1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581445 inlägg · 6216 ämnen

Silly Season 2021-2022

« · 2221712 · » Till forumet


Sv: Silly Season 2021-2022
Nisse på Mon or: Jag såg matchen, om Marmenlind lyckas fortsätta som han gjort det senaste året så lär detta vara hans sista säsong i Sverige.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Kikar på Malmö Oskars i efterhand. 2-1, 6 minuter kvar. Malmö har alltså halva laget borta. Och Marmenlind som vanligt.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Sputnik: Hehe, var n ä s t a n helt säker på att någon skulle slå ett slag för Lodins skridskoåkning!
Det är inte så att han är risig på rören men utan hans skills hade han varit en hyffsat blek ytterforward, det är väl kanske mitt argument.
Han har förvisso också ett ganska okonventionellt rörelsemönster, lite likt Pääjärvi på yngre dar, kan absolut bli lite körigt mellan synapserna hos försvarare när 85kilosklumpen inte åker där han borde. Men i min bok är han en relativt medelmåttig skridskoåkare i paritet med Olofsson eller Lundin.

Väl mött!
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
hubbenorlen: Utveckla gärna vad som gör att du tycker på det viset. Anser Hanzl har gjort många fina framspelningar under försäsongen och verkar ha riktigt bra spelförståelse baserat på hur han skapar ytor för andra.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Spock: Tycker Zajac är det minsta frågetecknet av de utländska nyförvärven. Hanzl, Laleggia och Rattie känns betydligt mer osäkra.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
TIK-Lund: Hockey är framför allt ett lag och viljespel och därför hoppas jag att Freddan och Ante får ihop laget på ett riktigt bra sätt och att våra spelare visar ett STORT TIMRÅ HJÄRTA i alla matcher. Vi måste också TRO PÅ OSS SJÄLVA.

Tips: Vi tar en slutspelsplats (10:e plats)
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
TIK-Lund: Hockeysverige har gjort en bra och objektiv genomgång av Timrå IK. Till skillnad från alla andra har skribenten verkligen analyserat laget och inte bara läst vad andra skrivit (lex Hardegård). Tycker att Hockeysverige överlag är klasser bättre än all annan hockeymedia i Sverige och väl värda de 49 kr i månaden det kostar för plus.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
FH - avdammad:

Det stora frågetecknet är Zajac.
Men å andra sidan vet vi inte hur Didde kommer vara när han är tillbaka. Så vi har en kamp om störst frågetecken.

Just nu känns Zajac som refrängen i Uno Svenningssons låt.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
TIK-Lund: Håller med om n ä s t a n allt du skrev,. Tycker Lodin har lite mer i verktygslådan än "bara" tekniken. När han var i zonen så var det ingen back som hängde med honom stundtals. Flertal frilägen han skapade åt sig själv genom att växla upp och åka förbi försvarande back,så.nog vill jag nog lägga till explosivitet och slridskoåkning som hans styrka med.
Annars är jag beredd att hålla med dig. 😊👍
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
TIK-Lund: Bra genomgång som alltid. Det stora frågetecknet för mig är Zajac. Jag vet att det bara är träningsmatcher men hittills har han varit en besvikelse.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
TIK-Lund: Kan hålla med om Skägget, tror han kommer få det halv jobbigt i år, lite slarvig och valpig med pucken lite för ofta. Han är stor och rejäl i närkamperna, men ändå lite vek stundtals.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Då var det dags igen, läktarcoachens genomgång och betygsättning av Timrås trupp SHL säsongen 21/22.

5: Hög europeisk nivå
4: Hög SHL nivå
3: Medel SHL nivå/Hög H.A nivå
2: Låg SHL nivå/ medel H.A nivå
1: Låg H.A nivå

MV:
Jakub Johansson: 3
Kommentar:
Hyffsat grundspelsorienterad målvakt med okej storlek och bra rörlighet, en Haukeland light typ. Kommer hålla en relativt jämn nivå under serien och försvarsspelet avgör om han kommer hålla 90 eller 93%. Blir ibland sittandes i position och kan bli lite liten i målet.

