1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581149 inlägg · 6216 ämnen

Jag skäms ibland

438310 · » Till forumet


Sv: Jag skäms ibland
Bragd-Birger: Jag tycker verkligen att det är poesi:) Vacker och djupblodande tråd;)
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
Alla: Angående denna debatt så vill jag bara instämma i allt. :0)
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
Poffa:

Väl talat :) Att kalla det för hat är att ge det missvisande proportioner.. lite kurr tycker jag dock att det ska vara mellan lägren.. allt gott så.

Sen får väl vara och en uppskatta om man känner sig träffad eller ej av snöbollarna :)
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
Poffa med flera: Galatasaray vs Fenerbahce är rivalitet! Timrå vs Modo är mer storebror mot lillebror. Timrå dårå, som solar sig i glansen från den stolta norrlandsstaden, casinometropolen, IKEAS sista utpost... helt enkelt Sundsvall bara några ynka "home runs" bort) Modo är mer EPA-traktor med upphöjd vitmålad bakaxel, luddiga tärningar och ett ställe där fortfarande skoterkängsmodet lever kvar. Här trivs givetvis bohemer som Foppa och Salo. Här trivs också (bildligt talat) de enögda läktarcykloper som har lika mycket självkritik som Wernblom har hockeyklubbsförsäkringar... Här trivs bröderna Sedin!

När en TIK-are behöver lämna Timrå för att få nya intryck ligger Birsta köpcentrum bara någon backe upp och ner. Här möter man människor, handelsvaror, internationella fenomen i drivor. En Modoit hamnar efter samma resa i kompakt urskog där möjligt ensliga banjotoner kan höras från trasiga mjölkpallar...

Vem fan kan ha humor under sådana förhållanden? Åvanstående rader är givetvis inget jag kan vitsorda i sak. Men teorin ligger mig varmt om hjärtat. Har dessutom en granne som håller på Modo... Så jag vet vad jag talar om...

Jag skämms ibland. Men inte för Modo! Det är ju sådär pitoreskt att man skulle kunna köra japanska turister runt Ö-vik. Flytta upp Jan-Ove, ett pingisgymnasium och lyckan vore fullständig.

En sak till. Timrå IK är för närvarande ett bättre ishockeylag också... Förstår att det är jobbigt. Men bygger man golfbanor i trakter där man få måla gräset grönt, då måste man kunna tåla lite verbalt tugg från storebror;)

Snöbollskrig var ett bra ord.

I dag skämms jag bara över valfusket i Kungsör... Vitryssland framstår som en sockerdricka-kolloni.

Blir det supportermatch, blir det kalla pilsner att fira segern med. Visst fan är det poesi?
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
Bragd-Birger & alla andra:

Poesi? Äääh, jag kallar det dravel. Precis som hela tråden, ett enda stort dravlande. En massa skitsnack om otrevliga Timråiter hit och dito MODOiter dit. Jag har bott i Sundsvall i fem år och de allra flesta är ytterst trevliga, något jag tror att de flesta Tikare också tycker att de flesta MODOiterna är. Gör man inte det går man med ögonbindel in i diskussionerna. Rötägg finns i alla läger, så enkelt är det.

De flesta vinklingar som tagits upp här inne är sådana som ursprungligen kommer från mediadrakarnas sportsidor, bilda er en egen uppfattning istället. Detta gäller så klart båda sidor...


Att sedan kalla det här för någon hatstämning eller uppbyggnad av liknande är bara ytterst missvisande. Jag skulle vilja likna det vid ett snöbollskrig där båda sidor byggt sina ointagliga snöfort för långt ifrån varandra och därför inte kommer mer än drygt halvägs med sina snöbollar. 100% missar med andra ord.
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
El Maco:
Klart som tusan att du skall säga att du blivit biten av baseboll, jag menar du borde vara mer bitter än Tony Rickardsson med tanke på att du flyttar till New York lagom till NHL strejken.

Men vad jag förstår så drar AHL hockeyn fulla hus nu därborta, fast dom har inget lag i NYC va?

