1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578051 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1092333

Sv: Tabellen ljuger inte

Tvåtallar: Vad skulle bli annorlunda i dagsläget menar du med att byta tränare när vi förfogar över ett material som inte håller på långa vägar? Det var ett jäkla gnäll ifjol höstas också på Challe sedan blev han helgonförklarad när vi pissade på Modo. Finns ingen tränare på marknaden i dagsläget som skulle kunna vända på detta. Sletvoll är i Schweiz, Kenta i Jönköping, Dahlén i Göteborg etc.

Det är spelarna som tillsammans måste ta sitt ansvar. Det vore ett skämt om Robin Jonsson får ett nytt kontrakt efter denna säsong. Lotvonen likaså.

Det vi skall bygga en stomme kring är Lehtonen, Moe, Erixon och Styf. Ja jag vet att Lehtonen bara kritat på för en säsong. Men det måste ligga i allas intresse att han blir kvar. Vi måste vara beredda på att hosta upp slantar i detta fall.

Pyörälä och Tenkrat är också några vi bara till varje pris måste behålla. Och så måste man givetvis redan nu börja pusha "Bagarn" till att förlänga sitt kontrakt med Timrå och skicka ner någon till Schweiz för att uppvakta Niklas Nordgren och Sanny Lindström. Även om det kanske inte ger något resultat i slutändan så är det livsviktigt med uppsökande verksamhet och att hela tiden ligga på. Sådant var Nubben expert på. Han lade ner ett minutiöst arbete på de spelare som var under kontrakt och de som han ville knyta till sig.

Jag vill på inget sätt förringa Linkans jobb men det här med delat ledarskap har aldrig riktigt varit min grej. Det blir alltid ändå i slutändan en uppdelning och någon har det operativa ansvaret. Robbans roll egentligen i nuläget är ju en praktikants uppgifter. Se men inte röra ungefär. Det är bara ett spel för gallerierna. Se på Luleå, inte fan är det Piff & Puffs förtjänst att björnstammen vaknat till liv. Det är ett enmansverk. LUBOS BARTECKO! Att hitta sådana spelare är givetvis som att spela bingo eller mörkpoker. Ett famlande med ljus och lykta. Procentsatsen för ett lyckat utfall är inte särdeles stora. Det handlar till syvende och sist om ren och skär bonnröta och vem som har den dyraste telefonräkningen. Man måste vara ihärdig som en igel och aldrig någonsin låta en känsla av liknöjdhet smyga sig tätt inpå.

Om Timrå skall leva upp till de vidlyftliga visionerna även fortsättningsvis så är det bara hårt arbete som gäller. Sedan måste Timrå börja utnyttja kontakterna borta i Kanada i en högre utsträckning. Se på Skellefteå. De vågar misslyckas och hela staden backar upp dem. Vill näringslivspamparna se elithockey i regionen och underhållas av att ett attraktivt lag så måste man ställa upp i högre grad. Fördelningen köpta spelare - egna produkter bör vara 60-40.

Sedan tycker att jag Timrå bör införa obligatoriska läkarundersökningar innan man signar en ny spelare. Man måste försäkra sig om att det inte ligger en död hund begraven någonstans. Det är enda sättet att få bukt med skadehelvetet. Vi har råd att nyckelspelare borta i 50% av matcherna p.g.a. latenta skador och biverkningar som har en otäck förmåga att göra sig påmind i Timrå.

Signalerna ifrån ledningen måste bli tydligare. Man kan inte tala i gåtor och om embryon i fortsättningen. Som det är nu är det alldeles för mycket Cirkus Scott över hela ruljansen. Ena dagen skall det värvas, nästa inte.

Renodla organisationen och anställ en presstalesman om nu sportchefens uppgifter anses vara så viktig. Avskaffa delat ledarskap. Eller ge den befintliga personalen tydliga roller så de inte uppfattas som nickedockor och IKEA-anställda utav omgivningen och pressmedia.

Sedan bör anställa en webbdesigner och webbredaktör på heltid som ständigt uppdaterar hemsidan och matar den med information så att den blir läsvärd och intressant.

Dagboksanteckningar, krönikor, bakom-kulisserna-reportage, restaurangkockens lunch alternativt middagstips, mera bilder, chatt med spelarna, möjlighet att skicka virtuella vykort med fina motiv och hälsningar ifrån Timrå, quiz som uppdateras med jämna mellanrum, ljudfiler och annat virtuellt godis som gör att man stannar kvar och kommer tillbaks. Inte enbart för att läsa eventuella pressmeddelanden.

Oj....nu spårade jag kanske ur en aning men tankeverksamheten är det i vartfall inget fel på. Jag har massor av funderingar och förslag. Sedan återstår för det någon praktiskt lagd människa att utföra dem.

Nu är det tomt i huvudet och dags att nanna kudden för att ladda batterierna mentalt inför dagens kommande aktiviteter.

På återhörande gott folk!

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)

Kommentera