1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580996 inlägg · 6216 ämnen

Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02

1732024 · » Till forumet


Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Knylan: med tanke på länken han länkade till så värkar det som det blir mindre pengar till nästa säsong+om ev hallin slutar,han är nog högavlönad.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
palleparling: Hehe storleken spelar inte alltid roll. =) Gör inget om han är 130 cm skjuter som en häst och tacklas som en oxe.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Knylan: Han syftar nog på spelarbudgen och tyvärr finns det väl risk att han har rätt om man ska läsa mellan raderna på vad Nubben säger i ST idag.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
JanneH: Hoppas det blir rejäl uppryckning till imorgon nu! Dahlen var riktigt missnöjd med lagets prestation och hävdade att man inte kom till match med rätt inställning. Märkligt i så fall men det var också intrycket jag fick.
Nä nu får fan Forsberg se till att man kommer ut som illrar imorgon och jobbar som djur för då ska tre poäng bärgas!!!
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
stoff: För att Hallin inte blir kvar, eller hur tänker du?
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Sputnik: Faran är att man blir ett farmarlag åt SHL om man inte får in några spelare med rutin spets tyngd. Funkar inte bara med juniorer från egna leden visst en del klara av steget upp men de som blir bra blir omöjlig att behålla om man inte satsar mot SHL med bra kontakter går det se på Karlskrona Tingsryd som med små medel lyckas.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Sputnik: Nästa säsongs trupp blir nog billigare än den nuvarande.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Smokey: Nu har jag ju märkt att ni här inte vill se några mer små spelare i Timrå. Men tänk om vi kunde få hit Adam Brodecki från Brynäs till nästa säsong? Han har verkligen gått trögt i år, men hade en bra första säsong i SHL. En rightare som skjuter på allt, kanske vore något?
Brynäs kanske inte vill ha honom längre efter denna säsong.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Sputnik: Att bygga hockeylag känns lite som när en druid (läs Asterix) fixar sin trolldryck.

I ett album om Asterix, då fick druiden en bautasten i huvudet. Därefter blev drycken lite som VIK-hockeys hockeylag.

Det där med att bygga hockeylag är i alla fall värt en egen tråd. Och jag sätter en söndrig rödskaftad PRO Titan PRO från 1981 i potten på att den tråden blir längst någonsinn i HS.

En tråd där Molinder ställs mot svunnen istid i SHL, där drömmar om Manderville ställs mot grågubbar som smygfjärtar i skuggan på domustrappan, där juniorer ställs mot rutin, där hockeyhoror smyger i kulisserna, Där trötta knän möter drivor av hoppfull ungdom med fantasier om NHL... Precis där! Där står Nubben.

Må vår druid aldrig få en bautasten i hövve.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Sputnik: Jag är med honom i hans tankar och förhoppningar att kunna behålla så många som möjligt till nästa säsong, då det finns en bra grund att bygga på med detta lag. Men spets och tyngd är ett måste för nästa säsongs bilaga Timrå IK om vi skall ta nått steg framåt. Sen kan dom ju inte vänta hur länge som helst med att börja bygga laget eftersom andra lag kanske sätter igång snabbt och plockar spelare som är av intresse för Timrå.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Johan J: Angående nästa års lagbygge. Vet inte om man skall se innehållet i artikeln som positivt eller negativt. Kanske väntar man in lite extra för att se om man kan ha lite extra pengar över till spets istället för att satsa på att få färdigt truppen Så snabbt som möjligt, men att det då kanske bli mer breddspelare. För Nubben/sportgruppen kan väl inte tro att man kan ersätta Hallin och hans betydelse med en dussinlirare hur som helst??
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
SMÅLAND: Helt rätt, nu gör vi som Stallone i Over the top och vänder kepsen bak och fram och bara vinner det här! 12 poäng räcker ju ;-)
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Ice Tea: Jag tycker ledarstaben kring laget har fått ut det kan förväntas av laget rent placeringsmässigt. Taktiskt tycker jag inte man kan önska så mycket mer från Roger Forsberg och Jens Öhman givet det spelarmaterial de har förfogat over.

