1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582007 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1252952

Sv: Challe stanna, som sportchef

The Palm: om jag inte minns helt galet så är detta något som man redan pratat om från Timrås håll. Tror det var TJ som sagt det. TIK har i stort sett nått taket vad gäller spelarbudgeten (detta var något år sedan då man hade Pyröälä m.fl.) och man låg vid ett vägskäl.

Antingen skulle man satsa på ladan och fixa till den så mycket det går. Då kunde man växa lite ytterligare (minns dock inte siffrorna just nu). Men potentialen att hänga med de övriga lagen fanns inte i den nuvarande arenan trots detta. Alternativt bygger man en ny arena i Sundsvall där potentialen finns att hänga med de övriga.

Man sade inför denna säsongen att man skulle undersöka frågan och komma fram till ett beslut men om man gjort det eller ej har jag ingen aning om. Hur som helst måste något hända.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Challe stanna, som sportchef

dr-nix:
Detta hörde jag för något år sedan när Timrå IK ansökte om EU-bidrag för att bygga om E-on Arena för 80 millar. När man ansöker om EU-bidrag så måste man finanisiera hälften av summan själva och den andra hälften får man då som bidrag.

Några av Timrås sponsorer sa att man inte ville pumpa in några mer pengar i E-On Arenan, men ville Timrå IK bygga bygga om så var man tvungna att själva skaka fram dom erforderliga 40 miljonerna.

Men om man däremot tog beslut på en flytt in till Hamnen så skulle man mer än gärna hjälpa till med att finansiera ett bygge. 

Nu fick man dock avslag på ansökan, vilket innebär att man inte kan bygga om nå mer, och där står vi nu. 

Antingen så:

1. Man kör på med det man har då man inte har möjlighet att bygga om i Sörberge.

2. Man tar ett beslut att flytta in till Hamnen med allt vad det innebär.

Kommentera