1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

303103 inlägg · 3807 ämnen

MODO - Almtuna

1909231 · » Till forumet


Sv: MODO - Almtuna
J F K: Absolut, rädsla är väl en del av dåligt självförtroende, och det ser ut som det är det som gäller för Jacke.
Att vara rädd för att gå in i närkamper gäller ju många, Macke Näslund var väl inte den som gillade tung trafik direkt.

Det är väl inte hela världen kan jag tycka, däremot att inte våga utmana sina motståndare är väl värre. med Jackes fantastiska skridskoåkning så skulle han ju kunna trampa runt 9 av 10 backar i den här ligan och skaffa sig frilägen, men han vågar inte tyvärr.
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
J F K: Så kan det vara. Inte speciellt insatt i hur Enström är som person eller vad han anser att han kan betala tillbaka till klubben.
Spelar han gratis? En symbolisk summa? En ok Allsvensk lön? Eller finns det andra alternativ? Kanske någon utifrån som går in o står för hans lön?
Ingen inside info där från mitt håll.

Sen kan man väl enkelt säga att om Enström tog över Carnestads kontrakt så måste det anses som ganska snällt då han absolut är ett uppköp, uppköp och ett uppköp från Carnestad.

Det tråkiga är att vi skulle behöva gå upp i år när vi (återigen 2 matcher är väldigt liten sample size) har hemvändande NHL-spelare och juniorer som verkar tagit rejäla steg.
För nästa år kanske Toby inte spelar och junisarna kanske dragit vidare.
Usch o tvi, kommer aldrig riktigt fatta att vi är i HA.
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Confusius:
Jag förstod det och tog bara upp tråden:)
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Confusius: Kan också vara rädsla. Han är lika tuff som Lennart Hermansson eller Lasse Jansson, dvs om man på något sätt kan undvika en närkamp så gör man det. därmed blir man oerhört lättläst i alla situationer förutom en mot en relativt i mitten av planen. I alla andra situationer vet backen att KJ kommer ta den bekvämaste vägen...

Jag såg inte poängen med att ta hem honom ifjol och jag ser fortfarande ingen förbättring.
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
ivandrago: Det var mer ett allmänt påstående om hockeyspelare än om just Jacke!

I hans fall tror jag att det handlar om brist på självförtroende. och det ingår väl också under begreppet HUVUDET, antingen brister i spelsinne eller dåligt självförtroende, varav Jakobsson faller under andra alternativet
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
ivandrago: Kan vi inte locka denna man med lite bonde liv i Sidensjö istället , verka göra comeback
https://t.co/i98GDe7uHS?amp=1
+4
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Confusius:
Svårt att avgöra vad som saknas, själv tror jag inte det är spelintelligens. Han verkar fungera bra med Andra spelare som är intelligenta på isen vilket antyder att det iaf finns nåt. Även passningsspelet är i stunder finurligt. Däremot är tyvärr ojämn men kanske stigande ålder kan få bitarna på plats, tror att han mår bra av nuvarande roll med 8-10 min och få jag mer speltid, ger speltid i kombination med press att utvecklas och gissar att direktiven från Björn är tydliga gällande vad som skall förbättras.
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
J F K:
Ja frågan är hur dyr Carnestad var, betänk att han kom från Pantern till oss var en defensiv back. Dessutom är det inte säkert att Oskarshamn tar hela lönen, på de 7 månader som var kvar på kontraktet. Tobbe E är som du skriver en annan sak, det skulle vara om någon Tysk/Finsk klubb hoppar in för att ta honom. Om Karl Johansson fortsätter få 3-4 min i istid kan han kanske bli aktuell. Tom Hedberg är fö ruskigt bra, kommer nog växa.
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Rytter: Jag tror inte vi får särskilt mycket pengar av att skeppa Ericsson med tanke på hans nuvarande marknadsvärde. Kort sagt är nog ingen i dagsläget beredda att ta över hans lön, även om vi betalar delar av den. Det bästa är nog att ge honom speltid och hoppas att han visar sig betydligt bättre under Hellkvist. Då först kan vi få något för honom.

Samtidigt behöver vi åtta backar och att plocka in en fjärde junior är nog lite naivt. Speciellt med tanke på JVM. Möjligen efter det om Popovic och någon till visat sig hålla.

Det kommer skador och juniorer behöver ibland vila så då är det vettigt att ha kvar Ericsson tycker jag.
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
J F K:

Carnestad och Ericsson ut. Läg5f pengarna på hög och krydda truppen i slutet om det behövs och vi har något att spela för annars spara till nästa år för att behålla eller rekrytera spelare vi behöver.

