1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1175195

Sv: Apropå nånting...
Skarin: Äh, jag hatar inte Elias Granath. Jag tycker inte ens han är dum, jag tycker bara inte att han är en spelare som förtjänar att få en chans i Timrå IK. För att jag ska vara nöjd med en värvning ska spelaren ha uppvisat en viss minimumnivå av talang och/eller meriter för att platsa i elitserielag med slutspelsstatus och det har sannerligen inte Elias Granath gjort. Visst, Leksand är ett sugigt lag, och det är ju knappast bara Granaths fel att det gick åt pipsvängen i kvalserien, men vem har sagt det? Jag såg en hel del kvalserie, och av det jag såg av Granath var det inte mkt att hänga i julgran. Ingenting alls faktiskt. Dålig omgivning säger du, ja, eller så kan ju Granath själv ha bidragit till att en som Ekman-Larsson spelade under sin förmåga. Det var snarare den bilden jag fick, av många halvkassa backar i Leksand var Granath en av de sämre. Flertalet Leksandsfans verkar rätt överrens med den versionen också. Men annars öppnar ju ditt resonemang för en stor allsvensk marknad, det finns massor med backar där att plocka som säkerligen skulle bli bättre i en bättre miljö - Sundsvall hockey är ett skitlag, men det är inte bara Stefan Anderssons fel, killen lär knappast hålla elitserieklass och har inte visat några sådana takter ännu, men vad gör väl det, han är ju billig (men just ja, tyvärr inte stor…).

Du har ingen favorit säger du? Ifjol vid den här tidpunkten var det väl Tomas Skogs, men i rättvisans namn har du ändrat dig nu antar jag :)

Beträffande Lehto: Utan hans insats i grundserien hade vi överhuvudtaget aldrig gått till slutspel. Ska jag gå in mer ingående på detta resonemang så kan jag göra det.

Jag vill att det ska gå så bra som möjligt för Timrå och därmed vill jag även att Granath ska lyckas. Men det hindrar inte att jag är kritisk till att man tar hit honom från början. Jag hade hellre sett t ex Peter Messa.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
RocknRolf2: I IFSH finns åtminstone en kille som förtjänar en ES-plats och som inom något/några år antagligen kommer få den chansen också. Det är Joakim Lundström. Zacke kommer få det han gör med att försöka ta en 1:a-spade i vinter.....
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RocknRolf2: Jag tycker Granath förtjänar en plats i TIK. Han och Sonntag är värvad som 7:e respektive 8:e back. Det är bra värvningar på förhand tycker jag. Intressant att du verkar ha råkoll på Sonntag förresten och det han har presterat hittills i sin karriär.

Flertalet leksingar hade velat behålla Granath. Ja det går faktiskt att vända det på det viset också. För det vet jag. Men när en spelare lämnar så kommer nästan bara det negativa fram om spelaren i fråga eftersom han har försvunnit från det lag som fansen älskar så att säga. Han kan fara åt.......för att överdriva lite lätt.

Allsvensk marknad? Duktiga allsvenska backar är helt okej för mig att värva, framförallt som 7:e, 8:e.

Du borde bygga lag. Kan bli något i stil med 6 backar som inte är särskilt fysisk av sig, sedan kan vi plocka in två offensiva allsvenska backar....men som egentligen inte bör gå in på 6 backar. Det är ju en jättebra idé. Att ha i åtanke ska samtidigt vara att säsongen innan så kändes backsidan något för klen, fysiskt sett. Exempelvis framför vår målvakt.

Jag har aldrig haft Skogs som någon favorit. Men jag kände mig rätt så säker på att värvningen var bra. En väldigt smart timråvärvning på förhand. Det tänkte nog alla. Utom du. Men jag gav honom åtminstone 8-10 matcher innan jag också, även han själv, började inse att det här kan bli svårt och tufft. Det kan ju fortfarande bli bra, klubben verkar ju tro på honom i alla fall. Skogs var väl dessutom värvad för att tillhöra första- eller andrakedjan. Det snackades om Tre Kronor innan också.
Men nästa år spelar han i VM ;)

Jag skrev ingenting om Lehtonens spel i grundserien, du måste ha dålig syn. Han är en riktigt bra back, men samtidigt slarvig, nonchalant, lite slö och förkyld. Du däremot har tjatat om kvalserien och Granath i snart ett halvår.

Peter Messa? Åh herregud. Du öser skit om Granath om och om igen och nämner därefter Messa. Du är skönare än vad jag trodde.


Olle: Din sista mening är vacker.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RocknRolf2: Du verkar inte vara speciellt tillfreds med tillvaron. Bara nego, nego. Jag tror att vi har ett bra lag i år. Såg matchen mot Modo. Jag tycker
Granath var helt ok! Men det kanske är en mental ventil för dig att få ösa galla över Skogs, Granath, m fl. Vad har du presterat???? Mer än att skriva en massa skit?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RocknRolf2: Åh vad fan har Peter Messa åstadkommit då som gör honom förtjänt av en plats i vårt stolta hockeylag?
Kommentera