Skellefteå AIK

16035 inlägg · 301 ämnen

Dynastiernas dynastiförenings guldresa

« · 1836286 Till forumet


Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Tar mig friheten att skapa en ny tråd nu när Silly season är över och säsongen dragit igång.

Tycker trådnamnet är passande. Det luktar guld!

Bra spel igår mot ett väldigt defensivt lag, men tror att Karlskrona kommer att undvika kvalet. De har en stabil defensiv och en bra kämpaanda, verkar ha en bra harmoni i laget. Det räckte inte mot dynastiernas dynastiförening, men de kommer att plocka många poäng mot lag som inte är lika enastående. Ingen skam att förlora mot dynastiernas dynastiförening.
+2

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:
Rosen på AB tyckte Ove M var ett förbundskaptensämne, eftersom det är en hyllning så kan det vara, men lite kul att basera det på hur KHK genomför en match :)
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Tarasov:

Karlskrona spelade smart efter sin förmåga, men de hade en förbannad bonnröta att de inte torskade med en 3-4 mål. Vet för lite om hur Ove Molin är som tränare men laget kändes ganska välcoachat faktiskt. Kanske kan han bli förbundskapten för Albanien eller Ecuador och lära dem att dunka sarg ut och grisa, det tillsammans med en stor portion bonnröra kan nog hålla siffrorna nere som igår.
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Först Messi i Barcelona. Sen Guden Jocke Lindström i dynastiernas dynastiförening. Nu blev det ingen tredje med Michael Jordan i Chicago Bulls för han har ju lagt av.
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:
Jag blev nog förblindad när målen uteblev men första perioden var inte alls tokig spelmässigt och andra lite sämre. Tredje var som man vill se.

Tror KHK hela matchen kände de blev ägda men fick vara med på nåt sätt.
Kvarstår vi måste bli effektivare ändå.

Ellis och Kostka som är nya visar stor pondus.

Upper body på Bud enligt norran. Dag till dag dessutom.
Bra inga ljumskproblem tycker jag.

2a linan känns lite tunn i dagsläget med Linus L-Matt-Jesper O.
Bud får gärna dyka upp och stärka den.

Tycker man fick bekräftat igår AIK blir svåra tas med när det växlas upp.
Resan din profetia i rubriken handlar om vill alla vara med på.
Qatarfansen får sitta i diket och titta på.
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Kul att läsa på Luleås sida hur de uppfattar Skellefteås seger mot Karlskrona. Själv är jag portad på den sidan för att jag sagt några sanningens ord om hur hockeyn utvecklats i Norrland tack vare Skellefteå AIK. Jag nämnde Göte Almqvist o Garvis Mätää o det var tydligen droppen.
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Duncan:

jag tycker att du är en vardagshjälte Duncan. Låt autisten hålla på med sina Kim Jong fasoner i hockeyns svar på nordkorea med svält, hjärntvätt och hatpropaganda. Vi vet ju hur verkligheten och historien ser ut i själva verket.
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:
Blir svårare i kvällom mot Färjestad.
Bud och Alm saknas, Danielsson står över.
Linorna från sista perioden mot KHK är kvar dvs Möller-Pär-Jocke och Linus L-Matt-Jesper O.
Tror det blir jämnt och vinner vi gör vi det knappt.
Får känsla av de gör inte mer än som behövs och det är inte bra för humöret och nerverna mina.
Tycker FBK såg bra ut senast mot LHC.

I Qatar anmärkningsvärt Janne S saknas och ingen verkar veta varför.
Knappast petad, förmodligen något åldersrelaterat.
Pinkeriet? Starr? Värken?
+2

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Farbror Barbro:

det kan ju även vara så att taliban-Janne är bortrest på utbildningsläger i Afghanistan?

Känner mig rätt så säker på tre pinnar ikväll. Hemmadebut. Det är världsspelare på nästan varje position. Framåt är det klapp-klapp och en samspelt fantasirik attacklusta som får en att tänka på Sovjet under deras glansdagar. Hemåt är det tätt. Ogenomträngligt likt den kinesiska muren.

