1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Challe stanna, som sportchef

1253113 · » Till forumet


Sv: Challe stanna, som sportchef

John K:
Du skrev ""Timråsjäl"??? Va faan, den finns ju inte. Du är patetisk."

Tycker det är ovärdigt att du uttrycker dig på detta viset. Klart som fan det finns en Timråsjäl, och det är historien vi skriver varje år månad och dag sedan 1928. Har du inte fattat det är det bara att beklaga. 

Alla vi supporters har den, och alla spelare som har TIK som moderklubb. Sedan finns det ett antal få utsockens som har odlat den med kärleken från oss supporter och dit hör bland annat Per Styf, Robert Carlsson, Jocke Nilsson och Henrik Zetterberg för att nämna några.

Ovärdigt av dig med andra ord.

Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
John K:

Skulle inte du hoppa i Selångersån, om du gör, det så har du gjort en välgärning.

Hej då!
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
liston: "Timråsjäl"??? Va faan, den finns ju inte. Du är patetisk.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef

Föresten Linkan kommenterar Challe och det där sena beskedet i dagbladet

• Challe Berglund uttalade sig kritiskt mot dig och klubben nyligen, på grund av att han inte fått några klara besked kring framtiden. Hur påverkades du av det?

– Vad ska man säga. Jag har mina skäl och dem står jag bergfast vid. Inget snack om det. Jag kan gärna ta lite skit för det, men man kan vända på frågan. När hade varit en bra tidpunkt? Hade två veckor innan grundseriens slut varit bättre, när allt som var viktigt för oss var slutspelet. Sedan valde Challe att gå ut i media och damma på mig och föreningen en jäkla massa dynga. Men samtidigt har dom kontrakt till sista april.Vad har vi för anledning att göra klart med något innan det?

Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
The Palm:

Att vi skulle vara klara med varandra vet jag inte.
Jag får för mig att Challe är duktig på hockey teoretiskt, men inte lika bra praktiskt.
Då skulle man kunna använda honom inom den administration som ska bygga laget och där kan challe vara bra att ha.
Varför inte Nygge också för den delen, han verkar kunna mycket om ungdomshocky, den som hos oss står och stampar och vinne inte mycket mark.

Att flytta hallen till stan vet jag inte om det är det ultimata, som nån sa här tidigare, " var tar Timråsjälen vägen då?!

Men man måste börja nånstans och jag kan uppmana till att läsa dagens VK om björklöven, en typisk lövengrej, att inte kunna hålla i pengarna.
Detta vill jag inte ska hända här så då måste det finnas folk som kan det här med pengar.

Det blev mycket surr nu från min sida.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
The Palm: Tänkte bara om du inte hade någon större koll bakåt. Jag ser att du är en som avgudar challe, jag har hört att det finns några sådana, inom travvärlden. Vad jag menar med pyrret, är att han var ju aldrig ens intresserad av att fortsätta i Timrå. Det var inget klart med Philadelphia då. Hahl, var inte intresserad av att stanna i Timrå. Vad jag minns så gick rykten om att timrå erbjöd Hahl lika mycket lön som fhc. (Vet dock inte om det ligger någon sanning i det) Och jag har varit förespråkare av att Challe skulle ha avgått länge. Jag måste säga att han har gjort det bra som har lyckats tagit oss till Slutspel 3 år i rad. Men var det någon som tyckte att Timrå spelade desperat igår. Det måste väl Challe kunna få sina spelare att göra? Eller har dom ingen motivation/respekt för honom?


Sen måste det väl finnas någon med större kontaktnät än honom i finland, Checkien, Nhl, Khl och diverse andra ligor. Jag menar en pajjas till efter linkan känns väl som ett långskott.

Tik borde nog börja med att rannsaka inavlen i klubben och börja högt upp i styrelsen.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef

Per HApps: jo har något minne av att den där ansökan nekades. Betyder det dock att man inte kan ansöka igen?


Spelar iof ingen större roll. Gör man något bygger man nog nytt skulle jag tro.

Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef

dr-nix:
Detta hörde jag för något år sedan när Timrå IK ansökte om EU-bidrag för att bygga om E-on Arena för 80 millar. När man ansöker om EU-bidrag så måste man finanisiera hälften av summan själva och den andra hälften får man då som bidrag.

Några av Timrås sponsorer sa att man inte ville pumpa in några mer pengar i E-On Arenan, men ville Timrå IK bygga bygga om så var man tvungna att själva skaka fram dom erforderliga 40 miljonerna.

