1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577873 inlägg · 6216 ämnen

Vi älskar Challe

1077545 · » Till forumet


Sv: Vi älskar Challe
friskan: Och vad hände?
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
T T:
Jodå....jag.

Jag har inte ändrat inställning och "det står jag för" som är ett populärt uttryck nu för tiden.
Var f.ö och kollade träningen idag man måste ju veta vad som händer.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Finns det ingen som vill skriva i den här tråden?

Annars är det väl som Cain Dotson sa: En tränare har förtroende tills han inte längre har det. Det finns inget mellanting.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
mikenomad: Jag har också bitvis kritiserat Challe. Men jag har även stått upp för honom när drevet var som värst. Men när vi kom in i december månad var jag fanimej ordentligt orolig alltså.


Men jag gillar Challe Berglund.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
friskan: Jag tillhör själv de som kritiserat, eller iaf ifrågasatt honom under säsongen. Från början när vi vann höll jag ut, var mest irriterad över alla som gnällde över att vi inte vann tillräckligt "snyggt". Men allteftersom blev jag mer och mer fundersam kring Challes förmåga att få ihop ett lag och skapa den rätta "vi"-känslan. Hans spelsystem har jag haft mindre att invända om, har mer funderat över om han är rätt person att handskas med en hög med stjärnor eller om hans eget ego är för stort. Nu förefaller Challe som ett veritabelt geni som mörkat med laget i 55 omgångar varpå alla, vi supportrar som motståndare blir helt tagna på sängen! :-)

Jag är inte sämre än att jag kan ta tillbaka mina tveksamheter och istället slå fast att Challe antagligen är det bästa som hänt TIK sedan lillKenta kom och att tränarbytet blev en succé, både för oss och för HV!
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
SMÅLAND:

Och tänk att det fanns de som ville byta bort honom mot diverse andra personer *typ* Fagerwall, Pauna, Ahl m.m.

Vilka härligt spännande matcher vi har att se fram emot :)
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
TACK CHALLE för ditt vägvinnade spel som gett oss en SEMIFINALPLATS!
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
bäver: chelle? challe såklart
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
SMÅLAND: håller med dig fullständigt,Timrå har kommit en bit i sin generationsväxling på ett betryggande sätt,kanske tack vare våra skador.Kommer på mej själv med att småle nåstan varje byte som jag ser kidsen virvla omkring ibland så känns det nästan som att dom spelar en ny och snabbare hockey även i tänket så att vissa av de äldre knappt hinner med.Som du sa småland Tack Chelle för att du gett juniorerna förtroendet
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
mrchong: Lill-Kenta vågade inte låta juniorerna spela förra säsongen:(
Maschuldas.....Laine.......m flera...uscha:(
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
SMÅLAND: Håller med dig.. Det ser riktigt lovande ut inför framtiden. :)
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Detta bästa som har hänt denna säsong är att Challe har låtit och trott
på framtidens Timrå IK...dvs juniorerna:)
Förra säsongen är en kopia på årets och med skadebeskymmer och elände,men skillnaden denna säsong är att vi INTE öppnade upp
stora plunsan och köpte in spelare som inte höll måttet utan att vi satsat
på juniorerna och se så det har gått....vi har gett dem tid och de har
växt och nu kommer slutspelet......mumsfillibba:)
Andas optimism a la satan liksom...guldsmak i truten:)
Tack Challe för att du gett juniorerna förtroendet:)
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
På tisdag börjar HÄRLIGHETEN igen och jag vill TACKA Challe och
alla friska spelare för att vi lirar slutspel i år igen:)

Imorgon ska man på hockey till Kinnarps Arena och se????
HV-Djurgårn...åker buss.....jag är i allafall i Timrå IK tröja och sitter i baren...o ska hälsa på Lill-Kenta:)..hockeyn ger blanka fan i:)

TJOHOOOOOOO va jag är gla:)

Älska Timrå IK i med o i MOTGÅNG o i vått och torrt ALLTID!!!

I vår inkasseras första SM-GULDET till Timrå IK!!!

