1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582265 inlägg · 6215 ämnen

Sparka Challe!!!

« · 1191247 · » Till forumet


Sv: Sparka Challe!!!
Simmalugnt: Det krävs ju en rutinerad backpartner för att spela in en junior på bästa sätt och jag ser inte varför inte Caslava kan ta den rollen och även ingå i en unik pp-formation. Jag håller inte riktigt med om att skeppa Skogs i nuläget (hinner förmodligen ändra mig 14 gånger innan kvällsnyheterna) men håller till 100% med om att plocka upp Sunnqvist.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Olle:

Skeppa Skogs och plocka upp Sunnqvist. Han gjorde inte bort sig det lilla han fick spela förra året.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
RocknRolf2: Jag är orolig för att han kan komma att behövas ändå på grund av skador eller inkompetens på andra håll. Karlsson och Moe hade en tung kväll igår och gällande den senare så ser det lite oroande ut. Tycker han verkar ha tappat all glädje i sitt spel och på något sätt börjat leva i kritiken han fått istället för att ta till sig av den.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Olle: mycket välskrivet inlägg, jag håller med om allting, med skillnaden att jag tycker att Skogs ska friställas från sitt kontrakt ögonaböj. I alla fall nu när Caslava kommer in.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Hahl Bundy: Det är klart att det blir mycket gnäll när det går dåligt, dvs. mycket kritik och inga lösningar men när det exempelvis gäller en sådan som Skogs så är ju inte lösningen att friställa honom från sitt kontrakt nu, lösningen hade varit att bryta det innan säsongen började. Ingen trodde väl på fullaste allvar att han skulle "blomma ut" i år?

Det är ju samma sak med Samuelsson och vad man egentligen kritiserar är väl inte att spelarna underpresterar (med Jeppe är väl frågan egentligen om han faktiskt underpresterar öht.) utan det är snarare att den långsiktiga planeringen och framförhållningen har brister. Här tycker jag att man kan ifrågasätta ledningen. Som många säger så är vi nog inte så mycket bättre än så här och det är en smärtsam insikt. Jag får en känsla av att vårat lag i år bygger på spelarmaterial som rikare klubbar ratat i ett tidigt skede men faktum är ju att klubbar som Luleå och Skellefteå har utnyttjat deras kapital på ett mycket bättre sätt (lätt att säga i efterhand när en sån som kolan inte spelat sitt A-game men det gäller ju många andra också). Det är inte bättre än att man blir lite avundsjuk, det här är ju klubbar som också tappat sina främsta spelare i några säsonger men ändå lyckats ersätta dom på ett bra sätt.

Det är inte Skogs fel att Timrå går dåligt och det är inte vargens fel att han river får, den gemensamma nämnaren är att dom förstår fan inte bättre och det får negativa konsekvenser för omgivningen. Men inte fan är man sur på vargen, man lackar ur på idioten som byggde en dålig hage. Världens sämsta liknelse men ändå.

Du har inte så mycket mer att förlora nu challe, jag kräver inga underverk men se för fan till att göra det bästa med det du faktiskt har medan du fortfarande har ett lag. Urladdning imorgon, 5-3 vinst!!

Ps. Åkerlund i målet från start för satans helvete, vi behöver inte starta i uppförsbacke i fler matcher nu.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
NYP: Den person som skeppade Kenta finns inte kvar i organisationen. Så han blir svårt att nå.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Andersson: Nej. Jag tycker bara att det är dags att markera. Jag har fått nog av denna nedmontering av klubben. Det började med Kenta och har sedan dess bara gått utför. Fortsätter detta kommer vi vara glada att få spela i allsvenskan inom några år.
Ingen är större än klubben och alla medel är tillåtna.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
NYP: Ska du göra en militärkupp och störta Challe ? Ge han lite mer tid, lyckas han 'bara' spela ihop 2 st pp-femmor så ...
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
NYP: Du mår verkligen bra va?!
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Det är dags att börja markera nu. Att passivt stå och se på hur Timrå vansköts fungerar inte utan det är dags att markera att vi inte kommer tolerera denna passivitet från ledningen.
HATA ALLT! AVGÅ ALLT OCH ALLA!
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
mikenomad: I love! :)
Det är hemskt med insikt va? :)
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
mikenomad: HB har via bubbla påtalat att mitt lilla "klippoklistra" redan länkats till, av honom själv i går morse. Jag ber földaktligen om ursäkt för att mitt inlägg mao kan uppfattas som lite "kaka på kaka" men försvarar mig med att det inte är så lätt när man kommit upp i åren och hjärnbarken mest påminner om Svampbob Fyrkant...
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
mikenomad: Väljer att kopiera följande då jag inte får till länkandet här:

"Challe Berglund- hockeyns Daniel Andersson.