Men om man däremot tog beslut på en flytt in till Hamnen så skulle man mer än gärna hjälpa till med att finansiera ett bygge. 

Nu fick man dock avslag på ansökan, vilket innebär att man inte kan bygga om nå mer, och där står vi nu. 

Antingen så:

1. Man kör på med det man har då man inte har möjlighet att bygga om i Sörberge.

2. Man tar ett beslut att flytta in till Hamnen med allt vad det innebär.

Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef

The Palm: om jag inte minns helt galet så är detta något som man redan pratat om från Timrås håll. Tror det var TJ som sagt det. TIK har i stort sett nått taket vad gäller spelarbudgeten (detta var något år sedan då man hade Pyröälä m.fl.) och man låg vid ett vägskäl.

Antingen skulle man satsa på ladan och fixa till den så mycket det går. Då kunde man växa lite ytterligare (minns dock inte siffrorna just nu). Men potentialen att hänga med de övriga lagen fanns inte i den nuvarande arenan trots detta. Alternativt bygger man en ny arena i Sundsvall där potentialen finns att hänga med de övriga.

Man sade inför denna säsongen att man skulle undersöka frågan och komma fram till ett beslut men om man gjort det eller ej har jag ingen aning om. Hur som helst måste något hända.

Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
FM: Jag har inte en aning om man sänker spelarbudgeten år för år. Däremot så BÖR man inte sänka spelarbudgeten. Vi måste öka spelarbudgeten för att kunna värva färdiga toppspelare emellanåt. Håller du med?
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
The Palm: Hur vet du att man sänker spelarbudgeten år efter år?
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Anonymous: Ni verkar ha hamnat i clinch här.

Men uppgifterna som brukar framföras i AB och andra dyngblaskor brukar ju vara vad tränarna (och spelarna) taxerat för. Som det nämnda exemplet med Jörgen visat så är det ju sällan helt överensstämmande med vad som spelaren/tränaren faktiskt tillgodogjort sig från klubben pga diverse skattetekniska finurligheter. Därför kan man inte ta dessa siffror på fullaste allvar.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef

The Palm: Challe har gjort ett okej jobb inte mer. Först ville folk sparka honom efter några omgångar tror jag det var och nu är han tydligen en av klubbens bästa tränare genom tiderna (är intrycket jag får om jag tar i lite).

Challe är karismatisk och har potential vad gäller tränaryrket. Men han har inte fått ut max av det material som han förfogat över. Man kan gnälla på spelarna men det är tränarens uppgift att locka ur det bästa ur spelarna.

Jag hoppas Perra gör bättre ifrån sig.

Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
liston: Challe som sportchef vore ytterst lockande - men det känns ändå som om vi är klara med varandra. Ungefär som det kändes när Johan Andersson och Tenkrat lämnade ifjol (för att ta Roslunds exempel).
Det vore nästan på gränsen till dokusåpa-varning om man sparkade Linkan och ersatte honom med Challe efter vad som kommit fram i media under den senaste tiden.

Jag skulle vilja ha lugn o ro i klubben nu. Jag vill att man sätter sig ner och analyserar läget ordentligt. Sen vill jag att man, efter noga övervägande, fattar ett beslut som är tydligt både för spelare, ledare och andra aktiva i Timrå samt för oss fans om vart man har för avsikt att föra klubben. Skall vi fortsätta dansa på den slaka linan eller skall vi sikta högre? Skall vi fortsätta vara en budgetlösning eller skall vi ta upp kampen med "de stora lagen"?

Jag skulle också vilja att man verkligen överväger andra alternativ för fortsatt framgång än att fokusera 100% på arenaflytt till Sundsvall. Personligen älskar jag idéen om flytt till ný, fin och centralt belägen hall. Men steget från beslut till färdigställande är så overkligt långt. Jag vet inte ens om man vågar hoppas på 2 - 3 år. Vid den tidpunkten har kanske KHL köpt upp hela elitserien.. Planeringen måste därför ske i etapper. Att sänka spelarbudgeten varje år är kanske inte att ta steg i rätt riktining, även om det i dagsläget är nödvändiga steg.

Den som lever får se..