Lall On Lall On..
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
hovhas:
jag menade coachat
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
SMÅLAND:
Jajjamän! Challe gör rätt! Han har ett publikfriande sätt, öppen ärlig och besitter (egen erfarenhet som spelare) en pondus som jag tror att supporters underskattar men spelare uppskattar. Han har hittills cachat mer än Kenta under halva förra säsongen, lägg därtill att han har ett taktiskt kunnande som faktiskt är erkänt. Detta taktiska kunnande är grund för det ifrågasatta "nya spelsystem" som många här på HS har synpunkter på. Challe är rätt, Nubben visste vad han gjorde, ge spelare, lag och oss själva chansen att ta till ett nytänkande i spelide´n. Dessutom gillar ju i princip alla att att vi tar in juniorer i en sällan skådad omfattning.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Känns som en klockrent ämne just nu....:)
Challe är guden i Timrå IK och i travsporten oxå:)
Keep going strong!
Kommentera


Sv: Vi älskar Challe
Knylan: Nja inget då det var så många år sen han jumbo tippade.
Ska bli roligt och se vad han kommer med för taktiker m.m
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Granis: Faktum kvarstår, vilken roll spelar en gammal tippning i valet av tränare?
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Knylan: Vare så längesen? Känns som om det var förra året...Taskigt minne tydligen
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Granis: Han tippade Timrå sist inför säsongen 01/02, och 02/03. Det är sex respektive fem år sedan. Säsongen 01/02 slutade man också sist.

Fundera över det hela ytterligare en gång, vilka egenskaper hos en tränare som behövs, vad man som tränare har för uppgift osv. När du gjort det så ska du se att det hela inte framstår som speciellt märkligt längre. Vad man som "expert" tippade för över ett halvt decennium sen är plötsligt inte lika avgörande och viktigt.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Jag förstår inte riktigt hur man tänker att ha honom som tränare, Jag menar hur många år i rad har han inte jumbo tippat Timrå?
Okej visst han är säkert en bra tränare och så men känns lite dubbelmoral över honom ena året jumbo tippa andra året träna dom.
Jag förstår bara inte hur dom tänker, Men nu kan vi ju ta upp den gamla goda ramsan: Challe Berglunds favoriter, Hejja hejja hejja Timrå..Och verkligen mena det.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
DJ Hemp:

För att göra mål så måste man vara mer distinkt i avslut dvs beslutsam vi har en massa spelare som bara petar i avgörande lägen, sedan räcker det att titta på en träning så skjuter dom som en flock kråker å spridda skurar. Man måste skjuta in sig mera det är det dåligt av idag sedan har vi ingen riktig skarpskytt, bara en massa höstlöv till skott är det, jag är 43 men en sak är jag å det är gammal å tjock men jag skjuter nog fan bättre än dom flesta idag ändå både välplasserat å hårdare, fan jag pissar nog hårdare än vad en del skjuter sina skott.

Dom är så bra tränad på det mesta idag men en sak glömde dom ä det träna avslut å lära sig skjuta för det är ju ändå det som det går ut på.....att se till att puckfan hamnar i buren.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Dream Team:

Och jag går verkligen starkt igång på att "Challe" redan från början uttalar att han kommer att ta itu med offensiven. Visst spelar vi oftast en frejdig anfallshockey - Timrås adelsmärke - med effektiviteten är ju rent pinsam. Både förra säsongen och denna är jag övertygad om att TIK är det lag som satt minst antal baljor per avlossat skott (vi vinner ju nästan alltid skottstatistiken). Ofta bränner vi dessutom alldeles för uppenbara lägen där pucken bara SKA in i mål...

Att han dessutom kommer att se över skadefrekvensen gör inte saken sämre. Det kan ju inte enbart handla om otur vad som hände under denna säsong, där vi med samma icke-skadeflyt som t ex MoDo hade kunnat gå hela vägen i år (jag trodde allvarligt på SM-guld fram till november, då vi var helt överlägsna)...

Hur han lyckas lär vi väl få se, men ambitionerna känns helt rätt. En dag ska vi fan ta emot den där pokalen. Hoppas att man lever då...
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Tebaks efter en sväng i medielös obygd. Kändes som en idiotisk planering på förhand, men från söndags kväll kändes tillvaron optimal. Icke ett ljud, icke en tidningsnotis om Det Onämnbara som utspelades i den sjunde kvarten. När fickradion stängdes av blev tystnaden total.

