1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Brynäs - Modo

1641593 · » Till forumet


Sv: Brynäs - Modo
J F K: Huge, är det du?
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

ULTIMAVICI: Det hela känns som en stor fet protest mot att SHL misslyckats med att säkra upp spelarna.

Mot HV hoppade Laine mycket riktigt in en tackling som tredjeman rakt i huvudet på Nylander. Hedman körde långt efter situationen upp en armbåge i huvudet på Possler någon match innan dess. Flanagan tog chansen och körde över Flanagan för att han visste att reprisalierna inte blir allvarliga.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

Bad_Brett: Går ju inte att komma ifrån att det faktiskt är sjukt roligt hela saken.

Ta bara en sån sak som att Modo förlorade en riktigt viktig match igår på ett piss sätt. Inget i spelet var direkt positivt.

Hur många har tänkt på gårdagens match idag?

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

Bad_Brett:

Ja detta är verkligen ett jippo. Hoppas bara att det kan bli någon form av väckarklocka för laget och att vi kan ta energi av detta. 

Antar att telefonerna gick varma igår mellan domarbasen och domarna där de diskuterade hur de skulle hantera Donald. Antar att han kommar åka ut bara han petar på någon, endast av rädsla att han ska starta någon rejäl fight.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

ULTIMAVICI:

Det har slagit slint fullständigt, men på ett sätt älskar jag det. MoDos statement är i princip: 

"Våra motståndare utnyttjar luckor i regelverket för att kunna sätta in tjuvsmällar mot huvudet? Fine! Då utnyttjar vi luckor i regelverket för att kunna sänka dessa fegisar i slutet av matcherna."

Tror det finns tre anledningar till dessa värvningar:

- Sätta press på Peter Andersson
- Avskräcka motståndare från att sätta in tacklingar som kan orsaka skada
- Få de unga killarna att känna att de har någon som skyddar dem

Sedan lär det ju komma åskådare bara för att se Brashear sänka Jämtin. Är lite småkul detta, även om det till viss del känns som pajaserier.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Modo menar alltså allvar? När Donald blivit avstängd för att ha slagit in pannbenet på en motståndare så står Royer på tur att likvidera bråkstakar.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Förstår jag rätt att Royer är i Ö-vik och tränar med laget redan på try-out?
Fyfaan jag orkar inte med detta
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Gaetan Royer ryktas till Modo nu också, skjut mig i huvudet..
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Sawchuk: Som jag tidigare skrivit förstår jag inte heller denna värvning, men vi får väl bara vänta och se vad han kan bidra med. Att han ska hoppa ut på isen och börja veva ser jag inte som ens ett alternativ utan i min värld ska han bidra utanför isen. Att dömma ut någon totalt pga av tidigare förseelser på en scen där rallarslagsmål är en del av underhållningen duger inte.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

ULTIMAVICI:

Ännu ett klipp på vilka skills Brashear använder sig av nu förtiden.

Jag skäms alvarligt talat A Modos vägnar för den här värvningen.

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Huge: Klart det vore att föredra men Det händer inte ett skit. Hockeyligan har väl dessutom inte lyckats driva igenom ett vettigt förslag än.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

Huge: Vår förra match mot HV71 så skedde rena överfall på Nylander. I en situation kommer Laine in som 3dje gubbe och väldigt uppenbart försöker dunka in Nyllets huvud i plexit.

Minns jag inte fel så spelade inte Nylander de sista 5min på den matchen. Gissar att det var för att man var rädd att HV spelarena försökte ta ihjäl honom.

I sådana situationer kan nog Brashear ha lite inflytande.

Men i dom flesta situationer, t.ex. tacklingen Flanagan åker på, handlar det ju mer om tillfälle att en rejäl propp blir en rejäl huvudtackling. Såna är betydligt svårare att stävja. Samma med Forsbergs armbåge. Donald kan knappast hoppa in å plocka nån kille för att han kanske eventuellt gör något fult.

