1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581409 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #861620

Sv: Vi älskar Challe
Kenta hade kunnat stanna ett tag till tycker jag. Men - om man ska byta är det här rätt väg att gå. Jag tycker det känns helt i linje med Timråfilosofin att ta hit Challe och Nygårds.

Det finns ett antal vägval att göra. Svensk eller utländsk? Om svensk, gammal trotjänare i klubben eller extern förmåga? Om extern, ska han vara etablerad eller oprövad?

Timrå valde en svensk, ung kraft utifrån. Låter bra tycker jag.

Ingen har lanserat att vi ska hitta personen i klubben, typ göra Tord Johansson till huvudtränare uppbackad av Huss. Låter som att alla är överens.

Ingen har föreslagit några utländska namn. Klart att det finns en hel del i världen borton Sverige. Ingen supertydlig kandidat har lanserats på HS i alla fall.

Så då återstår valet mellan en andretränare i DIF eller en gammal förstetränare från javadnusomfinnsutedär. Då tycker jag att Challe låter roligare än... Bäckis? Eller Mårts. Eller Boork. Eller fucking Wikegård. Eller någon av de där andra som tuggats och spottats ut av tre-fyra andra elitlag de senaste tio-femton åren redan. Eller 25 åren i Boorks fall.

Challe kommer att leva och dö för att göra något bra av det här. Han går med lätt kutande rygg på grund av alla guldmedaljerna runt halsen. Han är rolig, smart och har ett vinnande pojkaktigt leende (Timrå blir snyggare för mycket kan man säga om Kenta och Micke men snygga var de inte). Fast han är en spädis kommer Jonte och Pärssinen att lyssna för Challe har varit med förr.

Sen tycker jag att liknelsen Norling-Challe är intressant. Inget snack om att GIF varit en förening i betydligt bättre skick om man lyckats behålla Norling mer än ett år. Dock - ser någon mer än jag att det finns en liiiiten, liten skillnad mellan TIK och GIF och deras respektive ställning som relativt powerhouse i de olika sporterna? Och sticker Challe om ett par år så önskar jag lycka till. Då plockar vi någon annan talang.
Kommentera