1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

522078 inlägg · 6213 ämnen

Forum

« · 2023090 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå nånting...
När alla är friska och krya hade jag gärna sett följande forwardsuppställning:

Dahlén - Lundin - Lööken
SebbeOh- Nässén - Lindberg
Walli W - Madsen - Hartmann
Kaijser - Berglund - Bojjan
Extra Lindholm

1a: I mina ögon relativt självskriven. Tycker att det ofta är Lööke som lyfter Jonte snarare än tvärtom. Han gör ett gediget arbete kring sargena och skapar ytor åt JD. Bra kemi med Lundin.

2a: Det svåra beslutet är vem man ska sätta som tredjelänk till Nässén(som jag tror kommer ta kliv varje match) och den oerhört nyttiga Ohlsson. Valet faller ändå på Lindberg, som jag anser är den spelare som är bäst på att täcka puck i anfallszon och vända bort spelare. Tror att det även finns mer att hämta i honom sett till hans meriter.

3e: I mina ögon har Madsen varit vår bästa spelare säsongen igenom. Han gör knappt ett enda misstag och har även börjat producera lite. Sällskap får han av Hartmann som är ruskigt vass på att vinna tillbaka puck (hur ofta har man inte sett honom åka en meter bakom en motståndare och på något vänster lyckas stjäla pucken) och nyförvärvet WW. Detta känns som en oerhört tung och jobbig kedja att möta.

4e: Kaijser har tagit stora kliv och har verkligen förtjänat mer speltid. Bojjan har lyft sig på slutet och Berglund skapar trots allt en del nytta med sitt spel. Tycker att det står mellan honom och Lindholm vem som får spela 13:e, men just nu ser jag hellre att Lindholm tar den rollen. Dock tycker jag att man bör spela honom i PK tillsammans med Bojjan istället för lill-charles som är alldeles för långsam och tycker för lite ytor.

Alla kanske inte håller med om min line-up men smaken är olika. Däremot tror jag att de flesta kan hålla med om att laget genast känns starkare när man plockar bort Wahlgren som inte åstadkommit ett jota denna säsong.

Avslutningsvis vill jag ge lite extra ros åt firma Madsen och Sebbeoh i PK. Känner mig nästintill trygg varje gång de är på isen. Att de dessutom lyckats med bedriften att göra 5 PK mål tillsammans är en härlig bonus.

Tack och bock
+14
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger:
Jag tycker inte man ska glömma bort att se helheten Timrå IK. Jag kan vara överjävligt negativ på spelet i matcherna ofta, jag ser saker jag inte tycker är bra. Jag är ofta överkritisk.
Men som du säger, truppen är ung och till stora delar utvecklingsbar.
Föreningen håller, vad jag tror, hårt i pengarna vilket är prio ett.
Man jobbar sig sakta framåt med helheten.
Tror nya marknadschefen är kanon.
Ny klubbchef på väg in.
Juniorverksamheten är stabil varje år. Framförallt J18 tycker jag imponerar ofta, sen tappar de lite till J20 nivån. Varför vet jag inte. Kanske behöver det ses över.
Publiksnittet i år är bra, vi är trea i Allsvenskan där.
Som jag sa innan säsongen så tror jag framtiden är ljus.
Men det innebär inte att vi är i SHL nästa år.
Steget till att bli ett etablerat SHL lag blir större och större för varje år.
Jag hoppas Timrå kan hitta nya vägar till intäkter och arrangemang om lockar nya sponsorer och publik.
Jag hoppas supportrarna med RV fortsätter skapa fantastisk stämning i hallen.
Det är helheten som tar oss framåt.
Forza TIK!
+13
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Timråit H-sand: Lindholm spelade ju i förstakedjan nu sist. Det tycker jag visar på att hans kvaliteter är noterade även hos de som bestämmer i båset. Jag tyckte det var kul att han fick chansen, tycker också att han tog för sig bra. Skulle inte förvåna mig om han får fortsätta där ifall WW inte hinner blir spelklar till mora.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Woody: Ja Lindholm är ju närmast av de tre extraspelarna och bör ju om ex Boyce inte presterar( vilket han gjort en del denna säsong även om han lyft sig på slutet) kunna ersätta han.
Men Freddan har tyvärr inte det modet att kunna bänka Boyce även om han underpresterar...
Kommentera

