1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581807 inlägg · 6215 ämnen

Framtiden.

« · 1573717 Till forumet


Framtiden.

Förutom det sportsliga har vår nya ledning gjort det mesta rätt! Nya souvenirer, tallarna tillbaka, informationsmöten med supportrar o.s.v.
Nu knyter vi händerna i fickorna och går vidare!

Det viktigaste nu, överordnat allt annat, är att banklånet löser sig!! Då klarar vi ekonomin.

Älska Timrå IK!

Kommentera

Sv: Framtiden.
Laken: Nja. Informationsmöten i all ära, men det är ju mest för den redan hängivna kretsen. Övrigt informationsarbete har varit eftersatt å det grövsta. Hemsidan, t ex. Trött och oinspirerad. Herre-på-täppan-kampanjen inför kvalet: pinsam.

Det finns mycket att göra. Steg ett är att skrota örnjäveln en gång för alla.
Kommentera

Sv: Framtiden.

Eftersom Hempen är här och skriver, så borde det finnas plats för mig också.

Vilken ruggig utklassning vi åkt på, känns som en rejäl ångestbaksmälla detta. Läste man här inne strax innan KS så var det enkel biljett för oss tillbaka till ES. Själv trodde inte jag att det skulle bli så enkelt, men då är ju jag ändå negativt lagd.

Dock, sådan här utklassning trodde jag inte att det skulle bli. Vinsterna vi tagit har ju varit med nöd och näppe medans förlusterna har varit ren förnedringshockey. Jag saknade jag Bremberg och Lundström i detta kvalet.

Ska bli intressant att se hur Modos publiksnitt blir nu, vissa lär väl åka härifrån ibland för att se nån match i Elitserien, men annars lär de se ett ganska stort tapp de också.

Själv är jag glad nu att E.ON. arena ligger i Timrå, tror ändå att de trognaste supportrarna finns här ute. Se på Sundsvalls Hockey, vilken publik de hade liksom. Problemet är väl att vi åldras, blir äldre och dör bort.

Det positiva nu är att man kan säga upp Cmore, det tycker jag alla Timråsupportrar borde göra så att de vaknar upp där nere i Stockholm och inser att vi är en stark grupp som också vill ha pengar av tvrättigheterrna. Jag menar Elitserien utan Timrå är ju faktiskt ingenting. Porren kan ni väl hitta på andra kanaler.

Tråkigt för oss nu också att ett av de publikstarkaste lagen går upp, Leksandsupportrar hade hittat upp till oss i Allsvenskan. Det kommer inte Rögle och Malmösupportrar att göra.

Vad gäller Sörberge så känns det som det nu hamnar lite mer avsides, lär väl bli uppsägningar nu på TIK kontoret också, även restaurangen lär väl se minskade intäckter.

Spelarkontrakten får man väl hoppas på att de rivs nu när vi degraderas, annars lär det väl bli KK. Hallin får gärna stanna, den killen har TIKhjärta ända in i benmärgen, Lundström hoppas jag också stannar, förstår inte varför han inte fick stå nu, det funkade ju förra säsongen, Nordgren vore ju trevligt men det går så klart inte. Om det ens går med någon spelare ur ekonomisk synvinkel...

Förutom publiktapp så är väl de övriga Norrlandslagen glada nu när de fått ett farmarlag. Hoppas de lånar ut nu också.

Sen kan man ju konstatera att klubben fick ju verkligen en kick uppåt av att byta ut, TJ, Linkan, Perra och Challe. Är det inte dags att värva tillbaka Lindqvist nu? Sundsvall var ju ändå ett stabilt mittenlag i Allsvenskan under hans befäl. Nubben han lär väl få vänta en si så där 30 år tills NSK har fostrat en ny påläggskalv.

Kommentera

Sv: Framtiden.

Nu gäller det för oss supportrar att bita ihop, vi måste stötta laget och gå på så många matcher som möjligt nästa år.

Vi får försöka se det positiva, kanske kan timrå spela en roligare hockey i allsvenskan, kanske slipper vi bara se förluster?

