1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2043974

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
Rytter: Jag tycker att jämförelsen att jorden är platt är felaktig. Det är ett faktum och inte en åsikt. Ungefär som att ifrågasätta människans klimatpåverkan och hävda att man har rätt till sin åsikt, när det numera råder konsensus i frågan.

Bortsett från det håller jag med Gavleo med reservationen. Modo spelar ett av seriens sämsta försvarsspel sett till förutsättningarna. Man gör aldrig avvägningar, utan det är nästan hänsynslös aggressivitet även när det är korkat. Inget annat allsvenskt lag skulle checka med två spelare i eget sarghörn mot Mårtensson (eller för den delen Foppa) som har pucken under kontroll. Få skulle tillåta den typen av passning på "fel" sida blå linjen som Sylwander gör, för vinsten av ett lyckat pass står verkligen inte i paritet med risken av ett misslyckat.

Man gör mycket bra och man är riktigt bra på att sätta press. Jag skulle bara vilja att man gör det med viss urskiljning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
J F K:

Fast det är ju en jävligt stor skillnad mellan "vi har ligans sämsta försvar" och "vi har ligans sämsta försvar sett till förutsättningar".

Det vi diskuterar här är det förstnämnda påståendet, kombinerat med "Har inte sett nått sämre på länge".

Det är det förstnämnda jag vänder mig mot, hade detta varit fallet hade vi haft fullt upp med att hålla undan för AIK och kik. Därför är jämförelsen med jorden lite relevant, det fins fakta som bevisar motsatsen.

Diskuterar vi däremot förutsättningar och förväntningar så är jag inte nöjd och vi kan bättre. Detta har vi diskuterat tidigare och jag håller med om över aggresiviteten, att situationer värderas dåligt osv.

Men mellan dessa förväntningar och faktiskt ha ligans sämsta försvar är det långt.

Om du skiter i förväntningar, potential, vad vi hade kunnat få ut vid max, mm, tycker du verkligen att vi har ett av ligans sämsta försvar och ligger på samma nivå som aik och andra lag i botten?
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
J F K: Om man ser till den period vi hade som bäst försvar så fick Toby-Norris och Berglund-Hedberg 70-80% av istiden medan resten gick till Hedman-Tommy E.
Har hört rykten om att Toby har problem med en fot, och det lär förklara varför han blivit så orörlig sista 5-10 matcherna.
Dessutom har Norlinder varit borta under stora delar efter Jul, men är nu äntligen tillbaks. Han är galet viktig, överlägsen i offensiven och bland de 2-3 bästa backarna defensivt. Väldigt skicklig på att komma ut med pucken i kontroll, och fint förstapass. På den punkten är Hedberg nästan lika bra dock.

Vi spelar nu med Belov, vilket är EXAKT den spelartyp det skrikits om härinne men jag kan inte se att försvaret blir så mycket bättre med honom. Han spelar hårt och fysiskt, men är lite långsam och slår bort en hel del pass. Hedman har ungefär samma stil, och han har fått mer istid senaste tiden pga skador.

Originaluppställningen tror jag var bäst lämpad att spela Hellkvists hockey, och var också då vi hade bästa förvaret.
Norris/Toby/Hedberg/Berglund är alla puckskickliga, moderna spelande backar, till den skaran kan man också sätta Nässén och Tommy E.
Kommentera