Men jag tror inte Jämtin gör chicken dance imorgon.

Man retar inte Foppa(s lag) ostraffat, så enkelt är det.

Är goons lösningen på egentligen någonting? Knappast.
Är värvningen antagligen korkad? Troligtvis.

Är det en sjuk cool värvning? Men troru!
Kommer jag vilja ha en tröja med #87 Brashear på? Köar redan!! 

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Sawchuk: Håller fullständigt med.
Det jag undrar över är Foppas lite sneda verklighetsbild, som verkar vara att SHL är en serie där det förekommer vårdslösa tacklingar mot huvud i parti och minut, och att en bra lösning därför vore att ta hit flåbusar som ska stävja och skrämma dessa fega tacklare.
Men verkligheten ser väl ändå inte ut så, eller...?
Ok, vi har haft ett par tveksamma fall men det känns ändå som en minst sagt oortodox och knasig ide att försöka få bort de fula tacklingar som förekommer med att införa hockeypoliser a la NHL, nåt som säkert har funkat där borta, där man har och har haft helt andra traditioner och förutsättningar.
Vore det inte bättre om föreningarna gör gemensam sak och beslutar om kraftigt höjda straff där det förekommit solklara och väl dokumenterade överfall?
Stäng av på halva eller i grava fall hela säsonger, det borde ta skruv.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

Vad folk tolkar allting så fel. 

Brashear kommer att spela 2 minuter per match. MoDo hoppas att Brashears medverkan (2min/match) kommer få motståndarna att inte tacklas med händerna uppe i huvudhöjd, inga kommer dansa "chicken dance" framför MoDos bås.
Värvningen handlar om respekt. Brashear kommer inte slåss. Han kommer att bli informerad om hur SHLs regler ser ut. Han kommer förstå att slagsmål kommer bara skada laget.
Motståndarna kommer förhoppningsvis ge sig in i situationerna lite lugnare. Så ungpojkarna i MoDo kommer få fortsätta spela ishockey, utan att man åker på en armbåge, en klubba eller kanske ett par handskar i huvudet från motståndarna.
Detta är en åtgärd som ledningen i MoDo hoppas ska ge ett renare spel. Framtiden får utvisa vad resultatet blir. Någon trotsig nisse kommer säkert tänka "Nä, fan. Jag tänker sluta tacklas mot huvudet, för att MoDo värvar en 42-årig MMA-gubbe. Hehe."

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Rytter: Tanken kan ju inte vara attvi ska prenumerera på 5 minutare framöver med vårat BP, trot det är som pådrivre och moralhöjare han kommer.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

spud:

Håller med dig att det finns risk att vi blir utsktattade, men det får vi ta ifall vi har värvat en jätte som inte kan ta sig fram på isen.

Men ifall detta enbart är en gratis bänkvärvning som är tänkt att fungera som pådrivare och eventuellt ha en avskräckande funktion så fine, vi behäver ta till alla medel för att vända trenden och ta oss ifrån kvalplats.

Hoppas verkligen inte att han bara hoppar in på isen och ger sig på första bästa spelare (Jämtin), då gör vi verkligen bort oss som klubb och det är inget jag vill stå bakom.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

ULTIMAVICI:

Brashears bakgrund må vara hjärtgripande, det försvarar eller förklarar dock inte meningen med att ha honom i Modo.

1. Alla måste väl inse att han kommer att bli avstängd så fort han släpper handskarna.

2. Han kommer inte att skrämma någon.

3. Hockeysverige skrattar åt Modo

4. Han kommer inte att bidra med något konstruktivt på isen.

5. Han är elitseriens äldste spelare och har dessutom inte spelat på riktigt de senaste   fyra åren. 

Det som är ironiskt är att det är tacklingen på Flanagan  som så många här tycker var