Sv: Mora IK - Timrå IK 2020-01-15
Signature: Det var inte tämligen enkelt när mora var här sist. Vi kom undan med blotta förskräckelsen.
+1
Låst ämne

Sv: Mora IK - Timrå IK 2020-01-15
Knylan: Ni har vunnit tidigare möten tämligen enkelt. Nu kommer ni att få det tuffare då Mora börjat få ihop det. Tror ni går på en mina i denna match!
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
Andersson: Ja du har rätt!👍🏼
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Timråit H-sand: Men det känns trist att ha Lindholm som extraspelare. Tycker han förtjänar mer.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Puckat: Dessa fyra kedje konstellationer köper jag! Ser riktigt intressant ut!👊👍🏒
Och på backsidan skulle det kunna se ut så här då: Westerlund-Ragnarsson Nielsen-Carlsson Hardegård-Lerebäck.
7:e back J Carlsson eller Söderberg och Lander då ev på utlåning.
Men att det skulle se ut så på backsidan är ju tyvärr en utopi som alla vet...😈!
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
SMÅLAND: Ja tänkte väl mer på kommentaren du sa att vi har för lätt lag . Nu värvade man en på 90+
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Clay: Att öka utgifterna utan att öka inkomsterna har vi ju provat förut. Det gick ju så långt att spelarna satt i en cementbunker i Karlskoga och bestämde sig för att fortsätta lira trots att vem som helst när som helst hade kunnat skjutsa oss över kanten och rakt ut i konkursens evighet.
+10
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: Man måste väl driva en förening framåt åt rätt håll hoppas jag som man driver ett företag .
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Andersson: Vad vägde Jalle å hu gick dä??
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Clay: Vi kommer nog aldrig att ha en SHL-mässig organisation innan vi har varit i SHL i några år. Det finns liksom inte resurser till det när man spelar i HA. Om man ska ha allt det på plats innan man går upp så kommer det aldrig att ske.

Vi tog många felbeslut ifjol. Men lik förbannat kokades det ner till en game seven. Det är den man måste vinna, oavsett organisation.

Jag håller dock med dig och tror inte vi kommer gå upp i år. Men innan vi förlorat sista matchen kommer jag lik förbannat hoppas att vi gör det.
+4
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Clay: Varför tror du att styrelse, pengar och "allt" ska vara bättre några om några år?
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Clay: ja, jätteoptimistiskt.
Nähä.
Nä, men det spelar ingen roll.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Otrolig optimistisk av dig men tror du det så är det bra .
Jag är inte ensam att tycka det om du tror det .
En fråga ..tycker du att hela Timrå ik med styrelse och allt, pengar , är redo att gå upp igen .
Seriöst ....
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Ja, nog fan är de läskiga men de har precis som du säger börjat säcka ihop lite. Något de egentligen sysslat med under en hyfsat lång period nu, när den där fullständigt orimliga effektiviteten bedarrade så blev det som väntat svårare. Det skulle överraska mig om de ändå lyckas sätta in ytterligare växel och faktiskt blandar sig in i topp tre-matchen igen men är det något pisslag som ska göra det så är det väl just Bofors. Jag tror dock att de lär få tillräckliga problem bara med att hålla Västerås bakom sig.

