1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

527708 inlägg · 6215 ämnen

Tabellen ljuger inte

1092333 · » Till forumet


Sv: Tabellen ljuger inte

Tvåtallar: Vad skulle bli annorlunda i dagsläget menar du med att byta tränare när vi förfogar över ett material som inte håller på långa vägar? Det var ett jäkla gnäll ifjol höstas också på Challe sedan blev han helgonförklarad när vi pissade på Modo. Finns ingen tränare på marknaden i dagsläget som skulle kunna vända på detta. Sletvoll är i Schweiz, Kenta i Jönköping, Dahlén i Göteborg etc.

Det är spelarna som tillsammans måste ta sitt ansvar. Det vore ett skämt om Robin Jonsson får ett nytt kontrakt efter denna säsong. Lotvonen likaså.

Det vi skall bygga en stomme kring är Lehtonen, Moe, Erixon och Styf. Ja jag vet att Lehtonen bara kritat på för en säsong. Men det måste ligga i allas intresse att han blir kvar. Vi måste vara beredda på att hosta upp slantar i detta fall.

Pyörälä och Tenkrat är också några vi bara till varje pris måste behålla. Och så måste man givetvis redan nu börja pusha "Bagarn" till att förlänga sitt kontrakt med Timrå och skicka ner någon till Schweiz för att uppvakta Niklas Nordgren och Sanny Lindström. Även om det kanske inte ger något resultat i slutändan så är det livsviktigt med uppsökande verksamhet och att hela tiden ligga på. Sådant var Nubben expert på. Han lade ner ett minutiöst arbete på de spelare som var under kontrakt och de som han ville knyta till sig.

Jag vill på inget sätt förringa Linkans jobb men det här med delat ledarskap har aldrig riktigt varit min grej. Det blir alltid ändå i slutändan en uppdelning och någon har det operativa ansvaret. Robbans roll egentligen i nuläget är ju en praktikants uppgifter. Se men inte röra ungefär. Det är bara ett spel för gallerierna. Se på Luleå, inte fan är det Piff & Puffs förtjänst att björnstammen vaknat till liv. Det är ett enmansverk. LUBOS BARTECKO! Att hitta sådana spelare är givetvis som att spela bingo eller mörkpoker. Ett famlande med ljus och lykta. Procentsatsen för ett lyckat utfall är inte särdeles stora. Det handlar till syvende och sist om ren och skär bonnröta och vem som har den dyraste telefonräkningen. Man måste vara ihärdig som en igel och aldrig någonsin låta en känsla av liknöjdhet smyga sig tätt inpå.

Om Timrå skall leva upp till de vidlyftliga visionerna även fortsättningsvis så är det bara hårt arbete som gäller. Sedan måste Timrå börja utnyttja kontakterna borta i Kanada i en högre utsträckning. Se på Skellefteå. De vågar misslyckas och hela staden backar upp dem. Vill näringslivspamparna se elithockey i regionen och underhållas av att ett attraktivt lag så måste man ställa upp i högre grad. Fördelningen köpta spelare - egna produkter bör vara 60-40.

Sedan tycker att jag Timrå bör införa obligatoriska läkarundersökningar innan man signar en ny spelare. Man måste försäkra sig om att det inte ligger en död hund begraven någonstans. Det är enda sättet att få bukt med skadehelvetet. Vi har råd att nyckelspelare borta i 50% av matcherna p.g.a. latenta skador och biverkningar som har en otäck förmåga att göra sig påmind i Timrå.

Signalerna ifrån ledningen måste bli tydligare. Man kan inte tala i gåtor och om embryon i fortsättningen. Som det är nu är det alldeles för mycket Cirkus Scott över hela ruljansen. Ena dagen skall det värvas, nästa inte.

Renodla organisationen och anställ en presstalesman om nu sportchefens uppgifter anses vara så viktig. Avskaffa delat ledarskap. Eller ge den befintliga personalen tydliga roller så de inte uppfattas som nickedockor och IKEA-anställda utav omgivningen och pressmedia.

Sedan bör anställa en webbdesigner och webbredaktör på heltid som ständigt uppdaterar hemsidan och matar den med information så att den blir läsvärd och intressant.

Dagboksanteckningar, krönikor, bakom-kulisserna-reportage, restaurangkockens lunch alternativt middagstips, mera bilder, chatt med spelarna, möjlighet att skicka virtuella vykort med fina motiv och hälsningar ifrån Timrå, quiz som uppdateras med jämna mellanrum, ljudfiler och annat virtuellt godis som gör att man stannar kvar och kommer tillbaks. Inte enbart för att läsa eventuella pressmeddelanden.