schyst som fick Foppa att bestämma sig enligt honom själv.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Sawchuk: Brashear med en ordentligt tragisk uppväxt där hans pappa misshandlade honom redan som bebis och med en vilsen mor som träffade en ny man som även han förödmjukade och hatade Brashear satte skapade tidiga sår såväl psykiskt som fysiskt. Vid 11 års ålder kom han till en fosterfamilj som uppfostrade och skapade förutsättningar för att denna pojke skulle kunna få en någorlunda sund inställning till livet. Brashear har kämpat hela livet för att accepteras och bli älskad, han ville som alla andra hockeyspelare bli en stjärna som producerar mål och kämpar hårt. Hans fysiska egenskaper gjorde dock att han passade bättre som en polis o fighter och fick sin uppmärksamhet och kärlek för det och då skapade han sin bekräftelse utifrån det. Av vad jag kan förstå är Brashear en genomvänlig kille utanför isen som är omtänksam och visar respekt för sin omgivning, pengar har aldrig kunnat läka de sår som skapades redan i barndomen men att hjälpa sina vänner och om det behövs bli uppskattad över att åka över Atlanten för att hjälpa en gammal vän, då gör han det. Oavsett om det ligger en pengabunt och väntar på honom eller ej.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

Sawchuk:

Om jag har fått rätt info spelade han sin sista match i korpligan 11 Januari 2013, sen blev han avstängd 8 matcher vilket motsvarar typ resten av säsongen i den ligan.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Monno: Jag vet ganska väl vad alla tjänar, då jag jobbar en hel del med agenter.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

J F K:

Jo, Brashear återupptar sin karriär och åker halva vägen runt jorden för att  spela gratis i ett lag och ett land han har noll förhållande till...

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

Sawchuk: "Först och främst har du inte en aning om vad spelare kostar så du borde vara försiktig i dina uttalanden angående det ekonomiska."

"Brashear kommer att ha en lön som är topp 5-8 i laget"


Antar att du då vet vad alla tjänar då du kan säga sådär? =)


Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Sawchuk: Eller så vet jag och du framstår som korkad när du säger att han har en hög lön. Att Foppa skulle betala lönen tror väl ingen på?
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
ULTIMAVICI:Tror att Foppa betalar!
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Sawchuk: Någon topplön har jag ruskigt svårt att se att han har, Svartvadet uttryckte väl själv att budgeten inte blev blev påverkad av denna värvning? Ett jippo är nog vad detta är och får det folk till arenan så är det tillräckligt.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

J F K:

Väldigt konstigt resonemang.

Först och främst har du inte en aning om vad spelare kostar så du borde vara försiktig i dina uttalanden angående det ekonomiska.

Att folk tror att Brashear åker över hit gratis är det mest korkade jag hört. Brashear kommer att ha en lön som är topp 5-8 i laget, om det sen är Foppa som betalar vet jag ej.

Är det bättre att ha en värdelös spelare som inte spelat riktig hockey på fem år som är gratis än att ha en spelare som faktiskt kan bidra med lite annat än pr.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
spud: I och för sig. Det finns alltid anledning att spöa Jämtin, men jag hoppas inte att vi sänker oss till hans nivå.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
J F K: Jag tror det finns en hämd att utkräva på Jämtins dans, tackling och allmänt beteende på slutet som gör att Brashear inte behöver en ny orsak till att sopa på honom.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

spud: Hur agerar en polis i samhället, är det den som först tar till vapen eller är tanken att han ska verka avskräckande? Personligen har jag inte uppfattat det som att en bra polis drar vapen och skjuter helt oprocerat, men du kanske har en annan uppfattning?

Jag tror verkligen inte att han är tänkt att kasta handskarna, utan att hans blotta närvaro förhindrar folk att ta sina cheapshop. Om han hoppar på Hedman EFTER att denne dragit en armbåge i huvudet på Possler igen är en annan sak.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

Sawchuk: Ja en värvning som jag inte alls förstår. Det enda som kan hända är att vi blir utskrattade för att han inte kan åka skridskor, eller att han spöar på några.