Ikväll dags att tokpissa på brynäsdjävlarna...
Tjohooooo
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
Bragd-Birger:
Så Vackert...
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
Haha, sicken tråd. Skönt att se hur idrotten förbrödrar och utmynnar i kramkalas.
På tal om modoiter, det sägs att fjällämmeln går att reta upp så mycket att den får en hjärtattack och dör. Bonuslikhet: dom är bara riktigt många sisådär vart tionde år.

I övrigt känns det som en ynnest att få följa Den Stora Hemkomsten från första parkett. Alla dom här larger-than-life-snubbarna som, trots att dom spelat i NHL, egentligen aldrig riktigt lämnat Modo. Som ringt varandra tre, fyra gånger per dygn bara för att gemensamt fantisera om den dag då dom åter ska spela samman. Som febrar för bygden, tapetserar sina vardagsrum med övikskartor och börjar gråta nostalgiskt när någon busvisslar efter en taxi.

Och nu är dom här! Foppa, Näslund, Sundström, Sedinarna, han vahetere trojalirarn...en veritabel godispåse för den kräsne hockeygommen. Särskilt kul är det att kedjan med de tre förstnämnda är återupplivad. Här kan man verkligen snacka om nostalgi kombinerad med klubbkänsla. Modo kallar, vi kommer. Precis som vi alltid sagt och lovat. Lite förmögenhetsskatt? Inga problem, man kan icke tjäna både Gud och Mammon.
Man blir fanimej gråtmild.

Hade egentligen velat skriva mycket mer, men jag känner liksom...snörvel. Det är poesi.
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
El Maco: Mysig tråd indeed. Jag tycker att Sportsnack kunde starta ett forum för Generaliseringar&Regionalrasism där Moditer, TIK-are och andra arvfiender kan hålla till och kasta skit på varandra.

Senaste dygnet i forumet har låtit som ett eko från balkankonflikten.
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
Vilken mysig tråd. Några klargöranden:

* Ernie, det här är inte "din" tråd. Det är Apaches. Och han ångrar nog att han startade den.

* Micke Leijnegard kan vara från många ställen i "vars"-bältet men han är Skellefteåsupporter i alla fall. För många år sedan gjorde han för övrigt ett inslag om nazisterna i Björklövenklacken vilket inte var poppis bland det hjärnbefriade gänget.

* Jag har blivit biten av baseball. Just nu final i American League (det vill säga semifinal i kampen om World Series) mellan NY Yankees och Boston Red Sox. Rejäl kamp. Boston är lite Bajen, bohemlosers med stort stöd. Red Sox har inte vunnit en titel sedan 1918 och har alltid åkt i de avgörande matcherna mot Yankees. Nu har de en bra årgång men låg under med tre-noll i matcher inför gårdagen. Yankees är lite Blåvitt på åttiotalet och har en storhetsperiod just nu. Igår började de lira klockan åtta, strax efter elva var nionde och sista inningen slut och "förlängning" började. Halv två slog Boston en homerun och matchserien lever. Idag började de fem på eftermiddagen (femton timmar senare...) och spelar än. Snart två matcher lirade och fortfarande oavgjort. Fan baseball är en lysande tittarsport! Det trodde jag inte för ett par månader sedan.

Go Yankees! Och Kovlands IF! Och Timrå dårå! Men inte jävla AIK Fotboll och den lobotomitörstande delen av ståplatspubliken.
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
Frella: Speciellt eftersom både Modo och IFSH har "Fjortisklackar".
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
klm: Iofs har ju LHC fått en liten down-period nu i och med Huselius skada, men Frölunda, TIK och nästan främst Mora har klarat av att inordna sina "stjärnor" inköpta eller ej i ett fungerande kollektiv och man spelar som ett LAG. Det funkar inte hos MoDo, där är det ett helt lag som tyvärr verkar tänka som individualister och verkar strunta i allt lagtänkande överhuvudtaget.
Inte för att jag tror att övriga hockeysverige lider av det, direkt ;)