Sami Rajtantajtaniemi: 2
Kommentar:
Årets räddnings-målvakt. Rörlig och aktiv, en målvakt som till skillnad från ovanstående har kapacitet att hålla nollan efter 60 avslut oavsett försvarsspel.
Men lite likt "axelhöjd" Svedberg kan han likaväl lämna isen med 5/12 insläppta.
Sami har dock möjligheten att bli ett jäkla utropstecken i vinter om allt stämmer men på förhand värderar jag honom lägre än Jakob.

Backar:

Perto Skäggsson: 2
Kommentar:
I mina ögon har inte Svensson tillräckligt med kvalitéer som ishockeyspelare för att hävda sig på SHL-nivå. Han investerade alla sina poäng på sargspel och nog för att jag kan dra lite på mungiporna när man ser han värdera förstaskedet i nått av hörnen så tar det ganska snabbt slut där.
Han konkurrerar främst med Bohm, Diddey och Erixson. Här blir det bara istid vid skador.
Okej breddspelare som backup för dessa tre dock.

Bohm: 3
Kommentar:
Stabil personifierad. Tröjnumret passar som handen i handsken.
Stor, tung placeringssäker. Allt man behöver i en defensiv back.

Timmy: 3.5
Kommentar:
"Budget Erik Gustavsson". Vår främsta allroundback. Jag tror personligen han framförallt har en mycket större offensiv uppsida än vad han fått möjlighet att visa upp under tiden i tråk-hockeylaget Växjö.
Kan han växla upp en aning i kulprotokollet så avslutar han säsongen på en 4a och lämnar för KHL nästa säsong.
I övrigt användbar i alla situationer på isen och det kommer aldrig vara ett misstag att matcha Erixon.

Didde: 3
Kommentar:
Per Svensson 2.0. En uppgradering minus ansiktsbehåring på alla punkter. Sevärd(mardröm för mig), elak, stark och en otrolig lagspelare . Kommer förmodligen vara extremt uppskattad av Timråfansen oavsett hur många korkade satsningar han genomför.
Jag kan dock till viss mån uppskatta den där av motståndaren lite obehagliga känslan av "aj aj" som Didrik representerar när man läser laguppställningen.
Här blir valet av backkollega oerhört viktigt och kommer bli avgörande för Strömbergs framgång 21/22, det finns nog ingen annan "ordinarie" försvarare i Timrå som är i större behov av komplement på isen än just nummer 9.
Med honom och Bohm har vi framförallt förstärkt framför eget mål från förra säsongen, då vi var lite väl svaga där.

GlasCarlson: 3
Kommentar:
Kommer hålla fullgod SHL-klass sålänge han får vara skadefri och köra på som vanligt.
Kanske lite underskattad i sitt allroundspel men oavsett mycket säker på isen.
Tror/förväntar mig inte den nivån av stundtals dominans av Carlson från föregående säsong men fjolåret var den sista som Albin spelade i H.A.

Zajac: 3
Kommentar:
Min typ av back, skridskostark och teknisk. Om man sätter kommunikationen mellan forwards och backar på ett erforderligt sätt så garanterar jag att Nolando avslutar säsongen på en 4a. I synnerhet centrarnas positioner på isen kommer bli direkt avgörande för hur mycket glädje vi kommer ha av Zajacs kvalitéer. Men i Timrå på pappret blir det enkom en 3a.
Ett självklart val i PP.

Joey Lagleglaellia: NIL
Kommentar:
Jag har aldrig sett Joey spela back, såvitt jag vet och kan egentligen inte bedöma honom.

Filluren: 2.5
Kommentar:
Filluren har gjort en liknande resa som Erixon fast hos oss. Nu är det dags att börja bidra med klubbhandsfattningen åt båda håll. I min bok hölls han tillbaka lite föregående säsong i coachningen och hoppas man kan se lite mer till Westerlunds utveckling när man sätter ihop laget denna.
Om jag fick ge Filip ett litet tips så skulle det vara att testa spela med en ännu längre klubba.