En Dressman-ikon som aldrig gjort en dålig landskamp men 13 000 mediokra. I samma anda leder han nu sitt Timrå., står och amatör-gapar efter domare och hänger ut spelare i media bara för att han blir grinig då Timrå tar tid från Solvalla- och TV4-hänget.

Han coachar sitt lag med en V 75-kupong i bröstfickan och med svärfar Stig H:s betsel i gapet, alltid redo att springa hans ärenden på TV4. Challe Berglund är ingen ledare. Punkt. Han har dragit in årorna för länge sen.

Timrå spelar tack vare hans Travmissbruk inte för varandra, och när backarna bara kan översteg åt ett håll bör den moralen finnas. I motgång ser laget ut som en stövare som just fått se ett korttrick."

(Ola orerar, en blogg i NSD)
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
mikenomad:

Ja det är för ojämna lag, dags att dela om!
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Hahl Bundy: Vi behöver nya målvakter och nya backar. Ja, forwards också kanske förresten....därutöver en ny tränare.

Men sen ska det nog bli bra ska ni se! :-)
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
FH - avdammad: Jag har ingen aning, men jag har en känsla av att det är en förtroende fråga, helt enkelt.
Det känns som om spelarna inte vet vad dom ska göra utan åker planlöst hit o dit för att försöka styra upp saker o ting.

Det spelsystem som Challe förespråkar verkar, hur som helst, inte ha gått in i spelarnas huvuden o därför kan dom heller inte spela med hjärtat när dom inte verkar tro på det hela. Det känns så o om det är rätt vet jag inte.
Det här har ju varit en pågående process i demoralisering under några säsonger nu o jag känner inte igen mitt Timrå längre.

Vem o hur ska styra upp detta vet jag inte, Kenta är en bra tränare men dock med sina brister, som vi alla vet, men han kunde åtminstone få ut sina ideer till spelarna så att alla kände glädje, hjärta o attityd till det dom gjorde tillsammans!

Sen hans brist på coachning för att förändra matchbilder finns det ju mycket att önska, men Challe är ju inte den bästa heller tydligen :/
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Harryhaffa: Ser att du tagit Knylan på orden när det gäller mantrat VÅGA BÖGA :).

För vem är mer lämpad för detta än den person som medvetet VÅGAR BÖGA med rikstomten Gardell? :)
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Hahl Bundy: Jag håller med om detta med speciella PP och BP uppställningar. Vidhåller dock att självförtroendet är en viktig faktor även här. Tycker någon att vi hitills har sett spelarna som ska göra´t i PP eller BP ?
Om Challe får silkessnöret. Vilken träder då in på arenan och fixar till allt som är så uppenbart fel ? Där saknar jag fortfarande konkreta förslag från forumet. Ja...jag vet att några pensionärer har nämnts, men förutom dessa.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Simmalugnt: Stormare????...Nää! Mark levengod, finne som kan lära spelarna att ta motståndarna hårt och konsist i hörnorna. och lära pojkar ta på anndra pojkar....utan myyyyys;)
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
FH - avdammad: "Men jag har väldigt svårt för drev och enkla lösningar. Eller snarare : brist på lösningar, enbart kritik."

Tycker nog att många har lösningar: en är att sparka Challe. :)
Nej skämt åsido det finns en mängd kritik härinne o inte utan anledning men jag kan inte hålla med dig att det bara är kritik o inga lösningar.


Många frågar sig ju Varför Challe envisas med att spela vissa i PP o BP som tydligen inte ska spela där. Varför rulla runt på femmor o backpar i PP?
Varför köra med offentlig kritik lite titt som tätt osv osv.

Jag tycker inte att det är direkt brist på lösningar utan enkla saker som kan ändra utgången.
Men vi är ju bara läktarcoacher men några är ganska duktiga såna, faktiskt.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Bragd-Birger: Jag är sannerligen ingen guru och inte heller någon stor Challe beundrare. Men jag har väldigt svårt för drev och enkla lösningar. Eller snarare : brist på lösningar, enbart kritik.

Sen har jag full respekt för att folk är frusterade och jag hyser absolut inget tvivel på att folk härinne älskar sitt TIK ( även de värsta gnällspikarna ). Men ibland måste man röra om i grytan och tvinga folk att bli lite mer nyanserade.

