1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582503 inlägg · 6215 ämnen

Någonting är fel, ohyggligt fel...

825831 · » Till forumet


Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
En som jag faktiskt visat framfötterna lite grann och verkar vilja spela till sig ett nytt kontrakt är Mattias Wennerberg.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Helg Ernest: .........ursäkta men en tanke till slog mig. ( AJ!! )
Om nu spelarna vore rädda att få sparken, så skulle väl dom visa ännu mer att dom vill vara kvar?
Jag skulle sätta på mig blåstället (el rödstället) o jobba av bara klåen.
Det har ju med min framtida hockeykarriär att göra, dålig reklam mindre attraktiv på marknaden o tvärtom.
Men det här är ju bara vad jag tycker, tydligen.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Helg Ernest: Ja, men snälla nån. Tror du på fullaste allvar på det du själv skriver?
Att spelarna är rädda för att få sparken därför att Timrå o Kenta väljer efter 5 år att gå skilda vägar?
Att Kenta knatar upp o begär löneförhöjning annars väljer han HV? Ledningen säger varsågod o gå till HV.
Chansen kom att bli av med honom?

Ja, jag säger då det.
Dream team har en poäng i det han säger om att man kanske inte skulle gå ut med det, men varför man valde att göra det, därom tvista de lärda.
Nubben deklarerade att man gärna ville ha tillbaka Kenta i föreningen i framtiden igen.

Sen att Sanny väljer att skriva på nu för en säsong till,det är väl kanon nån måste man ju börja med.
Modo gick ut för nån vecka sen med att Krizan skrivit på för dom.
Jag fattar inte dina konspirationsteorier, sitter du o tittar på såna filmer nu när du är i sjukstugan?
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Kerstin_k: Jag tror pucken kan vara rätt ute här..finns en del samverkande yttranden dom sista månaderna som pekat åt det hållet..men isåfall sånt händer också i hockeylag o jag tyckte bara det var en klart logisk "trådnamnskommentar" som (pucken)... gjorde i sammanhanget.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
El Maco: I parktiken fick Kenta och Micke sparken med 3 månaders uppsägningstid, mitt under "brinnande" säsong.
Om jag fårtått det hela rätt så tycker spelarna om sin tränarduo.
Dom gör att Teamworket fungerar, inga induvidialister. Alla kämpar , har roligt, umgås med varandra.
Vad tror du spelarna tycker i denna situation ?
Yippi vi får nya tränare nästa år.
Eller
Skall jag få sparken nu ? Vilken står på tur ?
Shismen som har fått i gång det hela tror jag beror på att Kenta öppet deklarerade sitt missnöje med spelarmatrialet han fick.(Stod i tidningarn)
Så nu när allt surr om HV71, fick han ett bud av HV och knatatde upp till
Nubben eller Tomas Johansson och klargjorde budet han fått.
Förmodligen mer än han har idag. Vilket renderade i att han fick aldrig ett motbud, efter som det är ruggdunkare hela bunten inom "Familjen".
Så sågs det en tjangs att göra sig av med honom.
Vilket förmodligen var inte vad Kenta förväntat sig.

Du vet väll att man bara kan påverka sin lön vid 2 tillfällen. När man börjar eller slutar ett jobb.

Tänk dig själv att gå in till chefen och säga för att sätta lite press på chefen för att få högre lön. Firma XX erbjuder mig så mycket i lön om jag börjar hos dom. Och du får då komentaren
Du har 3 månaders uppsägnings tid. Lycka till i det nya jobbet sedan.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
El Maco: Koskinen har varit en tillgång tidigare åldern skridskoåkningen plus alla skador inte mycket att göra åt o är naturligtvis logiskt sista säsongen i Tik.
När det gäller Sundh så är nedgången just nu också logisk men säkert tillfällig
axelskadan gjorde att det nu syns tydligt att han spelar försiktigare vid sarg o inte heller satsar exakt lika frejdigt som tidigare i andra närkamper plus lagets allmänna tillstånd nu (vilka nu än problemen är?::) har naturligtvis påverkat även honom!