Jag efterfrågar ett skridskostarkt lag som spelar anfallshockey,gärna med en och annan bra tacklare och nån bråkstake/tuffing i laget.

För att publiken ska komma måste det vara roligt att se hockey i eon.

Jag vill inte se någon ful kråka mer och jag vill inte se Monten mer, vill inte se Nubben heller ifall han inte orkar kämpa, det betyder ungefär ta bilen till finland åka runt och leta spelare.

Kommentera

Sv: Framtiden.

AndersN: Det där med bra hockey om man spelar allsvenskan ? Vilka spelare vill vara kvar? Vilka spelare vill man ha kvar ? Hur kommer man att agera ang. Lagbygget nästa år ? Vilka ledare blir det runt laget nästa år ?

Hur attraktivt är det att harva i Allsvenskan, jag har skrit det förr här på HS

att minst 7-8 lag håller sk. elitklass då menar jag mot lag 5-12 i eliten,som det har blivit de senaste åren är det 4-6 lag sen ett jävulst glapp i elitserien.

Kommentera

Sv: Framtiden.
Anonymous: Alla kontrakt rivs och sen omförhandlas dom med de spelare man vill ha kvar och som vill stanna och spela allsvensk hockey,rätta mig om jag har fel.
Kommentera

Sv: Framtiden.

bobrov: Jag inbillar mig att man kan spela en roligare hockey som topplag i allsvenskan än med kniven på strupen i elitserien.

Jag kan ju ha helt fel, men kan man spela tråkigare hockey än timrå gjort i år?

Sen kanske man kan vinna mer matcher oxå, iallafall jag hatar att se 4 förluster om jag går på 5 matcher.

Kommentera

Sv: Framtiden.
Vilka spelare vill man ha kvar? vilka vill vara kvar? vore lite roligt att höra vad folk här tror och tycker.
Kommentera

Sv: Framtiden.
bobrov:Helt rätt,så har jag uppfattat det med.
Kommentera

Sv: Framtiden.
Blir intressant att se vad som händer nu, när alla kontrakt annulleras. Ett fåtal spelare lär ha intresse från elitserien, av resterande är det få man vill behålla.
Hallin så klart prio ett. Lundström lär dra, inte minst efter att han - obegripligt nog - fick spela andrefiolen under hela säsongen. Trist. Bella är ett korthus.

Bagarn hade jag gärna haft kvar. Utmärkt inställning där. Murran som spets (producerar garanterat i allsvenskan, lär dock få bud från elitserieklubbarna i bottenskiktet). Sebbe så klart. Han skulle må bra av en nystart med rejäl enskild träning, allsvenskan är en lagom nivå. Boyce och Dallas kan få en sista chans om dom bedöms kunna/vilja jobba med sina brister.

Gunno borde stanna till låg lön, självmant. Hans spel från december och framåt är en stor orsak till förfallet. Lär dock få intresse från elitserien, förutsatt att operationen går bra.

I övrigt är det i princip inga jag vill behålla. Jo, Persson. Men han drar garanterat.
Kommentera

Sv: Framtiden.
bobrov: Förutom Jocke, Robinson, Hallin och möjligen Gunno och Murley i deras bästa stunder är det ju inte en enda spelare som hållit elitklass ändå.
Behåll Jocke och Hallin om de vill och de egna yngre.
Möjligen Jonte om han är billig.
Resten kommer jag inte att sakna.
Tränarstaben förutsätter jag att man slipper se mer
Kommentera

Sv: Framtiden.
Timrå Icon: En tokbillig Jonte kan jag faktiskt också tänka mig. Med en vettig tränare kommer han nog få en roll som är rimlig för honom (= inte playmaker, inte PP-specialist).
Robinson finns inte en chans i helvete att behålka. Linkan's finest var för bra för det här laget. Blir intressant att se vad han kan göra i ett topplag.
Kommentera

Sv: Framtiden.
Bragd-Birger: Jaha där fick man för att det tog 4min att skriva på telefonskiten :-(
Kommentera

Sv: Framtiden.
Bragd-Birger: Vi får se det positiva i det här;

Vi slipper möta MoDo och Leksand....
Kommentera

Sv: Framtiden.

