1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

353424 inlägg · 3916 ämnen

Forum

« · 2198470 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå ingenting...
Vombat: Det jag skulle vilja är att Rögle (eller motsvarande SHL-klubb) inte får tillgodoräkna sig utbildningsbidraget från den allsvenska (eller division ett) klubben om inte spelare på allvar fått en hel del speltid i a-laget. Annars blir det lite som Frölunda att man samlar talanger på hög och håvar in NHL-pengar för de som skriver avtal. Kostnaden är relativt låg, samtidigt som vinsten för att en enda av dessa talanger når NHL gör det värt det.

kort sagt. Man ska värva för att man verkligen avser använda spelaren och inte bara för att kunna håva in pengar på sikt. Då är det mycket bättre att spelaren är kvar i någon lägre division och får mer utvecklande speltid.

Strömgren har väldigt svårt att platsa i U18-truppen och har stundtals varit bänkad. Då saknas ändå spelare som Växjös talang i den truppen. Det är alltså inte en spelare som på något sätt känns realistiskt för en SHL-plats nästa år. Kanske främst för att han är fysiskt klen och dålig defensivt. Någonting som gör det osannolikt att ta en plats i SHL om man inte är en exceptionell talang.
+4
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag har inte den insikten i hur de spelarna kommer att kunna stå sig i Rögles lag men säkert är att Rögle kommer att tappa en helsickes massa spelare till nästa år. Så jag förstår om man ser om sitt hus. Men nä det är säkert inte jättedyrt att värva från HA men tror inte det är så förhållandevis billigt. Men det här är ju som katten på råttan. SHL värvar från HA. KHL värvar de som inte platsar i NHL. Och för NHL och KHL-klubbar är säkert priset från SHL lika "billigt" för dem som det är för en HA spelare som värvas till SHL. Det är helt olika ekonomier.
Men den enda klubb som jag egentligen vet något om är ju Luleå och de tvingas av ekonomiska skäl värva från HA. De har helt enkelt inte råd att handla från andra ställen. Sen Bulan så har det blivit lättare locka spelare som inte lyckas i sin SHL klubb men det är lite annorlunda
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Vombat: Så dyrt är det inte för SHL att värva från allsvenskan. Man har de flesta gånger igen det på väldigt kort sikt.

Men, som du är inne på finns det säkert mycket värre saker som sker i hockeysverige.

Och tror du att både Strömgren och AIKaren är givna i Rögles A-lag kommande säsong? Wallinder har jag mycket större förståelse för.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Monno: Jag tror att det handlar en hel del om personlighet. Jag tror att det helt enkelt inte ligger Karlin för sig att ligga på alla och tjata, utan att det är viktigt att vi får in den detaljen från andretränaren.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag måste bara få komma med ett litet inpass till det inlägget. Att värva redan draftade spelare är oftast inte billigt och många gånger en chansning. Det är väldigt många som draftas och sen aldrig lämnar div 1. Men förstår ända resonemanget till en del. Men det finns värre saker som pågår i vårt land på lite olika håll.
Bla så har vissa klubbar satt i system att ringa upp talanger när de är 13-14 år och locka dem till att komma till deras klubb. Man lovar utveckling, hockeygym osv... Detta utan att betala en enda krona till personens klubb eller föräldrar. Hörde t.ex. om en som fick ta med sig storebror för att kunna klara av att leva 100 mil hemifrån med mat etc... Och i och med att man kontaktar rejäla talanger så blir ofta utfallet bra med dessa. Men det händer ibland att vissa ungdomar inte riktigt klarar att bo från sina föräldrar och även om det hockeymässiga funkar under en tid så blir deras liv inte roligt. De drabbas av psykiska problem och annan ohälsa. Nä låt talangerna bo hemma hos sina föräldrar och börja värva vid 16-18 års ålder. Då klarar de flesta av det... Och där är faktiskt Frölunda en ledstjärna.
+3
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Hinken verkar ju dock väldigt tydlig med att det inte ska såsas omkring i Modo Hockey.

Nu ska ju inte Hinken vara med på träningar, men förhoppningsvis kan han och Karlin samarbeta så pass att om han tycker att det brister i de dagliga vanorna att Karlin tar till sig det och ser till att kravbilden vi vill ha inom Modo upprätthålls.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Jo, intressant läge. Är han Karlins chef i egenskap av sportchef eller är han karlins assistent i form av andretränare?
+1
Kommentera

Sv: Silly season
J F K:
En tidsaspekt också kanske, Sportchef + andretränare. Tror att det skall kunna lösa sig, hoppas på Horsky.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Hoppas att vi får en andretränare som har en hårfön och som kan ställa krav på spelarna.

Västerviks sportchef Emil Georgsson har detta att säga om lagets nya huvudtränare.
– Vi tror att Martin kommer kunna fortsätta driva verksamheten i rätt riktning. Han är driven, målmedveten och kommer att öka kravbilden i de dagliga vanorna där jag tycker vi har en del att arbeta med.