Han kommer igen snart en kille med den lysande skridskoåkningen o fysiken kommer att utvecklas rejält också tekniskt o spelmässsigt framöver även med svackor då o då..
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Helg Ernest: Nej, faktiskt inte. I mitt korplag i innefotboll (vi vann i morse) så diskuterar vi fram laguttagning gemensamt. Då är det nog i hockey i division IV också. I elitidrott tenderar toppstyrning att fungera bäst. Just nu är väl beslutsordningen ungefär

Styrelsen

Sportchef

Tränare

Spelare


Tror du att laget skulle spela bättre om det var

Spelare-tränare-sportchef-styrelse

som gemensamt fattade beslut med konsensus?
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
El Maco: Har du tänkt på att dom kanske inte vill vara kvar i en förening
som topstyrs
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Frella: Jag håller inte med om Lander, ta det lugnt med honom. Låt han vara 1:e/2:e center i J20 nästa säsong istället. Han är en spelare som är för bra för fjärde kedjor. Det är bättre att han som 16-åring får fortsätta att vara en ledande figur i det lag han spelar. Precis som han fått vara i J18 denna säsong, att liksom spela alla pp och alla bp, ta viktiga tekningar i slutet och så vidare.

Sedan ser jag gärna att han slussas in i A-laget vårat när han är redo, om han nu fortsätter att utvecklas framåt vill säga.

Men det är min åsikt det. Just nu i alla fall.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Frella:
Problemet är nog att det finns för mycket historia mellan klubbarna som i praktiken omöjliggör ett kvalitativt samarbete. Timrå IK å ena sidan vill kanske lufta några junisar och låta några med gamla skador få matchtempo. Medan Bobkatterna motsäger sig allt som har med ett farmaravtal att göra.

Svårt fall, doktorn grät...
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
El Maco: Nu senast plockade vi Warg(som förvisso bara var utlånad till IFSH för några säsonger sedan), men jag misstänker att Nubben redan här fick upp ögonen för Warg. Till nästa säsong lär Alexander Larsson dra på sig den röda tröjan. Så visst tjänar vi på att vi har Sundsvall i Allsvenskan. Sen vore det väl inte fel att en sån som Anton Lander kunde gå motsatt riktning redan nästa år för att få värdefull erfarenhet av seniorhockey.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Per HApps: Det finns en hel del personer som man störde sig på under åttio- och nittiotalet som jag personligen unnar en degradering till Kovlandsserien. Ser man det ur svensk hockeys perspektiv kan det nog också vara bra om lag från städer som Örebro, Borås eller för all del Norrköping tar sig upp till näst högsta serien så intresset för svensk hockey blir ännu större och Hockeyallsvenska stärks publikmässigt och ekonomiskt. Dock - för Timrå IK är det illa om Bobbarna kraschar.

Se på Luleå, de har solklart förlorat på att främst Boden men även Piteå och Kiruna säckat ihop. Förr kunde de scouta spelare på sin egen Norrbottniska bakgård ostört och hade ett antal klubbar med vettiga organisationer som fostrade spelare inom upptagningsområdet.

Inte för att mycket kul kommit från Sundsvall men kan vi hitta en Nordgren och för den delen en Svedberg varannan säsong som vi får första tjing på så är det väldigt bra för oss. Dessutom behövs NSK, Sundsvall och Kovland samt övriga klubbar utan egna hallar för att hålla ungdomshockeyn levande i längden.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Om det är fel eller inte får väl var och en ta ett eget beslut om, men just nu ligger våra kära vänner näst sist i allsvenskan.

Bra eller mindre bra? Det vete tusan.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
T T: Enligt Dagbladet som jag läste när det kom ut så var det Kenta som ville att Timrå skulle gå ut med att han inte blir kvar nästa säsong.
Detta för att slippa alla spekulationer.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
El Maco: Visst kan det vara så, men det kan även vara som DT skriver, eller som jag hävdar, möjligen också som övriga spkulerar i, men det vi vet med allra största säkerhet är att the truth is out there och det skulle inte förvåna om det är en kombination.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
T T: Ett tips att fråga sig själv: Vem vann mest på att nyheten om Kenta inte förlängt eller inte kom ut. Kenta? Eller Timrå? Den som kan lösa den gåta kommer snart att bli lite klokare.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Dream Team: Själv skulle jag helst ha sett att Kenta fick två år till på sig så på det viset har beskedet stört mig. Jag tycker dock - men kan ha fel - att det bör ha väldigt liten betydelse för prestationen i matchsituationerna.