Forwards:

Alvarez: 3.5
Kommentar:
En personlig favorit. Tycker Alvarez representerar hur en modern hockeyspelare skall vara sin ålder till trots, en annan favorit som påminner mycket om honom är Hållander eller Alvarez d.y som jag brukar säga.
Garanterar 20-30p (inte mer) och likt Törnqvist 18/19 aldrig ett misstag att sätta in oavsett situation.
Äntligen en redig jävel att placera i slottet för första gången sen Drakstan brann.


Liljegren: 2
Kommentar:
Jävligt bra värvning om man vill bredda laget, synd att vi har universums bredaste lag bara. Bra storlek, bra skridskoåkare. Hade lika gärna tagit tillbaka Kaijser dock.

Lill-Erik: 3
Kommentar:
Lite tråkig, kanske på ett bra sätt, kanske på ett dåligt. Ingen spelare man bygger en formation kring och är kanske det nyförvärvet som jag är mest besviken på, inte för att jag tror Andersson kommer skämma ut sig eller göra bort sig på något sätt men kan inte riktigt se vad han ska tillföra som vi inte redan har tillräckligt av.
Här hade jag väldigt gärna sett mer av en chansning, tror vid hade haft råd med en Roc Ticar här.

RollsBoyce: 2
Kommentar:
Bojan håller för en 4e i SHL, han kanske inte är den optimala checkinglinaren men 15% hit och dit på 11 minuters speltid kommer inte avgöra efter 52 omgångar. Boyce är ändå en kultbärare, och har man råd (vi har råd) så finns det ingen anledning att göra sig av med honom sålänge inte en algoritm sätter ihop laget. Nuff said

Walli: 2
Breddspelare inför säsong. Höjer dock ett utropsteckenfinger här och säger att WalliBalli och en till kan avsluta sina säsonger som 3-4or OM omställningsspelet är tillräckligt snabbt så dessa två herrar får spela med momentum och inte så jäkla mycket start-stopp.
Walli har det mesta för att lyckas dock saknas explosiviteten i skridskoåkningen, men får han bära puck när farten redan är uppe, då är han livsfarlig.

Oliver: 2
Kommentar:
Svårt att sia om en spelare som inte gjort någon säsong på seniornivå. Han verkar dock ha allt som krävs för att lyckas.

Dansken: 2
Utan spelsinnet hade vår käre Madsen knappt legat på en tvåa nu, men han är så otroligt smart på isen att han fortfarande håller. Förväntar mig inga stordåd därute men han kommer fortfarande vara en defensiv trygghet för sina medspelare på isen.

Lundin: 3
Kommentar:
Om Albin kommer upp i den nivå han höll under slutspelet i våras så är det hög SHL-klass. Vet inte om miljön kommer tillåta detta dock, ett mer spännande nyförvärv än Erik Andersson kanske hade gjort susen? Väntar ändå med spänning!
Mitt största utropstecken föregående säsong!

JackO: 2.5
Kommentar:
Team Olofsson!
Fixa balansen, kör en massa bål och testa annan slipning så är karriären säkrad!
PS - se inte så ledsen ut jämt.

Råttie: 4
Kommentar:
Denna grabben var så jävla bra i Edmonton under typ 3 veckor, inget fel på kedjekamraterna den gången men han var fan bra då alltså.
Detta är nog den enda spelaren i truppen som har kapacitet att komma upp i en 5a.
Bra händer, bra skott, bra spelförståelse, bra hemjobb, han känns kanske lite trög på grillorna av det lilla jag sett hittills men han vinner interna poängligan ändå.

Blomman: 2
Kommentar:
Är iallafall rightare om man vill nyttja han i tekningscirkeln annars är det bara mer bredd här.

Liljewall: 2
Kommentar:
Samma som Blomman men inte ens rightare och spelar heller inte ytter och om möjligt ännu segare på rören. Tar Madsen före dessa två herrar alla dagar i veckan. Var dock helt okej framför motståndarmålet i powerplay, redeeming factor osv.

Hanzel und Gretel: 3,5
Kommentar:
Såg han i VM, gillade det jag såg. En center man bygger runt och absolut någon som kan leda ett powerplay. Är tämligen säker på att han kommer försvinna en hel del i 5 mot 5 dock men vi har åtminstone tillräckligt med kompetens i laget för att nyttja hans smartness när ytorna ges.

