1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478930 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2043957

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
Gavelo:

Ja klart du har rätt till din åsikt. Men det är ändå omöjligt att ta det seriöst när du säger att vi har ligans sämsta försvar och att du inte sett nått sämre på länge. Samtidigt har vi släppt in tredje minst mål i ligan och i början var vi de som gjorde mest och släpet in minst i 5 mot 5.

Min åsikt är att jorden är platt, den åsikten har jag rätt till. Men går det att ta den seriöst?

All är nog överrens om att det finns potential till förbättring, och de konstruktiva här t.ex jfk kommer med synpunkter på hur det kan förbättras, bättre avvägningar mindre aggressiva osv. Men har inte hört honom påstå att vi har ligans sämsta försvar.

Men när du kastar ur dig påståenden som ligans sämsta försvar osv utan att diskutera hur det kan förbättras får du köpa att vissa (läs jag) omöjligt kan ta dig seriöst.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
Rytter: Tack för klappen på axeln o ditt trevliga inlägg till mig igår!! Hoppas att ni klarar maskarna o att Barto storspelar för cannasta e jävligt bra!! P.s Jonte är o har inga divalater som en härinne påstår (udden)😎😎😎
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
Rytter: Jag tycker att jämförelsen att jorden är platt är felaktig. Det är ett faktum och inte en åsikt. Ungefär som att ifrågasätta människans klimatpåverkan och hävda att man har rätt till sin åsikt, när det numera råder konsensus i frågan.

Bortsett från det håller jag med Gavleo med reservationen. Modo spelar ett av seriens sämsta försvarsspel sett till förutsättningarna. Man gör aldrig avvägningar, utan det är nästan hänsynslös aggressivitet även när det är korkat. Inget annat allsvenskt lag skulle checka med två spelare i eget sarghörn mot Mårtensson (eller för den delen Foppa) som har pucken under kontroll. Få skulle tillåta den typen av passning på "fel" sida blå linjen som Sylwander gör, för vinsten av ett lyckat pass står verkligen inte i paritet med risken av ett misslyckat.

Man gör mycket bra och man är riktigt bra på att sätta press. Jag skulle bara vilja att man gör det med viss urskiljning.
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
Rytter: Jag skrev att försvarspelet nog tillhör botten i ligan, alltså inte ordagrant sämst i ligan utan i bottenskiktet och det tycker jag nog det gör stundtals.
Med det material vi har så ska vi ligga i toppen men spelmässigt är vi långt ifrån tex Timrå, Karlskoga och Löven som är våra närmaste konkurrenter och vi kommer inte skörda några framgångar om vi inte börjar spela bättre i försvaret, att vi vinner igår får ses som aningen anmärkningsvärt med tanke på alla målchanser Bik hade bara i första perioden pga att man blir fastpressade i egen zon, kommer ut positionerna, får jaga och blir trötta.
Sen är det som någon skrev att när vi lyckas spela oss ur pressen så får vi ofta giftiga kontringar så jag förstår tänket, det jag däremot inte förstår är varför man inte tillåter avvägningar att hellre skicka sarg ut, få andrum och flytta upp positionerna utan puck ist för att slå vansinnespass i egen zon ?!

Men nu är det upp till bevis, nu kan ingen i laget iaf tycka att ”något är klart” så nu finns det inget att skylla på, nu är det 100% i varje match som gäller annars är det över!
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
Själv gillar jag att motståndarna får lite grepp/snurr i modos försvarszon för att sedan direkt åka på ett mål i baken genom en modokontring. Det skapar irritation hos motståndarna och ger en obehaglig känsla av falsk trygghet. Hur många lag har inte åkt hem med känslan att de borde fått med sig poäng men förlorat med 3-4 mål? Jag kommer aldrig ifrågasätta ett stundtals virrigt försvarsspel om det ger oss resultat.
Kommentera