1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581149 inlägg · 6216 ämnen

Ny spelare

1058885 · » Till forumet


Sv: Ny spelare
Spanarn: oavsett hur många värvningar som gjorts så undrar jag hur spännande det känns att få tummen upp (?) från svenskafans hockeyzon... Deras hockeyavdelning är ett skämt i mina ögon.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Mäkiaho är veckans värvning enligt Hockeyzon på Svenska Fans:

"Tomi Mäkiaho, 33, är inget stort namn, men en rollspelare som borde passa bra in i Timrås intensiva, skridskostarka och gnuggpräglade ishockey. Högerskytten är en frän spelare som inte viker ner sig - men misslyckades under sin senaste sejour i Sverige då han var i Malmö. Men det var å andra sidan ganska länge sedan."

(..å andra sidan, hur många/vilka värvningar har gjorts under veckan..?)
Kommentera

Sv: Ny spelare
Skrämmande, vad har vi fått hit för kultur :)
Kommentera

Sv: Ny spelare
Mäkiaho tacklar.
Kommentera

Sv: Ny spelare
250kg kärlek: Medlemsantalet är fortfarande ca: 900 medlemmar, det sa dom på årsmötet.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Kevin O Shea: Äsch är det bara jag som har sannys tackling på Yetman i fräscht minne? Den då den lille fick hjärncellerna tillbakatacklade till nån sorts cromagnon-stadium? Det finns domare som kan göra en godkänd match då och då, i elitserien också.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Kevin O Shea: OCh om spelarn vill kasta handskarn och släss, så låt dom göra det. Det kallas underhållning!
Kommentera

Sv: Ny spelare
Cartman: Precis, det är alldeles för lite tacklingar i svensk hockey!
...och så fort nån jävel gör illa sej, så blir det matchstraff - vare sej tacklingen var juste eller inte.
Naturligtvis skall regelvidriga tacklingar beivras, men i lagomlandet Sverige, skall kroppskontakt bedrivas på samma sätt som om det vore damhockey...
Kommentera

Sv: Ny spelare
Kevin O Shea: I NHL t.ex, när man får en dån där "open ice" tackling så reser sig dom bara upp och spelar vidare.
Men i sverige ligger man kvar och grinar och tar sig on knäet:(

Lär er att ta en tackling för helvete...
Kommentera

Sv: Ny spelare
Kerstin_k: På youtube-klippet där han manglar Filppula på öppen is, verkar det inte ens som om domaren blåser.
Skillnaden mot svensk fjoll-hockey - är att här skulle samma tackling rendera i matchstraff och ett par matchers avstängning.
Hoppas ändå få se honom dela ut mängder med rejäla tcklingar, och hoppas att domarna inyte visar ut honom bara för att motspelarna gör illa sej. För så har tendensen varit i svensk hockey : juste tackling, men skadad motståndare = avstängning. Horribelt!
Kommentera

Sv: Ny spelare
250kg kärlek: Låter som Mäkiaho är vår nye Manderville...
Vackert i så fall!
Kommentera

Sv: Ny spelare
Cartman: Jaa, din magkänsla är att han kommer att få nr. 75 Känns väldigt intressant.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Läser man Timrå Iks officiella hemsida timraik.nu står där att läsa:

"Målsättningar
Föreningsmål:Timrå IK:s övergripande mål är att med en stabil ekonomisk tillväxt som grund etableras som elitserieförening.

De ekonomiska målen är:
- Kortsiktigt skall omsättningen öka till att säsongen 2004/2005 uppgå till 60 Mkr
- Vinstmarginalen, dvs. vinst i förhållande till omsättning, skall uppgå till 7 % i genomsnitt per säsong under säsongerna 2004/05 till 2006/2007.
- Omsättningen skall säsongen 2006/2007 uppgå till 70 Mkr"

Det skulle vara på sin plats att redan innan säsongen presentera målet för verksamhetsåret och relativt noggrant förklara hur föreningen når dit. Just nu sitter ett gäng personer och spekulerar huruvida miljonförvärv är bra eller inte. Det är svårt att ge ett bra svar på det så länge man undanhålls från fakta.

