1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582162 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1265905

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
P J: Ok, jag låg lite efter. Men låt oss fortsätta få fakta raka.
Den totala utredningskostanden blir alltså 24 millar, varav KHL står för hälften. Vid den tidpunkt som du anger (nov 09) var man inne i den 'första fasen', som skulle kosta 7 millar.

Notera att övriga elitserieklubbar (de som fanns i serien då) "enats" och givit Loob och Nordic Trophy-klubbarna klartecken att köra den här utredningen (utan den här 'dom vill paja elitserien - dom andra klubbarna rasar!!1'-stormen i media). Dom blir glada för detta och är beredda att lägga ut degen, övriga elitserieklubbar kan avvakta och se vad detta innebär för att - sedan - köpa in sig. Om detta blir aktuellt (gäller ju att en majoritet faktiskt tycker att detta är rätt väg att gå. Inga utbrytarlag kommer sticka om riskerna bedöms vara för stora. Elitserien är ju en kassako utan dess like, trots allt)

Igen: Luleå har inte pröjsat en spänn av dom här sex millarna. Man har beslutat att man är beredda att göra det. Malmö har 'planerat en nyemission" för att få ihop sina pengar.

På vilket sätt hade gången, såsom den planerats och godkänts av alla klubbar i Elitserien 2009/10, kunnat bli annorlunda än vad den har blivit? Varför skulle Timrå bedömas 'stå vid sidan av och kunna kassera in hela vinsten utan att riskera någonting' ? Det finns ju ingenting att betala in till än. Utredningen är inte färdig. Det finns ingenting konkret att ta ställning till. Det finns inget konto att börja pynta in sina panta-tomburkspengar till. Än.

Utredningen har gjort det dom förväntats göra, och övriga elitserieklubbar har gjort det dom förväntats göra. Sluta tro något annat. Och vänta med att kasta dig från perrongen innan du vet var tåget du försöker fånga är på väg.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
Bragd-Birger:
Några inlägg till och vi kanske har rett ut den här soppan. =)

Du hade rätt i att Luleå inte betalat in några sex miljoner.

De ska förhandla om beloppet.

Men att det kostar pengar att köpa in sig i bolaget och att det man därmed blir delaktig i utredningen råder det inget tvivel om. Jag citerar från Norrbottenkuriren (se länk nedan):

"- Det stämmer att vi inte betalat något än. Vi ska förhandla om det. Men det
behöver inte bli sex miljoner, det kan bli mindre, säger Curt Johansson."

Nu är kanske det avhandlat? Det kostar alltså pengar att köpa in HUB Europa AB och därmed utredningen. Frågan är sedan vad man får för dessa pengar. Längre ner i samma artikel står att läsa:

” - Om jag går och gifter mig vill jag gärna se bruden innan jag säger ja. Det kan bli vad som helst annars. Jag tror att det vore väldigt klokt av alla inblandade att tänka så, inklusive Luleå, säger Skellefteås ordförande Pär Nordlund.

Timrås ordförande Christer Ericson är inte säker på att man är garanterad en plats bara för att de nu gått med i utvecklingsbolaget:
- Luleå kanske tror att de har första tjing på en plats i ligan om den blir av nu när de köpt in sig i utredningen. Men jag är inte säker på att det är så.
Men Skellefteå får svar på tal av Curt Johansson som läst Expressens artikel:
- Vårt svar är att vi vill vara med och klä bruden. En del tror inte det här är seriöst, men vi i Luleå Hockey vill vara med, säger Johansson.

Brynäs, Södertälje, Skellefteå och Timrå kan missa en plats i Europaligan som i nuläget bara ska innehålla tio svenska lag.”

Huruvida det nu blir en Europaliga och om Sverige ska representeras av 10 lag eller inte återstår att se. Hur som helst låter det DEFINITIVT INTE lugnande när Timrås ordförande säger att ”men jag är inte så säker på att det är så” på om detta faktiskt innebär att Luleå garanteras en plats i en ev. ny liga. Inte säker? Ja men ta reda på det då för f-n! Det är ju Timrås framtid du ansvarar för!

Färjestad, Linköping, Frölunda, Djurgården, HV71 och nu Luleå har uppenbarligen gått in med (eller är beredda att gå in med) åtskilliga miljoner. Du/ni tror att:

1: de slänger upp dessa miljoner och fixa hela utredningen bara för att vara schyssta, så t.ex. Timrå inte ska behöva göra det? Det är ju inte direkt så att utredarna betalar tillbaka sina löner till klubbarna när utredningen är klar.

2: de tänker se till att få ut något av det satsade kapitalet?

3: det har någon betydelse att man varit en aktiv deltagare och riskerat ett antal miljoner när det ev. ska tilldelas platser i den nya ligan?

4: en Europaliga kommer ersätta dagens Elitserie?

Fler än Bragd-Birger får givetvis svara. Jag kan börja med att svara NEJ, JA, JA och JA.

Slutligen; du kan aldrig veta hur framtiden kommer se ut, men du kan i bästa fall vara delaktig i att försöka forma den istället för att låta andra forma den åt dig. Den framtid andra formar åt dig (läs: en ev. kamp mot Örebro om SM-guldet) är kanske inte den framtid du vill ha.
Kommentera

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?

Bragd-Birger: I sammanhanget kan nämnas att 24 miljoner är ett sjukt stort belopp. Jag vet inte var McKinseykonsultet debiterar men säg att de skulle kosta 4000 i timmen i snitt, då pratar vi 6000 mantimmar... Det är väldigt mycket tid. Och här är det nog inga McKinseykonsulter inblandade gissar jag. Jag skulle vara väldigt intresserad av att se budgeten.

Ett erbjudande: Jag skulle nog kunna ta på mig att göra en egen hyggligt vass utredning resulterande i flashig rapport i äkta power point med avlämning i december. Jag gör det för reapriset två miljoner om någon är intresserad.

Kommentera