1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577971 inlägg · 6216 ämnen

Stubinerna

533225 · » Till forumet


Sv: Stubinerna
Själv så tycker jag att nicket "stubinerna" var bland det absolut sämsta förslag jag någonsin hört tycker att du enrie eagle i övrigt brukar ha ganska vettiga inlägg här men snälla släpp "stubinerna" NU.
Sant är det ju att man brukar skrika röd och vit hockey dynamit om man då ska se laget som dynamit och det är på den vägen du har kommit fram till stubinerna så kan vi väll i samma perspektiv kalla oss för timrå iks supporter klubb "kina puffarna" eller varför inte "stor kinas" bara en tanke.
=)
Kommentera

Sv: Stubinerna
Kvinnohund: Vart fel. Det ska vara såhär "Nej det kan inte vara många som har skrikit sig torra om halsen denna säsong"
Kommentera

Sv: Stubinerna
Angående det nicket "Stubinerna" tycker jag att det inte passar för att inte många i vår klack är "tuffa" eller vågar skrika sig torr om halsen. Nej det kan inte vara många som har gjort det.
Kommentera

Sv: Stubinerna
ernie eagle: Inget fel i att komma med förslag och idéer. Men det är som Redax skrev. Vi har den äldsta supporterföreningen i svensk ishockey och vi ska vårda våra traditioner. När denna diskusion dök upp för fem/sex årsedan så var det en inofficiell om röstning på GB:n och en förkrossande majoritet ville behålla namnet "Timrå IK:s Supporterklubb". Vi fick dessutom tillbaka tallarna i den nya klubbloggan.

Kvinnohund: Det är inte LG (om du menar läktargruppen och inte SR:s medarbetre) som får "gnäll". LG gör ett utomordenligt jobb. Men vissa personer i LG ska nog lära sig av Lill-Kenta. Våga gör ni men ibland så går ödmjukheten förlorad.
Kommentera

Sv: Stubinerna
ernie eagle: Ingen är positiv i denna gästbok alla gnäller också på LG.
Kommentera

Sv: Stubinerna
Tallnäs: Att ett namn kunde väcka så ont blod, herregud. Jag tror knappt mina ögon eller öron. Här hade man lite käckt kommit på ett roligt och finurligt namn som faktiskt hade någonting med SK att göra och så blir man så brutalt nedröstad. Vad hän denna inskränkta framtoning?!

Hade aldrig ens i min vildaste fantasi kunna drömma om detta kylslagna mottagande. En reaktion, javisst. Men det verkar ju inte ens vara förhandlingsbart. Men då retuscherar jag denna skiss på namnförslag och låter det bli en ihopknycklad pappersvariant som åker raka spåret ned i sopkorgen.

Jag backar bandet och så gräver vi ned diskussionen i detta ämne.
Kommentera

Sv: Stubinerna

Moverare:

"Loosers" ? "Minibusarna"?

Kommentera

Sv: Stubinerna
Redax 2: "Spånkepsarna", pappersmassa.
Kommentera

Sv: Stubinerna
Arrrgh, jag kan inte hålla mig..!

SSU Gärdehov

Ja, likheten är ju stora med en annan organisation där medlemssiffrorna ibland ter sig en smula märkliga... Misstänker att man återigen har ett medlemsantal som är ungefär lika stort som snittet på matcherna... :D

Nej, mamma. Det var dom som började...
Kommentera

Sv: Stubinerna
TIKbiff: Nej för fan, sponsorer har vi inga så vi samlar tomburkar.
Kommentera

Sv: Stubinerna

Moverare:

Då kanske "Sponsorerna" borde funka på Sundsvallfans istället?

Jag antar att dom får betala både spelare och bidra med pengar för att ni skall fixa elitlicensen.

Kommentera

Sv: Stubinerna
Redax 2: Glada laxarna? :-D
Kommentera

Sv: Stubinerna
Moverare: Inled mig icke i frestelse att hitta på motsvarande namn åt en viss annan förening... :D
Kommentera

Sv: Stubinerna
Varför inte "Träskallarna", för att anknyta till tallarvet.
Eller "Kortslutningarna", med tanke på att ett energibolag sponsrar arenan.
Kommentera

Sv: Stubinerna
ernie eagle:
Jag står inte i klacken, jag sitter på sittplats men jag håller på Timrå IK i vått och torrt.

Jag och många med mig skulle skratta gott om Timrå Iks supporterklubb bytte namn till stubinerna.

Jag är i dagsläget ej medlem i Timrå supporterklubb, trots 30års support till föreningen. Till nästa säsong funderar jag på att bli medlem, men byter supporterklubben namn till stubinerna är valet enkelt:

- Nej tack!
Kommentera

Sv: Stubinerna
ernie eagle: Det har inget med maktmissbruk att göra, herregud. Dessutom debatterar jag för mig själv här och inte för LGT.

När jag går in i något så gör jag det till 100%. Jag kan dock inte gå in och ge mitt allt för något jag skäms över, det funkar inte i längden.

Svenska eller Engelska. Ett namnbyte är allvarliga saker i min värld. Ett namn har en alltid en historia och det ska mycket till för att det ska bytas. Vårat namn har ju dessutom en lång anrik historia.

Det hade varit skillnad om vi hade haft 2-3 år på nacken som supporterklubb. Då kanske man ännu inte hittat sin identitet.

