1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582258 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1175389

Sv: Apropå nånting...
RocknRolf2: Jag tycker Granath förtjänar en plats i TIK. Han och Sonntag är värvad som 7:e respektive 8:e back. Det är bra värvningar på förhand tycker jag. Intressant att du verkar ha råkoll på Sonntag förresten och det han har presterat hittills i sin karriär.

Flertalet leksingar hade velat behålla Granath. Ja det går faktiskt att vända det på det viset också. För det vet jag. Men när en spelare lämnar så kommer nästan bara det negativa fram om spelaren i fråga eftersom han har försvunnit från det lag som fansen älskar så att säga. Han kan fara åt.......för att överdriva lite lätt.

Allsvensk marknad? Duktiga allsvenska backar är helt okej för mig att värva, framförallt som 7:e, 8:e.

Du borde bygga lag. Kan bli något i stil med 6 backar som inte är särskilt fysisk av sig, sedan kan vi plocka in två offensiva allsvenska backar....men som egentligen inte bör gå in på 6 backar. Det är ju en jättebra idé. Att ha i åtanke ska samtidigt vara att säsongen innan så kändes backsidan något för klen, fysiskt sett. Exempelvis framför vår målvakt.

Jag har aldrig haft Skogs som någon favorit. Men jag kände mig rätt så säker på att värvningen var bra. En väldigt smart timråvärvning på förhand. Det tänkte nog alla. Utom du. Men jag gav honom åtminstone 8-10 matcher innan jag också, även han själv, började inse att det här kan bli svårt och tufft. Det kan ju fortfarande bli bra, klubben verkar ju tro på honom i alla fall. Skogs var väl dessutom värvad för att tillhöra första- eller andrakedjan. Det snackades om Tre Kronor innan också.
Men nästa år spelar han i VM ;)

Jag skrev ingenting om Lehtonens spel i grundserien, du måste ha dålig syn. Han är en riktigt bra back, men samtidigt slarvig, nonchalant, lite slö och förkyld. Du däremot har tjatat om kvalserien och Granath i snart ett halvår.

Peter Messa? Åh herregud. Du öser skit om Granath om och om igen och nämner därefter Messa. Du är skönare än vad jag trodde.


Olle: Din sista mening är vacker.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Skarin: Nej du, vi kommer inte varandra närmare här. Du tycker att Granath förtjänar en chans i Timrå, jag tycker inte det. Jag grundar mitt resonemang på det jag med egna ögon sett Granath prestera i Leksand under flera kvalsspel, dvs ingenting. Nu senast tycker jag han var så svag att han hörde till de 5 sämsta backarna i kvalet och det är ingen spelare jag tycker en större klubb som Timrå ska satsa på. Det är min åsikt baserad på vad jag har sett och bedömt med mina egna ögon. Jag vet att du tycker att han är talangfull och jag vet att du tycker att hans storlek och fysik kommer att bli användbar i Timrå. Jag tror inte att det blir så och vi kommer som sagt var inte längre här. Vi får helt enkelt se.

Flertalet leksingar hade velat behålla Granath säger du. Vad grundar du det på? Jag säger precis tvärtom, det grundar jag inte på mer än känslan jag fick av att läsa deras forum vid tiden när transfern skedde. Visst brukar man pracka ner på dem som har försvunnit och demonisera deras egenskaper en del, men min uppfattning är att Granath betraktades lite i Leksand som RJ här, det fanns en del RJ-kramare men de blev väldigt tysta väldigt snabbt. Och vem saknar RJ nu? Signaturen Mattias_74 som brukar skriva här relativt ofta verkar ha skaplig koll och följer Leksand noga, han gick väl inte in i någon sorg när Granath stack direkt, snarare skämtade han om hur lång tid det tar innan killen blir utlånad.

Du tycker säkert att jag är gapig och driver hatkampanj mot vissa spelare. Tja, vissa spelare förstår jag inte alls varför man satsar på i Timrå, det håller jag med om. Men ser man till vilka jag kritiserat som mest genom åren så har jag väl ändå inte varit helt ute och cyklat, eller? Peter Ström, Mika Oksa, Robin Jonsson… fyll gärna på. Ibland har jag fel, men vem har inte haft det? Vad beträffar Skogs så tar jag upp honom som exempel på att även du Skarin kan ha råfel, oavsett hur bra koll du nu tycker att du har. Du har förresten fel angående min bild av Skogs också, jag var också positiv till Skogs i början. Som värvning tyckte jag att han såg bra ut, alla var väl i princip positiva, förutom Uno Gordon som var helt rätt ute med sin kritik där. Så här i efterhand så blev det utan tvekan en överdriven hype, så bra som vi ville få Skogs till har han aldrig varit. Han hade sin bästa tid första halvan av Moras degraderingssäsong, när det väl var dags för kvalserien var han ju i ärlighetens namn inte direkt bra, men det var lätt att blunda för då. 3 årskontrakt var i alla fall en bedrövlig deal och karln måste vara riktigt bra den här säsongen för att åtminstone stå på +/- 0.

Jag såg att du gnällde på Lehtonens slutspel och jag förstod vad du menade. Men du förstod nog inte vad jag menade när jag poängterade att Lehtonen själv var en minst sagt bidragande orsak till att vi spelade slutspel överhuvudtaget, då är det väl kanske inte just slutspelet man ska haka upp sig på om man säger så. Lehtonen blev en gullunge för att hans backspel stundtals var det bästa jag sett i Timrå, det räcker långt vill jag lova. Lehto var även så pass bra att jag misstänker att en kille som Moe kan få en tillbakagång nu när han är borta. Men vi får se.

Jag tycker det skulle vara jättekul att bygga lag. Med Mattias Karlsson och Caslava som nya stora och starka backar tycker jag inte alls det är nödvändigt att ta in en till tung back, i alla fall inte en som med stor sannolikhet kommer att få problem med tempot. Du kan skratta bäst du vill åt mitt förslag med Peter Messa, jag tycker ändå han är en mer talangfull spelare än Granath. En klart mer tempostark spelare. Jag tror inte heller Messa skulle vara sämre i Leksand än vad Granath har varit där. Granath sög i kvalserien, och vem skulle inte se hyfsad ut i Leksands grundserie? Behöver jag påminna om hur överlägsna dem är där? Jag tycker Messa är mer allround, snabbare i skrillorna och bättre på att passa. Men du som är så säker på dina saker har väl några tunga argument på varför Granath är så grymt mycket bättre. Jag kan ha fel, men det kan bevisligen även du ha. Så skratta på du.

Intervjun med Linkan var riktigt intressant. Synd att han inte nämnde Granath någonting. Det hade varit extra kul att läsa om ”scoutresan” till Leksand.
Kommentera