Oj....nu spårade jag kanske ur en aning men tankeverksamheten är det i vartfall inget fel på. Jag har massor av funderingar och förslag. Sedan återstår för det någon praktiskt lagd människa att utföra dem.

Nu är det tomt i huvudet och dags att nanna kudden för att ladda batterierna mentalt inför dagens kommande aktiviteter.

På återhörande gott folk!

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)

Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Den här tråden har ett bra namn. Tabellen ljuger inte. Timrå ligger på kvalserieplats nu. Det är vad jag trodde skulle ske innan säsongen började och vad jag fortsatt tror. Och egentligen varken ska jag eller vill jag komma med någon försök till tröst. Men eftersom jag insett att det finns trevligt folk här så gör jag det. Så,lyssna på trådens namn en gång till är mitt råd. Tabellen ljuger inte. Man kan välja att stirra sig blind på ett lags placering om man är depressivt lagd. Eller så väljer man att GILLA LÄGET- Timrå ligger på kvalserieplats med en match mindre spelad än Djurgården som har samma poäng. Så har man plötsligt allt i egen hand om man bara vill undvika den aktuella kvalserieplaceringen. Vill man titta ett steg högre är en slutspelsplats 4 poäng eller 3 poäng o 10 mål borta. MED 30 omgångar kvar. Mer än hälften av de möjliga poängen återstår att spela om.
Visst delar jag den allmänna uppfattningen här på forumet att Timrå för att SÄKERT undvika en kvalserie måste stärka laget. Men serien är jämnare än jag trodde och det är nog möjligt att ni klarar att undvika kvalserien ändå. Och om det ändå går snett för er lovar jag att kvalserien blir underhållande och spännande. Sluta grina och gilla läget.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Tvåtallar: Jag håller med helt och hållet där jag tyvärr tror att tränarbytet är det som måste ske först.
Varför? Nånting i laget är helt fel. Det lag som Timrå har ska ju naturligtvis in och vinna över djurgården speciellt efter LHC matchen. jag tror att spelarna INTE har förtroende eller helt enkelt trivs som lag under Challes ledning. Tyckte att det fanns tendenser till detta ifjol redan men då hade vi riktiga ledartyper i Sanny, Robban, Kalle, Hahl m fl som höll ihop truppen speciellt i slutspelet.

Det är väl ingen som vet den riktiga orsaken varför Martinen försvann och varför Sanny & Hahl stack efter den här säsongen.

Ska man överhuvudtaget ha en chans att behålla Pyrre, Lehtonen, Hynning, MPS m fl vars kontrakt går ut samt kunna locka nya bra spelare till Timrå så tror jag att tränarbyte är den enda utvägen.
Detta bör ske snarast och senast till landslagsuppehållet i december då tror jag också att Timrå kommer att vända denna negativa trend.

Ersättare: tja på kort sikt så måste det in en som får gruppen att fungera. Vikegård, Boork, Gradin, eller nån annan lämplig. vet inte riktigt vem som är ledig heller.
På lite längre sikt vill jag se Eldebrink t ex.

Timrå IK gör om - gör rätt!!
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Klart att tabellen inte ljuger, jäkligt tragiskt men bara inse att i år suger vi dale.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
The Fat Bastard: Hoppas laget haft ny filmkväll nu och kollat in sig själva i matchen mot Djurgården. Den efterföljande diskutionen känns överflödig.

Tänk om vi kunde pressentera några nya värvningar snart. En back i klass med Lasse Kukkonen, och en center i klass med Petri Kontiola, och en tränare som inger ödmjukhet och stabiletet.
Jag förmodar att detta bara är drömmar.......