Vidare är det under all kritik att statistik får bli så gammalt att ingen bryr sig. På föreningens hemsida står att läsa:
"Organisation
Timrå IK har ca 950 medlemmar (2005/06)."
Det är snart 2009.

Utifrån föreningens mål (det mål man uttalar till sina supportrar) så kan supportrarna inte ställa krav på föreningen. Eller går det att läsa om föreningens framtida visioner på annan plats, statistik om medlemmar, antalet sålda öl, intresset kring E.ON arena o.s.v.??
Kommentera

Sv: Ny spelare
Min magkänsla säger att han kommer att ha nummer 75....
Vänta och se! Fast det blir i seriespelet.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Förresten: Är det någon som kan delge mig målsättningen för årets Timrå IK? Jag har inte lyckats ta del av det. Vill man från styrelsen sida nå: slutspel, hålla sig kvar, kvala och klara sig kvar eller rent av vinna SM-guld?
Kommentera

Sv: Ny spelare
Kerstin_k: Även om man kan se Sanny som en "elak jävel" så tycker jag det är fel att jämföra honom med Mäkiaho. Sanny gav förvisso många vackra smällar under fjolåret men med en producerande forward med samma filosofi så öppnas helt nya möjligheter i anfallszon.

Får man bara upp Mäkiaho i maxprestation så kommer det offensiva spelet i hans femma bli succé, det är jag övertygad om. Nu låter det kanske som att jag har våta "Holmströmdrömmar" här men jag är hoppfull! Som någon redan konstaterat så är det här en renodlad spelartyp som Timrå saknat och som varje lag behöver.
Kommentera

Sv: Ny spelare
250kg kärlek: tilläggas skall att HPK tydligen hade förhoppningar om att Mäkiaho skulle återvända till HPK efter diverse korta äventyr i andra lag och länder.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Kerstin_k: Timrås senaste tillskott kom som en blixt från klarblå himmel. Jag tror t.o.m. Jimmy H blev tagen på sängkanten. Jag har försökt samla mig, försökt sätta mig in i spelaren Mäkiaho och försökt förstå hur våra sportchefer tänker.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag förstår dem.

Däremot känns det rätt häftigt då en av mina medarbetare nämner att hans flickvän kommer från Finland och har just Mäkiaho som sin idol. Denna tjej formligen öser beröm över Mäkiaho och ser det som en stor förlust att han återigen lämnar HPK.
"-Mäkiaho är antagligen den spelare som visat mest hjärta och mest jävlaranamma i vårt lag genom åren. Han får med sig spelare och kan vända matcher på egen hand. Hans inställning är alltid 100% och kan han bara lägga band på sin hetlevrade attityd skulle han vara en tillgång i vilket lag som helst.
Jag hoppas att han finner rätt omgivning i sin nya klubb och att han får ut max av sin kapacitet. För får han det så kommer ingen, absolut ingen, ångra att han fick kontrakt."

En massa finnar i laget gör att jag hyser god förhoppning om att denna Mäkiaho blir ett utropstecken i Timrådräkten.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Kapten Lindow: Är du helt jävla rubbad eller? Jämför du Niklas Hedberg med Toni Mäkiaho. Du är ju fan tragisk alltså.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Kerstin_k: Nu blev det syftningsfel. Jag är medveten om att Sanny åtminstone slogs ordentligt en gång, och det var det jag försökte säga. Valde mina ord lite konstigt bara. Uppe i Skellefteå slogs Sanny väl på allvar. Sedan var det väl ingen fler i Timrå som gjorde det riktigt ordentligt?
Kommentera

Sv: Ny spelare
250kg kärlek: Jag får för mig att Elitserien traditionellt sett är en "lugnare" liga än motsvarigheten i vårt östra grannland. Hur många riktiga fighter får vi se på en säsong? Tog Sanny en sådan på hela fjolårssäsongen?

Som det känns har han fixat många av sina minuter genom att slåss. Här torde han utöva den konstformen något mindre efter som Elitserien inte har speciellt många spelare som tar en ordentlig fight.