Ambroo: Senaste matchen jag såg var mot Frölunda och då såg det ju bra ut... Spelare faller igenom men orsak och verkan kan bero på annat än Kentas kontraktsituation. Utan att ha sett graden av uselhet hos Sundh med egna ögon så ska man minnas att killen är 20 år och varit ganska upp och ned hela säsongen. Och utan att ha sett graden av uselhet hos Koskinen ska man minnas att killen varit skadad mer än han varit hel och går mot slutet av karriären. Båda hade med största sannolikhet kunnat vara fiaskon i matchen mot Skellefteå även om Kenta fått fem år till.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
T T: Ja, men vaddå? Är det inte Timrå IK som betalar Kentas lön varje månad, och som i alla lägen, i samråd med sin tränare, borde jobba för lagets bästa i alla lägen och inte sätta tränarens eventuella personliga villkor i första rummet? Nej, det där resonemanget håller inte. Och om det nu mot förmodan skulle vara så har Timrå varit alldeles för veka.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Dream Team: Fast vi vet väl inte om TIK valde att gå ut med detta nu eller om det var Kenta och hans agent krävde ett besked.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
El Maco: Jag tänkte ju precis på det du säger när jag skrev mitt inlägg. Hade vi haft önskad konkurrens om platserna genomgående under säsongen så hade detta i Timrås fall väldigt önskvärda problem mycket väl kunnat uppstå. Nu har vi inte riktigt haft det läget, nej.

Men min uppfattning kvarstår dock - det har varit mer till det negativa att man valde att göra som man gjorde. Eller risken finns att det någonstans i bakhuvudet hos vissa spelare kan ha smugit in sig någon liten sån tanke. Vilka nackdelar hade det funnits med att dröja med beskedet om Kenta? 20 frågor vid varje TV-intervju? So what!? Karln är väl proffs nog att kunna ge svar på tal. Har man då valt att inte gå ut med något, nej, då är det väl ändå relativt enkelt att hålla fast vid det ställningstagandet de gånger frågan kommer upp.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
El Maco: Visst har du en poäng där burgaren, men det har också Dream Team. Som exempel så har spelare som Hallin Laine, Wennerberg och Ryno inte direkt sett svettiga ut på slutet och vad Koskinen och Sundh har sysslat med passar sig inte ens att skriva... När "stjärnorna" sviker så är det bl a dessa killar som ska vissa att de vill vara med.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Dream Team: Det är väl knappast någon som ligger på gränsen för att ta en plats i Timrås laguppställning i år? Kan man knyta skridskorna och inte behöver sitta med dropp i armen i avbytarbåset så har man fått spela. Om det är de som spelar för ett kontrakt nästa år - då spelar man för Nubben på läktaren och inte för Kenta i båset. Alltså tar man i lite extra om man är intresserad av att stanna kvar.