Serien får vara hur jämn som helst. Trots detta krävs ett enormt arbete att klättra upp på slutspels plats och ett nästan mirakulöst arbete att hålla sig kvar där.
Visst vi kommer att vinna mera matcher. Men för att klättra dessa ynka steg krävs att vi vinner flera matcher än våra motståndare. Det är väl där min misströstan börjar efter sett årets upplaga av Timrå, halva serien.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Kvalserien kommer närmare! Värva nu!
Förstacenter och en "Sanny" back.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Ice Tea: Håller med till fullo, vad fan händer inom laget. Droppen var ju Challes pinsamma skratt vid intervjun, vad är det med karln? Vid såna här TOTALT NOLL inställning av spelarna, så borde man få böter, avdrag på lönen som går till reducerad entre till dom som eventuellt vill se nästa match. Hur som helst, nått är fel inom truppen, så här får det bara inte gå till. Blir så jävla förbannad, man skäms helt enkelt. Som du sa, säsongen 05-06 så kämpade man ju i alla fall, nu ser det ut som om spelarna njuter av att spela dåligt så Challe mår dåligt, kan det vara så???
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Per HApps: Tror inte det jag heller. Summan jag skrev på 500 000 vet jag inte heller om den stämmer alls. Hörde nån säga det bara.

Det var helt klart inte nån bra match. Fattar inte varför dom helt plötsligt spelade så oorganiserat. Med tanke på prestationerna i tidigare matcher så kändes detta väldigt skumt.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
"Det märktes redan i omklädningsrummet att vi inte var redo" - Mika Pyörälä

Seriens yngsta lag. Ledarfigurer som lämnat efter förra säsongen. Är detta en förklaring till att fenomenet mot DIF kan uppstå i en så viktig match?
+1
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte

-Gurra-:
Tror inte ens det skulle hjälpa om självaste #20 skulle anlända till truppen.

Inställningen i går var så satans pinsam att bevittna att man borde gå upp och pissa i handskarna för alla spelarna utom Åkelunds.

Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Jensen_12: "Vi har spelat bra hockey efter slutspelet" ska förstås vara "Vi har spelat bra hockey efter uppehållet".
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte

Skarin: Jag tror på den trupp vi har i dagsläget, och att vi kommer att klara oss till slutspel. Jag tror bara inte att Challe har hittat ettsätt att spela som får ut max av spelarna. Sedan så har Lehtonen varit borta mycket, Styf har varit borta ett tag, Pärssinen har varit borta ett tag han med. Det är tunga namn som betyder mycket för laget.

Jag tror inte att vi bytt ner oss så mycket när det gäller spelare att vi förra året klarade oss till semi, att vi nu ska spela kvalserie. Det finns inga planer enligt mig.

Vi har spelat bra hockey efter slutspelet, bortsett från gårdagens match. Kan vi bara fortsätta på det spåret så blir det inga problem. Det är bara 3 poäng upp till slutspelsplatsen i dagsläget, och det kommer förmodligen fortsätta vara ganska jämnt kring strecken i år.

Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
bjorn720: Tror vi fick 500 000? pengar för Hedström. Tycker att vi med all rätt skall använda dessa pengar till något nyförvärv om vi inte redan gjort det.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
superfalle: Jag vill påstå att en jämn skara av våra spelare höll en lika bedrövlig nivå igår, jag har redan nämnt RJ och Lotvonen. Kalle K framstår som Martin St. Louis brevid Kimmo L.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
ITK: jasså .. var lotvonen dålig i går .. nog tyckte jag att det fanns andra som var betydligt sämre ...
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Ice Tea: Han trivs inte o vill lämna omedelbart. Han känner sig som en fånge, säger han.
Agera Linkan!
Eller så har du redan gjort det?
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Skarin: Det tristaste med gårdagens match är att den gav en läskig fingervisning om hur vi tänder till inför en viktig (kvalserie) match...

Man sitter egentligen hela dagen på kontoret och väntar på att det skall komma ett uttalande på nån site, tidning eller på hemsidan

"Näe, vi bara skojade - April april..."

eller

"Hela laget hade vinterkräksjukan..."

eller

"There was a hurricane, an earth quake, flooding, my toxido didn't come back from the cleaners, famine, locust...!!!" -Jake Blues
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Jensen_12: Måste säga att jag blir väldigt imponerad över att du på ett ganska så säkert sätt anser att slutspel inte blir några problem.

