1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582321 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1184780

Sv: Timrå IK - Modo 2009-10-08
Nu är ju det här en matchtråd, men jag använder den ändå för att det ser likadant ut i match efter match, efter match, efter... Trenden känns igen.

Jag tänkte använda mig av "facit" till en rad meningar, punkter och citat, ja kalla det vad ni vill, som sportchef och tränare droppat före och under säsongen:


"Det är många nya som behöver hitta sina roller och det kan ta tid."

Är du ny på ett jobb och du är fullt utbildad och vet vad du ska göra så tar du för dig och visar framfötterna. Det finns ingen som gör det åt dig. Färjestad har fler nya än vi. Ok att det kanske inte bjuder på något skönspel varje kväll men det agerar åtminstone som ett lag där alla är med och bidrar.


"Bredden på målvaktssidan är den bästa i serien."

Den ena har darrat betänkligt och kostat oss mer än en poäng. Den andre har visserligen haft en otacksam uppgift men han har inte heller kommit upp i spelet och gjort de där avgörande räddningarna.


"Vi har medvetet valt att satsa på en tyngre backuppsättning. Det har varit för lätt tidigare att ta sig in i vår zon och framför mål."

Det har aldrig varit så virrigt, mjukt och tafatt som det är just nu. Samtliga Modos mål är frukten av ett obefintligt försvarsspel. Här har ju naturligtvis även forwards skuld, men backspelet klickar inte alls. Man hamnar på rygg, ligger för långtifrån, tar samma gubbe (när man väl markerar) och är för klena framför kassen.


"Vårt lag är bättre balanserat nu än vad det har varit tidigare."

Vi har en förstaline som spelar pojkhockey. Alla vill ha puck, det är duttigt och smånätt, ingen tar defensivt ansvar och man går på sin höjd in med ryggen före i närkamperna, allt som oftast med klubban. Backbesättningen bärs fram av en förstaårssenior och sen kommer ingenting, ingenting och en par yngre samt Skogs. Vår "backrese" är loj, osäker och har varken tempot eller speluppfattningen. Centrallinjen leds av en 18-åring och en defensivspecialist. På forwardssidan är det våra gnuggare och en halvt invalidiserad finnländare som gör det. Fjärdelinan, som ska vara tuff, hård och elak innehåller två spelare som knappt väger 80 kg.


"Vi har fått in spännande och intressanta nyförvärv som mer än väl väger upp för de som lämnat."

Samtliga förutom två, möjligen tre, har underpresterat något oerhört. Det behövs inga motiveringar.


Sen undrar man ju vad våran spelidé är? Har vi något grundspel att falla tillbaka till? Man hittar inte de enkla spelvägarna ur egen zon utan kör fast gång på gång och när man väl kliver på och checkar så blir man väldigt lätt bortspelade i mittzon. Många klagar på viljan, men frågan är om det inte är i kunnandet det brister. Man har inte oflyt i sex omgångar. Ok, vi slog SSK men det var knappast efter en fantastisk insats... Hur länge sitter Challe säkert?

Jag är kanske lite väl för besviken för att analysera just nu, eller så inte.

Fyll gärna på om ni känner för det...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Modo 2009-10-08
Ambroo:
Linkan har värvat spelare med allsvensk klass, det är inte deras fel, dom har kanske inte kunnandet. Och då har inte hellre Linkan kunnandet.

Hålet efter Nubben känns som ett svart hål just nu.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Modo 2009-10-08
Ambroo: Det var en mycket bra sammanfattning av läget. Jag håller med dig på alla punkter.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Modo 2009-10-08
Ambroo: Först Bragd Birger sen ditt inlägg.. Mycket bra ! Du återger många av mina tankar på pappret.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Modo 2009-10-08
Ambroo: ""Vi har medvetet valt att satsa på en tyngre backuppsättning. Det har varit för lätt tidigare att ta sig in i vår zon och framför mål."

Det har aldrig varit så virrigt, mjukt och tafatt som det är just nu. Samtliga Modos mål är frukten av ett obefintligt försvarsspel. Här har ju naturligtvis även forwards skuld, men backspelet klickar inte alls. Man hamnar på rygg, ligger för långtifrån, tar samma gubbe (när man väl markerar) och är för klena framför kassen. "

Just detta satt jag precis och tänkte - WORD! Gå på kropp för sjutton...
Kommentera