Har jag gjort en mikroskopisk insats i det sammanhanget så är jag nöjd.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
glenninski: Slank in ett par felaktiga tangenttryckningar i mitt första inlägg. Tror ni färstått det på egen hand men det ska självklart stå: "I långa loppet tror jag det är FÅ människor som växer av offentlig kritik" och "Och måste du promt uttala dig NEGATIVT om...".
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Att sedan som Maggan föreslår ta in en mental tränare kan nog inte skada. Ett annat förslag är enligt mig att fundera på att ta in en erkänt kunnig defensivspecialist som kan tänkas få ordning på försvarsspelet. Timrå har väl aldrig varit så välbalanserat lag sedan Lill-Kentas och Eldebrinks tid. Vem som skulle passa bra för uppgiften låter jag vara osagt.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
FH - avdammad: Jag brukar hålla med dig i det mesta, och är själv medveten om att mitt bittra känsloläge för tillfället målar världen i svart och vitt.
Men just denna bitterhet kopplat till någon märklig form av likgiltighet - som Knylan beskrev träffande i går - är en varningssignal.
Jag har inte känt så mot Timrå tidigare. Inte på det här sättet.

Jag börjar tvivla rätt hårt på om Challe bör vara kvar som tränare. Anledningen är inte, som en del skribenter skriver, att han inte 'får spelarna att kämpa och bry sig'. För det tycker jag att dom gör. Snarare är jag förundrad över den totala icke-struktur i spelet som råder, och Challes beskrivningar av de matcher jag själv bevittnat.

I fjol såg det precis likadant ut. Då hängde hockeysnackspöbeln (mig själv inräknad, även om jag inbillar mig att jag stod för ett annat tonläge än exempelvis Rolfie-boy) ut backbesättningen/centerbristen som varandes det stora problemet.
Vad man ska skylla på i år vet jag inte. Jag tror inte att alla backar som Timrå plockar hit nuförtiden är värdelösa. Och nej, jag tror inte att Rögle, SSK, Brynäs, m fl har bättre backbesättning än Timrå. No way. Och tittar man på hela trupperna är det uppenbart att materialet används på ett betydligt bättre sätt i dessa klubbar än i Timrå.

Den hockey som Timrå spelar nu (och spelade förra säsongen) är mil ifrån den 'våga under ansvar'-hockey som spelades under Kentas tid. Kontroll och mod.
Jag är övertygad om att Challe anser att Timrå spelar mer offensivt nu. Och visst, på ett sätt gör vi ju det. Det vaskas fram en jävla massa chanser. Tyvärr vaskas det fram i princip lika många chanser för motståndarlaget.
Förra året hade vi Pyrret som snajpade där exempelvis Hynning missar. Det gav en del poäng som vi i år inte får.

Varför har vi, under Challes tid, dragits med uppenbara målvakts-/back-/försvarsproblem? Varför spelar vissa (främst backar) ett spel som dom uppenbarligen inte behärskar?
Varför är vi så oerhört sårbara när vi ska spela oss genom mittzon?
Varför kommer spelarna alltid helt fel i egen zon när motståndarna passat runt två gånger?

Jag har inget konstruktivt svar att ge. Och jag har inga konstruktiva förslag på tränarkandidater. Naturligtvis ingen av dinosaurierna/mediatränarna (Bäckman, Boork, Wikegård etc). Där håller jag med dig FH fullständigt.
Jag vet inte. Kenta tebaks vore självklart drömmen. Finns det någon som helst möjlighet att det kan realiseras bör det ske, enligt min uppfattning. Om det kan sys ihop till en längre lösning.

Som någon skrev: detta är med största sannolikhet Challes sista säsong i klubben. Och jag tror inte att han stärkt sina tränaraktier efteråt.
Förhoppningsvis är jag onyanserad och alldeles för tidigt utdömande i dessa tankar. Jag ser gärna att jag har fel. Om så blir fallet lovar jag att göra en pudel modell superfet och aldrig uttala mig negativt om saker som dessa igen.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
AVGÅ NU!
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Jag var själv en av dem som var besviken när man bestämde sig för att göra sig av med Lill-Kenta. Men jag kände ändå att det känds rätt med Challe som jag ansett vara en glad gamäng. Men jag börjar undra om jag hade fel. Mest för att:

- Challe verkar vara lite "Stockholmsdryg"
I en stad som Stockholm råder ett annat klimat. Kanske skulle Challes offentliga sågningar ses som ett sätt att få spelaren att skärpa sig funka i Stockholm, men jag har svårt att se att det skulle fungera i Timrå. I långa loppet tror jag det är på människor som växer av offentlig kritik. Nä, håll denna kritik inom omklädningsrummets väggar. Och måste du promt uttala dig onegativt om insatsen så heter det i min bok inte "... och där går Sebbe bort sig minst sagt (eller något sådant)" utan "... och där går VI bort OSS minst sagt".