Men samtidigt är det trevligt att se att ett lag och framförallt en spelare kan väcka såna känslor som de man sett smakprov på ikväll.
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
Icing-Ove: Nej, det är väl inte alltid så produktivt att "lira". Synd att det inte lirandet och effektiviteten kan gå hand i hand för Modo. Men det kommer nog. Men som du är inne på, det gäller nog att börja med att kriga - och sen börja lira. ---> Nu är det nog Modoboken som gäller för det här snacket. Vi avslutar Modosnacket här...
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
klm:
Äh, de vill väl bjuda på offensiv och sevärd hockey. Kanske inte är så effektivt bara.
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
willysson: Det är för jobbigt att täönka ...det vet ju du att jag tycker....Vi har ju gjort fler än ett kortspel tillsammans...Du vet ju att det går alltid trögt i maskineriet för en annan....
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
Icing-Ove: Ja, det låter ju rätt rimligt. Men det känns ju som att det är upp till skägg-Foppa (d.ä.) att ta tag i det. Att skylla på hur media eller fans förstorar upp lagets resurser går ju inte. Känns ändå konstigt att det inte har blivit nån magi för Modo-gänget, LHC, Frölunda, Timrå har ju fått sina NHL-stjärnor att blixtra till.
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
jalla_: Fan du inleder varenda inlägg med att du håller med... Egna åsikter her Jalonen
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
Icing-Ove: Håller med...Cirkus MoDo,och Foppa är Clownen....
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
klm:
Du, MODO har spelat tror jag 28 powerplay utan mål, rätta mig om jag har fel. Uppryckningen kommer väl när laget inte behandlas som en kringflackande cirkus som skall uppträda, utan när man tar i som satan i varje byte.
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
NuMo: jo och trevlig som få....
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
willysson: Ja, men han var sanningsenlig.
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
Icing-Ove: Jo, jag har sett Steen spela i powerplay, det är jag säker på. Men det var på bortaplan i Södertälje, det kanske är enda gången de har varit en man mer på isen. ;) När kommer modos uppryckning förresten?
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
NuMo: Jo men han var dålig..
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
klm:
Modo har väl inte lirat nåt powerplay i år. Är det när man skall vara typ 5-4 och bättre än det andra laget och kanske göra nåt mål? nä, nåt sånt har jag inte sett :-)
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
NuMo: Se på fan. Så unga och stiliga de såg ut. När det ändå är en modoit här inne kan man väl passa på att fråga: Har Alexander Steen fått lika stort förtroende i powerplay i de senaste matcherna som tidigare i höst?
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
willysson: Jag har alltid gillat Marcus.
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
NuMo: Vad skulle det där vara bra för???
Bilder på dåliga spelare kan ni ha i eran gb.
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
ernie eagle: Synd att du skulle bevisa hur mycket ditt ord var värt, trots att jag sa att ditt ord faktiskt inte dög.

Här är en bild från ett programblad från säsongen 99-2000

[bild]www.hockeysnack.com/user/files/386/werna_copy1.jpg[/bild]
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
willysson: Hehe, om du kollar på www.styf.nu/ så får du förklaringen till det där med Junsele. Inte alla som lyckas guida folk i Junsele trots att man själv aldrig varit där tidigare, men det lyckades jag tydligen med efter Pärs brors bröllop.
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
knaskamilla: spara det du;) kan vara bra att ha.
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
Paddan: han gick i skola med mig íallafall, han gick klassen under mig och vi slogs ofta det kommer jag ihåg, så junsele???
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
willysson: Nu går man och lägger sig.Ska köra ismaskin imorron bitti.
Vart? Kovland såklart.
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
Ambroo: Ska man döma av informationen på styf.nu så har väl Pär fått sin hockeyskolning på någon månskensrink i Junsele ;)
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
willysson:

Jag ville mest bara veta vilka ni kan räkna som TIKare. Jag ska spara på faktat, tänkte jag, så jag kan påminna er om ni råkar skriva fel någon gång.

Lycka till med talangodlandet! Med tanke på den medvind ni har borde TIK verkligen klara av att få in de bra juniorerna i A-laget.

Bo Bly:

Naturligtvis har MoDo stor glädje av sitt hockeygym. Stor glädje verkar också de flesta som går hockeygym i Övik ha, av både MoDo och gymnasietiden. (Notera att jag skrev "de flesta", så slipper ni räkna upp de spelare som inte varit lika nöjda.) MoDoiter tycker jag att man är om man spelar i MoDo. (Skulle alla spela i sina moderklubbar hela livet vore många hockeyspelare sådär lagom lyckliga, gissar jag...)
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
ernie eagle: Det där med farsan din var ju hur kul som helst;)
Jag har iallafall aldrig retat dig:)
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
knaskamilla: Jonsson, Hansson, Crippe, Zäta och Modin+ en massa pojk och juniorspelare som jag inte orkar rabbla upp.. Om man vill kan man även sträcka sej till både Styf och Nordgren också, det var juh knappast i Ö-vik det blev hockeyspelare..
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
Modoante: Ni gjorde ju er rolig på våran bekostnad ikväll, vilket inte jag uppfattade som ett skämt. Jag tyckte inte ens det var roligt.

