1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581930 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2699615

Sv: Silly Season 2024-25
Henrik_Tikare:
För den som inte orkar klicka på länken. Notera filnamnet!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2024-25
Pinaceae: Hittade mitt gamla matchprogram från NHL-resan 2010.
Har faktiskt sett Jokinen live 2 matcher, dock inte så mycket minne av hans insats i matcherna men minns att Rangers var usla och missade även slutspelet det året.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Istället för att sova på nätterna så ligger jag och funderar över nästa säsong, måste vara något fel på mig.

Jag är väldigt taggad på Olli Jokinen som tränare, allt jag sett och läst med honom verkar magiskt bra. Så är det ju inte såklart, men just nu i mitt huvud så känns det så.

Så hur ska vi ställa upp nästa säsong? Jag har svaret:

Målvakter:

Johansson/Juel

Båda hade en något sämre säsong ifjol, vilket jag tror kan förklaras av vårt spelsätt. Första tredjedelen av säsongen styrde vi matcherna, vi vann skotten/corsi stort nästan varje match, men sett till farliga lägen såg det inte så bra ut egentligen, mycket kontringar där våra backar hamnade fel. Jag tror båda kommer studsa tillbaka något. Tror det är bra med ny coach, målvakterna startar på ny kula och bäst för stunden står. Tycker Ante hamnade fel i vem som skulle stå lite för ofta.

Backar:

Nässén-didde
Eronen-Erixon
Forsmark-pilö
Svensson-ny
Melander

Backsidan saknar egentligen en toppback. Jag hoppas Nässén kan bli den backen, att Jokinen tar med sig honom hit tyder iallafall på att han verkligen kommer att de få chansen. Didde är en personlig favorit, bör kunna hjälpa honom med defensiven.

Det andra backparet kan vi kalla revanschernas backpar, Eronens säsong var katastrofalt dålig, längesen man såg någon gång från en bra säsong till en så dålig säsong. Vi får se om ny tränare och att han får vara skadefi kan ta tillbaka den Eronen vi såg mot Örebro i slutspelet året innan, det är ett måste, vi har en svag backsida om inte Eronen steppar upp. Erixon ger alltid allt, skada förstörde förra säsongen, han kommer vara bättre.

Forsmark kommer förhoppningsvis ta ett eller ett par steg till. Pilö är en chansning, för två somrar sen så satt Adam Johansson och madhawk och spekulerade i en inför säsongen-podd om att pilö skulle gå till storklubbarna i shl på ett dyrt kontrakt eller kanske tillochmed få NHL-kontrakt. Sen har han gjort två svaga säsonger. Kan miljöombytet göra att den gamla Pilö kommer tillbaka?

Svensson är en bra sjundeback, kan spela boxplay och avlasta lite i 5 mot 5, men jag tror inte han ska spela allt för många minuter. Sen tar vi nog in en allsvensk back eller någon back som blir ratad av något annat shl-lag. Sanny spekulerade lite om Axel Bergkvist från Färjestad, nu verkar det som att han ska stanna där, men någon i den sitsen skulle det kunna bli.
Vi släpper Edfeldt till allsvenskan, han behöver minuter, duktig på rören men saknar mycket annat. Melander lånar vi ut.

Forwards:
Wedin-Kapanen-Dahlén
Hållander-Lander-Walli
Pääjärvi-Pettersson-OJ
Boyce-Ny-lundmark
Hartmann/Värmhed

Jag räknar in Kapanen, Montreal skulle kunna förstöra det men jag tror han kommer landa in hos oss.
Skillnad mot ifjol, fler rightare och mer skridskoåkare. När Hartmann är tillbaka kan vi ha en rightare i varje kedja, känns bra. Man kan debattera exakt hur vi ska ställa upp, går att vrida hur man vill. Jag är mest nöjd med andrakedjan, Hållander-Lander är en grym duo där Walli skulle kunna passa perfekt, de kommer jaga sönder motståndet.
Hartmann kan hoppa in i vilken kedja som helst när han kommer tillbaka, den som underpresterar blir av med platsen till honom.
Hoppas Jokinen inte är rädd för att coacha, hetast för dagen ska spela. Vi har några ojämna forwards, med aktiv coaching borde man kunna få ut mer.

Sorry för långt inlägg, jag gör inte så många inlägg, men när jag skriver har det en förmåga att bli lite för långt ibland.

/Werty
Kommentera