Men det är kul att det finns sånna som du.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
SteneH: Men man fick väl en slant för hedström.. Borde väl räcka till nåt bra.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Ice Tea: Skulle vara en drömvärvning.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
The Fat Bastard: Ny center kanske, Kontiola verkar vara på väg från AHL..
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Hahl Bundy: Timrå var helt klart svaga igår det håller jag med om, men jag vill att bara understryka vikten med att vi som fans ser mer objektivt på vissa verkligheter som att de lag vi möter många gånger gör timrå dåliga på för dem ett bra vis. Om jag generaliserar kraftigt så låter det så jäkla bra då vi vinner mot linköping "slutspel topplag" med mera men gör vi en dålig match så skrivs det "värva, fel på tiks organisation" osv. Alla lag slår ju alla i år.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
maskot: "Men vad jag tycker är märkligt i detta forum är att många verkar glömma att motståndarens form också påverkar vårat lags möjligheter till att styra matchbild,"

Vi hade inte kunnat styra matchbilden om vi så mött 5 blinda möss igårkväll.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Anonymous: Ja, jag valde att rättstava.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Poffa: Märkligt vad din text blev liten på slutet, ett resultat av klipp och klistra får jag förmoda.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Poffa:
Ring Bletchley Park eller Beobachtungs dienst.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Jensen_12: Klarsynt analys! Jag håller med dej. Vi möter ett lag som spelade mykcket intensiv hockey över hela banan vilket gjorde att vi aldrig fick med mycket folk i våra anfall. Jag tror vi kommer få se ett Timrå som tar tag i taktpinnen på ett annat sätt på Torsdag. Men vad jag tycker är märkligt i detta forum är att många verkar glömma att motståndarens form också påverkar vårat lags möjligheter till att styra matchbild, dock håller jag med om att vi aldrig kom upp i bra standard igår
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Poffa: pröva med enigmakoden.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Modano: Någon som har en dechiffreringsnyckel att låna mig?
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
ITK: Med elitseriens sämsta backuppsättning i modern tid där inte NÅN klarar av fysiskt spel vad kan det bli annat än kvalserien. Det är fan i mig otroligt det alla ser har inte linkan styrelsen Johansson tydligen inte gjort att TIMRÅ är utan BACKAR TYDLIGEN BILIGARE ATT ÅKA UR ÄN AGERA SNÅLA INKOMPETENTA NÖRDAR
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Det jag tycker känns jävligt surt är att man inte direkt förväntade sig poäng mot LHC. 3 poäng där kom definitivt som en bonus. Sen var man sjukt taggad inför DIF-matchen, det var ju den här matchen vi skulle vinna! Men icke, vi vek ner oss från start.

Jag vill så gärna tro att detta var en tillfällighet..
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Jensen_12: På vilket plan förutom målvaktspositionen är vi ett slutspelslag i dagsläget? Det är dags att vakna upp ur paltkoman nu. Agera, gör om gör rätt!

Förövrigt var RJ och Lotvonen(som vanligt) sämst på planen igår.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Sanny, kom hem, vi behöver dej!
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Självklart så är Timrå ett av bottenlagen, tyvärr verkar inte styrelsen fatta det.

Värva nu!!!

En förstacenter och en stark back med attityd!
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte

Jensen_12: Anser du att Robin Jonsson är en bra back? Vart då någonstans? Karln kan lika gärna sadla om och bli kanotist istället. En latare och mer bekväm spelare får man leta efter. Men det i svågerpolitikens förlovade land som blir man ju hyllad som en kung även när glorian är på sné. Gud vad jag blir le.

Alltså jag håller på att koka över inombords just nu. Jag citerar Thomas Deutgen i juryn för Dansbandskampen angående Scotts. Ni är som tjuriga ungar i trotsåldern. Ni lyssnar inte på vad mamma säger och ni lyssnar inte på vad pappa säger. Vi har klagat och gnällt. Tjatat och skällt. Men blir det någon bättring? Näe! Det går in genom det ena örat och ut genom det andra! Så om jag testar mig på att säga tvärs emot vad jag har tidigare sagt så kanske det blir någon bättring till slut om ni förstår vad jag menar!

Herregud, vi snittar mellan 8-10 x2min per match i utvisningsbåset. Ohållbart! Nu har vi snart spelat halva serien och jag börjar bli allvarligt oroad över tillståndet med det här laget. Varför måste allting sitta i tjära? Skall man inte kunna tilltala fullvuxna karlar i underställ i normal samtalston vad fan det är som gäller?

Nu får det bli ett slut med dumheterna och ungdomsförsyndelserna!