Och här är man nu, mentalt omladdad och - märkligt nog - inte det minsta bitter. Timrå stod upp fantastiskt väl, och hade med de berömda marginalerna på rätt sida estetikens gränser lirat semi. Tyvärr tvingades man lita till just marginalerna, något som med en mindre uppfuckad säsong skademässigt sannolikt hade sluppits. Ett optimalt, skadefritt och uppladdat Timrå hade plockat hem matchserien. Punkt. Som sagt: vem är bitter..?

Nåväl. Challe/Nygårds presenterade. En blixt från klar himmel, alla förvånade.
Måste säga att det känns fantastiskt spännande. I likhet med många hade jag gärna sett Kenta någon säsong till - eller tio. Om något lag skulle skaffa sig en egen sir Alex hade Timrå/Kenta varit denna kombination.
Dock: min orubbliga övertro på Nubben/styrlelsens fingertoppkänsla säger: detta kom perfekt i tiden. Kenta går med huvudet högt, och bytet sker innan klubben upplever ett oinspirerat ledarskap. Ett arv finns att förvalta, och klubben vet exakt vilka man ville ha och i vilken riktning man vill att utvecklingen ska gå.

Är då Challe en bättre tränare än Kenta? Sannolikt inte. Om man med bättre menar alla de misstag som en erfaren tränare tvingats lära sig av och därefter plockat bort från sin repertoar. Här har Challe en del klavertramp kvar att göra, och Timrå kommer naturligtvis bli klubben han gör dom i.
Å andra sidan: Challe är fräsch. Han är en odiskutabelt skicklig ledarfigur, och han har ambition. Han vet precis vad han vill göra, både med det lag han har ansvaret för och för sin egen del. Han kommer till ett dukat bord. Truppen är i det närmaste spikad, och de signade spelarna är av hög klass. Det finns yngre spelare att vidarutveckla, det finns ett fungerade grundspel och - garanterat inspirerande: det finns offensiva brister att försöka rätta till.

Jag tror att vi i Challe får en tränare som kommer vara villig att offra i princip allt för att laget ska prestera max. Han vet att det är är hans stora chans, och det som kommer ha en avgörande betydelse för tyngden i hans CV. En lyckad sejour i Timrå, och vägen till de Feta Uppdragen ligger öppen. Misslyckande: tillbaks till ruta ett.
Man kan tycka vad man vill om en tränare som så öppet deklarerar sina framtidsplaner (Timrå, landslaget, utlandet), men själv blir jag lugnad.
Snubben menar allvar. Det är här hans idéer ska testas skarpt, det är är han lägger grunden för sin framtid. Och jag tror att det kommer bli väldigt inspirerande för spelarna att få ta del av hans - sannolikt - nya uppslag och entusiasm.

Långt, svamligt inlägg. Sista summering: jag älskar verkligen the Nubben-way. Han blandar det uppenbart och säkra med skott i mörkret. Socker och salt. Fullständigt kompromisslöst fattar han beslut som får hälften av supportrarna att sätta i halsen, och andra hälften att vrida sig i njutningsfyllda, osäkra plågor. Jag tillhör den senare kategorin, och jag vill verkligen inte ha det på något annat sätt. Jag vill ha mer. Fortsätt överraska, Nubben. Följ din vision, och jag ska följa dig i döden.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Dream Team:

Jag tror som dig. Tråkigt för honom. Roligt för alla motståndarsupporters som kan behöva kul bilder att göra banners i av i framtiden. ;)
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
knaskamilla: Tja, vad heter uttrycket nu igen? Fotogenique, var det väl. Nygårds, om det var honom du menade, är nog bara inte det.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Dream Team:

Alltså, han i rött som inte är Challe ser ju skeptisk ut på den där bilden också. Han går nog omkring och ser skeptisk ut hela tiden, om jag får gissa.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
DJ Hemp: Medhåll bigtime. Inställningen har väl gärna blivit till av att "man varit nöjda bara man gått nästan hela vägen". Det föder väl knappast några vinnarskallar med den attityden uppifrån sett. Vi får väl hoppas att det kan smitta av sig på hela klubben. Även till våra juniorspelare. Det var ju rätt länge sedan som det såg lika bra ut vad gäller det som det gör nu. Där kan nog Nygårds vara en viktig kugge till att få utvecklingen att bli än bättre.