Undra hur Jämtin känner sig för detta, eller Hedman? Med tanke på vad Foppa sagt i intervjun så innebär ju detta att Brashear har en uppgift, att spöa dem. Helst ordentligt. Och blir han spelklar till torsdag så är jag helt övertygad om att han kommer kasta handskarna mot Jämtin så fort han kan.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

Sawchuk: En kille som är "gratis" mot en som kostar väldigt mycket. Ja du, undrar varför man tar Brashear? Det kan ju inte ha med pengarna att göra?

Tyvärr tror jag inte att Murray heller skulle hinna med i SHL, utan han skulle vara en väsentligt sämre värvning då vi i sådana fall bränner pengar.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

J F K:

Jag förstår inte varför man inte värvar en kille som Douglas Murray istället om man nu måste ha en polis. Han kan ju faktiskt fortfarande spela hockey, och han är lika hård som Brashear.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

ULTIMAVICI: Ehh, jo. Det ska nog absolut ses som att Brashear inte är tänkt att spela regelbundet. Jag förstår fortfarande inte de som verkar tro att han spelmässigt ska lyfta oss.

Som sagt. Gärna som "pappa" i omklädningsrummet då han kan instruera och motivera juniorer som siktar mot NHL. Gärna som avskräckande för Hedman och andra som uppträder respektlöst. Gärna som pådrivare i båset.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Rytter: Fast att Forsberg inte vet något är väl som när han utåt säger att vi spelat bra, trots att varenda en som såg matchen har en annan åsikt. Forsberg kör sitt race och på det viset slipper han följdfrågor och behöver inte lägga energi utanför laget. Att man inte rådfrågat eller talat med huvudtränaren om en värvning under brinnande säsong skulle vara märkligt. Sedan ska ju denna värvning knappast ses som en spelare så det är ju möjligt att man inte diskuterat speciellt med Forsberg.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

J F K:

Vaknade tidigt idag, funderade på ifall det där med Donald var en dålig dröm. In på nätet och kollade tidningarna och ser att det faktiskt stämmer.

Vet inte riktigt vad man ska säga. Känns lite pinsamt med denna värvning faktiskt med tanke på att det inte är en hockeyspelare vi pratar om, men samtidigt gillar jag signalen man skickar.

Hade verkligen gillat denna typ av värvning ifall det faktiskt hade varit någon som kan ges lite istid och som hinner med i tempot, så fort Donald är på isen är det troligen som att spela 4 mot 5 för oss. 

Gränsen mellan geni och galen är riktigt fin. Är Foppa kanske ett geni? Är detta en värvning som endast är tänkt för bänken och omklädningsrummet? Är det Donald som ska ge våra unga spelare mod att göra sin grej och sedan lova att händer något kommer jag in och fixar detta? Är tanken att han med sin närvaro i omklädningsrummet ska hjälpa laget att tuffa till sig? 

Tror inte att man kommer ge honom någon speltid, möjligen att man låter honom ställa upp på en tekning och snacka allvar med motståndarnas vårdslösa spelare och sedan direkt åka till båset för byte. 

Säga vad man vill med vi får iallfall utrymme i media i och med denna värvning. Sedan hade man ju önskat att våra tränare/sportchefer varit mer samspelta i detta, man skäms ju när Forsberg får frågor om detta efter match och i princip inte vet något. 

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Lunkan: Han kanske bara skall ränna in i något lågt huvud?
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Sawchuk: Varför har ni värvat den idioten? Har ni en plats över på psykavdelningen? Dunkar han på någon sådär fegt i SHL lär han inte få spela nått mer.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
J F K: Sedan håller jag med Mårts. Jag tror inte heller att det är rätt väg att gå, men om lotterinämnden och världens sämsta domarbas tycker att det är bra att spelare som Hedman ska få fortsätta smälla på i huvudet på spelare ser jag inte hur man ska komma till rätta med hjärnskakningarna.


