1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582783 inlägg · 6215 ämnen

www.hockeysverige.com

9949 · » Till forumet


Sv: www.hockeysverige.com
kennethwestberg: Se där. Det rör så sakteliga på sig.
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Den nya hockeyportalen har adress www.hockeyligan.se och kommer om allt klaffar att vara igång på tisdagskvällen- Det har blivit några dagars leveransförskjutning eftersom alla elitserielag skulle ha leveranserna från Linköping av kameror, redigerings-utrustning och datorer samtidigt.
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Hannes. Det är nog många som undrar......www.hockeysverige.com kanske denna länk kör igång?????Nån som vet?
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Kanske läge att köra en övning på kvällens match för hockeysverige.se eller för internethockey.se
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Patrick: Det är tänkt att jag skall fixa det där. Har inte haft tid med det, men skall i veckan få fingrarna ur ****t... Nu åker jag och byter server. =)
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Både www.timraik.nu och www.timråik.nu går att ha registrerade samtidigt och de går att använda dem båda samtidigt. Om man nu vill ha www.timråik.nu så finns det med andra ord ingen som helst anledning att ta bort adressen vi har idag. Båda adresserna pekar isåfall bara på samma IP-nummer (194.23.46.135) så oavsett vilken adress man skriver in så kommer man fortfarande till samma sida.
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Mycke snack om dessa 4.2 mkr men de ger ju trots allt 10 nya arbetstillfällen och det verkar vara ett mkt väl genomtänkt projekt som lär bli en mkt bra och välbesökt sida. Vad gäller Å vs A så tycker jag att det inte spelar så stor roll men det är nog bäst att behålla A iaf, man kanske kan göra så det går att använda bägge... Ser hur som helst fram emot starten av den nya sidan även om jag tyckte internethockey var bra så kommer detta av naturliga skäl vara betydligt bättre...
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
kw: Nu har det klarnat mer för mig! Det är riktigt bra med 10 nya arbetstillfällen. Fattade väl inte så mycket om det andra du pratade om men det ska förmodligen bli bra.

Mycket pengar det handlar om.
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Knylan. Så här ligger det till med de 4,2 miljonerna.
Det finns ett avtal mellan regeringen och alla länsstyrelser att man gemensamt ska medverka(personellt 0ch ekonomiskt) för att stimulera nyföretagandet fråmst bland de små och medelstora företagen, dvs skaffa ny jobb till länen.
Det finns särskilda pengar avsatta inom EU för samma ändamål. För vårt län finns EU pengar för ca 175 milj/år för kustkommunerna.
För att konna utnyttja EU pengarna måste ett projekt finansieras av 40 % privata pengar, av 30 % offentliga pengar (länsstyrelse, landsting, kommuner) och av 30 % EU pengar.
Alla kommuner har särskilt avsatta pengar för att möta EU-kraven och avtalet med regeringen dsk "tillväxtavtalet"
Prijektet omfattar två år á 3.5 milj, dvs 7 milj.Fördelningen blir för varje år 1050 på EU, 1050 på det offentliga och resten på det privata. Svaret på din fråga blir således - om man allmänt ska utnyttja EU-stödet och inte skicka pengarna åter till Bryssel, så måste också offentliga medel från länet medverka i samma omfattning som EU. Kanske allt låter krångligt, men 10 jobb i Västernorrland är inte vanligt att det går att ordna. Däremot har vi alltför ofta fått läsa om alla jobb som försvinner från vårt län
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Det jag sa om att en massa politiker och dylikt skrev massa insändare menade jag med att dom skrev insändare i ST bla.
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
kw: Du frågade om förväntningar på den nya portalen och på denna hemsida.

Tror inte jag har så stora förväntningar på portalen än eftersom jag inte sett hur det ska funka. Men en förhoppning är ju att de ska vara på alla bortamatcher inte högst 10 som ifjol med Internet Hockey.

Sen denna hemsida. Min förhopning är att Timrå IK som klubb visar lite intresse för denna hemsida inte BARA den nya portalen. Uppdateringarna är ju inte överflödiga på denna hemsida direkt och det beror absolut INTE på Marcus utan som jag uppfattat det på kansliet. Timrå IK som förening har inte fattat detta med internet om vi gör ett stort undantag för den nya portalen då. Marcus har ju sagt att han definitivt lägger av efter den här säsongen som webmaster och det tror jag beror mycket på Timrå IK:s svaga intresse för denna, elitseriens i särklass bästa hemsida. Det beror nog mycket på det och sen kan man ju inte lasta Timrå IK för att inte Marcus har tid. Timrå IK MÅSTE visa mer intresse för denna hemsida! Komma med ideer och dylikt. Nu är det mest som att ni bara betalar Marcus sen får han göra hur fan han vill, och hur kul är det för Marcus? Att känna att inte klubben bryr sig då Marcus lagt ner så otroligt mycket tid på denna hemsida.