Just det där. Öka kravbilden i de dagliga vanorna är väl någonting som Karlin fått kritik för tidigare. Sedan kanske Georsson borde se sig själv i spegeln som varit andretränare.?
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Konstruktiva centrar är en bristvara. Det är lättare att hitta de som är defensivt rätt skickliga, men de som också kan fördelar puckarna (som Susse) är svåra att hitta. Jag tror att EK kommer att överaska positivt och jag hoppas vi kan hitta en eller två stycken i den kalibern eller bättre. Det skulle vara guld värt.
+3
Kommentera

Sv: Silly season
J F K:

Den här killen då, Har spelat back sista åren
Kommentera

Sv: Silly season
Frontschwein:
Ja centrar är viktigt brister de på yttrar brukar det bli bra spelare lediga under säsong.
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San: På god väg att plocka ihop ett lag på Brynäs-nivå till en tredjedel av priset!
Kommentera

Sv: Silly season
Frontschwein:
Spelade som Anderberg är drömmen, tror jag skulle komplettera vår backsida fint.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Costanza: Nästa säsongs hopplock kan inte bli annat än succé!
!
+1
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: en Sean Averytyp.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Tror inte Karlin har haft den typen av back de senaste åren. Är väl inte helt emot att ha en stor pjäs i uppsättningen men inget jag saknar heller.

Verkar som att Gudmundsson som var halv-aktuell för oss förra året tar över Västervik för övrigt.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Silly: Har lite svårt för sådana där stora snubbar som inte tillför någonting spelmässigt. Jag vill verkligen inte ha in någon Hellström eller Rahimi!!!
Seider spelar också oerhört fult och ovårdat med klubban, men han kan ju verkligen spela hockey också. Ser helst en sämre "gris", men som faktiskt kan slå ett snabbt pass eller tillföra någonting förutom att hugga på motståndare framfår eget mål.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Fast har man varit negativt inställd till Modo inför varje säsong dom senaste 10åren så har man ju faktiskt fått rätt fler gånger än fel skulle jag säga. ;)
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Frontschwein:
Kanske denna kille? 🤔
En stor elak pjäs med SHL rutin.
Ser laget före jaget?
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Frontschwein:
Blir det wahlberg i dag som presenteras i dag då?
Eller centern: Matias Myttynen som det också har ryktas om?
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: skulle gärna se en backgeneral av modell större och två bra centrar . Kanske även nån riktig gris/retsticka.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Costanza: Vi ska spela i silverhjälmar kanske?
+1
Kommentera

Sv: Silly season
hompa90: jag tror det är för att säsongen är slut.
Kommentera

Sv: Silly season
Frontschwein: "– Klubben har något spännande på gång och det vill jag gärna vara en del av och kunna bidra till framgång på bästa sätt," säger Näsén.
Vad är det som är så spännande med MoDo idag att de skriver på för 2 år undrar även jag. Prochazka, Patera, Vejvoda, är det nån sån nivå eller vad menar Näsén.
Kommentera

Sv: Silly season
Frontschwein:
Du var ju rätt skeptisk förra året också vilket visade sig vara rätt till ditt försvar. Kommer det in 2 bra centrar till så kan det bli bra.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Frontschwein: Rätt många som har SHL-rutin och tuggar de ihop gruppen så kan du nog njuta av ett antal 2-1 vinster under hösten.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Silly: Med risk för att förstöra mitt sura rykte så vill jag säga att jag är försiktigt positiv till alla dessa nya värvningar. Fortfarande orolig för ihåligheten bakåt och hoppas verkligen på ytterligare en målvakt av lite högre klass. Ingen noccosörplare med finnar och page.
+11
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Absolut håller med!

Men jag blir ändå imponerad av växjös taktiska spel! Andra lag har inte klarat av att stå i mot Rögles bländande offensiv!
+1
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Ja jag är nyfiken/hoppas på en 2: a kedja med följande lina.
Svenningsson - E.K - Modigs
2 st med ett bra skott på kanterna och en klok spelare som center.
Känns som en annan klassisk Modo line som vi hade med
Skröder - Susse - Danielsson.

Fast där var SHL rutinen redan stor på spelarna , Poängspelare allihopa!
+6
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly: Men, Växjö är fördjävla tråkiga att se. Rögle spelar snabbt och charmigt. Växjö dödar ju allt roligt med hockey.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
puffe:
Måste säga att Växjö imponerar, Jäkla vad taktiskt dom spelar!
Rögle har kört över alla andra i det här slutspelet,
Men växjö netralusera dem effektivt.