Bragd-Birger: Ganska ense med dig.

Ser gärna att  Lundström stannar och Bellan skickas vidare.

Av backarna ger jag Dahlroth, Persson, Sebbe och Stenqvist (om han är hel tills nästa säsong) nya chanser.

Forwardsuppsättningen blir tunn, Hallin och Larsson, sen tvekar jag på Friberg och Boyce som inte tagit klivet fram men får chansen ändå tillsammans med  Wedin, Öhrn, och ev nån annan inom juniorleden.

Hade gärna sett att Robinson blivit kvar!

Kommentera

Sv: Framtiden.

Timrå Icon: Att slippa möta modo och leksand är klara nackdelar, kanske inte för ditt ego men för klubben.

Ungefär lika dumt som att hoppas modo ramlar ur serien när dom fick kvala härom året, nu däremot hade dom kunnat ligga i allsvenskan det hade gynnat timrå.

Kommentera

Sv: Framtiden.

Bragd-Birger: Det där med spelare är svårt,men får man en meriterad bra tränare så kanske man kan få till ett bra lag trots allt,men var finns denne?

Cv måste vara omtyckt bra kontakter med spelare rutinerad,sen får man nog ta några år på sig att återställa balansen i föreningen,kör med så många egna produkter som möjlig,hög prio på Hallin + Sebben trots den sistnämdes säs.

Kommentera

Sv: Framtiden.
AndersN: Självklart. Men ändå skönt på något sätt.
Men jag hoppades faktiskt aldrig att MoDo skulle åka ur.
Det får stå för dig isåfall

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Framtiden.
Timrå Icon: Inte jag heller, hoppas inte det nu heller då jag tror det är viktigt för timrå att vara farmarlag åt Modo och skellefteå ett tag, tyvärr får vi väl konkurrens om deras extra spelare av löven.
Kommentera

Sv: Framtiden.

Manderville:

Brukar Timråkollen på Twitter ha koll? De påstår att Modo rycker i Hallin.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Framtiden.
AndersN: Ja det är väl så det blir.
Kommentera

Sv: Framtiden.
Bad_Brett: 1 minut efter att du skrev detta inlägg kom denna tweet: Ang Per Hallin så är jag dock inte 100% säker på detta. Ni får ta det med en nypa salt.
Kommentera

Sv: Framtiden.

Bigthelin:

Aha, den uppdaterades av någon anledning inte ordentligt. Tack!

Gillar ju Per Hallin skarpt, men hoppas ändå att han stannar i Timrå. Känns alltid lika sorgligt när trotjänarna flyr fältet när de behövs som mest.

Kommentera

Sv: Framtiden.
Bad_Brett: Håller med! Han vore otroligt viktig för Timrå men förstår att det kan finnas intresse från diverse elitserielag som kan bli svåra att motstå för honom. 
Kommentera

Sv: Framtiden.
Bad_Brett: Om du verkligen menade det där så var det väldigt stort av dig.
Fint sagt
Kommentera

Sv: Framtiden.
De första som ska bort är Nubben, Tränare; Halva laget ska inte erbjudas kontrakt skönt och slippa kasta bort miljoner på Crippelina Haggan Sterner Dahlrot mfl. Lyft in 3-4 juniorer värva smart finns bra spelare i allsvenskan kanske någon från elitserien som inte är allt för dyr utan kontrakt. Spetsa det med 2-3 Nordamrikaner lär finnas många nu när det slut på begränsningar av sådana. Som tränare varför inte Kenta med Sanny L om han slutar spela. En tänkare en pådrivare alla Bert i Skelefteå. Tror att många företag kommer ställa upp ( Zäta kan ju hoppas) om man presenterar ett bra uppläg hur man tänkt ta sig tillbaka. KÄMPA !
Kommentera

Sv: Framtiden.

