1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581127 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1252939

Sv: Challe stanna, som sportchef
liston: Challe som sportchef vore ytterst lockande - men det känns ändå som om vi är klara med varandra. Ungefär som det kändes när Johan Andersson och Tenkrat lämnade ifjol (för att ta Roslunds exempel).
Det vore nästan på gränsen till dokusåpa-varning om man sparkade Linkan och ersatte honom med Challe efter vad som kommit fram i media under den senaste tiden.

Jag skulle vilja ha lugn o ro i klubben nu. Jag vill att man sätter sig ner och analyserar läget ordentligt. Sen vill jag att man, efter noga övervägande, fattar ett beslut som är tydligt både för spelare, ledare och andra aktiva i Timrå samt för oss fans om vart man har för avsikt att föra klubben. Skall vi fortsätta dansa på den slaka linan eller skall vi sikta högre? Skall vi fortsätta vara en budgetlösning eller skall vi ta upp kampen med "de stora lagen"?

Jag skulle också vilja att man verkligen överväger andra alternativ för fortsatt framgång än att fokusera 100% på arenaflytt till Sundsvall. Personligen älskar jag idéen om flytt till ný, fin och centralt belägen hall. Men steget från beslut till färdigställande är så overkligt långt. Jag vet inte ens om man vågar hoppas på 2 - 3 år. Vid den tidpunkten har kanske KHL köpt upp hela elitserien.. Planeringen måste därför ske i etapper. Att sänka spelarbudgeten varje år är kanske inte att ta steg i rätt riktining, även om det i dagsläget är nödvändiga steg.

Den som lever får se..

Hur som helst tycker jag Challe gjort ett sjuhelsikes bra jobb. Och om det nu är sant att Challe haft en effekt som gjort att spelare lämnat klubben så kan jag (med facit i hand såklart) säga att det vid alla tillfällen var rätt att ha Challe kvar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Challe stanna, som sportchef
The Palm:

Att vi skulle vara klara med varandra vet jag inte.
Jag får för mig att Challe är duktig på hockey teoretiskt, men inte lika bra praktiskt.
Då skulle man kunna använda honom inom den administration som ska bygga laget och där kan challe vara bra att ha.
Varför inte Nygge också för den delen, han verkar kunna mycket om ungdomshocky, den som hos oss står och stampar och vinne inte mycket mark.

Att flytta hallen till stan vet jag inte om det är det ultimata, som nån sa här tidigare, " var tar Timråsjälen vägen då?!

Men man måste börja nånstans och jag kan uppmana till att läsa dagens VK om björklöven, en typisk lövengrej, att inte kunna hålla i pengarna.
Detta vill jag inte ska hända här så då måste det finnas folk som kan det här med pengar.

Det blev mycket surr nu från min sida.
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef
The Palm: Hur vet du att man sänker spelarbudgeten år efter år?
Kommentera

Sv: Challe stanna, som sportchef

The Palm: Challe har gjort ett okej jobb inte mer. Först ville folk sparka honom efter några omgångar tror jag det var och nu är han tydligen en av klubbens bästa tränare genom tiderna (är intrycket jag får om jag tar i lite).

Challe är karismatisk och har potential vad gäller tränaryrket. Men han har inte fått ut max av det material som han förfogat över. Man kan gnälla på spelarna men det är tränarens uppgift att locka ur det bästa ur spelarna.

Jag hoppas Perra gör bättre ifrån sig.

Kommentera