Räddar detta Possler, nylande, Olofsson, Kempe eller flanagan från en enda hjärnskakning för att motståndarna inte vågar ge fulsmällar så har det fyllt sitt syfte.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

Sawchuk: Varför adresserar du mig? Jag tycker inte det är en seriös match, men jag skrev att han spelat matcher. Jag skrev inte professionell match, bra match eller ens hygglig match. Jag skrev att han spelat matcher, vilket du snarare bevisade att han hade...

Sedan säger väl ingen emot dig vad gäller den sportsliga biten på isen? Jag har inte sett någon som tror att han tar en tröja för att spela reguljära byten.

Jag tycker att värvningen är väldigt märklig, men jag tycker att det är ännu märkligare att folk tar det för en värvning av en kille som ska höja oss spelmässigt.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
El Maco: Aha, det var därför Jula i Övik hade slut på silvertejp !
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
NuMo: Reggie Dunlop gillar hur Foppa tänker!
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
J F K: Angående lön och eventuella böter. Spelarfacket i SHL är väl med i Unionen och det måste ju rimligtvis finnas en minimilön. 
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

Rytter:

 

Jag kommer fan att hänga på bokaffärens dörr när Foppas memoarer kommer ut. Man måste ju få reda på hur det gick till när man värvade Brashear.

 

- Det verkar ju på något sätt orimligt att AF eller Svarten varit med i brainstormingen mot den idén. Det är ju en galenpannevärvning.

 

- Å andra sidan så verkar det u lika orimligt att Foppa helt plötsligt ringer hem och säger. Ja, nu har jag gjort et nyförvärv. Här får ni Brashear.

 

- Å andra sidan skulle det ju såklart vara en typisk Foppavärvning. Efter att ha varit förbannad över de galna huvudtacklingarna den här säsongen. Headhunters som plötsligt har fått tummen upp av Disciplinämnden. 

 

Kanske hörde han AF i någon syrlig kommentar säga (som ett utopiskt skämt). Fan! Vi skulle ha haft någon jävla Brashear eller någon för att visa de djävlarna. - Sagt och gjort!

 

Hur tänkte man och varför tänkte man som man gjorde?

Reflektioner från intervjuer efter matchen.

Skröder: Verkar inte det minsta imponerad över förvärvet, snarare lätt förlägen. (Vad är det som händer? Kan jag snälla få slippa de här frågorna och gå iväg och deppa över förlusten i stället. )

AF: En kraftfull spelare. En viktigt pusselbit i vårt lagbygge. (Mannen som bara kan se saker ur det positiva perspektivet oavsett hur illa det ser ut, eller hur lite trovärdigt det är.)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

McFire:

Det roligaste är att Brashear lyckades få -15 i den ligan på 18 matcher. 8 poäng blev det. :O

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
J F K: Okej, du vet men vill bara inte berätta hur du vet och/eller uppge någon källa, har jag tolkat dig rätt då?
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Sawchuk: Mest imponerad att det är nån som vill vara domare på dessa matcher?
Syns ju tydligt att hockeyn är sekundär, dom försöker ju inte ens åka skridskor. Dom är ju där för att slåss.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Rytter: Tycker du hans fight i klippet ser hederlig ut Rytter?

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
J F K: Pajasfasoner är vad det handlar om. Vad tycker du om överfallet i klippet? Och farten? korpmatcherna i Umeå är betydligt bättre än det där...

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Sawchuk: Det beror på hur man värderar det. Är det på spelmässiga meriter håller jag helt med dig. Nu varken tror eller hoppas jag det.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

Sawchuk:

Varför skulle han få 5-10 matcher för en fight? Han är ingen återfallsförbrytare i SHL så han kan ju inte bli dömd för det iaf.

Kanske är det det Foppa vill skicka in honom ta en fight och visa på hur sjukt det är, man går fri från att tackla mot huvudet men får en lång avstängning för en hederlig fight.

Kommentera

1641593 · »