Hur som helst tycker jag Challe gjort ett sjuhelsikes bra jobb. Och om det nu är sant att Challe haft en effekt som gjort att spelare lämnat klubben så kan jag (med facit i hand såklart) säga att det vid alla tillfällen var rätt att ha Challe kvar.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Anonymous: Driver Du medvetet med mig eller är Du så blåögd ?
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Nisse: Ja det är sanning tills riktiga uppgifter redovisas eller detta dementeras.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Anonymous: Måste det vara hela sanningen för det ? Läs vad jag skrev om möjligheter för hockeyfolket.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Nisse: Aftonbladet skrev det.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Anonymous: Hur vet Du att Challe haft serien näst högsta lön ? Hur ser alla tränarnas bruttolöneavdrag till pensionsförsäkringar ut eftersom Du påstår att Challe haft näst högsta lönen ? Det enda jag vet om lönerna att det finns en oändlig massa möjligheter att redovisa i princip vilken inkomst som helst för hockeyfolket. Obs helt lagliga sätt. Kom ihåg Jörgen Jönsson som varje år redovisade en lön på 500 - 600 kkr. Vem tror att han haft det ?
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Roslund: Hur gammal jag är? Vad menar du med det? Vad har det för betydelse i sammanhanget? Pyörälä spelade center eftersom vi inte hade några andra alternativ. Kommer du ihåg förra säsongen och hur det drällde av kompetenta centrar i Timrå? Jag har för mig att det var tvärt om.. Tror du Pyörälä hade skippat Philadelphia och stannat i Timrå om någon annan än Challe stått i båset? Kom igen!
Att Jonte gjorde "uppror" och lämnade Timrå var det bästa som kunde hända just då. Jonte var väl ingen direkt succé i Timrå va? Ungefär lika bra i Timrå som i Luleå i år. Eller CSKA. Eller Piteå nästa år (på sin höjd).
Tenkrat kostade fan så mycket mer än han smakade och jag tror inte Timrå var helt nöjd med hans poängproduktion contra lönecheck.
Johan Anderssons kontrakt gick ut. Johan var en budgetspelare under tiden han hade kontrakt med Timrå. En chansning när han värvades som slog ut i full blom och blev en succé. Men hur mycket skall en klubb som behöver spara pengar betala för en fruktansvärt duktig center som producerar 10 - 15 poäng per år?
Missförstå mig rätt, Johan Andersson var husguden förra året - men att betala en så pass dyr lön för en spelare som är bäst i boxplay, men bidrar högst marginellt i offensiven är ingen självklar sak. Hur stor succé har Johan egentligen gjort i Färjestad Roslund? Jag håller Gabbe Karlsson som en bättre spelare för Timrå sju dagar i veckan framför Johan Andersson.

Så Roslund - hur gammal är jag?
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Nisse: Synd att du inte skriver vilka eller hur det sades för det tar verkligen udden av dina påståenden.

Ingen har påstått något sådant, men om någon haft serien näst högsta lön så kan jag tänka mig att girigheten sitter fast. Hur vet du att TJ blandar sig i Linkans jobb? och hur fungerar motsvarande i andra elitserieklubbar?
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
The Palm:
Men ingen orimlighet!
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
liston: I-R-O-N-I!!!
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
The Palm: Jag tog två exempel. Jag vet inte hur gammal du är men har du någon koll senaste åren tillbaka så ville inte Pyrret spela i Timrå pga att han var tvungen att spela center, vilket han inte ville. Tenkrat gick ut och sa att Challe var den sämsta tränare han haft. Jonte gjorde uppror pga. challe, visserligen ingen förlust för oss. Men ändock. Vi hade Johan Andersson som helt plötsligt ville röra på sig. Så jag vet inte ska jag dra fler exempel?
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
The Palm:
Jobba på honom då?
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Roslund: Du har säkert helt rätt. Pyörälä hade garanterat föredragit Timrå framför Philadelphi Flyers i NHL om det hade varit någon annan tränare än Challe i båset.
Garanterat.. Herregud...
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Anonymous: Nu verkar du gnällig i överkant. Om Du läst på alla Challes uttalanden så har du sett en oerhörd massa motsägelsefulla saker om samma personer. Jag ids inte skriva om alla det gäller. Challe kommer inte att bli sportchef. Linkan sitter på ett 4 års kontrakt som kommer att löpa på. Vem har påstått att en sportchef har samma lön som en headcoach. ? För mig får sportchefen gärna vara " fett välbetald" bara han gör ett bra jobb. Är Linkan "fett betald" ? Inte vet jag. Gör Linkan ett bra jobb? jag är starkt kritisk. Får Linkan jobba ifred utan inblandning av T.J. ? Nä,nä.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Jag vill minnas att det har diskuterats om att många spelare har lämnat klubben pga. Challe. Däribland Pyrret, Tenkrat mfl. Jag tror absolut inte challe är något sportchefs alternativ i Timrå. Det måste finnas ett 20 tal anda som lämpar sig bättre.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Nisse: Nähä så dubbla budskap gällde inte Mika, okej men det gällde för alla andra då? varför körde han med dubbla budskap? är det för övrigt en god egenskap hos en sportchef, eftersom de här inne tydligen inte önskar annat än att Challe blir ny och fett välbetald sportchef hos oss.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
DJ Hemp:
Det var bara en löjlig kommentar!
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef

DJ Hemp: Det har jag alltid hävdat, vi kan lika gärna ha en sportchef i hologramform med åtta penisar i en klase längs ena låret.

