1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480474 inlägg · 4078 ämnen

Brynäs - Modo

« · 1641479 · » Till forumet


Sv: Brynäs - Modo

J F K:

Här har du nivån Brashear har spelat på JFK. Ligan är ett stort jävla skämt, precis som den här värvningen.

Brashear bidrar fint till matchen med ett klassiskt Bertuzzislag i bakhuvudet på sin motståndare.

Tempot får Åseles veteraner att se ut som Pavel Bure!!!

www.youtube.com/watch?v=LcmcRijcLBw

Fantastiskt bra, eller hur?

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
ULTIMAVICI: Jo, det är bli ohyggligt kul att höra bötesbeloppet. Jag tror att han har 0:- i lön, typ.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

McFire: Jag vet att han spelat matcher, men inte på vilken nivå. Definitivt inte någon proffsliga som AHL/NHL, men matcher har han spelat.

En träningsmatch är också en match för övrigt.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Sawchuk: Brashear som är god för X antal miljoner spelar för troligtvis inga pengar alls och är antagligen helt gratis. Hur ska DN då göra efter första fighten? 5 matchers avstängning varav 2 omvandlas till böter. Bötesbelopp 0kr
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Ni spelar så jäkla bra, Modo. Och nu blir ni farliga också.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

Sawchuk: Det ligger nog inte jättelångt ifrån sanningen tror jag.

Det verkar vara Foppa mycket mer än Svarten som varit drivande, så vi hoppas att Svartvadet får ihop en "riktig" värvning av en spelare som är tänkt att spelmässigt lyfta laget. Det kan jag aldrig någonsin tänka mig att Brashear var tänkt att göra. Han ska se till att motståndarna inte får skada våra spelare i första hand och om han kan orka spela framför mål i PP är det en bonus, typ.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
J F K: Så vad är tanken då?  Enda jag kan se är ett rent PR stunt.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

Sawchuk: Jag trodde bara att det var journalister som på allvar trodde att han skulle spela mycket och att tanken var att han skulle tillföra mycket på isen.

Tydligen var det fler som trodde det alltså.?

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

ULTIMAVICI:

Känns som man lägger fokus på fel saker. Det finns bra och tuffa spelare ute på marknaden. Brashear kommer inte att bli långvarig. Första fight så är det 5-10 matcher. Tacklas kommer han inte hinna med, laget han spelade i senast skulle förlora mot Ulvö Hockey med 20-0

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
McFire: Är inte känslan ändå att P.Forsberg delar ut en rak höger till DN och domarna mer än något annat iom denna värvning?
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Sawchuk: Låna ut han till oss. Det kanske kan dra ett par hundra extra åskådare och så slipper vi spela vecka ut o vecka in på 4 backar... för visst går han att bruka som back också? 
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Sawchuk: Jaha? Vad säger det då? Jag undrade ju var han spelade förra säsongen eftersom JFK säger sig veta att han gjorde det.
Du hänvisar till Brashears senaste säsong och hans statistik då, dvs säsongen 2011-2012.
Sen då? Undrar jag fortfarande.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Sawchuk: Säga vad man vill, men så här mycket skriverier om Modo har det inte varit sedan... Ja knappt när Foppa o Näslund gjorde comeback. I nordamerika är detta vad det verkar den största hockeynyheten i år.
Jösses just nu är vi iaf i i centrum, även om det inte är i enbart positiv bemärkelse.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

McFire:

Brashears senaste säsong mäktade han med 8 poäng och -15 på arton matcher i Kanadas Division tio ungefär. Måste vara något sorts PR trick.

Efter tre matcher är ljumskarna slut på stackaren. Hörde att man är ute efter Gordie Howe också...