Ja det har nu kommit till Färjestads tur att få känna på dynastiernas dynastiförenings fulla kraft. Utan bonnröta lär det bli noll mål framåt för dem och flera insläppta i baken (precis som en kille som brukar gnällskriva här råkat ut för). En på förhand omöjlig nöt att knäcka för Färjestad.
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Qatars hejdukar är och misshandlar folk på stan som vanligt. Står inget om mordhot eller viljan att mörda nån denna gång däremot.
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Ja man har ju fått se lite specialdomslut. Hugg ner folk med klubban kors och tvärs, gärna när de inte ens har pucken. Ja det får man visst göra. Bra att veta.

Vi missar markeringen totalt vid 1-0. Olofsson aktar sig istället för att kasta sig och täcka skott, och missar i bytet efter ett kanonläge två meter ut fri då han drar den över mål och över plexi.

Gillar att Hetta visar vem som är alfahanen på isen. Är där och hugger på returer och bolldozrar längs med sargen. Grundel får nog byta kalsonger i paus.
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Otäck skada på Grundel där. Han får sig en tryckare av Lindholm, en juste men hård tackling i sargen. Tyvärr landar han fel när han ramlar efter och knäet viker sig i fel läge, usch! Lär vara borta ett tag, men hoppas han snart kommer tillbaka.

Dynastiernas dynastiförening är det klart bättre laget och skapar dubbelt så mycket. Färjestad får även hjälp av domarna och får göra lite som de vill utan utvisning. Tyvärr får de göra sina mål för billigt. Sarg ut, och mål. Vinn en närkamp i sarghörnet, kasta in den i mitten och skjut. 2-3 speglar inte matchbilden, men det är målen som räknas.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Ja det där såg inget trevligt ut alls. Det är otäckt när knäna viker sig på det där sättet...risk för att både kors- och ledband ryker där.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Domarna klarar inte ens av att ta utv när Färjestad lirar med 7!!! man på banan

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Det är bara ett lag på banan i tredje perioden, och totalt sett en rättvis bortaseger av ett smart spelande bortalag. Det är en massa flipp-pass i egen zon när alla är på väg framåt, pucken bryts och det är 3-1 4-1 3-0 osv. Pucktapp i helt fel lägen. Sargut blir friläge efter värdelöst positionsspel av Berglund. Defensivt spelar Färjestad bra, duktiga på att använda klubban som tillhygge också vilket visst var tillåtet efter ändrade regler? Men grattis till Färjestad för en väl genomförd match och hoppas att Grundels skada inte är lika dålig som det såg ut. Killen låg inte kvar och bölade utan försökte ta sig till båset, men jag tror tyvärr han blir borta en längre tid.

Tråkigt med en sådan usel tredjeperiod av oss. Men oerhört glädjande att Qatar torskar bottenmötet mot Örebro. Noll mål, och hela fyra tacklingar! Storbacken Johnston lyckas spela minus och ligger då på -3. Om det inte vore för Grahn och SJälins utvisningar hade de lyckats med uppdraget att ingen Qatarhjon kom med i matchprotokollet. Örebro 4 poäng Qatar 2 poäng i dubbelbottenmötet. Hihihihi!

Nu känns det ändå bättre.
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:
Tappen av Burström/Aho märks.(såklart) Tycker ni är rätt bra från mittzon framåt. Däremot hackar det lite när ni skall ur egen zon. Löser ni det borde ni kunna utmana.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Tarasov:

tycker nordamerikanerna sköter sig bra på backen, över förväntan. Det som jag ser som problemet är att vi har en kedja framåt som lätt tar sig in i zon och etablerar spel. 3 kedjor som trampar vatten och känns totalt ofarliga.
+2

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Tarasov:

Handlar om att få de nordamerikanska backarna att fungera i SHL. Ellis t.ex har många bra sidor offensivt och ett bra skott men än så länge ser han inte speciellt bra ut på stor is. Han tror att han ska hinna ut snabbt i hörnen och sätta stopp men inser sedan att det är långt dit och hamnar på mellanhand. I matchen mot KHK gjorde han flera vansinniga stötbrytningar på offensiv blå, när han missade fick KHK en livsfarlig spelvändning. Igår så var han ofta på mellanhand i hörnen, och FBK's unga spelare (vet inte vem det var) vände lätt bort honom och gjorde sin gubbe och skapade oreda.

