1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1176523

Sv: Apropå nånting...
Uno Gordon: Som etablerad ekonomisk bedömare - vad säger du om en förening som har två mål för ekonomin 1) omsättning på 100 mnkr 2) resultat +5 mnkr och bommar båda kraftigt. Omsättningen hamnar 8 mnkr lägre och resultatet landar på minus.

Dina analys av den ekonomiska kompetensen i föreningen?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Jajjen: Om det är Timrå IK du syftar till så var det första gången sedan återkomsten som föreningen uppvisade ett minusresultat. Och det är naturligtvis aldrig positivt med röda siffror. Men sammantaget är föreningen välmående och har budgeten i balans. Det är absolut ingen katastrof som det inträffade. Men självklart måste man vidtaga åtgärder för att det hela inte skall upprepas.

Och mycket kan man säga om Thomas Johansson men koll på kronor och ören det har han. Timrå IK var på ruinens brant på 90-talet och klubben var då otroligt illa skött innan surströmmingskungen Janne Söderström klev in i styrelserummet och ställde saker och ting till rätta. Man hade så dålig ekonomi att man inte ens fick kredit hos bussbolagen till bortamatcherna utan var tvungna att betala kontant i förskott. Den sitsen hamnar aldrig Timrå i igen. Man har varit på avgrundets djup och krälat i skiten och har en sund inställning till det rent ekonomiska.

Sedan kan jag hålla med om att det ur en supporters perspektiv kan vara väldigt frustrerande att höra klubbledningen uttala sig i medierna om att det inte finns några pengar till spektaktulära värvningar och mantrat upprepar sig för femtioelfte gången. Men jag är också tacksam för att föreningen inte bygger luftslott för pengar som bevisligen inte finns. Att kortsiktigt äventyra en klubbs existens är en svår balansgång, men det skall vara en ordentlig krisstämpel över den sportsliga situationen innan man tar till sådana dramatiska metoder och det skall i sådana fall inte handla om några dussinlirare utan om välbeprövade kort som varit med tidigare som vet vad som krävs för att lyckas. "Grisen-i-säcken-värvningar" ger jag inte mycket för alls. Inte ens fem öre.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Är det någon som har fått sina årskort ännu?
Jag har inte fått mitt ännu men det borde ju komma i dagarna.....
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
MarcusElving, Pär, Uno Gordon och Jajjen:

Hoppas eran diskussion fortsätter hela natten så jag har något att läsa imorgon innan jag sticker till jobbet, haha :)
Kommentera