1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1293250

Sv: Apropå nånting...
spud: Jag tycker inte att det är fegt att tacka nej till en fight om man är kass på att slåss men samtidigt får man ju vara beredd att försvara sig om man står för något riktigt fult. Nu är det ju långt ifrån alla fighter som startar på det sättet. Knytnävar i ansiktet är för mig betydligt mer relaterbart till gatuvåld och misshandel, hockeytacklingar är inte det. Med detta menar jag enbart att knytnävar i ansiktet är mycket närmare besläktat med en våldskultur som är farlig ur ett samhällsperspektiv i stort, något som renderar i att oskyldiga människor råkar illa ut i deras dagliga liv. Hockeytacklingar sker i en "sluten värld" och jag tror dessutom att risken är ganska liten för att ungar ska springa runt på Järntorget i Örebro och försöka hopptackla någon medvetslös.

Jag är heller inget fan av "fegsmällar" som du nämner. Jag tycker inte att det är fegt att tackla någon som inte har vett att titta upp innan han tar emot ett pass när han vet att 3-4 motståndare kan finnas var som helst framför honom.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Olle: Jag tycker inte heller det är fegt att tacka nej till en fight, men om man däremot försöker hävda sig utanför det rent hockeymässiga på planen då får man vara beredd att löpa linan ut där ett slagsmål är en konsekvens av skitsnack och fega tilltag, som Per Ledin är expert på.

Sen anser jag att hockeyligan ska ha som ett absolut mål att reducera antalet hockeyinvalider till 0. Allt annat är hyckleri och exploatering av människor och dess hälsa.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: Vad gör alla Modoiter här inne?? Har de så tråkigt forum själva?? Schas!! Ut med dem....
Kommentera