1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479916 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2286351

Sv: Silly season
Tarasov:

Ja jag är inte så säker att vi behöver en offensiv stjärna till första, frågan är ifall inte denna uppsättning kan klara att hålla produktion mha Woods och Sam. Tycker Ohlssons fart verkligen har bidragit i de senaste matcherna, så ser gärna att man fortsätter ett tag med honom i denna.

Han åker skridskor och jobbar hårt och behöver inte ha mycket puck, skapar fina ytor till Sam och Woods samt jobbar fast lösa pucker. Kan vara så att en till puckskicklig spelare i den kedjan blir för mycket, alla vill ha puck och fördela spelet.

Vi såg ju med Modigs att kedjan var grym när de hade en bra dag, men när de spelade mer en och en och alla ville ha puck så försvann de i vissa matcher och det var slarvigt och hafsigt spel. Tror faktiskt Ohlsson kan göra kedjan jämnare men vi offrar lite offensiv spets.

Är nog inne på samma linje som dig, hittar vi inte en Kaut till första som både besitter skills, hårt jobb och fysik som kan lyfta kedjan så tycker jag nog att man ska satsa på att skapa en till kedja som kan vara offensivt hot ifall den första har en sämre kväll.

Woods-Sam-Ohlsson
Svenningsson-EJK-Aagaard
Tyler-MacMaster-Mannberg
Sylle-Max-OP

Detta skulle kännas som tre kedjor som alla kan skapa offensiv.

Vill man sedan värva vidare och det visar sig att första inte producerar över tid med Ohlsson så kan man antingen leta en spelare till första eller så kan man leta en center till tredje för att sedan få ut MacMaster på en kant. Här skulle kanske Niderbach passa in fint med Tyler och MacMaster på kanterna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Rytter: Tycker någonstans så måste det finnas offensiva kvaliteter i Ohlsson som jag iaf inte riktigt sett än, med tanke på både SHL-spel, JVM-spel och en 38-poängssäsong i HA. Jag ser honom som en slitvarg, rätt lik Micke P. Och håller Jakobsson högre offensivt, men det är ju uppenbart nåt vi missat här i MoDo.

Ge honom chansen så ser vi vad som händer. Jag tror han tar den, Sebbe har mod på nåt sätt.



För övrigt: Märkligt att gradin är ute och ifrågasätter ett eventuellt nyförvärv innan han ens bestämt sig för övrigt...
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: Jag tror inte vi värvar Kelleher för att spela i tredjekedjan, där tror jag man sätter honom i antingen första eller andrakedjan.
Frågan är ju hur snabbt MacMaster kommer i form, tycker tiden inte riktigt räcker för att vänta på att hans form ska bli god igen. Jag ser hellre att man kör honom som 13:e forward tills han är varm i kläderna och värvar in en center som är "matchvarm"
Jag tror vi eventuellt skulle ha en match mellan Mannberg-Miketinac-Ohlsson.
Snabba spelare med bra hockeyhuvud och Miketinac är även en bra tekare.
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter:
Ja tänker på Pittsburgh när de vann med Crosby/Malkin/Kessel i 3 olika kedjor, man har hot på planen hela tiden. Känns som det finns mer att hämta av Mannberg också men det kanske tar mer tid
Kommentera