1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582183 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1265861

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
Bragd-Birger:
Time to get the facts straight. Håkan Loob leder inget utvecklingsbolag längre. Det gör Frölundas ordförande Per-Anders Örtendahl sedan i mars i år. Utvecklingsbolaget heter HUB Europa AB och ägs av de s.k. Nordic Trophy-lagen (Färjestad, Frölunda, Linköping, HV71, Djurgården) som har bidragit med (vad som i november -09 ansåg vara) halva utredningskostnaden. Resterande 24 miljoner står KHL för. KHL representeras f.ö. av två personer vid namn Calle Eliasson och Henrik Melinder. Se länk ett och två nedan.

Vad som nu tycks ha skett om man ska tro kvällspressen är att Luleå den 7:e juni beslutat sig för att betala in de 6 miljoner kronor som ett delägarskap i HUB Europa AB kostar. Enligt Aftonbladet (länk tre) planerar Malmö att göra en nyemission för att få in sina 6 miljoner.

Vidare så har Leksand gjort en intresseanmälan. Om detta är svar på en förfrågan som Timrå, Luleå, Malmö m.fl. redan fått eller ett eget initiativ vet jag dock inte. Klart är dock att det är lag som har betalat dyra pengar för den här utredningen och tror man att man kan stå vid sidan av och kunna kassera hela vinsten utan att riskera någonting, då måste man vara oerhört naiv. Men du Bragd-Birger sitter kanske på fakta som säger annorlunda? I så fall får du gärna presentera dem här. Hittills har jag bara läst felaktigheter från din sida.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
P J: Ok, jag låg lite efter. Men låt oss fortsätta få fakta raka.
Den totala utredningskostanden blir alltså 24 millar, varav KHL står för hälften. Vid den tidpunkt som du anger (nov 09) var man inne i den 'första fasen', som skulle kosta 7 millar.

Notera att övriga elitserieklubbar (de som fanns i serien då) "enats" och givit Loob och Nordic Trophy-klubbarna klartecken att köra den här utredningen (utan den här 'dom vill paja elitserien - dom andra klubbarna rasar!!1'-stormen i media). Dom blir glada för detta och är beredda att lägga ut degen, övriga elitserieklubbar kan avvakta och se vad detta innebär för att - sedan - köpa in sig. Om detta blir aktuellt (gäller ju att en majoritet faktiskt tycker att detta är rätt väg att gå. Inga utbrytarlag kommer sticka om riskerna bedöms vara för stora. Elitserien är ju en kassako utan dess like, trots allt)

Igen: Luleå har inte pröjsat en spänn av dom här sex millarna. Man har beslutat att man är beredda att göra det. Malmö har 'planerat en nyemission" för att få ihop sina pengar.

På vilket sätt hade gången, såsom den planerats och godkänts av alla klubbar i Elitserien 2009/10, kunnat bli annorlunda än vad den har blivit? Varför skulle Timrå bedömas 'stå vid sidan av och kunna kassera in hela vinsten utan att riskera någonting' ? Det finns ju ingenting att betala in till än. Utredningen är inte färdig. Det finns ingenting konkret att ta ställning till. Det finns inget konto att börja pynta in sina panta-tomburkspengar till. Än.

Utredningen har gjort det dom förväntats göra, och övriga elitserieklubbar har gjort det dom förväntats göra. Sluta tro något annat. Och vänta med att kasta dig från perrongen innan du vet var tåget du försöker fånga är på väg.
Kommentera

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
P J: Lite intressant läsning från ssk årsmöte.


SHL ägs av de 12 klubbarna
Vetorätt togs bort pga de 12 klubbarna jobbade för egenintressen. NT klubbarna Frö, FBK, DIF, HV, LHC drev en egen agenda. 7 klubbar utanför som ville behålla elitserien. NT klubbarna emotsatte sig TV avtalet på 1,2 miljarder på 4 år.
De 7 klubbarna utsåg 2 representanter Luleå o Modo till HUB utredningen.
1 månad sedan erbjöds Luleå o Malmö 2 platser i en ev liga. Majoriteten för de som ville ha kvar elitserien var borta….
I och med Luleås kovändning och Rögles degradering till allsvenskan
En ev europaliga är än så länge en hypotes.
Just nu beskrivs det som rörigt….
Blir det en europeisk hockeyligan SKA SSK vara med. Hur det ska gå till är dock oklart.
Eliserien har en ekonomi de flesta serier i Europa bara kan drömma om. 12 klubbar delar på 300 miljoner i elitserien. Alla i Europa drömmer om de pengar elitserien drar in. Klart alla i Europa vill vara med. Men det finns inte ens något på papper ännu. Högst osäkert vad det i slutändan blir med HUB projektet

Redigerad kommentar

Kommentera