Iof tappar vi några runt jul till jvm men kan kanske chansa med j20 backar och 45 min istid på Toby.
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
J F K: I en intervju med Sundlöv tidigare i vinter, sa han nåt i stil med att pengarna är det minsta problemet när det gäller att få hem honom.
Tror sponsorer och olika företag i Övik stod på rad, redo att sponsra Tobys lön bara värvningen skulle bli av.
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
MorganaLefaey: Jag tror att Carnestads pengar äts upp av Enström. Jag kan inte tänka mig att Enström spelar gratis och han fanns inte i någon budget för året.
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
MorganaLefaey:
Är nöjd med snitt på 3p efter första 5 ;)
+5
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Rytter: Ja, snittar vi 2p/match de första 5 så skulle jag vara nöjd. Börjar vi ännu bättre så ser det riktigt bra ut.
Men som han sa. Måste se över våra 2a perioder. Hur många gånger kunde inte modo få ut pucken utan att lyckas. Men nu ska jag glömma dessa perioder och invänta en match där vi spelar bra i alla tre och nitar AIK.

Men då Carnestad stack så måste det bli en del pengar över. Och jag ser ingen annan plats som det behöver spenderas på. Så om det blir förvärv.
Ja då hoppas jag på en center. Men personligen så tror jag inte de värvar något alls.
Inte innan det är klart att vi får kvala / spela uppsamlings heat.
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
ZZ-Top:
På Modo verkar han tycka att det var en ok match varken mer eller mindre. ”Bra arbetsetik men men lyckades inte skapa energi” tycket Jellvert och Häggström linan gjorde ett bra jobb.
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Älskar Hellqvist tonträff och exakthet. Han har har en sällsynt förmåga att beskriva "var vi är på väg", och "exakt var är vi nu". Känns som han är påkopplad sin vision 24/7. Han sover, skiter och äter sin målbild. Kan inte få nog av karln. Jävligt inspirerande med kompetens.

Måste förnya min prenumeration på allehanda.se och Modo Premium, men till dess är det nån som kan ge en kort sammanfattning om vad han tyckte om senaste matchen? Vad är han nöjd med? Vad var han mindre nöjd med?

Var han sur eller glad?
+2
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
ivandrago:
Apropå glädjande ting så är varken vår skott eller räddningsprocent uppe på extrema nivåer även de är bra.
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
J F K:
Kul att flera formationer kan bidra, så inte en kedja skall ”vinna matcherna”. Skulle gärna se någon med mer fart som kompletterar Karlqvist och JJ, men det kommer kanske lösa sig med Hagelin så småningom. Det sköter PP bra än så länge.
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Nucky: Jag är övertygad om att vi kommer att få mer utveckling på flera spelare än vi sett tidigare säsonger. Wahlgren har varit sämre än under försäsongen, men han studsar nog också tillbaka.

Irriterande att vi tappar in två mål där vi i princip hade markering på den killen som slog in pucken. Vi måste bli hetare på returer framför eget mål!!! Sista målet är svårt att försvara sig emot då det alltid kan slinka in en puck, men vid de två första är det dåligt.
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
J F K: Jag tror Jellvert kommer passera JJ i hierarkin.
Gillar det jag sett av honom hittills.
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
J F K:

Helt riktigt. Vi har ett fint sparkapital där. Tror inte vi kommer ha någon vinnare av poängligan i år utan dessa kommer spridas mer mellan formationerna jämför med tidigare år. Ser hellre att vi är jämna och alla bidrar framåt istället för att vi har en formation som gör det som ifjol. För när molin kedjan hade en sömre kväll förlorade vi och orkade inte framåt.

T.ex vår hårt jobbande kedja med hägga och övriga har ju visat att dom kan skapa sätta tryck och bidra med viktiga mål i de två första matcherna.
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Rytter: Men, visst känns det jättebra att förstakedjan inte kommit igång och ändå är det två vinster. Juniorerna kommer att gå lite upp och ned under säsongen, så i förlängningen kan vi inte vara alldeles för beroende av dem.

JJ hade mycket väl kunnat få ett par poäng i PP, men nu är det mer tillfälligheter att det inte varit han som avslutat eller slagit passningen.Det går inte att komma ifrån att de har mycket mer att ge. Karlkvist är ingen raket och får svårt att hinna med i forecheckingen, medan de andra inte känns riktigt igång ännu. Den kedjan får inte samma tryck på motståndarna. Sedan går det inte att komma ifrån att Karla är grym på pucken och är förbannat vass när han får passningarna, men han har inte fått dem ännu förutom i PP.
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
MorganaLefaey:

Skulle vi ta 4p på de 3 kommande matcherna så vi har 10p på 5 spelade och ett snitt på 2p/match så är jag väldigt nöjd med utdelningen poängmässigt. Speciellt med tanke på vilka 5 matcher vi inleder med.

Då har vi nått fint att bygga vidare på.

Angående JJ och Tim så tycker jag Tim gjort det bra och borde kunnat haft något poäng, där är jag inte orolig han kommer kunna leda en andrakedja i år och förmodligen växa under säsong. För tidigt att säga så mycket om JJ men skulle gärna sett att han fick sätta någon puck eller några fina assist till Hagelin eller Karlkvist. Han har ju ett bra skott och bara oflyt att han inte satt något mot löven eller igår i PP.
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Rytter: Tänkte på det också. Vi har en 1a som inte sticker ut allt för mycket.
Både Johnson och Tim har 0p, men 2matcher är väldigt litet urval.
Så får vänta några omgångar till innan motorsågen kommer fram.