I och för sig inte mig emot. Han får gärna ta nån fight nån gång då och då. Timrå har länge saknat en arg jävel som tar tag i saker. Förhoppningsvis slipper vi se honom allt för mycket i utvisningsbåset.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Olle: Tydligen gillar Mäkiaho att spela i HPK. De år han spelat med laget har han presterat mer än i något annat lag. Jag hoppas våra sportchefer är medveten om det och utifrån HPKs spelsätt och lagsammansättning också sett att det kommer att fungera i Timrå IK.

Annars är jag inte så rädd att denne Mäkiaho kommer att sitta i utvisningsbåset. Bra eller dåligt, killen har sannerligen lagt band på sin aggresivitet med tiden. Nu utvisas han inte mer än någon annan med den spelstilen.

Mäkiaho kommer bli intressant att följa denna vinter.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Olle: Hörde på jobbet att Krizan hade sommarjobbat på PizzaHut.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Till de som tvivlar på grund av att Mäkiaho floppade i MIF 05/06 så kan det ju vara värt att påpeka att han ändå producerade 15+36 året därpå. Och seriöst, en flopp i ett allsvenskt Malmö? Hur motiverande kan det vara att spela för den klubben öht?

Varför killen spelade för tre klubbar förra säsongen kan man ju bara spekulera i men med rätt omgivning och lite förtroende så tror jag säkert att han kan vara rätt man att bana väg åt vilken målgörare som helst i den här ligan. Hoppas han inte har gjort en Krizan under sommarledigheten bara...
Kommentera

Sv: Ny spelare
Tycker att denna värvning känns lite Niklas Hedberg (visst hette han det va?). Kul dock med en lite mer "tuffing" som ändå verkar kunna lira lite. Har saknat en sådan sedan Sjöken lämnade.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Vecka 45, förra året, la jag in ett YouTube-klipp här på just Mäkiaho, när han delar ut en rejäl open-ice hit. Helt j*vla underbart att han nu kommer till Timrå! =D
Kommentera

Sv: Ny spelare
Blizzard: Vem är det då?
Kommentera

Sv: Ny spelare
Anonymous: han gick mot attack på ssk åxo
"#42 smutsiga ssk:are
2008-08-30 12:46
din smutsiga jävla ssk:are, du ska inte komma med någon pekpinne ditt äckel, så håll käften jävla södertäljejävel vi kommer krossa er 10-0- LHC är dom bästa!"

Han verkar bara vara allmänt störd :)
Kommentera

Sv: Ny spelare
Hahl Bundy: Ja att Palffy skulle komma till Timrå när han redan har ett kontrakt, är föga troligt. Inte en chans!
Kommentera

Sv: Ny spelare
Anonymous: Ja dom ska väll ha han också.....
Kommentera

Sv: Ny spelare
Hahl Bundy: Ja i pappersbilagan, de undrar jag också för jag gick in och kolla om man kunde läsa på nätet men de kunde man inte :/
Kommentera

Sv: Ny spelare
Snoop: Är det i pappersbilagan? Varför kan dom inte lägga ut sånt på nätet oxå? :/
Kommentera

Sv: Ny spelare
Anonymous: Haha verkligen :P
Kommentera

Sv: Ny spelare
Snoop: Men LOL vilken långnäsa till Riku Hahl om bästa kompisen kommer hit nu när han dragit.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Uno Gordon: Härligt gordon, de du skriver får en taggad som fan :D
Kommentera

Sv: Ny spelare
Anonymous: Ja linkan sa ju att finnarna i Timrå bara hade gott att säga om Toni, och i dagbladet idag berättar även Toni att han bara hört gott om klubben och att hans bästa kompis Riku Hahl spelat här.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Anonymous: Sen dök det upp ännu ett "hett" namn Timrås silly season rykten, nämligen: Zigmund Palfy.
Ha Ha jaa, att man aldrig ger sig.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Alla är inte nöjda över Timrås värvning...
"fy fan äckliga timrå, ni ska få så jävla mycket stryk av LHC kanske 10-0 era jävla äckliga timråbor, ni är smutsiga." :)
Kommentera