Hur ofta är jag inne i erat forum och härjar?

Jag skriver nästan aldrig någonting därinne.

Därför att grejen är den att ni är så humorbefriade, precis som farsan min som är från Husum. Så länge ni får driva folk till vansinne är det helt okej, men svarar man tillbaks så är pajkastningen genast igång. Varför överhuvudtaget drista sig till att ens posta ett inlägg i en tråd som stör er så oerhört.

Mina trådar skall altid bli sönderskrivna med en massa irrelevant skit.

Varför kan ingen respektera mina intressen och bli glad när man tar ett initiativ?

Det är ju fel på allting det man gör. Det är så jävla upplyftande att hålla på när man får en näve gruse i ansiktet både från brynäsare, MoDoiter och i viss mån av sina egna oxå.

Glöden falnar...
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
willysson: Modo kan tacka hockeygymnasiumet att dom har
fått fram en massa yngre spelare.
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
knaskamilla: Att Timrå inte kan räkna upp en massa folk där har nog att göra med att MoDo varit ett elitlag längre än Timrå, och att förr stack våra talanger till andra lag.. Men det är en svunnen tid då jag vet att det finns några talanger underifrån som kan bli riktigt bra...
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
Förresten, i en artikel i höstnumret av Aktum Extra står det att Micke Leijnegard är från Istermyrliden...var fan det nu ligger...
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
knaskamilla: Varför skulle de det? När det skrivs om Zäta och Modin i media är det alltid "Njurundasönerna" trots att det är TIK som i stort sett fostrat dem, men man nämner aldrig visa MoDospelare i samband med deras egentliga moderklubbar..
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
ernie eagle:

Hmm? Du är fel ute, som NuMo påpekat. Ingen har väl någonsin påstått något annat än att Werna är från Kramfors? Ingen MoDoit, i alla fall. Eller, ja, det finns ju alltid kids med nollkoll, men de kan knappast räknas i det här fallet.

Här vore det också intressant med en uppräkning av vilka som är Timrås "egna". (Alltså: vilka spelare i ert lag man kan benämna som TIKare eller Timråiter.)
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
Modoante: kan du skriva ett inlägg nångång där du inte citerar nån?????
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
ernie eagle & willysson:

Själv har jag bara varit nära att hamna i slagsmål i Kempis en gång. Det var när ett pucko på raden framför inte förstod att man åker till Kempis för att se på hockey. Jag tror att han var TIKare, men jag är inte säker. Kan ha varit en MoDoit också. Han kanske läser detta nu, när jag tänker efter. Då lär han nog avslöja sig...
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
knaskamilla: Just Precis ;) Det är i vartfall inte era egna. Ni har bara "lånat" dem. Tänk på det!
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
ernie eagle: Mycket märkligt, i ett matchprogram från förra säsongen (nr 15 03/04) anges Antos moderklubb vara Örnsköldsviks SK, Hans Jonssons moderklubb skulle vara Järved och på Wernblom står det...hör och häpna Kramforsalliansen.
Hmm, måste vara tryckfel just då ;)
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
ernie eagle: Har inga problem med Timrå som lag. Det är attityden hos majoriteten av supportrarna som upprör mig.Jag har upplevt samma sak hos er.
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
ernie eagle: Då skulle du ha sett matchen på tv i kväll då AIK-Bajen där kan man prata om hat.
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
ernie eagle:

Få se... Menar du att de som inte har MoDo som moderklubb inte kan kallas MoDoiter?
Kommentera

Sv: Jag skäms ibland
ernie eagle: det har jag råkat ut för på sittplats två gånger med, jag har bara haft sittplats där två gånger med... hmm, lustigt det där med tanke På NuMo....
Kommentera

438310 · »