Fotnot: Vi refererar till filmen "Fyra nyanser av brunt".

Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
liston:

Nja, han har inte alls varit lika framgångsrik. Har han överhuvudtaget vunnit någonting?

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
DJ Hemp:

Sören Huring då?
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Anonymous: Var någonstans har jag skrivit det om M.P. jag skrev om Månsson. Gå in och läs Challes olika uttalande om honom. Läs även vad han sa om Backlund, dubbla budskap även där.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Per HApps:

Jag skulle ha lämnat detta forum reddan, men fan jag känner mig alldeles tom.

Då såg jag detta, och måste bara få säga, at jag vill gärna se challe som sportchef, för jag tycker inte Linkan klarat den uppgiften bra.
Vet inte vad som gör honom kvalificerad enl. TIK: s stadgar, men ett byte vore på sin plats och Linkan bör känna av vibbarna var degår någonstans.

JOBBA FÖR CHALLE!
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Knylan:

Ett alternativ till sportchef vore ju annars Sören H Lindberg. Allt som går att köpa för pengar har han ta mig fan köpt och allt som går att vinna har han ta mig fan vunnit. Vilka meriter! Hurra för Sören! Hurra för Sören!
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Angående omröstningen så är den svår. Hellre Challe än Linkan, ja. Men om man kunde välja helt fritt så vore säkert någon annan förstavalet.

Lönen spelar också in här så klart. Dyr sportchef som inte levererar, värdelöst. Billig sportchef som inte levererar, dåligt.

Sportchef som levererar, bra. Inom rimligt pris. Men hur vet man vem det är innan första jobbet. Challe är oskriven som sportchef och därför är han ett alternativ om han är förhållandevis billig. Annars inte.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Nisse: Visst, så då ville han inte behålla Mika Pyörälä då, Mika som fanns på Challes "ville behålla" lista. Men listorna skulle man alltså tyda tvärt emot, jag förstår...
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Linkan skrev 4 års kontrakt med Timrå som sportchef. Vem tror att T.J. skulle sparka honom ?
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef

MB: Annars vore Oscar Sundh ett förslag som sportchef. Spelande sportchef. Det hade vart dunder det.

Nej, men ärligt talat. Challe som sportchef? Den kan vi nog per omgående sortera in under "naiva och onyanserade supporterdrömmar vi minns". 

Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Anonymous: Challe har sagt mycket som är dubbelsidigt, bl.a. om Månsson. Alla ville ha kvar Tenkrat, men man schabblade bort honom. den enda som inte var ledsen var T.J.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Nisse: Nu var det inte frågan om "vad som hände" med honom. Utan vad Challe själv sade i ST angående de spelare som lämnat för säsongen.

Tenkrat saknar jag, Oscar Sund saknar jag verkligen inte.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Anonymous: Vet Du vad som hände med Tenkrat egentligen ? Jo, Linkan/T.J var så säkra att ingen annan klubb skulle ge sig på han med den lön han hade och Timrå ville behålla han, men med en lägre lönenivå. Då går SAIK in och gör upp och klart med honom eftersom Timrå ville avvakta. Timrå blev helt tagna på sängen.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Nisse: Underbart, Sveriges näst dyraste tränare skulle sitta som sportchef hos oss och dissa Tenkrat, Månson och välja Muinier. Inget ont om Muinier, för mig hade han gärna fått fortsätta, beroende på lön iof.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Per HApps: Den fågeln kan få kvittra högt som fan.....tror de skulle kunna bli kanon. De Challe inte känner i hockeyvärlden är inte värt att känna.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Jag skriver på uppropet som inte är något upprop.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Raggaren Putte: Precis det Du skriver gör att Challe aldrig kommer att få bli sportchef i Timrå, tyvärr.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Raggaren Putte: Ja jag gillar tanken!
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Per HApps:

Jag skulle tacka och bocka om detta blir verklighet. Men det låter för bra för att vara sant. Vi lär nog sitta med Svarte Petter även nästa säsong...
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
Per HApps: Fan i mig klockrent!!!
Kommentera

1253113 · »