Sv: Ny spelare
Anonymous: Jag svara mig själv, eftersom ni är så sega på lördagsmornar :) "Han har fått goda vitsord av lagets andra finländare"
Kommentera

Sv: Ny spelare
Uno Gordon: Hoppas Pyörälä & Co givit Linkan tummen upp för mr Mäkiaho. De lär väl ha någon vink om han kommer funka i laget, både på plan och utanför.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Anonymous: Det är så jävla jättehärligt att se Mäkiaho fajtas med Jarko Ruuttu. Han är ju totalt slut i huvudet den mannen. En feg jävla gris. Kan man stå upp emot sådana dårar då är det en man för Timrå IK. Då behöver vi inte vara oroliga i vinter faktiskt.

Nu får modolidjävlarna se upp och primadonnorna i Göteborg. Jag kan helt ärligt se framför mig hur Challe beordrar "Morahockey" i Scandinavium enbart för att reta gallfeber på firma Ahdrian/Norberg. Efter två perioder och en totalt igenstängd mittzon och noll isyta för Frölunda där Timrå leder på TKO. Dahlén är förundrad och förtvivlad. Nubben är högröd i ansiktet av ilska och är nere i spelargången och gormar med Challe, "Fy fan alltså, så här var det förbanne mej inte på min tid, helvete vad grisiga ni har blivit, det trodde jag inte om dig Challe, riktigt bedrövlad hur ni söker våra spelare och proppar dem, så fruktansvärt smaklöst att jag tappar aptiten, det är tur att man har stämplat ut ur eran organisation". Challe svarar bara med en enda mening och världens leende "I krig och kärlek är allt tillåtet". För att sedan tillägga föraktfullt, " Nu är det 15 minuter kvar till nedsläpp, in å peppa gubbarna nu Nubben, nu måste jag återgå till mitt, vi hörs, hej."

Gud vad jag skulle mysa!


Och krigsrubrikerna skulle hagla i Kvällspressen "Nubben attackerar Timrå", "Timrås raggarhockey väcker irritation i Frölunda", "Challes hämndlystna kupp på Frölunda" osv.

HALLELUJAH PRISA HERREN FÖR ATT NEDSLÄPPET KRYPER NÄRMRE!

PASS UPP!
Kommentera

Sv: Ny spelare
SK ta ert ansvar och skicka Sandström på en Photoshopkurs hos medborgarskolan. 1400:- för 10 kvällar. hehe
Kommentera

Sv: Ny spelare
Knylan: Vad jag minns så hade Tenkrat ingen hals alls (poetiskt vackert), så nu kompenseras det genom denna fina men ack så skeva dito.
Eller kanske är det så att han ser så skev ut efter alla hårda tacklingar och slagsmål han visat upp på Youtube?
Kommentera

Sv: Ny spelare
Laken: Det finns de som får något nostalgiskt i blicken när man nämner Ed Ward. Tror inte nya finnen är sämre.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Knylan: Javisst! Kom tillbaka till läktargruppen så ska du får trycka upp t-shirts.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Cartman: Den finns förmodligen bara kvar i mitt oklanderliga minne. Byttes säkert ut i samband med att den riktiga spelarbilden togs. Men Sandström har säkert kvar den, kanske inte för att ha med i sitt cv, men ändå.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Knylan: Länka bilden på tenkrat.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Jag tycker att Supporterklubben borde ta sitt ansvar och trycka upp en tshirt med Jocke Sandströms mästerverk till montage, kanske ett kollage med alla fejkade spelarbilder han knåpat ihop. Vill minnas att Tenkrat också var helt sinnessjuk. Så, Supporterklubben, fixa! Ta erat ansvar.
Kommentera

Sv: Ny spelare
Per HApps: Oh fan, det tänkte jag inte på. Tack för påminnelsen:)
Kommentera

Sv: Ny spelare
Mappe:
Han kanske har kört med det nya halsskyddet :)

www.gp.se/content/1/c6/42/28/91/0000thailand.jpg
Kommentera

1058885 · »