Det jag och säkert fler med mig önskar till nästa säsong är att få in mer tyngd i laget. Timrå har den gångna säsongen haft det yngsta och minsta laget på pappret i Hockeyallsvenskan. Mer tyngd betyder rimligtvis att laget kan gå på mer, med fler vunna närkamper som följd. Timrå är ett skridskoåkande lag så det är naturligtvis en fin avvägning. Har saknat någon som kunnat stå framför mål. Det blev bättre efter att Ejdsell och Persson kom in. Marklund såg bra ut I början av säsongen men hade velat se honom med Lindgren som tyvärr fick lägga skridskorna på hyllan. Timrå har haft en stor back på tillväxt i Fernholm. Han har varit valpig iår. Får han förnyat förtroende kanske han kan blomma ut nästa säsong.

Önskar naturligtvis att statistiken i främst powerplay blir bättre till nästa säsong. Att få behålla Dahlén skulle betyda mycket både i den spelformen och i spel fem mot fem. Han har ett optionsår kvar på kontraktet. Vi får hoppas att det NHL-lag som draftar honom väljer att skriva kontrakt och därefter låna ut honom till Timrå för att han ska få utvecklas ytterligare.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Johan J:Håller med! Bara att gå till slutspelet är ju faktiskt en bragd.Vad som förvånar mig är att när man nu är går in i Meca racet och får slå ur underläge inte har rätt inställning till match. Inte första gången det händer denna säsong heller

PP och målskyttet har varit svagt hela säsongen och det är väl en smula naivt och tro att det ska lossna i Meca racet fast man hoppas ju....Detta MÅSTE Nubben förbättra till nästa säsong. Det måste in mera spetskvalitet i laget.

Vad gäller tränarfrågan så är jag osäker. Vad tycker Ni?

Oavsett hur det går i detta race så är jag inte besviken över lagets prestation för kring jul hade jag svårt att se vilka två lag som skulle hamna bakom Timrå i tabellen förutom Sundsvall. Det vore skönt att inte behöva uppleva det igen.

Hur ska Timrå ta nästa steg?
Hur blir spelarbudgeten nästa år?

ALLA till isstadion på fredag
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Kom riktigt pumpad till match igår. Möttes av fin uppslutning på läktarplats. Challe vandrade förbi till klackens jubel.

Timrå såg taggade ut i matchinledningen och redan efter en minut fick man chansen att spela med en man mer på banan. Timrå fortsätter vara först på puck men får inte ut något. Just spelet i numerärt överläge tycker man ska se bättre ut efter laget haft 52 matcher att träna på spelformen. Sex minuter in åker Mattias Nilsson ut för en interference och Almtuna visar direkt varför man var Hockeyallsvenskans bästa lag i powerplay när Emil Larsson gör 1-0 till hemmalaget. Dryga minuten efter åker Sam Marklund ut för highsticking och i det följande powerplayspelet var 2-0 ett faktum.

Efter den katastrofala inledningen kom Timrå aldrig igen. Forsberg vaskade om i formationerna. Wedin och Ejdsell bytte plats men hemmalaget var först på alla puckar och stängde effektivt Timrås uppspel. Reduceringspucken kommer med tre minuter kvar den tredje perioden då Elias Pettersson hittar Johan Persson som parkerat i slottet som bara har att slå in pucken i öppen kasse.

Laget har tagit ut max i avslutningen av grundserien. Igår kändes som att bensinen tagit slut. Kanske hade en spelare som Per Hallin kunnat ge ny energi och vända matchen. Vi får hoppas att han är tillbaka på fredag då serieledarna Oskarshamn kommer på besök och att publikstödet kan ge Timrå extra boost i en serie som redan känns avgjord för deras del.

Förväntningarna att Timrå skulle gå långt i Meca hockey race skall väl i ärlighetens namn sägas inte ha varit så höga. Timrå har under långa delar av säsongen befunnit sig under nedre strecket med hot om en negativ kvalserie. Det var ändå med besvikelse jag åkte tillbaka till Stockholm igår.