Kan han anpassa sig, har han trampet i benen som krävs för detta? Det är frågor som behöver ett svar och förbättring för att stabilisera defensiven.

Vi som modoiter har ju sett hur nordamerikanska backar kan agera i egenzon pga ovana från stor is. Vissa har skridskoåkningen och spelsinnet för att anpassa sig andra inte. Hur det är med Ellis vet jag inte, men han måste upp ett par snäpp för att vara en ledande back i SAIK och en general där bak.

Tror däremot Kostka är säkrare kort, han ser ut att ha skridskoåkningen och har anpassat sig bättre och ser inte lika vilsen ut i egen zon.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Rytter:

visst är det så. Men Ellis har ändå vart bättre än Djuse och Pudas i dessa två matcher. Det är svårare för en back att byta från liten till stor rink, och vi ska ge dem tid. Igår blev Kostka skadad och varken Öhman eller Berglund imponerade direkt. Ellis har bättre än dessa 4 backar efter två matcher.

Sen har vi mött två lag som backar hem och kör styrspel. Det skulle vara intressant att se hur det går mot mer offensiva checkande lag likt Frölunda.

Framåt är det en kedja som känns giftig och 3 som känns ofarliga. Det är jag mer orolig för. Dålig kemi i kedja 2-4.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:
Just Ellis tyckte jag vart rätt bra, tänkte mer i generella termer än att en enskild back/ar var problemet. Såg inte hela matchen utan bara en del, visst är Lindströmkedjan vassare men tyckte även att de andra lyckades skapa lägen.
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
HV kör över Brynäs igen, inför en sovande hemmapublik. Han är faktiskt rätt cool Thörnberg, en riktig sanningssägare.
+1


Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
KulaShaker:

Ifall vi hade 2000 så skulle det ändå låta högre än er hemmapublik. Dessutom införde ni klapporna i svensk hockey. Huvvaligen! Hur många segrar var det nu? 22 på 23 försök? 23 på 24? 21 på 22? Måste kolla upp det.
+2

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:
Såg matchen först idag och håller med om kedjorna.
Möllers inget säga om även om jag skulle kunna tänka mig en slitvarg som Hetta isf Pär bara för att se om det blir bättre balans.

Nu låter det som Bud är tillbaka nästa vecka så han ska väl in med Matt i andra.
Bredvid dessa vill jag se Adam P i första hand, möjligtvis Tim.

3e och 4e sliter på men känns helt felkomponerade.
Tre så små killar som Olsson-Wingerli-Tim blir ju väldigt lätta.

Tycker det saknas balans i alla kedjor.

Känns så onödigt förlora igår.
AIK är bättre på allt men lyckas ge bort mål och poäng.
Bättre formationer. Bättre taktik. Mera tanke.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Glöm inte att kolla upp vilket lag som vikit ner sig flest ggr i en final och när det verkligen gällt nåt, sett till hur många finaler man spelat.
Sen kan du väl meddela vilket lag det gäller....
+5

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Huge:
Visst svider det förlora finaler som favoriter.
Där är Brynäs motpolen. Det är troligt ni stoltserar med åtminstone 4 oförtjänta guld, de fyra sista.

Mest extremt 1999 mot Modo. Att ni inte skäms som hundar fortfarande.
Snacka om stöldgods.

60-70 talsgulden säger jag inget om då var nog ni och Leksand dominanta.
De gulden gav er en stor fördel. Med de i bagaget har aldrig ett guld till varit speciellt märkvärdigt. När andra lag fått guldfrossa och underpresterat har ni varit trygga och fått ut mest när det gällt.

Ni har förmodligen inte varit bäst och moraliska vinnare sedan 70-t.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Farbror Barbro:
Kvartsfinaler gäller som bekant inget;) guld tycker jag man förtjänar oavsett hur man tar dem. Däremot glöms ofta förlorarnas insatser bort, tyvärr. Ofta bra prestationer de med.
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Farbror Barbro:
Glöm inte bort Färjestaddynastin:)
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Farbror Barbro: Sorry, men det lag som vinner guld förtjänar det. Ännu mer tydligt blir det över sju matcher.