Til sist tyckte jag att den bild som las ut på tränarduon här igår såg lite underlig ut. Ungefär som: "Vad har vi här att göra?"
Nej, dessutom känns det som att det är fler personer än Berglund/Nygårds som måste prestera om vi ska nå resultat. Herr ordförande är den ene, som sitter och håller hårt i våra slantar. Nubben är en givetvis den andre, som väl redan får sägas ha hunnit rätt så långt i att knyta upp spelare inför nästa säsong. På tal om just detta - fan vad jag älskar Silly Season!

Just det, bilden ja:

Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Detta har väl många redan hört och kanske har det också skrivits om det här, men jag måste ändå säga att jag älskar den här inställningen:

- Vi i Timrå kommer att satsa mot ett SM-guld, sa Challe Berglund till radiosporten.

Det var väl meningen redan i år, men äntligen får man läsa det svart på vitt att en ny tränare kommer hit med bästa tänkbara målsättning. Minns att Timrå IK för några år sedan hade en plan om att vi skulle spela i en SM-final inom fem år. Den gillade jag inte riktigt, för det framgick inte att vi skulle vinna den också. Lika bra att satsa på VINNA och inte nöja sig med någon jävla andraplats, för SM-silver har vi redan. I dagsläget känns det bra med TIK - lagbygget fortsätter och inom tre år ska vi äntligen vinna Medelpads första SM-guld i en stor lagsport, den drömmen är jag totalt besatt av... Älska Timrå IK!
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
El Maco:

Det är en enorm skillnad vad beträffar Timrås status i hockeysverige kontra giffarnas status i fotbollssverige, ingen tvekan om det! Timrå är ett lag att räkna med i toppstriden av ES, ett aktat, respekterat och vida omtyckt lag. Giffarna däremot är den fattiga bryllingen från långtbortistan, ett lag ingen söder om Kuben, väster om Åkroken, öster om Clas Ohlson eller norr om Skönsbergskurvan ägnar många nanosekunders uppmärksamhet åt.

Liknelsen Norling-Challe är likväl intressant då jag ser det som den stora risken att ta hit Challe är att han skulle göra något liknande. Dvs använda TIK som en mellanlandning, ett lämpligt avstamp för den egna, fortsatta karriären, och att TIK:s väl och ve kommer i andra hand.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
andyo: Jo, det är sant. Men hoppas han gör en bra födsel är i Timrå då. ;)
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Norden_AN: Var nog inte många som trodde Kenta kunde göra så värst mycket med Timrå heller när han kom. Kommer du ihåg hur jävla dåligt det gick för honom som tränare i DIF innan han kom till Timrå? Frölunda piskade DIF med typ 8 mål i varje match i slutspelet. Inte många som såg kenta som nån vidare tränare då direkt.

Någon gång måste en tränare födas. Kommer ju inte komma några nya tränare om lagen hela tiden cirkulerar på alla tränarna som finns redan, t.ex. Mårts, Bäckman, lillkenta, Boork, Bengt Åke osv.

Jag säger så här: Hade vi haft kvar Kenta hade vi förmodligen gjort en ganska bra säsong, men vi hade förmodligen aldrig vunnit guld. Nu med Challe så känns det som att vi kan missa slutspelet på grund av hans brist på erfarenhet osv - men det känns ÄNNU mer som att vi kan vinna guld med Challe vid rodret!
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Knylan: Ursäkta att jag yppar mina åsikter. Bara för att jag inte är särskilt optimistisk inför nya tränarduon så måste jag inte ta överdrivet mycket skit.

Går det här vägen kan du få reta mig hur mkt du vill men blir det skit och vi missar massor av poäng i början av säsongen så...ja...tränarrutin. Oj, nu sa jag det igen ;)

Dock kan jag hålla med om att han varit med och sett mkt som spelare och ass.tränare och kanske kan lyfta TIK ännu mer. Men vad är bäst? En som varit lagkapten i 2 sekel eller en som varit tränare i 2 sekel? Enda positiva jag ser i det är att han kanske har nya idéer jämfört med andra tränare.

Så jag är på gränsen till neutral och negativ.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Kenta hade kunnat stanna ett tag till tycker jag. Men - om man ska byta är det här rätt väg att gå. Jag tycker det känns helt i linje med Timråfilosofin att ta hit Challe och Nygårds.