Lööke: 3
Kommentar:
Löcke, Löcke, Löcke.... Det är nästan så man glömt varför du var given i J20 i typ 10år, fenominal klubbteknik.
Lööke råkar också vara typ den ende med lite explosivitet i åkningen, inte WCWedda nivå men fullt tillräckligt för att åla sig förbi ett försvar i SHL.
Är det FreddAnte, nån demontränare i AHL eller bara ett medvetet beslut vet bara gudarna men jag saknar ibland lite gamla Lööke och ska han lyckas producera i SHL är det de verktygen som måste fram!

Lodin: 2.5
Kommentar:
Finns bara en sak jag gillar med Lodin, hans teknik. Lyckas han överlista rävarna i SHL på samma sätt som i H.A så kan han höja sig en etta. Men det fanns ingen forward som jag blev mer frustrerad över i egen zon. Rätar han till det så kan det bli en till etta.
Men jag ser initialt chanserna som tämligen låga.

Hartmann: 3
Kommentar:
Sist men inte minst! Flygaressets namne! Om Hartmann får, likt Walli spela anfallshockey med momentum då jävlar är jag inte orolig för HF-positionerna i laget iallafall.
Men det är svårt att inte tycka om Hartmann oavsett om han producerar eller inte.

TLDR:
Mv: 2.5
B: 2,8
Fw: 2,4

Tabellplats: 12-14
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Octagon: å andra sidan så måste man inte bo i hus med kortare kontrakt.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
hubbenorlen: Ja för har man vant sig vid lyxboende så är det naturligtvis i Matfors av alla ställen man kan hitta liknande förhållanden 😂😉
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Octagon: Då avskriver vi honom. Såvida han inte tycker att det gamla huset inte motsvarar den livsstil han vant sig vid där borta och nu vill uppdatera boendet och köper en lyxvilla i Matfors.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
mikenomad: Ngt som talar mot att han skulle komma är att han säljer sitt hus i Sundsvall precis.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
hubbenorlen: Ja allt är förstås möjligt och skulle han typ komma och erbjuda sina tjänster för en liten peng så vore han såklart intressant. Jag tror dock det är långsökt precis som jag inte tror att Nubben själv tar några större initiativ. Om jag får gissa är det mest troliga alternativet att han avslutar spelarkarriären och det näst mest troliga att det blir nåt år i nån mellaneuropeisk liga. För att inte ge upp hockeyn helt men behagligt glidflyga in i hockeypensionen i nån kåk på en alpsluttning el nåt...
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
mikenomad: Nej, några större pengar är det inte värt att lägga på honom. Han är ju ändå 37 år gammal. Det skulle i så fall vara att han kommer för familjen vill flytta ”hem”. Fruar brukar ju ha en del att säga till om när hockeykarriären är över.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
mikenomad: Har ett svagt minne av att Nubben sagt att det finns lite sedlar kvar till förstärkning.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
mikenomad: tror inte han skulle bli speciellt dyr.
Han har tjänat ett antal 100 miljoner. Och är på nergång. Knappast jagad av NHL, AHL och KHL.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
mikenomad: risken är väl att någon annan SHL klubb snor honom!
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
hubbenorlen: Skulle säkert gå att ro iland om vi vore ute efter ytterligare förstärkningar men jag tror Nubben är nöjd med truppen som den är. Tror inte han tycker det är värt den ekonomiska risken. Tyvärr. För nog skulle vi behöva en etablerad, rutinerad forward...
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
T T: Hans fru är väl från trakten också? Kanske en inte helt omöjlig värvning ändå.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
T T: Även om skillsen tydligen falnat på senare år, skulle det vara spännande att testa honom i Timrå. Skulle säkert bli billig också.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Har vi plats för Nielsen?
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
hubbenorlen: dom upprepar sitt mantra, nykomling = nedflyttning! Sen skiter dom i vilka spelare vi tar in!
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Tom Topp: Tycker det är väldigt märkligt att inte Ty Rattie rankas högre av våra hockeyexperter. De verkar basera sina åsikter på hans halva coronasäsong i Finland. I övrigt har han ju öst in poäng. 0,69 poäng i snitt per match i AHL och 0,65 i KHL borde rimligtvis betyda en absolut toppspelare i SHL.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Timrågogogo: om Rattie trivs tror jag att han kan bli en poängmaskin!
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Alexander "smygTimråiten" Steen och Anton Lander hjälpte till att få hit Ty Rattie. Det tackar vi för!
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Synct: Till ST:s försvar är det Bildbyrån som har tagit fel på person. Som journalist/redigerare förutsätter man att bildbyrån har rätt person på bilden.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Synct: Måste vara sommarjobbaren alt. praktikant Ola som gjort artikeln.
Maken till usel research var det längesen jag såg...
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Perreman: Sen kommer ST och ska bräcka det med "Ty Rattie landar på Arlanda under torsdagen och hämtas då upp av Timrå IK. Bild: Carl Sandin/Bildbyrån"