Fyfan…

Sjukt att allt kunde rasa så fort. För bara 2 säsonger sen var vi i ett läge där vi gjorde en satsning…  Det känns helt ofattbart idag. Det är fan omöjligt för mitt bultande huvud att ta in att vi bara kan falla som en sten efter nära ett decennium som stabilt ES-lag. Ska jag dock ändå försöka mig på någon form av analys så är det framförallt under de sista åren (med Linkan) som de avgörande misstagen begicks – det gamblades friskt med tighta budgetar och dyra värvningar och det gick som bekant inte hem och sedan var fickorna helt tomma. Efter en lång rad misslyckade ”storvärvningar” där egentligen inte en enda kan anses vara helt lyckad (förutom typ några som Caslava men som bara spelade kortare perioder) så var till slut all deg borta. Och med det menar jag verkligen ALL deg. Helt borta. Knappt ett korvöre fanns kvar och klubben var helt plötsligt konkursmässig.

Allt deta skedde i en förening där de ledande utgav sig för att ha en nykter syn på det här med klubbens ekonomi och där god likviditet alltid var högt prioriterat. Det var ju liksom TJ:s (i alla fall skenbara) signatur – ”jag håller järnkoll på ekonomin”... Även om det nu (bevisligen) var annorlunda så var en vanlig uppfattning om honom snarare att han var snål. Så mycket för den ”snålheten”, nu får vi i likhet med typ Spanien, Cypern, Grekland och andra bankruppta nationer förnedra oss och knäppa våra fingrar inför någon Merkel-figur på typ Nordea som kanske, kanske tar oss till nåder för att vi överhuvudtaget ska kunna ha en skälig tillvaro. 

Oavsett banklån och what not så är det i alla fall klart att vi kommer att få en tuff tid framöver. Det VI kan göra – alla vi fans som är bittra som fan idag och som skriver av sig i frustration här i gästboken - är att fortsätta gå på matcher och inte svika Timrå IK i denna svåra stund. Har laget bra publiksiffror så kommer det så småningom vända. Det är det enda som kan sägas med säkerhet nu.

 

Kommentera

Sv: Framtiden.

Här är spelarna jag kan tänka mig att ha kvar,dom flesta tycker nog det är för många men det är allsvenskan nu, har velat behålla en stomme och lite framtidsnamn.

Hallin

Öhrn

wedin

Rohdin

Boyce

Larsson

Hedström

Dahlroth

Hedman (lär inte vilja stanna)

Erixon (lär inte vilja stanna)

Persson (lär inte vilja stanna)

Murley (lär inte vilja stanna)

Nordgren (lär inte vilja stanna)

Andersson (är väl redan klar för moderklubben)

Kommentera

Sv: Framtiden.

AndersN: Hedman, skojjar du?

Kommentera

Sv: Framtiden.

Timrå Icon:

Jag tror de flesta känner så innerst inne. I dagens hockey där så mycket styrs av pengar och hela trupper byts ut från säsong till säsong, är det viktigt att ha några eldsjälar som kämpar på med samma lag i vått och torrt. Annars känns lagen lätt opersonliga.

Kommentera

Sv: Framtiden.
Manderville: Tror han duger i allsvenskan precis som flera av dom andra namnen, i elitserien hade inte många namn på min lista funnits med hehe
Kommentera

Sv: Framtiden.
AndersN: Klockrent förutom Boyce och Dahlroth.
Jocke ser jag också gärna kvar men känns lika trolig som hår på ett ägg
Kommentera

Sv: Framtiden.

Hallin, Dahlroth, Larsson, Rohdin, Wedin, Erixon är de första jag tänker på. Men känns inte omöjligt att få Murley och Nordgren och stanna? Murley var ju redo att spela för Sundsvall för fan.. nu kan han visa sitt hjärta på riktigt och stanna. Sedan har Nordgren inte direkt rosat marknaden, Modo känns som största hotet där om ens vill ha honom? 

Skulle Lundström stanna så skulle det vara enormt. 