Du kan försöka snacka bort våra guld hur mycket du vill, och då speciellt 2012, men faktum kvarstår. Det lag som tar silvret har inte varit tillräckligt bra. 2012 var ni inte bra nog att slå oss. Ni vann bara två matcher. Bara att tugga i sig...
+2

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Tarasov:

Jag skulle vilja ta tillfället i akt och hylla de svenska mästarna HV71. Väldigt väldigt välförtjänt! De lekte i finalen, överlägsna.

GRATTIS TILL HV FRÅN YODA MARKLUND!
+2


Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Hv vann. Välförtjänt. Sen är det ju upp till var och en att avgöra om de lekte och var överlägsna. En liten ledtråd, för de som kan hockey, över att det var ganska jämnt, är ju att finalen gick till sudden i sjunde.

Ska du envisas med att provocera behöver du vara lite mer uppfinningsrik

Kram :-)
+3

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Tarasov:

Kunglig artikel av Robban, riktigt rolig.
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Tarasov:

Brynäs gjorde ju en liten intern utredning av avskummet som kallade Linus Söderström för särbarn. En minst sagt högfärdig förening som har UNICEF på tröjan. Jag har dock inte hört något efter. Varför ringer de bara inte upp Linus och frågar? Vi vet ju alla vem som saknar spärrar och håller på sådär, och det är ju Gnomström. Han borde stängas av.
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Hade du läst på lite mer så hade du upptäckt att Brynäs som lag och Jakob Blomqvist som kapten men även spelaren i fråga kontaktade Linus och bad om ursäkt för det som hände.

Vad göra mer tycker du? Stänga av spelare som kallar varandra för fula saker på isen? Då har du inga shl-lag att ställa på isen.

Om du någon gång får för dig att se hockey live, köp en biljett nära spelarbåsen eller isen så ska du få höra fult trashtalk mellan spelare.

Ja, det gäller även ditt lag, på tal om högfärdiga föreningar.
+3

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Zappaholic:

Vem var spelaren?

Kallar man en landslagsman, en ung kille med Aspbergers, för särbarn så borde man stängas av tycker jag. Statuera exempel. Undrar vad UNICEF tycker? Det är inte vanligt trash talk.

Men bra gjort av Blomqvist.
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Landslagsman? Vad har det med saken att göra? Hur många ggr tror du en spelare som Hagos fått höra ”negerjävel” t ex?

UNICEF eller inte, trashtalk är tyvärr något som tillhör spelet. Domare kallas ”hora” och annan skit. Några journalister fick för sig att göra en stor grej av ”särbarn”-incidenten i våras. De borde istället ha belyst problemet generellt, men som vanligt är kvällspressen ”klick-kåta” och gör allt för att skapa rubriker.

Jag tycker det är för jävligt att en Brynäsare kallade Linus för särbarn, men jag tycker det är lika illa att kalla andra spelare för andra nedsättande epitet.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:
Blev lite fel ordval om Brynäs guld. Oförtjänt vill jag ändra till väldigt billiga guld.
Billiga när motståndarna inte kom upp i rätt nivå.

Nu gissar jag men magkänslan säger Granström är en typ som hela livet hittat på jävulskap i lönndom.
På isen är han då sådan, smyger med fultag och spelar oskyldig.

Lindvall i mål och Anton Danielsson debuterar mot Rögle.

Normalt borde man hoppas på kross mest med tanke på Rögles bedrövliga inledning men då måste något hända med AIK också.

Jag tror vi fortsätter ungefär som två första matcherna. Kanske blir mest likt den mot KHK och vi vinner knappt men rättvist.

Tror inte det lossnar innan Bud är tillbaka men även Adam eller Tim flyttas upp i 2a linan med Matt A.