Det finns ett antal vägval att göra. Svensk eller utländsk? Om svensk, gammal trotjänare i klubben eller extern förmåga? Om extern, ska han vara etablerad eller oprövad?

Timrå valde en svensk, ung kraft utifrån. Låter bra tycker jag.

Ingen har lanserat att vi ska hitta personen i klubben, typ göra Tord Johansson till huvudtränare uppbackad av Huss. Låter som att alla är överens.

Ingen har föreslagit några utländska namn. Klart att det finns en hel del i världen borton Sverige. Ingen supertydlig kandidat har lanserats på HS i alla fall.

Så då återstår valet mellan en andretränare i DIF eller en gammal förstetränare från javadnusomfinnsutedär. Då tycker jag att Challe låter roligare än... Bäckis? Eller Mårts. Eller Boork. Eller fucking Wikegård. Eller någon av de där andra som tuggats och spottats ut av tre-fyra andra elitlag de senaste tio-femton åren redan. Eller 25 åren i Boorks fall.

Challe kommer att leva och dö för att göra något bra av det här. Han går med lätt kutande rygg på grund av alla guldmedaljerna runt halsen. Han är rolig, smart och har ett vinnande pojkaktigt leende (Timrå blir snyggare för mycket kan man säga om Kenta och Micke men snygga var de inte). Fast han är en spädis kommer Jonte och Pärssinen att lyssna för Challe har varit med förr.

Sen tycker jag att liknelsen Norling-Challe är intressant. Inget snack om att GIF varit en förening i betydligt bättre skick om man lyckats behålla Norling mer än ett år. Dock - ser någon mer än jag att det finns en liiiiten, liten skillnad mellan TIK och GIF och deras respektive ställning som relativt powerhouse i de olika sporterna? Och sticker Challe om ett par år så önskar jag lycka till. Då plockar vi någon annan talang.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
svt har gjort en intervju.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
73Sjöbba: November 2001... =)
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Knylan: Känns som det är lite proppvarning på tråd-namnet. Killen har just signat(jag vet att tråden är från november).
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Jaha. Välkommen Challe. Jag tror på dig. Det här bli bra det. Hejja hejja!
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
250kg kärlek: jorå, jag hittade den.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Och det känns som att det senare alternativet är mest troligt... =)
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
T T: Han är amerikansk medborgare sa Jimmy iaf, eller så hade han dubbla medborgarskap.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Landskamper: 5 landskamper med USA 1991

Så står det på Nygårds presentation. Vad menas?
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Norden_AN: "Tränarrutin." Leif Boork har väldigt många år bakom sig, men vad säger egentligen att han skulle vara en bättre tränare än Charles? Och sett till det rent taktiska, jag har på känn att Charles under två sekel som lagkapten nog snappat upp en hel del...

Alla: Sluta tveka, man vet vad man gör. De enda alternativen man egentligen tittade på var Charles och Nygårds, och man fick båda. Vilket bådar väldigt gott, det är när det börjar bli panik som riktiga rat värvas. Minns Peo Larsson inför säsongen 01/02, det sket sig med Lill-Kenta, då fick Peo var kvar ett år till. Resultatet vart då detsamma som dummelidummis Challe tippade, vilket fortfarande idag analfabets-trojkan att bli vansinniga.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
dr-nix: Här kan man lyssna på Challe. Klicka på länken.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Knylan: Äsch, jag skulle precis byta till ett av dem, nu måste jag komma på något annat.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Knylan: Har du inte slutat gräva ner dig över att han dömde ut Timrå för ett par säsonger sen eller gillar du inte våren?
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Hjärtligt välkommen "Challe Berglund" och Per Nygårds!

Vårat enda fokus nu som supportrar måste vara att stödja dom så mycket som möjligt! Att några här på HS hängt upp sig på hur han tippade Timrå för flera år sedan ser jag endast som ett bevis på ointelligens... Vad har det med saken att göra?
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Knylan: Du glömde C-halle Berry.
Kommentera

Sv: Vi älskar Challe
Jag är tämligen säker på att det kommer dyka upp ett gäng "challe_lover"- "chale4-everr"- och "cHalLeerdenbesta"-signaturer framåt senhösten.
Kommentera

1077545 · »