Rutin på dessa slutspelsmatcher är otroligt nyttigt!
Och taturligtvis coachernas roll 🤔
+1
Kommentera

Sv: Silly season
M Horava: Tror han menar att Modigs kan spela i flera roller. pp, boxplay, offensivt eller i en hårt jobbade kedja. misstänker att det blir i en topp två kedja.
Kommentera

Sv: Silly season
hompa90: Viklund börjar bli förbannad när han läser om Sissons. Finns ingen annan förklaring.
Kommentera

Sv: Silly season
Vet inte om någon tänkt på det men (+) som indikerar en skadad spelare på eliteprospects.com har tagits bort på T Viklund, alltid stått där tidigare men inte nu, är han fit for fight eller vad beror det på att dem tagit bort det?
Uppladdat:

135x300-screenshot20210503-221904chrome.jpg

+2
Kommentera

Sv: Silly season
Nucky: Känns jättebra med Gradin och Karlin nu där MoDo befinner sig. Två kluriga och griniga bruksortsgrabbar. Inget snickeskitsnack. Jobba in 3p varje match är det som gäller. Kung Grinig, Don Foppa von Switzerland, vakar över dem...
+5
Kommentera

Sv: Silly season
Confusius: Om jag ska vara petig tycker jag Karlin låter exakt MOTSATSEN till många andra tränare. De flesta är vältaliga och korrekta, säger vad man vill höra osv, tänker kanske främst på en sån som AJ.
Karlin får man DRA ur orden, han mumlar och verkar rätt ointresserad av att prata om sin taktik överhuvudtaget.
Första intrycket är att han inte är speciellt kunnig, men när man hört honom några gånger ”försäger” han sig emellanåt och vågar lägga ut texten lite mer. Tror han har en jävla pondus och är rak och tydlig mot spelarna, och kräver nog att alla ska följa hans spelidé till punkt och pricka.
Det sjukaste är att om han vore mer vältalig och klätt sig i fina kostymer hade han redan varit i SHL. Det är jag övertygad om.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
J F K:
Kom ihåg att kameran lägger på ett par kg..
Kommentera

Sv: Silly season
Confusius: Alla tränare utom Ville låter så..
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Haha! Tänker på när Hinken presenterade Modigs med att "han kan spela på många platser" och när jag läser Modigs uttalande i någon blaska: "De vill att jag är en ledande spelare och gör en del poäng" typ.
Kristallklart! :-)
+3
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Jag kommer att trivas på MoDo-kansliet...Three Amigos.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Costanza: Har för mig att det blev inga fler hjärnskakningar på junisarna efter Big Mac anslöt?
Snacka om en bra värvning, det gick plus i plånkan och kidsen var safe.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: då är det tack vare......men inte härinne va?
Kommentera

Sv: Silly season
mikenomad: Det värsta är att på en del bilder är det nästan så att Nubben och Hinken är "lika som bär". DE påminner en hel del om varandra i kroppsbyggnad...
+5
Kommentera

Sv: Silly season
Christensen: Roligt hur det kan skilja så mellan klubbar. Som leksaing så får jag rysningar av Ytterel pågrund av positiva anledningar.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Ja ni blir farliga nu när ni har en SC som verkar fatta det Nubben fattat sedan decennier. Att man bygger ett lag på frågor som "vilka kvalitéer har du som passar just specifikt vår klubb och de behov den f.n har?"
Inte genom att stirra sig blind på namn, tidigare poängskörd och antal NHL-matcher
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Confusius: Att ha ett spelsystem är bara det en sak som gör mig positiv. Öhman var verkligen ingen stjärna defensiv, men till hans försvar så gavs han och de andra backarna inga förutsättningar att lyckas heller.

Jag tycker att det finns en tanke med de backar vi värvat. Vi vill kunna spela oss ur situationer och starta spelet snabbt. Sedan måste försvarsspelet som sådant sitta för att det ska fungera. Det är inga Seider och Gelinas defensivt, utan det hänger på att man hjälps åt.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Sportchef Svartvadet eller vem det var, hade lite svårare att motivera att Donald Brashear kommer in (betald av extern finansiär) för att Foppa är så in i helvete less på att motståndare tacklar modojuniorer i huvudet varje match.

Man måste bara vara så glad av att kunna heja på denna episka klubb...
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Nucky: Jo jag har sett intervjuerna med Karlin, och sådär låter alla tränare! Har aldrig hört en tränare säga att vi ska spela med spridda lagdelar eller hamna i knäet på målvakten.

Jag hoppas innerligt att du har rätt, och att alla dessa killar verkligen är tvåvägsbackar.

Med tanke på att vi hade backar som Öhman, Boivin och Enström så ska man väl känna sig försiktigt positivt antar jag.
Oerhört viktigt att vi får en stark centersida, EK känns som en bra värvning.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Någonting som slår mig när Hinken presenterar nyförvärv är att det finns en tanke på varför spelaren är där. Näsén är där främst för offensiven. En back som ska kunna bära upp pucken och logga istid i power play. Det är lite historik kring spelaren osv.
Jag tycker att det varit ganska skralt när spelare presenterats av flera tidigare sportchefer. Varför är spelaren värvad. I vilken roll. Vad vill spelaren med att komma till Modo osv.

Det känns bättre i magen helt enkelt.
+5
Kommentera

« · 2198470 · »