Får Rögle ordning på grejerna blir det tufft.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Ja man häller upp en skål ostkrokar, knäpper en staro och sätter sig i TV-soffan. Jävlart direkt ringer det, efter 3 öppna lägen första 30 sekunderna. Mamma mia! Det är liksom ett gammalt Batman- avsnitt... PANG, BOOM, POW, KA-BOOM sen får Rögle vittna det egna nätet och fundera på vad som hände?

Det ser likt ut bortamatchen mot Rögle och första halvan mot Färjestad, ett kraftigt spelövertag och bra fart på rören. Två saker skiljer. Lagkompisarna krigar in på kassen. Några lägen förvaltas.

Ser bra ut för dynastiernas dynastiförening. Bra för självförtroendet när vi gör några mål.
+2

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
likt ut bortamatchen mot Karlskrona
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Men Rögle, herregud vilken dålig inställning de har. Passivt från målvakt och hela vägen fram. Men kul för era spetsspelare som får chansen att leka och briljera.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
KulaShaker:

5-1 och 6-1 är så snygga att Makarov, Larionov och Krutov hade vart avundsjuka.

DYNASTIERNAS DYNASTIFÖRENING!
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Vädligt väldigt fina avslut och bra effektivitet. Bra skymning på kassen, och vår finess är äntligen tillbaka. Inte alls 2-7 spelmässigt. Rögle har lite missflyt och spelar klent framför egen kasse, och förstekeepern är skadad. Men tycker de har ett riktigt bra spelarmaterial. Aaltonen är en av seriens bästa forwards, Lerg är giftigt. Tycker de har ett lag för slutspel på papperet, och definitivt skickligare är bottenrivalerna Örebro, Karlskrona, Mora och Qatar. Rögle gör en bra match, men vi ska inte glömma bort att dynastiernas dynastiförening är en formidabel motståndare när vi är på humör. Ingen skam att förlora mot Skellefteå AIK under vår guldresa,

Nu verkar det dock som att även Brynäs vill blanda sig in i bottenstriden, lite oväntat men låt gå. Näst sist just nu. Det skulle såklart smaka att plocka dem i fyra raka i år och gå upp till 27 vinster på 28 försök eller vad det nu blir?

Ja ikväll är vi alla Djurgårdare. Lite bättre, lite finare, mesta mästarna Djurgårn. Hoppas att ingen i Djurgårn blir invalid bara, och hoppas att Qatarhorderna inte för få sig att springa och misshandla bortasupporters på stan efter match som de brukar göra.
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Ja den där Råttio briljerar ju inte direkt
Uppladdat:

450x53-rattiojpg.jpg

+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Grattis till storsegern, även om Rögle till och med verkade sämre än oss idag.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Zappaholic:

tack!

vem var det som kallade Linus för särbarn?

Hagos har för övrigt aldrig blitt utsatt för rasistiska tillmälen på hockeyplan. Enligt honom själv. Det var under flensis-gate när flensis skrev svinjävla regel till honom han fick frågan, och ha sade att det aldrig hänt innan under hans premiär.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Ja dessa upprepade brott mot de mänskliga hockeypubliksrättigheterna fortsätter. Hela 16 skottemot mål under ordinare matchtid, och man gör ett mål på en sargretur efter ett misslyckat skott. Herregud vilket dödgrävargäng! Ut med packet, ner till allsvenskan där de hör hemma.
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Ja Qatar hade visst 4658 åskådare på plats! hihihihi!

Qatar ljuger inte bara om att de har anor och att de är är bra på hockey, näe de ljuger om det mesta. Deras tungor är svarta och kluvna.
+1

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Vet inte vem som kallade honom särbarn. Det är ju löst, spelaren har bett om ursäkt. Linus är nöjd med det.

Jag och fler med mig har själv hört Hagos blivit kallad för ”din feta neger” i en hockeyarena för en del år sen. Vi som satt nära isen diskuterade det hela i pausen efter perioden och vi var rörande överens om vad vi hört. Kan sträcka mig så långt att avslöja att det var på Hovet.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Zappaholic:

jag är ganska säker på att det var Gnomström. Iom att Brynäs sopade det under mattan så får han skulden.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Vet att du är säker på Att det är Granström men det beror på att du hatar honom. Jag är inte lika säker som du dock.
+3

« · 1836286