Dock har jag önskat en 1a center sedan truppen mer eller mindre blev klar.
Än så länge har vi klarat oss utan. Men efter att ha sett Mårtensson så får man
drömma lite igen.

Sen kan jag inte annat än hålla med. Oftast sägs det hur viktiga poängen på slutet är. Men poäng är lika viktiga varsnär du får dem. 6p på banken mot tippade topplag är inte alls dåligt. Och nu är det väl 3 svåra matcher till. Ser vi till att plocka hälften där så är jag nöjd.
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
SKiLMY: Jag tycker också det såg ut att vara med än 3600, hoppas på mer folk om laget ligger bra till i tabellen
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
tjerdo: det måste ha varit fler än 3648. Kändes ganska välfyllt från tv-rutan.
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
tjerdo: Skönt att det inte var något värre, han och Karlström har imponerat mycket på
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
hockey_21: Bara trasig läpp tydligen, från allehanda
"– Äh... Det är sånt som händer tycker jag. Jag hade nog inte tagit en femma om jag hade varit domare. En fyra eller en tvåa och så är det inte mer med det. Men det är domaren som dömer."
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Heyerdal: Nån som har en aning om hur det gick för Oskar Pettersson?
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Rytter: tufft program med AIK redan på tisdag, kollat spelprogrammet o Modo har många varannandagsmatcher, borta-hemma borta hemma blir svårt med träning då resorna tar mycket tid
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
ivandrago: Tänk på att det var söndag och precis innan lön. Det går inte att jämföra med en hemmamatch på fredag eller lördag, gärna efter lön:)
+3
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
ZZ-Top:
Kan man öka en 3-400 åskådare i snitt över säsongen så skulle det vara mkt bra. Man räknar med 250 kr i intäkter per besökare fö.
+2
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Så jäkla skönt med hemmavinst😀
+3
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Två matcher avklarade. En riktigt bra och denna som var sådär. Men vi har 6p som ingen kan ta ifrån oss. Viktigt att börja med vinst direkt på hemmaplan så vi håller undan kommentarerna hur svårt vi har på hemmaplan ett tag till.

På Tisdag kommer ett riktigt test mot AIK borta.

Tycker alla spelare ser så snabba ut, när till och med Hedman vickar undan en forecheckande spelare och rundar nästa undrar man vad som hänt under sommaren.

Tänk om vi hade haft en center med Mårtenssons händer och förmåga att sätta upp meddpelare. Gillar JJ men känns mer som en avslutare än playmaker.

Snälla Sedins tänk om och tänk rätt =)
+8
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
wedde: Kombination av fylla, blindhet, och okunskap? Han är ALLTID en katastrof, ser fan ingenting, och det han ser kommer minuter i efterhand, och hockeykunskaperna är minst sagt bristfälliga!
+2
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
ZZ-Top: 3648, fler på ståplats än vanligt och dom hade lite av ett tifo vid ceremonin. Bra tryck för att bara vara 3648. Det kommer ta ett tag innan ryktet har ändrats och fler kommer på matcherna.
+4
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Hittade det nu; 3 648. Halv-okej. Vill se packade lyor i vinter!
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
ZZ-Top: 3648, så nja...
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Det har kanske nämnts, men i så fall kanske vi kan ta det igen? Vad blev publiksiffran? Slöt Övik upp bakom laget?
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
J F K:

Målmässigt jämt men vi behöver inte skämmas för 3p. Första til oss andra till Almtuna men tredje till oss, det är vi som skapar och styr och vill i tredje. Deras reducering kom lite från ingenstans och lite slump.

Vi spelar en rolig hockey, hoppas publiken gillar farten och spelet vi bjuder på och hittar tillbaka.
+2
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Dundee: Svårt att inte lämna return när Almtuna skjuter stenhårt på motsatt benskydd, bara hoppas att medspelarna lyfter klubbor.

Första tio av andra perioden var riktigt dåliga, annars bra och rolig hockey!

"Bara" 25 min på Toby ikväll.
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Man måste erkänna att Mårtensson fortfarande håller riktigt hög klass!

3p.
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
MODO Hockey - Almtuna IS 4-3
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
modomille: Ja det var ett dåligt ingripande av Hanses det där får han inte släppa in. Men tycker inte han sett så stabil ut idag mycket farliga returer. Men samtidigt skulle vi gjort 2-3 mål till. Och avgjort tidigare.
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Heyerdal: Haha som vi har missat detta från förra säsongen ;)
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Gavelo: tänk att man så sällan kan vara lugn i Modos matcher....
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
4-3 men 5 kvar!

Oj oj nagelbitare
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Webmaster: Men va fan. De har ju inte haft en målchans i tredje och så får man ett ganska billigt mål. Sett till målchanser borde vi avgjort redan:/
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
Webmaster: Tabbe enligt mig .
+1
Kommentera

Sv: MODO - Almtuna
MODO Hockey - Almtuna IS 4-2
Kommentera

1909231 · »