Sen måste jag faktiskt hålle med om alla politiker och andra som har skrivit insändare i några dagar nu om att den nya portalen får 4.2 miljoner kronor. Även fast jag tycker det låter otroligt spännande så måste det ju fan gå att lägga dom 4.2 miljonerna på något viktigare.

Och till sist det där med nya domänen. Går det inte att lösa så man kommer till denna sida vad man än väljer? Det skulle jag tycka vore det helt klart bästa alternativet.
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Så vitt jag förstått så finns det fortfarande en del tekniska problem med att använda tecknen ÅÄÖ i URL:en bl a eftersom det bryter mot vissa standarder. En del ISP:er vill visst inte ta i sådana tecken med tång? Men Marcus kanske har bättre koll.

(www.räksmörgås.nu ju tycks funka i min bläddrare)
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
kw: Vilka är det som stridar? Det är ju bara vanlig svensk "räkenskap" som vem som helst kan få fram med vanligt sunt förnuft ,nu har ju tom du förstått att kanske ändå har vi missat nåt......men som sagt varför gråta över spilld mjölk, det är bara att ta nya tag.
Det viktigaste är ju att det går bra för Timrå IK.
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Strimm@IT, finns det inte mer seriösa företag att använda sig av.

låter bra med ny adress, men om man är utomlands och vill surfa in på timrås hemsida så blir det lite svårt att hitta ett Å. att ha en länk från nuvarande adress är nog ett mÅste.
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
SqtD. Tyvärr har jag inte kunnat svara tidigare, men bättre sent...Jag står för vad jag sagt, Jag tror inte att Timrå IK totalt förlorat något det senaste året på att inte sälja Internetreklam. Självklart går det säkert att leda i bevis att under hela Internettiden kanske missat något. Men, varför strida om detta?

Det skulle vara spännande och bra om vi under denna "tråd" kan få Timrå IK:s stora supporterskara att kort beskriva vad som förväntas av den nya portalen och vilka förväntningar som finns på vår egen hemsida.En naturlig fråga är denna. Genom Strimm@IT har vi lyckats registrera www.timråik.nu. Är vi mogna att övergå till denna adress med nuvarande adress som en länk till den nya. Eller ska vi köra vidare i gamla hjulspår. Viktigt tycker jag att vi är ense. Vad tycker NI?
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Tallar eller örnar är nästan skit samma... Men vi ska heta TIMRÅ IK! "Red Eagles" finns inte ens på kartan... Skit, skräp, strunt! Ät aldrig på La Sola, säg aldrig "Red Eagles"... sak samma!

Timrå IK!!! Ät inte våra vänner...!
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
"...vi heter Timrå IK..."
Har sett att klubben presenteras som Red Eagles utan att ens ha med Timrå i logon/ texten. Då är vi liite väl långt ute och schabblar tycker jag. Det är perverst.
Ursprungliga tall logan tillbaka. Tack. Se kommunvapnet t.ex.
Klubbmärket ska inte vara tvetydigt. Det måste finnas en enighet.
Inte Red Eagles ena dagen och Timrå red eagles den andra och Timrå IK den tredje. Timrå IK laget som ibland kallas red eagles.
Vad gäller dräkten så är väl 70-tals TIMRÅ på bröstet stilfullt.
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Jag: Det måste inte vara nått extranamn med. Det räcker med Timrå IK!

Sen detta med tallarna. Jag tycker nog att Timrå IK borde ta tillbaks dom fast inte med tallarna som användes fram till 97 (rätta mig om jag har fel). De tallarna tycker jag personligen var ganska fula.

Slutsats: Ta tillbaka tallarna fast i modernare tappning! Har sagt detta förut också.
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Hemp:

tycker faktist att de låter bra med Red Eagles... *hjälp stick inte kniven i mig* näe men vaddå ska vi kallas för " Timrå tallar" istället? njae, föredrar nog de andr alt. undra om inte ja började gå på hockey -97, de vare nog fan! =)
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Hempen: Nu är inte jag en av upphovsmakarna till Red Eagles,men jag är glad att du inte står bredvid mig nu när jag säger att jag tycker att det låter bra med R....;-)
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Jag:

Den där örnen infördes hösten 1997, när jag befann mig långt ifrån händelsernas centrum... I Stockholm, närmare bestämt! Då passade de på, de jävlarna...! Jag har ännu inte förlåtit dem... Varje gång jag hör namnet "Red Eagles" ser jag rött och vill köra kniven i någon, helst i någon av upphovsmakarna till detta tramsiga appendix! TIMRÅ IK - THAT´S IT, FÖR FAN!!!
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Dj Hemp:

iof kan jag förstå att dom flesta vill att örnen ska bort, jag menar jag ser gärna örnen kvar eftersom jag aldrig har varit "uppväxt" med tallarna, men ja vet inte kanske vore bäst för alla om dom kom tillbaka? fast min åsikt är ju iaf att tallarna skulle se lite trist ut, fast ja vet inte, men ja tycker de jag!
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Jag tolkar "kritiken" mot marknad som en kärlekshandling. Folk är måna om sitt älskade Timrå IK. Därför ställer man frågor och drar oroliga slutsatser. Kommunikationen har brustit; först läser man om styrelsens beslut att försäljningen ska starta sedan händer inget... till synes! Men som jag skrev tidigare finns en förklaring.
(Tråden Marknad). Folk kan tycka vad man vill om men jag nöjer mig då jag inser att detta var e n del i en större plan.

Ja, intervjuer vill nog alla se mer av. Både vad gäller folk i föreningen och f.d spelare. Någon av alla dessa ur gamla gardet borde intervjuas.
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Bo wasa: Jag har inte gällt på marknadsavdelningen, det jag har varit kritisk emot är bristen på information till supportrarna.
Personligen skulle jag tycka att det skulle vara mycket intressant med diverse intervjuer med personerna i klubbledningen här på hemsidan.
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Bo wasa: Jamen det är väl inte de företag som sponsrar nån gnällt på......utan det är de företag som VILL sponsra och INTE blivit kontaktade ,det är väl mindre bra att inte ta tag i dessa ftg ÄVEN om det nu inte gäller långfristigt och jättepeng.
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Vore skönt med någon stilmedveten jävel i styrelsen! Mer rödvitt rakt av... Slakta örnjäveln...!
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
SgtD: Hemsidan, betraktad som annonsplats, har kunnat användas för ändåmålet i 3-4 år. Men jag tror att många inte förstått sig på vilka möjligheter som internet erbjuder. Det gäller de flesta idrottsklubbar med några undantag. Personer i styrande ställningar, oftast äldre, har ofta inte ens varit inne på nätet. Att då tänka sig att vara en aktör i mediet måste kännas ganska avlägset med tanke på förutsättningarna. Detsamma gäller många andra aspekter i klubbarna såsom souvenirer osv. Det gäller att vara med i det senaste och förstå vad fansen vill ha. Sätt en supporterrepresentant i styrelsen!
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Bo wasa:
Jag erkänner att jag inte är innsatt. Därför skulle det vara skönt att veta varför man (kenneth?, marknads avd?) anser sig kunna vänta över ett år på att sälja ut annonsplatser.
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Det har varit väldigt mycket gnäll på TIK´s marknadsavdelning med bl.a. Rolf Norrbom i spetsen.
För 3:e året i rad är Länsförsäkringar en viktig sponsor till Timrå IK.
Eftersom vi är ett länsbaserat försäkringsbolag är vi inte sena att stödja både företagare och föreningar inom länet, bl.a. kommer vi att starta en fond - Västernorrlandsfonden - för att stödja företagsamheten inom länet.
Under dessa 3 år har jag haft nöjet att arbeta tillsammans med TIK´s marknadsavdelning och jag måste få framhålla att det är sällan man möter så duktiga och proffsiga marknadsmänniskor.
Det känns som om att i stort sett alla som uttalat sig i frågan om hur marknadsavdelningen sköter sig, inte är det minsta insatta i frågan.
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Kenneth:
Jag undrar också vart de privata interssenterna finns.Länsförsäkringar i all ära men stora pengar finns i den privata sfären. Jag vet om 3 st egen företagare bara i S-vall/Timrå området som erbjudit sig sponsring de tre senaste åren, men inte fått sponsra. De har inte ens fått en chans att tala om hur mycket de är villiga att satsa utan blivit avböjd redan vid första telefonsamtalet.
Om de bara är dessa tre så kanske det inte är så farligt men tillräkligt för att man inte ska säga att TIK inte tappar pengar.

För att överleva nästa vecka behöver man pengar i dag.
Kortsiktiga mål måste gå att kombinera med långsiktiga.
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Tack för ditt klargörande Kenneth. Det rätade ut ett frågetecken!
Lycka till med projektet!
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Kenneth:
Så du menar att TIK inte gått miste om reklam pengar under det år som bannern stått tom? Jag är väl inte den messt insatta person i hur det fungerar, men det klingar falskt i mitt öra att TIK inte gått misste om nått. Det är bra med lång siktiga mål. Det har TIK visat under de senaste sex åren. Men det måste väl gå att kombinera med enstaka mål som reklamförsäljning på hem sidan?

