1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481743 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1549141

Sv: MoDo - Linköping 12/1-213

J F K: I stort sett alla spelare har väl en NHL-klausul idag, många även en KHL-klausul eftersom NHL är alla hockeyspelares mål å KHL är de pengakåtas mål... Cody hade inget kontrakt med Toronto när han skrev på för hela säsongen med Brynäs, men troligen hade han en NHL-out klausul i kontraktet (som 99% av alla andra ES-spelare också har). Det är inget korttidskontrakt, det är inte ett kontrakt med en lockoutspelare, det är ett kontrakt med en spelare fram till den 30/4, men med en NHL-klausul!

Om spelare inte ska få byta klubb under innevarande säsong, skulle ju inte Jämtin t.ex. få lämna LHC för HV... Styrman skulle inte få gå från SAIK till Brynäs...

Steen, Stålberg, Duchene hade kontrakt med sina NHL-klubbar, dom var s.k. lockoutspelare, men deras kontrakt med sin arbetsgivare var "upphört" då ligan var i lockout-läge. Men nu när lockouten är över så har dom kontraktet med sina klubbar per automatik kvar. Det har inte Franson, han förhandlar nu med Toronto. Precis som om Cumiskey, Regehr, Holloway eller vem fan som helst!

Men å andra sidan tycker jag Modo och Frölunda gjorde helt rätt som bröt den där förbannade "överenskommelsen" HL emellan... Jag hade hoppats på Bäckis och Lindbäck till Brynäs, men Sundlöv fegade ur då dom hade kontrakt med sina NHL-klubbar...

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Linköping 12/1-213
Anders Blank: Fantastisk jämförelse, klockrent, precis som Sundlöv. Jag höll nästan på att häpna när jag läste men kom på mig själv och började såklart skratta åt ditt skämt till förklaring på vad er förening med sportchefen Sundlöv i spetsen håller på med.
Kommentera

Sv: MoDo - Linköping 12/1-213
Anders Blank: Ingen, utom kanske Franson då, har nhl klausul mitt under säsongen. Förstår inte vart folk fått det ifrån?
Däremot har de flesta en Nhl klausul under sommaren till ett visst datum (nån som kommer ihåg det tack?) där man har rätt att lämna för Nhl(nhl måste dock betala för spelaren, har jag för mig? Vilket Khl inte behöver, vilket är stört). Tolle t.ex. hade det, och han ville dra, dock för sent vilket inte gav honom rätt att lämna.

Detta just för att man vill undvika att spelare lämnar mitt under säsongen eller veckan före säsongsstart.
Men jag har då aldrig hört talas om en spelare som har en klausul där dom får lämna hur dom vill för nhl under säsongen? Ja utom Franson då :-)
Kommentera

Sv: MoDo - Linköping 12/1-213
Anders Blank: Alla spelare har inte en NHL klausul som möjliggör för dem att lämna under säsongen. Den saken är helt klar. 
Kommentera

Sv: MoDo - Linköping 12/1-213
Anders Blank: Håller med dig. 
Kommentera