Ja, och då gjorde ju inte vi någon fullständigt överjävlig säsong heller. Vi slog med liten marginal rekord i antalet insläppta, men det kan vi nog tillskriva fullträffen på målvaktssidan till väldigt stor del. Våra 99 poäng från den säsongen kommer nog Björklöven ha slagit innan vi ens kommit in i februari om de håller det här tempot.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Och pressen dom kommer ha på sig i slutspelet kan man inte skämta bort och hur många spelare kommer inte ha skrivit på för andra klubbar och kanske går ner sig lite, kommer hända oss och Modo också men tror inte att det är i närheten av lika många, tror helt ärligt att det blir galet jämnt i både finalen samt mot lag 3 och förloraren i finalen, kan gå hur som helst.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Kan hålla med till viss del. Tycker dock att Griskatterna är läskiga, de blandar och ger och gör mål på allt. Verkar dock ha en svacka just nu.

Tycker dock att det året vi gick upp så var det vara vi som var bra. Leksand som värvade bröderna wienerwalz hade ju inte mycket att komma med.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Clay: det svåra är kanske mer att följa din logik.

Timrå har ett till största delen nytt lag, och som grädde på laxen seriens i särklass yngsta. Mantrat inför säsongen var "växa eftersom och vara bäst i slutet av säsongen". Nu ligger vi 3a, med häng på andraplatsen. Trots vår usla, omogna backsida släpper vi in näst minst mål, och vi har ett dödligt pp. Även spelet 5-5 börjar närma sig toppkonkurrenterna, efter att ha varit ett av seriens sämsta 5-5-lag en bra bit in på säsongen.

Jag vet inte men för mig känns det en smula märkligt att "tycka" att Timrå inte kan gå upp i år. Men visst. Vi kan ju sänka ambitionerna och lyfta upp 5 juniorer istället. Det blir mysigt, när vi sitter och busar till det med en mazarin på läktaren.
+21
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Ja, fast samtidigt så är det väl bara Björklöven som är överjävliga. Oerhört jämnt skägg mellan oss och Modo. Bakom oss tre är det ju mest gyttja ärligt talat, och frågan är ju om det kan bita Björklöven i arslet senare under säsongen. Att ligan varit så inåt helvete ojämn i år.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Synct: Han hade givetvis varit högintressant för det här laget inför den här säsongen om man bara haft hans eliteprospect-sida för ögonen. Men så som snacket gått så var han i något form av behov att växa på sig, och då inte i fysisk mening. Då blev detta lösningen istället, så får vi hoppas på att det är en betydligt mer seniormässig spelare som kanske vänder hemåt redan tills nästa år.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Annars: intressant värvning! Tycker som k-dog, in med honom i förstakedjan. Har inte sett snubben spela (vad jag märkt iaf), men är det lite handleder på pöjken vore det mysigt att se vad hans size kan tillföra där.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Herre gud vad ni gör det svårt .
Jag tycker inte Timrå kan bli ett SHL LAG denna säsong
Laget bör pröva Sina egna Juniorer
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Clay: Timrå är för omoget, men ändå vill du att vi ska lyfta upp juniorer? Makes sense.
+7
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Clay: Är den mycket omognare nu än vad den var för två år sedan då?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Jag vet, det är jag som inte tänkte på att vi spelade i SHL ifjol, haha. Men han hade lika gärna kunnat få chansen i SHL då med.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Synct: Han är väl i Österrike... där har han väl varit hela säsongen?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Jag är faktiskt ganska brydd varför inte Englund fått chansen i HA redan, storväxt poängproducerande back. Skulle vilja se han istället för Lander alla dagar i veckan.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Clay: Tack för informationen. Det har nog hänt att jag varit inne där faktiskt. Något speciellt jag ska kolla på?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: på högersida här finns en ruta där det står EP gå in där och kolla pä Timrå .så får du se ......
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Jag kan inte se att Timrå är ett blivande SHL , ett för omoget lag ..titta på backsidan .
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Clay: Det är korrekt. Räknar du Lerebäck som har kontrakt och spelar med A-laget?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Om vi går in på djupet så har inte många Timrå som moder klubb .
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
modomille: Håller med. Juniorverksamheten är inget att klaga på. Sedan är det svårt att veta när man ska skicka upp J20 spelarna i A-laget. Speciellt i år när alla topplag vinner hela tiden. Jag litar dock på att man har bra koll på juniorerna och skulle någon vara tillräckligt bra så utgår jag från att de får spela.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Problemet där är väl att det är andra lag i HA som är mycket bättre i år än för två år sedan.