Tror överlag många som varit med länge skulle ha svårt identifiera sig med ett nytt namn likt stubinerna.
Kommentera

Sv: Stubinerna
JimmyH: Men "Stubinerna" är ju ändå inget amerikaniserat såsom Red Eagles. Och vi behöver ju inte ändra våran logga bara för att vi kallar oss för "Stubinerna" i folkmun. Det är ju Absolut Svenskt (100%).

Och namnet knyter ju an till en av våra ramsor. Så ser jag på saken. Tråkigt att det skall hotas med "avhopp" så fort det är nåt som inte faller LK i smaken. Jag tycker det är fjantigt att spjärna emot på detta vis.

Det finns olika viljor inom SK och det är långt ifrån alla gånger som jag blir nöjd. Men den här tjurigheten tycker jag angränsar till häxeri och liknar i mitt tycke diktaturfasoner och maktmissbruk. Ni har en ledande ställning på läktaren i och med ert arbete med arrangemangen. Använda det till någonting positivt istället. Att ha åsikter och debattera är en sak. Men att "hota" med att vidtaga andra åtgärder är ingen väg ut ur djungeln.

Som sagt beklagligt att du tycker mitt förslag är så besynnerligt att du överväger att ge upp och låta allting rämna för ett eventuellt namnbyte.

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera

Sv: Stubinerna
ernie eagle: Finns väl inga direkta splittringar? Om du syftar på läktargruppen så är ju vi en del av SK och vi har ett bra samarbete med varandra.

Däremot så går väl åsikter i sär ibland men för det är man inte ovänner. Dessutom skrattar inte folk åt oss i dagsläget, i hockeysverige är de flesta avundsjuka och de tar efter oss.

Till och med en sådan stor organisation som Järnkaminerna var ju imponerade över hur vi hävdade oss så pass bra ävenm om de inte diggar trumma..

Som Redax säger så har de flesta i klacken ett ont öga till den röda örnen som klubbens varumärke. Döper vi om oss blir ju inte vi heller något bättre.

Blir vi stubinerna så kommer då jag aldrig mer lyfta ett finger för supporterklubben och klacken. Så allvarligt ser jag på detta.
Kommentera

Sv: Stubinerna
JimmyH: Jag respekterar din åsikt. Men jag är föga förvånad över att mitt förslag skulle få tummen ner från din sida. Något annat var liksom inte att vänta då vi i mångt och mycket är alltför olika som människor och har våra värderingar och synsätt på varsitt håll.

Kul ändå om det kan bli en snackis och en debatt om det här. Men vi är väl redan utmålade som åtlöjen i vilket fall som helst. Med våra splittringar och diverse grupperingar inom SK så tror jag knappast att ett namnbyte skulle göra oss mer utskrattade än vad vi redan är.

Jag tycker bara att det skulle ligga lite bättre på tungan med ett "nickname" och nåt att identifiera oss med.

Uppenbarligen kommer jag stöta på patrull och kommer nog få mota Olle i grind om jag skall lyckas få igenom denna idé.

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera

Sv: Stubinerna
JimmyH: Hear, hear..!

Tycker det är lite fånigt om vi ena stunden hyllar tallar och andra stunden får för oss att hitta på ett roligt namn till en förening som klarat sig alldeles utmärkt sedan 1962. Det var nog pinsamt när man införde örnen (Veckan innan hade jag vid lunchen dissat en Rögle-supporter för deras örn och vad hände..?). Låt oss supportrar inte göra om samma misstag...
Kommentera

Sv: Stubinerna
ernie eagle:

Supporterklubben heter Timrå IK Supporterklubb och själva klacken kallas "Timråklacken" medialt.

Vad är det för fel på det? Måste man ha ett fiffigt bara för att några andra har det? Vi har Sveriges äldsta supporterklubb i ishockey och här finns en vacker stolt kultur och tradition bakom det vi gör i klacken.

Patronerna startade sin verksamhet 1999 har jag för mig. Vi startade 1962. Det är en stor skillnad.

Vad är egentligen så bra med att ha ett så kallat "fiffigt" namn? Vad tjänar det för syfte?

Blir det tuffare då och kan därmed göra att det blir högre status att stå i en klack vilket lockar nytt blod?

-Knappast

Blir klacken bätre av det?

-Knappast

Nej men däremot så skulle vi sälja oss själva och bli ett åtlöje åt övriga supportersverige som många andra "fiffiga" namn.

Även med ett nytt namn som var betydligt tuffare än "Stubinerna", så skulle det också kännas fel då vi faktiskt inte är sådär jättetuffa och elaka heller.

Clubben Casuals är ett exempel på ett sådant namn.



Nej helt klart tummen ner för din idé från min sida!



Timrå IK Supporterklubb anno 1962
Kommentera

Stubinerna
Hejsan ALLA GLADA TIKare!

För några säsongerna utlyste SK en namntävling om ett flashigt namn på våran klack.

Men dessvärre föll inget av förslagen juryn på läppen. Men jag har spånat vidare på det där, till och från under en längre tid tills poletten trillade ner för några dagar sedan...

Ä n t l i g e n, tänkte jag. Nu har jag det. Vi skall heta Stubinerna.

Vi har ju en ramsa om röd å vit hockeydynamit. Halmstad BK har sina sopkvastar, Blåvitt har sina Änglar. Elfsborg sina Guliganer, Giffarna sina Patroner osv.

Nu har Timrå IK sina stubiner som ständiga följeslagare i släptåg genom Svea Rike.

Vad säger ni gott folk - låter det inte bra?

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera

533225 · »