- Challe verkar vara för stolt för sitt (eller ska man säga lagets?) bästa
Var det inte två säsonger sedan man började säsongen riktigt dåligt. Efter ett tag bytte man till ett annat spelsystem som laget reagerade positivt på något som Challe öppet konstaterade... för att i nästa sekund säga något i stil med "... men det tar tid att införa ett nytt spelsystem så nästa säsong återgår vi till det vi startade denna säsongen med". If it ain't broken, why fix it?

- Challes något otydliga syn på vikten av ett bra PP och BP
Har inte sett att Challe sagt annat än att PP och BP är viktigt och att det är där man vinner matcher i den täta hockey som spelas idag... för att sedan svara på frågan om man har tränat PP och BP något extra med kommentaren "nej, det ska vi nöta på efter SCA-cupen".

Sedan verkar han vara rätt så ensam om bland tränarkåren att specialnöta vissa PP- och BP-uppställningar. Här kanske man kan ställa sig frågan: If it's broken, why not fix it?

- Challe kanske ändå är för orutinerad och smal i sina rfarenheter
Att Challe har stora och meriterande erfarenheter som spelare är det väl knappast någon som motsätter sig. Men hur är det egentligen med hans bredd vad gäller rutin? Han har, som påpekats mycket tidigare här på HS, obefintliga erfarenheter av huvudtränarsysslan.

Att hans erfarenheter som spelare sedan består i att ha spelat i ett Djurgården som, mig veterligt, inte direkt rosat marknaden vad gäller hockey sedan deras senaste SM-guld. Att kalla dem för lindansargäng är väl hårt, men visst har man väl allt som oftast varit ett lag som lyckats roffa åt sig plats 7-8 efter grundserien varit avslutad?

Ja, det var några av mina personliga synpunkter kring detta med Challes vara eller inte vara i Timrås bås. Jag tror inte att det bara är att sparka en tränare utan att ett alternativ finns att tillgå. Men kanske det är dags ändå att fundera i de banorna. Inte en korttidslösning som Molin som kom in med en handfull omgångar kvar, utan en mer permanent sådan. Namn som nämnts är Boork och Bäckman, men där ställer jag mig tveksam då det för mig är namn som inte skiljer sig sådär jättemycket åt jämfört med Challe i sitt sätt att leda laget. Men det är min högst personliga åsikt som säkerligen delas av en del och sågas av en del andra.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Förra säsongen var det Stormare.....kanske Challe kan ta in svärfar som kan prata vinnarskalle?
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
FH - avdammad: Klart vi hoppas.
Hur det än går bör vi ha en ny tränare inför nästa säsong, det är min mening.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
mikenomad: Jepp dags att göra något annat. Vi hoppas alla att Challe bevisar hur fel vi ändå hade.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
FH - avdammad: Väx upp....du är sorglig.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
LennartA: Sanning med modifikation... Vissa av de första matcherna + LHC matchen tog vi också för oss tycker jag...
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
The great one:
Håller med att det verkar konstigt att vi inte börjar ta för oss förrän Sonnenberg kom.
Osvenskt kanske, vad vet jag??
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
mikenomad: Det räcker med att Du skriver något förslag härinne. Jag ser inte
heller att TIK ledningen kommer att boka in ett tvåtimmarsmöte med Dig för att lyssna på Dina synpunkter,
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Hahl Bundy: Absolut Lill Kenta men Boork...nej snälla hjälp. Snacka om munväder och att göra journalistutspel....Challe spelar i juniorserien jämförelsevis när det gäller hela paketet som ni ogillar.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
FH - avdammad: Nä, det är nog ingen större mening att jag ringer kansliet och tipsar om ev. värvningar. Har svårt att tänka mig att det skulle få någon större genomslagskraft. Däremot är det här ett forum för oss längst ner på näringskedjan, dvs supportrar, där vi diskuterar det som ligger oss varmt om hjärtat, dvs Timrå IK.