Defensivt tycker jag dock att vi är sämre i år än för två år sedan.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Clay: Givetvis kan man fundera på det, drömmen vore ju att ha en sådan rotation. ”Problemet” är väl att vi varit så pass skadefria i år att vi inte behövt ta till den lösningen. Sen är ju frågan vad som finns att tillgå, det kan säkert vara så att det finns spelare som kan bli aktuella inför nästa år om vi fortfarande spelar i HA. Jag tror väl knappast att en sån som Pontus Englund helt glömts bort av Nubben, tanken där är väl att Englund behöver mogna på sig i Österrike för att sedan kanske bli aktuell redan tills nästa år.

Gällande huruvida SHL är nära eller långt bort för oss så håller jag inte med. Vi är inte speciellt mycket
sämre nu än vi var för två år sedan, egentligen. Vi släpper in fler mål, men gör samtidigt fler mål än då.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Som var inlånad från Frölunda..dock så skulle jag inte ifrågasätta eran juniorverksamhet allt för mycket. Ni har ändå fått fram bra talanger senaste åren.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Clay: Du menar med Timrå som moderklubb?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Egna Juniorer , inte lånade .
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Clay: Vi hade ju en som var med på JVM.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Är det ingen som funderar på hur vår junior verksamhet fungerar när man inte kan ta in en därifrån.
Egentligen behöver vi ingen för SHL är förlångt bort för oss ,
Nästa säsong när kanske 5 försvunnit eller mer, skall då årets juniorer få PRÖVA om dom håller HA klass .
Vi har läst att konkurrensen är dålig i laget , själv klart när ingen får pröva , andra lag kan men inte vi !
Konstigt att Timrå inte har lovande Juniorer .
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
stoff: Återstår att se, sen är väl frågan i vilken utsträckning man ska använda ”flopp” när det gäller spelare i den ålder Walli Walterholm är i. Det är ju svårt att ställa några oerhörda krav på en spelare som med stor sannolikhet har den bästa fasen av karriären framför sig.

Snacket bland de som sysslar med scouting låter gott i alla fall.
+5
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Andersson: luktar flopp lång väg
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tikkare: Antagligen men böter o skadestånd plockar dom direkt från deras löner om dom nu har ett jobb!!😈
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
SMÅLAND: 92 kg är väl nästan tyngst i laget annars ?
Kommentera

Mora IK - Timrå IK 2020-01-15
"– Han hade flera erbjudanden från ett antal klubbar i Finland och några i Sverige också, men i går kväll bestämde han sig för oss, säger Norberg."

För de, inklusive mig själv, som lite förundrat noterat att Walli Walterholm (det är ändå speciellt med två efternamn där det första låter som ett smeknamn på det andra) bara bokförts för 20 matcher så åkte han alltså på en ledbandsskada tidigare i höstas. Tydligen var vi och ryckte i honom redan under fjolåret.

Den spontana känslan inför onsdagsmatchen är väl att det är lika bra att slänga in honom direkt med Dahlén och Lundin? Bättre förutsättningar för en flygande start kan han ju knappast få.
+13
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Det är väl så här klubben vill profilera sig, locka till sig inhemska talanger.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Tror Connor nästan men bara nästan hade matchat Ohlson i skridskoåkningen faktiskt.

Tror inte bara att det är en fråga om vinkel på klubban. Bara att lösa en spelare från Finland som står under kontrakt går ju tydligen lös på 3-400 glada laxar. Sen ska den jäveln säkert ha betalt varje månad också.
+1
Kommentera

« · 2023090 · »