Lill-Kenta?

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Framtiden.
KORITFW: Tror också att det i Murley kan finnas ett litet hopp om fortsättning. Han har ju flickvän här och allt! Dock eftersom att EU-spelar regeln slopas nästa säsong är ju chansen för bud från Elitserien mycket större. 
Kommentera

Sv: Framtiden.
KORITFW: Lill kenta vore mumma:-)
Kommentera

Sv: Framtiden.
Bigthelin: Jo förstås, men han måste dragit åt sig blickar för att ta plats ändå i ES. Men som sagt kan man ju hoppas att han verkligen känner för Timrå. 
Kommentera

Sv: Framtiden.
Tror Rohdin skulle kunna bli väldigt bra i AS, han måste ju någon vilja ha om han fått måttlig scouting vid eftertanke. Friberg också, han skulle må bra av större ytor och rakare spel, men han ska ju till NHL *skratt*
Kommentera

Sv: Framtiden.

Hallin, Mat R och Nordgren jagas hårt av Modo..

Kommentera

Sv: Framtiden.

kulltorp:

Hallin har för stort Timråhjärta

Kommentera

Sv: Framtiden.
putte_patte87: Vill klubben ha mina pengar nästa år är iallafall inte Monten kvar i båset.
Kommentera

Sv: Framtiden.
Skulle Hallin gå till Modo skulle det kännas som en dolk i hjärtat..
Kommentera

Sv: Framtiden.
KORITFW: tror stenhårt på rohdin i allsvenskan,tror även det är ett smart val av honom att göra en säsong där.
Kommentera

Sv: Framtiden.
AndersN: Tror Allsvenskan skulle kunna vara bra för de flesta av de yngre i laget. Rodhin, Dahlroth, Wedin, Friberg osv. Dock undrar jag vad Anaheim har att säga om Friberg och Allsvenskan.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Framtiden.

Landers sommarstuga i björköfjärn är svartbygge på min familjs tomt, dags att komma hem och ta upp oss igen om den är honom kär! ;)

Skadan han drog på sig kan sätta punkt för karriären där borta tycker jag.. Pääjärvi vann kampen, typ.
Kommentera

Sv: Framtiden.
Molinder den rackaren lär väl vara borta. Han man hatade tills Murley visade vad han gick för, drömmen vore ju att Gunno och Murley vill stanna sen att vi som enda "stjärn värvning" värvar någon stark center som är bra på att stångas framför mål och trycka in Murley och Gunnos instick.
Kommentera

Sv: Framtiden.
Det finns en plan nu, nu kommer Timrå satsa på egna produkter. Hallin kommer stanna, sen kan vi hoppas på att crippe och Nordgren försvinner likaså hagos.. Kan tycka att Wedin och Öhrn skulle fått chansen redan mot Rögle..

Men fy vad dåligt jag mår idag, men hatten av för Leksand !
Kommentera

Sv: Framtiden.
diffe: Håller helt med, nu slipper vi hagos och crippe iallfall. Snacka om rutten trasbotten att bygga en stomme på.
Kommentera

Sv: Framtiden.
diffe: Precis! Håller med i allt!
Men får jag byta ut sista ordet mot Örebro...?
Kommentera

Sv: Framtiden.
Sorgen har lagt sig lite nu, läget har ju inte förändrats som lägen förändrats för andra lag. Djurgården spelade final 2010 och är mesta mästarna, vi är "sketna" Timrå som de senaste åren haft elitserien som mål, och det målet förändras ju inte nästa år..
Kommentera

Sv: Framtiden.
RocknRolf2:

Håller helt med dig! Sedan tror jag stenhårt på den ledning som sitter nu.
Kommentera

Sv: Framtiden.

Bygg om. Bygg rätt. Där ingår Hallin. Där ingår inte Montén.

Det är allt jag har att säga i detta gigantiska mörker där Becksvart är som ett starkt solljus.

Nä jag gör som alla andra tikare..pausar och värker sorgen ur kroppen.

Kommentera

« · 1573717