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
J F K: Jaså? Det står i tidningen nämligen att han inte gjorde det. Dom har ju haft fel förr dock. Var spelade han? Hur mycket osv, källa?
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Monno: Absolut, vill bara så snabbt som möjligt veta om han lirar på torsdag!? Då bokar jag biljett och åker 80 mil för att se Karalahti/Jämtin/Brashear... Sinnessjuk match
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
ULTIMAVICI: Helt ärligt, Brashear behövet inte ens slåss, bara att få se Jämtins ansikte när Brash suger tag i kragen på han i stirrar ner i hans själ gör det fan värt 250kr! Ojojoj... Njuter av bara tanken!

Fan att Goren inte är kvar i SHL... Eller Ward! Ojvoj.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Monno: Håller med om att det är bra för intresset för laget och skapar en jävlig spänning, dock måste han ju leva upp till denna bild för att hålla intresset vid liv. Får se hur det går..
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

NuMo: Abolut. Jag är väldigt tveksam till värvningen ur ett rent "på isen-perspektiv". Jag tror att han kan sitta längst ut på bänken under matcher för att skrämma Hedman med anhang från fula påhopp och han kan kanske tillföra i PP, men hans stora tillgång är i omklädningsrummet och på träningarna. Han verkar vara en extremt seriös och trevlig kille som kanske kan gjuta lite mod i grabbarna och som kan ge juniorerna lite inblick i saker.

Jag tror ingen räknar med att han ska göra många sekunder på isen, förutom journalisterna som räknar med att såga honom endast baserat på det.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
J F K: MR Brashear in swedish Jämtin means hit me so fuckin hard so I end up at a hospital for 8 weeks.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
ULTIMAVICI: Om han pysslat med MMA har han nog bättre ork än många andra gubbar i denna liga. Blir man trött efter 30sek i MMA är man rätt körd.
Tror inte fysiska statusen är något problem.

Går inte å komma ifrån att det på något vis är en jävligt cool värvning. Kan ju knappast kosta något och kan inte tänka mig att han får mycket till speltid.

Men att bara ha en sån kille i båset är fan lite coolt. Kalla mig grottmänniska. Men såhär mkt publicitet har vi inte fått sen Foppa spelade!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

J F K:

 

" ......kom och köp konserverad gröt"

 

Vi är i blickfånget.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

McFire: Jo, han spelade hockey ifjol. Sluta EP-scouta...

Han spelade inte i AHL eller NHL dock, men han spelade och tränade hockey.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
McFire: Ja kan inte släppa det, snurrar fruktansvärt i huvudet och undrar om det inte gjorde det i Foppas huvud med när tanken helt oförklarligt dök upp. Vet inte om jag kan somna innan A. Forsberg fått ge sin syn på saken, han måste ju vara rätt jävla förvånad. Och hur planerar han att använda Brashear och inte minst, i vilket skick är gubben, att vara en fysisk och hård slagskämpe är en sak, men om man ska inge någon dom helst respekt måste man iaf klara att åka skridskor i 30 sekunder utan att krokna av utmattning.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
McFire: Låt Grundström se och lära av honom.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

McFire:

Skellefteå kan väl köpa honom med ett överbud nästa säsong. Känns nästan som ett säkert tips.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Donald Brashear alltså, haha!
Han hade en hel del hockey i sig ska sägas även om han är känd för annat. Frågan är hur han står sig idag? Han spelade alltså inte hockey förra säsongen överhuvudtaget och gjorde säsongen innan det 1(!) match, han har alltså inte spelat hockey överhuvudtaget på ett par år(!) och fyller 43 år(!!!) om en månad, Hahaha. Känns nästan obegripligt.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Steken84: Lugna ner dig, att betygsätta Svartvadet kan du ju vänta med till efter säsongen. Själv tror jag att han sitter med några ess i rockärmen. Det skadar heller inte att ha en hel del av budgeten kvar nu när KHL ska göra sin sedvanliga utrensning i december. Han har ju upprepat minst 10ggr att det laget vi ser idag kommer se annorlunda ut framöver.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Steken84: men nog finns det fog för kritik av värvningar som i första hand Roche och Nättinen. Flanagan är iofs rätt ok när han får spela med offensiva killar, men orkar verkligen inte leda en kedja själv.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Steken84: Med tanke på att Nylander tills skadan hade bästa poängsnittet i hela ligan och att Skröder ledde målligan så känns ett uttalande om att vi inte har en förstasina som fullständigt verklighetsfrämmande. Bakom dessa är det dock väldigt tomt.