Spelare och ledare ska dock vara stolta att man lyft sig och lyckats vända den negativa trenden för att ta Timrå till den första slutspelsserien på flera säsonger.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
El Maco: Nu kan vi nog alla vara överens om att det förmodligen krävs 12 raka poäng om det här ska gå.
Men hey, vart var vi för fyra veckor sedan? Och hur nära semester var vi inte när Mora hade 2-0 på oss här i fredags?
Och vart vart vi i tankarna när Asplöven kvitterade till 4-4 i söndags?
Allt det här är en bonus. Vi kan väl bara njuta på fredag, och hylla laget för en jättefin avslutning på säsongen!
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Var på plats ikväll och kan bara konstatera att Almtuna var redo för kamp i 60 min. Vi hade det väldigt svårt mot Almtunas aggressiva försvarspel och deras sätt att sätta press på våra backar. Vi kom ingenstans. Vi var inte redo helt enkelt.

Ändå fick vi chansen att kvittera, lite dålig fingertoppskänsla att inte spela EP i pp i slutet när det var han som låg bakom reduceringen till 1-2.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Jag tycker laget började bäst. Jag såg inga inställningsproblem i början. Gick ut och körde. Hade ju en som visslade i stolpen och ledde skotten 5-0 innan man drog på sig första utvisningen. Gillade att de startade uppspelen snabbt, inga burskydd utan flera långa snabba uppspel längs kanterna till väntande forward på offensiv blå.

Såg fint ut en stund alltså. Mattsson släppte in första skottet han fick på sig och sen kort därefter även en tvåa i baken. Almtuna plockade bort uppspelsvägen och sen gick det långsammare framåt. Andra perioden trist och hafsig. Sen var det ju nära men ändå inte på slutet. Fan också. Men visst, seger i övermorgon och vi är faktiskt med. Men blir halvtufft att vinna allt som är kvar.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Timråit H-sand: Exakt, var är coachningen? Hur många gånger har man inte ställt sig frågan: Vad gör HAN inne på isen NU?
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Det kändes som att Timrå inte riktigt var redo för Almtunas intensitet. Ungefär som för ett lag där alla spelar sin första slutspelsmatch. Och lite så är det ju också. Trots detta var det inte så långt borta från poäng. En stabil Mattsson hade betytt mycket. Nu är det bara att skaka liv i detta på fredag!
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
cally47: Håller med! Eller rättare sagt att det nästan aldrig coachas...
Nä detta var definitivt inte det uppträdande man ville se. Slätstruket när man har allt att vinna och borde därför gått på i ullstrumporna men det vat inte alls den desperation man ville se. Detta är något Forsberg måste till viss del ta på sig, Det måste vara mer jävlar anamma när man har lyckats skapa sig detta läge! Underkänt!
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
lungan: Roger stod inför den här matchen och pratade om vilken respekt man ska ha för motståndarlaget, berömmer dom för deras spel och berättar vilka höga ambitioner dom har.
Man minns ju en gång ett Timrå som gick ut och drog ner brallorna på vilket lag som helst, körde hänsynslöst sin hockey, vinna till varje pris.
Tyvärr känns det inte som Roger kan förmedla en sån känsla, det är bara en massa klyschor, gör inget avvikande utan kör samma gameplan och skiter det sig finns det ingen plan B.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
lungan: Vojne Vojne...
Jag slog huvve i väggen ett par ggr...
Och tänkte..klår vi Oskesamm på fredag och Lekisanden på söndag så är vi med i REJSET igen...
Vi MÅSTE tro på att och får INTE ge UPP förens de är över :-)
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Meca Hockey Race är över för TIK innan det knappt har börjat. Besviken på hur laget coachas. Har vi någonsin gått ner på folk när det börjar dra ihop sig?
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
erathoo: Håller helt med Almtuna gör en riktigt bra match idag, tråkigt att Timrå inte bjöd tillbaka för detta kunde ha blivit en helt fantastisk match om Timrå hade offrat och vågat lika mycket.

Känns som den sketna bussresan till och från Happis satt kvar i benen. De borde ha flugit upp och ner för att ge laget rätt förutsättningar inför denna slutspelsserie.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Hur än modano summerar detta håller jag med honom.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Helt ärligt.