Sedan kan det så klart vara störande för laget på många sätt men det måste väl alla inblandade vara så pass professionella inför att det blåser över på en vecka.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Ambroo: Vad gäller Kenta och att han nu slutar finns risken som jag ser det, när man som Timrå valt att göra att på förhand klargöra att den tränare man har kommer att sluta efter säsongen, är att de spelare som ligger på gränsen tappar den där sista gnistan att ge det absoluta järnet för att ta en plats. Därigenom så tappar man möjligen det där sista skridskoskäret när det är kamp om att nå en puck, eller att spelaren istället för att uppträda laglojalt och täcka skott, istället fegar ur och låter skottet gå igenom. Egentligen så kvittar det ju hur spelaren agerar från fall till fall, eftersom det ändå kommer att ske ett tränarbyte när säsongen är till ända. Observera att detta mest är spekulation från min sida, men jag tycker att TIK borde ha hållt inne med beskedet angående Kenta till säsongen var till ända.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
T T: Näe, snarare som ståpäls...
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Laken: Tolka det som du vill och sök dina egna svar... Din bänkgranne ståtar ju exempelvis, enligt honom själv iaf, med TJ som källa och där borde du väl kunna finna svar?
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Pucken: Jag var otroligt seriös där...
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
mikenomad: Fast Ambroo vill nog se sig som Janne Josefsson. ;)
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Kerstin_k: F.n letas det konflikter i TIK här i värsta "Se och Hör"-anda...
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Kerstin_k: Det var det klokaste rådet jag läst på flera dagar härinne! :-)
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Pucken: Nu såg jag inte den aktuella händelsen men är det inte att göra en höna av en fjäder nu? Fast å andra sidan verkar det vara många här inne som gör precis det, en höna av en fjäder alltså. Hörrni, hold your horses ett slag. Andas.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Ambroo:Tror inte det,såg mer ut som att Mange ville je Jonte en tryckare när Jonte inte var berädd.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Ambroo: Kan du vara lite mer konkret.

Ville alltså Kenta själv vara kvar i Timrå?
Men även Nubben har väl sagt att juniorerna inte är tillräckligt bra för att få speltid? Alltså inte endast Kentas uppfattning.

Och till slut, spelarna och Kenta borde väl vara så pass proffsiga och vilja avsluta säsongen på bästa sätt oavsett om Kenta sticker?
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Pucken: "Såg när spelarna kom ut mellan 2:a och 3:e och åkte runt o värmde upp så körde Magnus N in i Hedström och MN åkte bara vidare.Medans Jonte stog kvar och stirrade på MN som bara åkte därifrån"

.Kanske hänger just det ihop med Manges skada...?
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Ambroo:

Det skulle innebära att Kenta fick sparken snarare än "ej förlängt".
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Per HApps: HV har ju samma sak, gått ut med att mårts slutar men dom går ju bra.Sen har dom större problem än timrå med spelare som vänstar med andras fruar i laget. Det stämmer det du säger om supporter`s men du har inte funderat på kanske spelare som läsar vad det snackas för skit om dom här på hockeysnack. Skulle jag se nån som skriver sparka tränarn efter två förluster så skulle jag me bli lack
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Danfj:
Det är ju trots allt supporternas lidelse som är grunden till en förenings existens, inga supportrar ingen förening.
Så att det nu diskuteras med relativt högt i tak tyder ju bara på att det finns en lidelse och passion nere på gräsrotsnivå.

Sanningen i vitögat är ju att laget gått allt annat än bra sedan omgång 20 eller vad det är. samt att Ambroos inlägg om att det är interna slitningar mellan Tränarna och klubbledningen gör ju mig inte direkt mindre oroad med tanke på att vi snart går in i ett slutspel.

Tills sist, spännande med en "ny" medlem här på HS som kommer med sådana skarpa ord.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
MB: Hur skall detta kunna fungera i längden om de interna problemen inte kan benas ut redas ut på bordet nu under säsongen...som det fungerar nu max 3 matcher.
efter l g-games om T.P och Lotvonen kommer in som förstärkning behöver vi nog någon ny/nya som coachar också samtidigt. bättre o falla med flaggan i topp med någon engagerad tillfällig lösning...

kan detta vändas till något riktigt bra i ett slutspel är det värt årets lagbragdguld...
Man kan inte låta bli att hoppas!
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Jävlar i h-ete....vad är det som händer??? först Almtuna AIS och nu Timrå, verkar som lagen man håller på har samma virus, Interna stridigheter....
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
sargad: På fråga ett svarar vi - ja.

Ämnet ifråga är väl kanske inte lämpligt att ta upp här då det är av personlig karaktär och ej offentligt.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Teamreux: Du skriver "Sen att hans sociala liv hellre skulle tala för att han stannade kvar kan ju inte få gå före.". Har Kenta bundit/rotat sig till området? Flickvän, sambo eller något? Från min Stockholmhorisont har jag inte hört något sådant.