Problemet är egentligen inte framåt. Problemet är defensiven som är horribel.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
ULTIMAVICI: Du är svartvadet?
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
ULTIMAVICI: jamen gå ner till allsvenskan då om man har så jävla dålig ekonomi. Man värvar bara spelare som ingen vill ha. Modo besitter ett lag utan 1:a och en 2:a lina. Modos spelarbudget måste ha halverats från förra säsongen om man jämför trupperna
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Lite humor med experterna som tror att Foppa värvat honom för annat än i rent respekt syfte.
Jag blir väldigt förvånad om han spelar mer än 5-6min i nån enda match.

Dock är han säkert å bra form. Klen tröst då han är 42årig goon dock.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Laget är inte tillräckligt bra helt enkelt, det är tragiskt men sant.
Våran "spets" består av unga talanger som Possler, Kempe, Nylander, Olofsson och Hari som är extremt ojämna och vinner i stort sett aldrig sin "match i matchen", till dem kan räknas in även Skröder som varit bra men han behöver bra medspelare och är så ensam så det lär eka i hjälmen på karln.
Flanagan är svårbedömd efter så få matcher men känns lite för svag och kommer inte styra och ställa på isen, nu kvittar det lite då han knappt kan räknas in hittils.
Nättinen är en så misslyckad värvning så det är svårbegripligt, orimlig minus statistik, bidrar inte med någonting och visar egentligen idag obegripligt lite när han får chansen att centra topplinan med tid även i PP, fullständigt ofarlig och genommedioker.
Niklas Nordgren och Peter Öberg, ja vad tillför dem egentligen? Två farbröder på dekis som lika väl kunnat arbeta i vaktmästeriet.
Kapten Påhlsson, Överbetald och slut, inte levererat under sina tre säsonger i Modo och duger knappt som defensiv specialist längre, långsam, medioker tekare, färdig på den här nivån och antagligen med hockey överhuvudtaget.
Önerud gör ett fullgott jobb, tyvärr inte mycket till hockeyspelare i övrigt, lever på sin vältränade kropp.

På backsidan heter spetsen Travis Roche, hittils fullständigt misslyckad värvning som dessutom är skadebenägen som få.
Dennis Persson må vara billig men skulle behöva vara gratis med tanke på vad han tillför, knappt något dvs.
Ahnelöv har kommit igång bra redan nu och är tillsammans med Lehtivouri överlägsen bland backarna.
Torp är så dålig att det är pinsamt att se honom kväll efter kväll, hör med Dennis Persson inte hemma i SHL utan bör spela AS hockey.
Sparkade Kauppinen överglänser dem bägge med råge.

Riktigt bra målvaktspar, men vad hjälper det med det här laget? Misslyckade spetsvärvningar och trötta överbetalda farbröder på dekis gör laget chanslöst i längden.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

GÖTT inte ens med domarens hjälp och en del svandyk så vinner ni inte mot oss!

Segern är till slut välförtjänt!

Natti!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
J F K: 😂😂😂😂😂
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Bad_Brett: Hade man inte tagit bort Barry så hade vi nog inte haft samma stomme. En mobbare av stora mått!

Däremot skulle vi tagit in en annan andrecoach med energi.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Nä den här insatsen var inte bra...

Men precis som ifjol har vi varken en kapabel 1a eller 2e center. Påhlsson och Hari som toppcentrar. Säger sig självt det.
Synd man inte var lite hetare framför mål i 1a. Vi var betydligt bättre än Brynäs då och nått mål där hade kunnat ge energi.
Aja bryt ihop kom igen.

