1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2166667

Sv: Silly season
modo7907: Varför vi inte får behålla spelare?”

Ja alltså både Norlinder och Sellgren tog ett extra år i Modo innan dom gick vidare fast dom nog varit dom 2 mest talangfulla utav alla tsm Strömgren.

Egentligen är det väl bara Strömgren och Stenkvist som i min mening drog för tidigt, Wallinder är ett gränsfall då jag tycker han har en del att förbättra innan han skulle vara en pålitlig back i As, än mindre i Shl.

Men det svider såklart varenda gång en yngre spelare lämnar för Shl och då gärna en klubb som Rögle, men det har nog varit samma åt andra hållet när vi spelade i Shl så vi får nog bara acceptera läget.

Det jag dock misstänker ligger till grund varför Strömgren och Wallinder nu verkar lämna har nog och göra med turbulensen i föreningen, även om du är ung så har många drömmar om att vara uppmärksammad och spela i ”topplag”
Jag tycker inte Modo profilerat sig som en toppklubb eller ens varit uppmärksammad, iaf inte i positiv bemärkelse senaste åren.

Jag tycker Strömgren och Wallinders val är korkade rent utvecklingsmässigt men dom har väl en känsla av att allt kommer bli bättre i Rögle?!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Gavelo: Man blir ju ledsen över att se Wallinder och Strömgren lämna, men vi får komma ihåg att vi har fortfarande extremt många lovande juniorer som knackar på dörren alltjämt. Det gäller bara att förvalta dem på rätt sätt.

Hugo Styf har fått mycket skit, men 18-åringen har samtidigt axlat ett enormt ansvar den här säsongen. Vi ska vara rädd om honom
Jeremias Lindewall är också en väldigt lovande spelare som inte gjort bort sig i år.
Ernst Axel Bogren tycker jag är spännande.
Oscar Nordin kan säkert bli en bra hockeyspelare på sikt.

Sen har vi i de yngre årskullarna Karl Umegård, Helmer Styf, Wictor Åhström, Theo Jacobsson med flera som är intressant.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: De är fullt medvetna om att de får lite om ens någon speltid i SHL. Det lär knappast vara så att Strömgren räknar med en minut i SHL denna säsong utan tror att det är det bösta valet för att få en bra utveckling. Rögle har säkert visat på en utvecklingsplan för dem där de har tillgång till en av SHLs mest spännande talangutvecklare och tränare. De ser de tydliga krav som finns på dem från organisationen men även möjligheterna som de har rent karriärsmässigt om de klarar utmaningarna som ställs på dem. Det väger detta mot att fortsätta i MoDo eller i vilket annat HA-lag som helst. Rögle har dessutom just nu en stor hype kring sig med tanke på vad de presterar och rykten om deras förträfflighet med Abbots kravställning och så. Risken att de skulle gått till Brynäs, Linköping eller Oskarshamn är nog mycket mindre. Frölunda, Rögle, SAIK däremot klingar nog bättre i deras öron.. De vet inte heller om turbulensen i MoDo kommer fortsätta nästa år och kanske har det varit tufft att höra hur usel och oförberedd man är för att spela i MoDo under denna säsong.
Trist att de försvinner. Liksom Karla som nog får ta ett steg i defensivt spel om han ska få speltid i annat än PP.
Kommentera