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)

Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Kongo: Typ alla matcher känns numera som måstematcher. Dock klappar vi ihop totalt igår - var helt sjukt att beskåda, man fattade ingenting. Kom ju knappt ur egen zon. Ser man tabellen så är det bra utsatt läge, men bara att kämpa på - hoppas detta verkligen var en tillfällighet.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Jensen_12:
Öppna ögonen. Slå på text-TV och sidan 358. 25 spelade matcher och Timrå ligger elva.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Hoppas detta inte var en trend nu utan att de åtminstonde försöker i nästa match, jag orkar inte med fem matcher på raken med förlust igen.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte

SteneH: Allt detta tjat om värvningar... Vi har en trupp som kommer att klara en slutspelsplats, det är jag övertygad om. Du säger att det är "beklämmande att se hur detta kära Timrå blev totalt utspelade av de lag som låg näst sist i serien", hur tror du LHC kände sig i Lördags då? Borde dom klara slutspel, om dom förlorar mot dom som låg näst sist?

Nä, slutspel ska nog inte vara några problem. Jag tycker inte att man ska behöva värva - än. Jag har ingenting emot om man skulle förstärka inför slutspelet, men just nu så känns det meningslöst. Vi har spelat bra hockey alla matcher efteruppehållet, bortsett från några misstag mot Luleå, där vi borde tagit 3 poäng.

Enligt mitt sätt att se på saken så har vi inte den sämsta backuppsättningen i serien. Lehtonen är topp3 i elitserien, Jonsson och Styf är bra elitseriebackar, sedan har vi talanger i Erixon och Moe. Skogs har underpresterat i år, men har mer att ge.

Nä, håll i pengarna tills Januari och förstärk då laget inför slutspelet, istället för att slänga pengar på något som vi inte behöver i dagsläget.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
Helg Ernest: Så mycket som jag fått skämmas över Timrå i år har jag aldrig gjort. Inte ens säsongen 2005/06 för då fanns det i alla fall hjärta i laget. Lika glad över vinsten mot LHC lika bedrövad blir man ikväll. Man slänger bort 3 pinnar och avancemang uppåt i tabellen. Vad är det som sker inom Timrå IK egentligen?
Såg ju ut som en läggmatch för f-n. Man borde kommit ut och åkt sönder DIF efter matchen mot LHC. Självförtroendet ligger det kvar på nåt hotell nånstans?
Som nån tidigare skrev:mentalt och fysiskt trötta=BULLSHIT
Var är glädjen, glöden och engagemanget - f-n dom jublade inte ens ordentligt när dom gjorde 1-0. Att döma av matchen så passade det inte spela just idag.
Varför händer detta?
Vad får detta kära Timrå IK att inte vilja prestera i en så viktig match.
Hamrin frågar om vi ska ta detta på allvar - min fråga blir då gör någon i och omkring laget det?

Nu är man så jävla besviken att det blir svårt att sova på det här och vad mer skrämmande är att snart blir i alla fall jag likgiltig till vart detta bär.
Men i morgon så börjar en ny dag och man hoppas för femtielfte gången att man ska få läsa nånstans att nu blir det förändringar i truppen samt att laget ber sina fans och övriga inbetalare om ursäkt för skamligt var det i kväll, tyvärr.
Kommentera

Sv: Tabellen ljuger inte
SteneH: Precis vad jag tänkte under matchen. Sundsvall och tom Kovlan måste ha nått bättre att låna ut.
Det var totalt beklämmande att se matchen.
Var det någon överhuvettaget som såg en timråspelare dela ut en tackling?
Det var totalt slöseri med tid att se machen. Man har kunnat gjort något vettigare, som och peta navelludd eller nått sådant.
Enda som får godkänt, var Åkerlund.

När faan skall vi få riktiga domare? Han var ju totalt bedrövlig åt båda håll.

Stockholms stad har en miljon innevånare, är det läge att flytta till stora staden med arena och lag?
Kommentera

Tabellen ljuger inte
Det är bara att se sanningen i vitögat grabbar, vi har det spelarmaterial vi har och främst då seriens absolut sämsta backuppsättning...
Det var rent ut sagt beklämmande att se hur detta kära Timrå blev totalt utspelade av de lag som låg näst sist i tabellen.
Jag bara undrar hur i helv... man kan tro att man skall vara med och kriga om en slutspelsplats när man inte ersätter spelare utan bara låter allt rulla på.
Tycker det är dags för linkan att kamma upp sig och slå näven i bordet hos en viss herr TJ för nu måste något hända snart...kan inte vänta tills efter Jul
PS
Kanske Björklöven eller Sundsvall har någon spelare att låna ut det kan ju inte bli så dyrt ? måste tänka på att det är lågkonjuktur nu...
DS

Stene H
Kommentera

1092333 · »