Diskuterar alltså, inte styr skeppet, hittar lösningarna eller tar besluten. I nuläget är tabelläget prekärt och flera av oss har kritik istället för hyllningar vilket känns ganska naturligt med tanke på resultaten. Det innebär ju inte att vi inte stöttar vårt lag....men det är LAGET Timrå IK jag bryr mig om, inte enskilda individer/spelare i laget. Om jag följdaktligen har synpunkter på hur vissa inom laget sköter/missköter sina uppgifter anser jag att detta är ett bra forum att tillsammans med likasinnade diskutera frågan.

F.n. är jag tveksam till Challe som tränare, har känt den tveksamheten en längre tid och tycker att det blivit tydligt i höst. Vidare tycker jag, som säkert ingen missat, att vi har målvaktsproblem....
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
FH - avdammad: Lill Kenta kanske? Boorken finns oxå.
Han hjälpte ju BIF ifjol.
Vem vet han kanske kan få spelarna att börja jobba lite bättre?
Se där, konstuktiva förslag, men som jag förmodar inte hamnar i rätt jord hos en del.

Nåt verkar ju vara fel när Challe inte får nåt gehör för det han säger.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
FH - avdammad:

Lill-Kenta vore ju drömmen.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
mikenomad: Nej men om man klagar och vill sparka någon så kan man ju också plocka fram den frälsare till ersättare som ska fixa till detta. Eller är den stora poängen att ta bort Challe, oberoende vem han ersätts av ?
Det finns inget enklare än att vara kritisk. Det svåra är att komma med konstruktiva förslag.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
tik02:

SSK kommer inte stå distansen ut och Brynäs har förtvivlat svårt att göra mål så att börja tala om kvalserien nu är alldeles för tidigt.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
RTS: Ja en definitivt!
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!

Hahl Bundy: Fram till uppehållet har han nog på sig, sedan vad som är rätt eller fel är en annan sak.

Skulle även bli förvånad om inte 2 välbetalda backar sitter en aningen löst.

Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!

Dunc: oherregud, jag antar du tycker det är rätt att starta BP med Skogs , o Moe,  Corso med MPS, Vi övriga tror tror nämligen dessa kan prestera mer offensivt  än defensiv, men inte du då..Attt jag en svarar på detta.

Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
JimmyH: Jag ser nog att Challe får vara kvar ett tag till o försöka rätta till det som har hänt.
Fixar han inte det så måste han gå.
Lyckas han så får vi tacka honom men jag vill nog att vi byter tränare efter denna säsong.
Det får räcka nu.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
FH - avdammad: Tig och lid kanske du menar...?
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Maggan: 10 år senare ställer vi betydligt högre krav ja, det är helt i sin ordning. Klubben är större och vi betalar mer pengar och ledarna och spelarna tjänar i sin tur mer pengar. Kraven ökar således.

När allt går kasst blir fansen förbannade. Det är precis så det fungerar i alla lag. Folk är engagerade, folk vill se förändring och folk vill se förbättring. Det är en sak. Vända föreningen ryggen är en annan, vem har gjort det? Själv är jag inskolad Timråsupporter sen barnsben, sett samtliga matcher i Division 1 norras fortsättningsserie, åkt runt och sett spännande matcher mot lag som Antjärn, Övik, Teg m fl. Försvarat Timrå mot hånande omgivning efter missade allsvenskor och kvalförluster mot NH90 osv. Om allt går åt helvete och man får börja helt om så kommer jag givetvis självklart fortsätta följa laget. Man är ingen lyxsupporter direkt men man ställer krav. Det kommer i alla fall jag alltid att göra.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Det här ser inte bra ut tabellmässigt. Nu ska mycket till för att klättra förbi SSK och Brynäs, TIK måste börja ta 3-poängare samtidigt som SSK och Brynäs förlorar 2-3 matcher, det är enda chansen. Men jag tror inte det händer, nu har SSK, Rögle, Brynäs det självförtroende som TIK totalt saknar, och som man gör när man ligger så placeringsmässigt illa till. Dom kan ta en förlust, kanske två, sen vinna en match, det lär räcka för att hålla undan för jagande Timrå. Det är bara tragiskt att det skulle bli så här. Klarar man inte kvalserien, som speciellt i år kan bli jättetuff, då är nog sagan Timrå IK i elitserien slut för all framtid.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Hahl Bundy:

Vill ni bli av med Challe?
Lill-Kenta längtar nog hem;))
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Hahl Bundy: Att ge upp efter elva omgångar är alltså att ta sitt ansvar.

Ja det är en egendomlig bransch det här.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Horava funderar på att sluta o ta sitt ansvar, säger han.

Men men, det är ju han det.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
mikenomad: Grow up man...
Kommentera

« · 1191247 · »