Min mail-adress om du inte vill svara här i GB:n.

[email protected]
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Friskan. Nää, inte alls.påstår jag! Om så är fallet är det jag som skall kritiseras och ingen annan Inte web-master och inte Marknad. I bland kan man förlora mycket på att försöka göra kortsiktiga vinster. Så här är detta ärende hanterat. Först beslutar styrelsen på mitt förslag att vi ska träffa avtal med www.sundsvall.nu. Ett så´nt avtalsförslag fick vi - för övrigt ett bra avtal. När det sedan blev klart att vi skulle få möjlighet att utveckla den nya hockeyportalen, gjordes den bedömningen att det vore olyckligt att då avtala om banners. På mitt förslag ändrade styrelsen sitt beslut om bannersförsäljningen. Den 18:e maj togs beslutet i Ligans styrelse att portalen skulle utvecklas i samarbete med bl a vårt "team".

Nu ser vi nya möjligheter, därför välkomnar jag Länsförsäkringar och dess initiativ. Andra får gärna höra av sig. Min e-mailadress är [email protected]

I mitt första inlägg, glömde jag nämna att Mattias Sterner också är en viktig länk i uppbygnadsarbetet. Hoppas Mattias ursäktar mig den glömskan.
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
kw: Men nog har det väl missats "lite kulor" iaf???
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Dr Dängroth och Knylan. Självklart kommer den nya portalen och TIK:s hemsida att jobba tillsammans. Det har ju varit TIK:s web-masters som varit föregångare i Internetutvecklngen. Därför har också uppdraget getts till oss. Både Marcus, Andreas och Magus är viktiga länkar i utvecklingskedjan. Vi hoppas att redan från första elitserieomgången kunna visa höjdpunkter från varje period i periodpauserna. Vidare kommer presskonferenserna att sändas oredigerade på web-radio och matchklockan, med utvisningsinformation kunna upptäckas på PC-skärmarna. Oxå mera utveckling hela tiden. Avsikten är att hela serieomgångarna skall kunna nås via den nya portalen. Nå´t att se fram emot.

Sen en allmän kommentar - Därför har debatten om varför inte bannersförsäljningen inte kommit igång på TIK:s hemsida kännts en aning fel, eftersom Red Eagles inte missat något tåg i detta avseende. Det är spännande och positivt att konstatera att vi spontant fått erbjudande från Länsbolaget om reklam via hemsidan. Vi kommer givetvis att fixa detta och hoppas att andra intresserade följer Länsbolagets initiativ.
Om alla jobbar positivt tillsammans mot samma mål - TIK mot den direkta svensktoppen, så kommer vi att nå de högsta av hockeyhöjder. Det är jag övertygad om
Kommentera

Sv: www.hockeysverige.com
Ja hockeysverige.com verkar väldigt intressant! Antagligen så kommer det bli bättre än Internethockey förhoppningsvis! Jag personligen tycker att Internethockey inte var så jättebra förra säsongen direkt. Inte många långväga bortamatcher dom var på direkt.
Kommentera

www.hockeysverige.com
Det var ingen dålig överraskning som K.Westberg har på gång!
7 mille ska samlas in. Hockeyförbundet, de tolv elitserielagen, tyska ISPR står bakom med TIK. 4,2 mille ska satsas från en krans av regionala offentliga institutioner. Det ger tio nya jobb! Ska vara självbärande om två år. En hockeysite med rikstäckande ambitioner. IT teknik på hög nivå.
TV börjar ana att intresset för hockey är stort men avtalen för pay-per-view har ännu inte gått i lås.
Behovet av en framåtblickande site med överblick över hela riket är stort. Att den genererar kvalificerade jobb i regionen är väl ingen nackdel. Kompetens måste behållas i regionen, det inser alla.
Hoppas det kan sjösättas!
Min undran är om detta kan förenas med vår utmärkta hemsida så att de kan leva vidare sida vid sida?
Att det inte föreligger några hinder från att (försöka) dra in pengar ger ett gott hopp vad gäller annonsförsäljningen på hemsidans banners! Det är kapitalförstöring att låta banners vara tomma...

Jag har även skickat mail till supporterklubbens styrelse om tips på
hur man kan dra in pengar. Undrar hur det blir med det? De får gärna maila tillbaka.
Kommentera

9949 · »