1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581689 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1120848

Sv: Timrå IK årgång 08/09= En jävla skitmålis!

Olle: Jag hävdar fortfarande att det är några backar i Timrå som är mer skyldig till de flesta förlusterna än Backlunds agerande i mål. Och visst med facit i hand skulle man ganska lätt kunna dra slutsatsen att vi hade behövt minst en Markström helst en Lundqvist i mål för att neutralisera en del backars oförmåga att spela rätt i egen zon.
Dock hade jag goda förhoppningar att spelare som Skogs, Jonsson och Lotvonen skulle vara bra mycket bättre i år än de visat. Men icke. Såklart är det lätt att då dra slutsatsen (när inte medspelare håller måttet och de faktum att målvakten har den mest utsatta positionen i ett lag), att målvakten är dålig eller inte håller.

Tycker att Tarvainen har förändrat en hel del i Backes spel på slutet. Ett exempel på det är Backlunds vilja att släppa puck när vi spelar BP eller för all del fem mot fem. Han har blivit kritiserad för att hålla puck tidigare (undrar om inte du var en av dem som tyckte så), nu har man försökt förändra det. Det finns fler detaljer i Backlunds målvaktsspel som har förändrats. Om det blivit till det bättre eller sämre, njae tyvärr har det inte gett resultat än, men jag tror att det kommer. Olyckligt att förändringarna görs under brinnande säsong. Och tyvärr, för alla Backlund-lovers antagligen försent för att locka till förlängning i föreningen.

Jag tror att Backlunds tid är över efter denna säsong i Timrå. Och om man får gå händelserna i förväg kanske det är lika bra det. Svårt att ha en målvakt vars supportrar (vissa av dem) skriker "hata Backe" eller utrrycker sig på liknande sätt. Du är inte en av dem, du uttrycker dina åsikter om Backlund på ett okej sätt. Men det finns andra. Känns omöjligt för Backe att återvinna supportrarnas förtroende efter hans nästan vitryska insats (läs Salo) mot Modo igår.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK årgång 08/09= En jävla skitmålis!
250kg kärlek: Svarar någon dag sent. Jag håller med i att backe har blivit bättre när det gäller att släppa och spela puck, något man främst såg i mitten av säsongen tycker jag, dom senaste matcherna tycker jag det varit si och så med den detaljen men det kan ju bero på andra omständigheter också. Generellt sett håller jag med, backe har blivit betydligt bättre på detta.

Jag tycker att det är viktigt att skilja på vad som skrivs och vad som skriks. Jag tycker att det är två skiljda saker, att håna sin egen målvakt på plats, speciellt när det verkligen inte finns något alternativ i kassen, saknar totalt konstruktivitet. Att såga en spelare här på HS behöver ju inte alltid vara hjärndött skitprat, ibland kan man ju faktiskt föra en nyanserad debatt om saken.

Åter till Backlund, visst han har måhända förändrat delar i sitt spel som varit till hans fördel men tavlorna MÅSTE BORT. Inget lag har råd med att ge bort 1-2 gratismål per match och speciellt inte Timrå IK. Jag håller fullständigt med i det du säger om backarna men ser det i ett annat ljus. Att backar gör misstag som resulterar i baklängesmål är naturens gång på något sätt, det är så det alltid har varit, det är så det blir baklängesmål...någon gör ett misstag. Man får kalkylera på att tappa en back på blå ibland och utsättas för 1 mot 2 eller 1 mot 3 lägen.

Vad man dock inte ska behöva kalkylera på är gratismål. Modos 2-2 mål är bara ett enkelt exempel: Man tappar en back och den andra täcker av passningsvägen perfekt, det är meningen att vemdetnuvar ska måsta ta ett vinkelskott och det är meningen att backe ska ta den. 1 mot 2 lägen är inget ovanligt i en match.

Trots hans stabila match igår så tror jag tyvärr som du att han just nu spelar sig ur föreningen och att det tyvärr är för sent att göra något åt det. Jag tror inte att han kommer att drunkna i anbud efter denna säsong och hade gärna sett honom som backup (önsketänkande).

Tillägg: Lotvonen och RJ's spel, sett över hela säsongen, är dock INTE något man ska behöva kalkylera med. Dom har varit för dåliga och hamnar således även på bänken när det går för långt.
Kommentera

Sv: Timrå IK årgång 08/09= En jävla skitmålis!
250kg kärlek: Det klart att det aldrig får bli person angrepp på en spelare i Timrå Ik .
Det är förhoppningsvis en lek för dom flesta och i Backlunds fall en mycket förtjänstbar lek så lite skit får han stå ut med med för 200000 i månadslön.
Detta är ingen social verksamhet
Kommentera

Sv: Timrå IK årgång 08/09= En jävla skitmålis!
250kg kärlek:Spika ett plank framför Timrås mål..troligen enda sättet att få tyst på vissa gnällspiker ,för om man ställer dit en människa så ramlar det alltid in en puck förr eller senare.
Kommentera