1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581288 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1293322

Sv: Apropå nånting...
söder över: Om du hade haft någon kunskap i ämnet så drabbar inte arbetsmiljölagstiftningen mot de inblandade utan AG. Men var inte ledsen det lär du dig säkert i högstadiet, om inte SO läraren tar upp det kan du fråga han/henne om det.

Sen de överenskomelser jag syftade på var de lägsta löner som är inskrivna i de flesta kollektivavtal. Dock har jag ingen aning om svenska elitseriespelarnas fackförbund har någon lägsta lön inskrivet.

Sen hur fungerade denna överenskommelse du hänvisar till under 80 och början av 90 talet då vissa ES spelarna inte ens hade ersättning så att de klarade sig utan en annan sysselsättning?

De löner vi ser idag är satta av marknaden, det finns inte ett spår av "nu har ni pengar ifall ni blir invalider" i dessa lönenivåer, däremot finns det försäkringar som det gör för ALLA yrkesgrupper.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
spud: hmm... tack farbror spud!
jag tar med mig det du sa om att du inte har någon aning...

självklart tjänar en elithockey spelare bra pengar BLA. pga att man är medveten om att människokroppen är en färskvara...

försäkringarna täcker inte vad som helst...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
spud: Om du hade haft någon kunskap i ämnet så drabbar inte arbetsmiljölagstiftningen mot de inblandade utan AG. Men var inte ledsen det lär du dig säkert i högstadiet, om inte SO läraren tar upp det kan du fråga han/henne om det.

jo men SO och hockey hör ju ihop.. Samma regler i samhället som i hockeyrinken...
Kommentera