Då Brash knappast kostar nått vore det ju trevligt med en värvning som faktiskt ska toffla något på isen och inte bara göra Jämtin och Hedman bajsnödiga i båset.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

ULTIMAVICI: Brashear kan omöjligt vara sämre än Nordgren.. något sorts spelsinne lär ju karln besitta eftersom har ändå kommit sig upp till 
NHL och spelat där i många år.

Som Modoit just nu får man glädjas åt de små sakerna, hoppas han spelar mot HV!

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

Monno:

Svartvadet har gjort ett närmast historiskt dåligt arbete:

- Mycket pengar att röra sig med med tanke på att Cumiskey, Regehr, Hensick och Tambellini. Juniorernas löneförhöjningar kan knappast motsvara detta.

- En helt okej stomme med Skröder, Påhlsson, Önerud, Ritola, Possler, Hedman, Lehtivouri och Ullmark, samt en rad duktiga juniorer att fylla på med.

- Säsongen tidigit, så han hade mest tid på sig av alla att värva ihop laget

- Värvade skadebenägna spelare som Flanagan, Roche och Persson. Knappast en slump att två av dessa står på frånvarolistan nu.

- Fullständigt försummat centersidan, trots att den var det största problemet förra säsongen. 

- Plockade bort Barry Smith. Han må ha varit oduglig som coach, men var åtminstone någon som stod för lite energi i båset. 

Det känns som att planen var att ha is i magen för att kunna plocka de riktigt stora namnen, men han hade inte räknat med att klubbar som Skellefteå skulle vara villiga att punga ut jätteslantar för spelare som Kabanov och Zackrisson. Till slut blev det panik och han blev tvungen att fylla på truppen med spelare som stagnerat i sin utveckling (Nättinen, Flanagan) och spelare som är slut (Kauppinen, Roche).

Denna stress kan knappast vara positiv för hans Ulcerös Kolit. Jag gissar att han gör en Jörgen Jönsson och hoppar av relativt snart, och att Forsberg och Forsberg ansvarar för värvningsarbetet säsongen ut.  

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Steken84: Men steken för faan, om du har 100.000 kronor och din kompis 200.000 kronor, vem kan köpa den bästa bilen?

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
SPARKA SVARTVADET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sämre trupp har aldrig skådats. Fyfan vad dåligt det är offensivt. Powerplay och boxplay är under all kritik.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
ULTIMAVICI: Inte alls omöjligt. Jag tror att han kommer att tillföra mycket mer vid sidan av isen än på densamma.

Skönt statement mot lotterinämnden och världens sämsta domarchef.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
NuMo: Inte ens Olofsson verkar skjuta direkt längre. Det blir mer och mer krångligt. Skotten är vårt sista alternativ efter att vi försökt dribbla och passa. Fy fasen vad vi behövt vinna idag:(
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
InVinoVeritas: Hoppas Brashear är ett jävla yrväder i omklädningsrummet och kan väcka grabbarna igen, för så dåliga som vi är nu beror mycket på att vi mentalt är helt ur spel.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo

InVinoVeritas:

Han kan ju börja med att möblera om Jämtin. Men hur fan ska detta hjälpa Modo???

Kommentera


Sv: Brynäs - Modo

J F K:

Fast det vi skapar är ju mest en massa dragskott från oerhört långt avstånd från dåliga vinklar och utan någon som kan göra något framför deras mål.

Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Cyklob: 2 måls underläge så kan vi väl för fan bara skita i att ta ut Ullmark, blir bara pinsamma siffror samtidigt som att vi inte har någon som helst möjlighet att sätta press i numerärt överläge.
Kommentera

Sv: Brynäs - Modo
Cyklob: Tyvärr är det så. Vi möter ett helt uruselt motstånd, men är inte ens nära att ta poäng. Visst vi skapar mest chanser, men vi är inte heta nog när de ges.
Kommentera

« · 1641479 · »