Så är det en bild på Jesse Puljujärvi.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Perreman: Jag håller på Oilers och känner mej väldigt kränkt nu 🤔
Grabben öste ju in poäng på försäsongen för några år sedan då han lirade i McDavids kedja.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Perreman: Är det den där Mats Olsson som varit framme igen?
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
kulltorp: "Rattie har spelat två säsonger i Montreal". Bildtexten till bilden med Rattie i Edmonton. Inga säsonger i Montreal heller för den delen. Här lär det finnas Edmontonsupporters som stör sig lite på felskrivningen/bristen på research.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
söder över: T-Bone kommer idag, Zajac imorgon eller till helgen och Laleggia kommer fredag nästa vecka.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Varför saknas transatlanterna?

Är det skit på g?

Såg något i ST men betalar inte så…

Misstänker starkt att man ändå måste ha nubbenordboken framme för att tyda svaret mellan raderna…
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
kulltorp: "T-Bone", då var smeknamnet klart.
Låst ämne


Sv: Silly Season 2021-2022
Puckat: Skitkul för Ohre! Då får man hålla lite extra på Vita Hästen i vinter.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Puckat: Dagens bästa nyhet, riktigt roligt!
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Ser inte ut att ha nämnts något om det här idag, men Adam Ohre har skrivit ett kontrakt på 1 år med Vita Hästen. Kul att han får fortsätta sin karriär i HA!
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
mikenomad: Perfekt. Bättre tändvätska går ju inte att få för oss.
Att det sen är Mattias Ek som står bakom analyserna gör ju att man bara blir ännu mer hoppfull och säker på att vi kommer att klara oss bra.
När Wennerholm sen kommer med samma analys, ja då är vi mer eller mindre klara för slutspel redan nu... :-)
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Hockeynews fortsätter sin genomgång, idag Brynäs som får förväntat låga betyg
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
mikenomad: jag har sagt det förr, Ohårde kommer få problem med sin sannerligen säregna skridskoåkning, Han kommer göra en vända i SHL sen är han tillbaka i nåt HA lag. Om inte nån lär han åka skridskor och inte ser ut som han har en badboll mellan knäskålarna.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Mattias Ek på Hockeynews ställer frågan Madhawk förbisåg
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
snushane: Du bör bli lycklig omg,detta är ingen joke till målis.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
sargad: Det är valfritt med uttalet, båda funkar bra ;-))
Nicket är taget efter IK Huge, en lokalförening i stadsdelen Bomhus utanför Gävle där jag är uppvuxen.
Huge var i de fornnordiska sagorna en snabblöpare i tjänst hos Utgårdaloke och han sprang fortare än tanken!!
Släng dig i väggen, Usain Bolt... ;-)
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Tom Topp: Jepp, cred för den cobrarörelsen ;-)
Huge: Sedan undrar jag om man uttalar Huge på svenska eller engelska(enorm)?
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
mikenomad: rimligt var ett bra ordval...är han en ordinär målis är jag nöjd. Skulle han vara/bli en Kapanen 2.0 är jag överlycklig..
Låst ämne

« · 2221712 · »