Jag tycker denna match, rakt av går att dra paralleller till interjun inför matchen som Roger medverkade i igår.

Intervjun igår var lika munter som spelarnas entusiasm på isen Idag!
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Det var länge sedan jag blev så besviken på Timrås spel som ikväll. Almtuna slet som djur ikväll och det vann dom på.
Kände inte igen oss ikväll..
Tror vi tappade en hel del publik ikväll till fredag pga att vi loosa...
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
söder över: Tragiskt känns som att man liksom Vet att man inte kommer skapa något i PP för man suger i spelformen och när man dessutom börjar läcka i BP är det kört. Nästa säsong måste det göras något åt detta, vi kan inte vara sämst i PP år efter år!!!! Anställ en Coach för bara PP eller nått, Linkan Bremberg kan komma och öva flipmackor med grabbarna.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Jag tar på mig denna förlusten. Borde aldrig ha gått dit. Nu ska jag inte se en matchjävel till i kvalet, så nu vinner vi resten.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Surt men rättvist, almtunas match, de var bättre under 80% av matchen. De vågade spela för att vinna, högre tempo och intensitet. De tvekade ytterst sällan och checkade stenhårt och mycket aggressiva i egen zon.
Lycka till!
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Gonatt!
Fan så man viker ner sig, syntes ganska snabbt att man inte var beredd att spela så desperat som man gjorde när man tog sig till slutspelsserien. Då blir det, ofrånkomligt, torsk. Timrå har inte och kommer inte besegra en enda motståndare den här säsongen på något strukturerat grundspel.

Sannolikt dog serien här och nu. Fan. Bittert! Hade önskat att man gått in på hörntänderna och velat något annat.
Jaja. Det är en säsong i höst å.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Sputnik: Tog målvakten för tidigt för första gången på hela säsongen duktigt
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
söder över: om det är något jag inte tycker om så är det när man tar ut målvakten när man spelar pp...

Fritt fram för motståndaren att chansa...

Jag menar ju fler vi är på isen dessto saktare lirar vi... Inte jätteskoj att se...
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Så jävla slarvigt ..
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Uselt Timrå!
Kommentera


Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Det där var skönt för psyket!


Den här gången hade han klubban i isen och då...

Sitter den från smeten framför mål..
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Sputnik: Snälla panga dit skiten i PP och kvittera!!!!!
Kommentera


Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Jockz: Nästa säsong behöver vi värva en riktig härförare för pengarna som frigörs när Hallin, som det tyvärr verkar lägga skridskorna på hyllan. Någon som vågar stoppa in huvudet i hetgröten och visa vägen för dom andra ungtupparna. Gärna skall denne producera en del poäng också. Det kommer att vara den absolut viktigaste platsen att fylla när Hallin försvinner.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Anteckning till nästa år : Man ska vara glad om man når playoff , men inte nöjd
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Modano: Skandal på inställningen, ingen visar några känslor eller någon vinnarskalle, ett gäng robotar som åker runt nere på isen.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Vi skapar INGENTING av värde...
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Respekt till Almtuna ändå!

Dom gör ett jävligt bra jobb som ett lag!
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
jå1: Ser ut som man är nöjd nu när det roliga börjar tror de vunnet något stort när man blev 8a vräk in två och fixa förlängning o 2 p då är man med dårserien igen
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
lungan: Torsk denna o vi måste gå rent resten, tufft. Näe, ut o vinn sista med 3-0!
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
lungan: Ja vi MÅSTE ha poäng ikväll för att vara med i REJSET helt enkelt. ..
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
SMÅLAND: OIK-LIF där ska Leksand vinner på övertid/straffar det skulle vara mumma. att Mora går för seger är också bra. Givetvis vänder vi detta i Tredje det måste bli så vill jag i alla fall det:). Då är det bara en pinne till första platsen, men skulle Timrå förlora så är det ändå det mest gynnsamma läget inget lag har mer än 4 pinnar.
Kommentera

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2016-03-02
Modano: Ja vi får snart åka dit och ge dom STRYK fan så de vaknar. .
Kommentera

1732024 · »