1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581692 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1125466

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
Olle: Det råder delade meningar mellan oss. Jag ser inte skillnaden du ser. Jag upplever inte att spel är mer folkligt oaccepterat.

Angående en arena i Sundsvall med Casino i/kring så säger jag: Skit som skit. Pengar som pengar.

Att vi dessutom måste till Sundsvall för att kunna utvecklas är också skit. Städer blir större och större och orter likt Timrå blir mindre och mindre. Sundsvall kommer inte att räcka till i längden heller. Det är krafter som är bra mycket större än Timrå IK och Timrå Kommun som ligger bakom det där.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?

JimmyH:
Jag säger som Lars "Nylle" Nylin.
-Jag är mer positiv än negativ.

Kommentera

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
JimmyH: "undsvall kommer inte att räcka till i längden heller. Det är krafter som är bra mycket större än Timrå IK och Timrå Kommun som ligger bakom det där."

Vilken "längd" pratar du om?

Sundsvall/Timrå har potential att räcka alldeles utmärkt även i längden, så vida inte regionen avbefolkas helt (och varför skulle den det?). I så fall är det väl värre för mindre städer som Karlstad, Övik, Skellefteå, Luleå, Leksand osv. Det är ställen som varken är särskilt starka ekonomiskt eller har stort publikunderlag men som ändå knappast kommer försvinna från elithockeyn framöver. Karlstad är ju en mindre stad än Sundsvall – varför skulle inte Sundsvall/Timrå kunna duga då? Skulle det i längden vara viktigast med region, pengar och folkmängd skulle storstadslagen sedan länge varit vida överlägsna. Det har vi väl ändå inte sett?
Kommentera

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
JimmyH: Visst kan det tyckas vara skit att utvecklingen går som den går, men det är bara att acceptera och ställa in sig i ledet vare sig det gäller Timrå IK som klubb i framtiden, eller om man vill öka chanserna att få ett arbete.

Är ju många här inne som anser att Timrå ska stå på sig och motsätta sig den här utvecklingen, trotsa helt enkelt, och att klubben skulle degraderas i seriesystem och kanske konka i slutändan gör då inget eftersom man då har handlat på ett moraliskt rätt sätt och därför kan stå med rak rygg när klubben går omkull.

Sen att det är en piss i Mississippi om Timrå IK går omkull pga detta inser naivt nog inte många.
Kommentera

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
JimmyH: Kontentan av min åsikt var att spriten är mer folkligt accepterat, inte spelandet.

Jag instämmer i att det är ett potentiellt gyllene tillfälle för Timrå IK, jag skulle också välkomna ett samarbete med CC och jag håller med om att det skulle vara extremt gynnsamt att genomföra detta. Allt jag säger är bara att det är nog mer avlägset än vad folk verkar tro. En flytt är självklar och livsviktig för föreningen men jag är inte så säker på att ett samarbete med CC skulle genomföras helt smärtfritt.
Kommentera