev in sent i fjol och gjorde det otroligt bra, Nubben själv erkände att han inte haft en tanke på han skulle vara aktuell inför nästa säsong. Tror att det är en stor skillnad att bara bli inslängd och bara göra sin grej, i år har det varit mycket media och kraven är väldigt mycket större. Bara att konstatera att han hitills inte har levt upp till fjolåret, men säsongen är lång och man måste förtjäna speltiden, därför tycker jag din åsikt känns främmande. Fullt förtroende för Nubben i just den här frågan måste jag säga, man kan inte sitta och grina för att Westerlund fick en månad till och tycka synd om dom som blir "drabbade".
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: BIK Karlskoga - Timrå IK 2019-09-29
Clay: Konstigt tänk,så Westerlund har tagit Nielsens plats? Kan det inte vara så att Lerebäck , Söderberg eller någon annan har gjort det? För mig är det enkelt, är man tillräckligt bra så spelar man..
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: BIK Karlskoga - Timrå IK 2019-09-29
RunarUp: Vad är det som gäller i år, verkar vara olika för varje säsong? Tidigare fick man vara inne i målgården om man inte ansågs störa målvakten, nu får man inte ha skenan i målgården eller?

Men sen är ju frågan vem som tar beslutet, i SHL ringer man ärkeidioten Lärking, vilka ringde domarna nere i Karlskoga?
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Rytter: I senaste artikeln på ST så hävdar Backlund att sekretessavtalet tillkom på Wahlbergs initativ, känns ju konstigt att man själv lägger fram ett avtal där man själv skall betala 250.000 om man pratar med media..
Samt att : – Jag tycker egentligen inte att vi ska driva sådana här frågor i media, utan att man ska lösa det "face to face". Jag kommer inte kommentera vilka detaljer det är som har lett fram till det här utan det kommer att kunna gå att läsa i polisanmälan. Där kommer vi att presentera våra sakliga grunder, säger han.

Kalle anka tycker jag, man slänger Wahlberg under bussen och sen tycker man inte att man skall driva detta i media. Skall bli intressant att se vart detta tar vägen.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Johan J: Jag ser det annorlunda, om det som står i artikeln stämmer att han får böta 250.000 om han pratar med media så känns det mer som att man vill skydda sig själv. Styrelsen är ytterst ansvarig, att belägga han med munkavle känns allt annat än professionellt. Eller så är det så, jag vet inte riktigt hur det fungerar i dessa fall..
Kommentera

Timrå IK > Sv: Karlskrona HK - Timrå IK 2019-09-27
RunarUp: SHL-klass? Förutom hos 54, vart finns spetsen tycker du?
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Sputnik: Det var nog mer ett arv, Hellkvist hade ju Oskarshamn året innan Åhlund tog över.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Karlskrona HK - Timrå IK 2019-09-27
Synct:
Reflektioner:

- Starkt att vinna med tanke på spelet
- Trubbigt överlag
- Hartmann kommer att leverera när han får lekkamrater
- Bävar för om Bratten skulle gå sönder
- För mycket jobba, gräv och slit, längtar efter mer struktur och en tydlig spelplan
- Bra gry i laget
- Lundin i zonen, otroligt kul, många uglygoals men det känns rätt tillfälligt
- Vi har inte mött några "topplag", tror det blir upp till bevis mot BIK
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Ssk - Modo 27-09-19
modomille: Har inte sett er match skall sägas.. Men laget har ni och spelsystemet tog Oskarshamn till SHL ifjol och hitills verkar det fungera även där, lite tålamod kanske?
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Synct: Vi tycker olika, jag tycker inte att det är ok att kliva in och sätta den tacklingen bara för att göra sin roll (Shinnimin) , de flesta kliver in i den situationen och spelar blad - blad, finns ingen anledning att fullfölja tacklingen. Tycker jag.. Hade det varit Dahlen som fått den hade det varit livat här..
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
RunarUp: Du som sitter i Vida, vad tycker du om tacklingen av Shinnimin eller vad du tycker ni andra om den? Sanny i TV och Boorken på twitter tycker att den var halvokej, inte matchstraff... Jag tycker, förutom blindside tacklingar, det här är det fulaste som finns, spelare i situationer där man inte kan försvara sig själv och den som tacklar inte gör det för att vinna puck... Vad vinner han på att skicka in Nilsson i sargen efter dumpen? Ja jo, att han inte skall våga ta röd och göra samma sak nästa gång, men ibland blir man ju rätt brydd på "expertisen" .. Hoppas att det gick bra för Nilsson!
Kommentera

Timrå IK > Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2019-09-25
Öndulat: Hartmann en favorit, känns mer kreativ än Lööke. Skönt med serieledning men tyvärr är vi väldigt trubbiga framåt, känns oroväckande. Kul att vara i topp, men detta kommer inte att hålla i längden...
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Puckat: I vissa fall, ledarstaberna för juniorlagen är ju tex inte uppdaterade, brukar väl vara ett halvårs eftersläpning typ.. Men i andra fall bättre ja.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Sputnik: För en gångs skull var man snabba att uppdatera hemsidan, all kontaktinfo vad gäller Wahlberg är bortplockad.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
pean: Kan säkert bli bra, lite konstigt att det tog sån tid bara och att valet föll på just Glader. Kan inte ha varit nån rusning efter tjänsten direkt även fast man lagt ut en anställningsannons på hemsidan och anlitat ett rekryteringsbolag om jag förstått det rätt, det är min första tanke. Eller?
Låst ämne

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Med andra ord så sitter de flesta lag med kontrakt som är mer eller mindre mindre bra.. Sen har man ju dessa toppspelare, är EG:s 350.000/mån ett bättre kontrakt än att Lindström & Möller tjänar runt 250.000, ja det får ju framtiden utvisa.. Upp till bevis :-)
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hur ser lönerna för Luleå ut? Jag liksom dig betalar inte av samma princip.
+2
Kommentera

·