Nicke Nyfiken
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
T T: Jag hör att du inte har någon erfarenhet av permiteringar.
Det var de dummaste dom gjort med att gå ut med att tränarna ej får fortsatt förtroende nästa år. Det knäckte tränarna och gav en ovisshet för spelarna som helt klart avspeglar sig i spelet.
Tror nog många av spelarna har för avsikt att lämna skutan inför nästa säsong. Sedan spelar det ingen roll hur j..a mycket proffs dom är.
För i grund och botten är dom bara mäniskor med känslor dom också.
Det är bara "Nubben" som behandlar folk som boskap.

Vi är ju kända för vår laganda, men börjar det knaka i fogarna blir nog väldigt många skitnödig, för dom är ju van lugn och harmoni.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Ambroo:Det tror jag också.Såg när spelarna kom ut mellan 2:a och 3:e och åkte runt o värmde upp så körde Magnus N in i Hedström och MN åkte bara vidare.Medans Jonte stog kvar och stirrade på MN som bara åkte därifrån.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
T T:
Kanske läge för klubbledningen att kalla in tränarduon till kvartssamtal och upplysa om att det fortfarande är Timrå IK som betalar deras löner i några månader till. För maken till den handlingslöshet som har präglat Timråbåset den senaste tiden har ju sällan skådats.

Fortsätter detta några matcher till skulle en lösning kunna vara att Micke och Kenta tar semester och Nubben kliver ner i båset.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Teamreux: Att spelarna påverkas av att Kenta ska lämna kan jag bara inte tro. De är proffs för tusan, Kenta är inte deras arbetsgivare.

Om det är någon person de ska övertyga om sin kapacitet så är det Nubben och han är kvar i många år till.
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Ambroo: Att nåt inte stämmer inom laget är ju tydligt. Sen måste varje spelare, ledare och ledning ta sitt ansvar inför klubben, publik, sponsorer m.m.
Att Kenta var på väg bort visste klubben och Kenta långt före man gick ut med uppgifterna om tränarfrågan... tror jag....

Sen att hans sociala liv hellre skulle tala för att han stannade kvar kan ju inte få gå före.

jag tror att ledningen måste vara väldigt tydliga med spelarna vad som gäller fr o m nu - annars kan de bli en kort säsong i år oxå
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Ambroo: För att späda på detta rykte så är just juniorerna en av de frågor som disskuterades flitigast i samband med att Kentas kontrakt förlämgdes. Den gången valde man Kenta men inte nu. Jag tycker det är rätt beslut även om jag kommer sakna den harmoni och det lugn som Kenta utstrålar. Jag har dock under hela hans tid saknat följande;


- Juniorutveckling
- Förmåga att ändra en matchbild
- Inte acceptera underprestationer

Som sagt - trots detta kommer jag sakna Kenta. Man ska ju dessutom ha i åtanke att man trots allt ha mycket lite insikt i hur Kenta bedriver träningar och agerar i periodpauser mm mm
Kommentera

Sv: Någonting är fel, ohyggligt fel...
Ambroo: ja det är ju det jag försöker säga.
Kommentera

Någonting är fel, ohyggligt fel...
Det ryktas om vissa interna stridigheter i och kring laget och jag tycker att det ska belysas här och nu. Givetvis lär man mötas av en hel del skepsis från überfansen sida...

Jag har idag fått höra att Kenta tydligen inte alls är överens med det beslut som klubben tagit i tränarfrågan. Dessutom så verkar själva kärnfrågan till ledningens beslut vara juniorerna och deras sätt att bli behandlade på av just Kenta.

Skulle det här vara sanningen så är det givetvis oerhört olyckligt och det är ju dessutm givet att spelarna isf fått nys om detta och att deras förtroende för honom sjunkit. Jag menar, hur lätt är det att fokusera, prestera och agera proffsigt när ens tränare/ledare/chef gör raka motsatsen och är någon helt annanstans än där han ska vara, och det gäller såväl kroppsligt som själsligt i det här fallet, då han är som en enda stor skugga av sig själv i båset...

Med tanke på de här uppgifterna, som jag ser som relativt trovärdiga, så
är det inte så märkligt att det ser ut som det gör i dagens TIK.
Kommentera

825831 · »