1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581631 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1304912

Sv: Apropå nånting...
Huge: Jag tror att det är lite grann på det här sättet:
När man som supporter gnäller på domaren under matcherna, så är det i själva verket det han INTE dömer för som är det mest upprörande.
Jag skulle tippa (även med partiska ögon) att 99 av 100 utvisningar som döms är helt riktigt dömda. Det är ett regelbrott, det är nog sbnarare de 250 regelbrott som domaren har blundat för som gör att man blir upprörd då den egna spelaren helt plötsligt blir utvisad.

Sak samma med "fallet Pikkarainen" - det kanske är en riktig bedömning av Lotterinämden (försöker se detta objektivt) - MEN, det har skett fler "överfall" som inte beivrats öhv, Skröder, Frögen, Laine you name it, som gör att det inte känns konsekvent och rättvist.
Det måste finnas ett tydligare regelverk över var som skall rendera i en avstängning, och inte vilka som har "otur" att bli anmälda.

Blir våra spelare avstängda för "felaktigt spel" - då ska fan i mej även andra lags spelare bli avstängda!

...det är så jag ser på saken!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

Kevin O Shea: "Blir våra spelare avstängda för "felaktigt spel" - då ska fan i mej även andra lags spelare bli avstängda!

...det är så jag ser på saken!"

Jo, men bakom den inställningen döljer sig ju egentligen till största del samma enögda blindhet för det egna lagets regelöverträdelser och en lika patenterad förmåga att kanske överdriva kraven på åtgärder när motståndaren gör samma sak.
Nu har jag inte gått igenom de exempel du hänvisar till (Frögren, Skröder, Laine osv), där man alltså skulle ha missat deras tilltag trots att dom subjektivt sett har ansett vara minst lika allvarliga som det Pikkarainen nu fällts för.
Men jag har ärligt talat svårt att förstå den monumentala kritiken mot nämnden. Den består av kompetenta och sakkunniga personer som har tillgång till ett brett underlag vad gäller utsagor från alla parter, videoupptagningar, vittnen osv osv.
Att dom i det läget skulle vara så oerhört enögda och ex medvetet gynna eller missgynna vissa lag eller spelare håller jag för mkt osannolikt.
Till 99% handlar det isf bara om det jag redan talat om: som enögd hemmasupporter ser man oftast det man vill se.
Fullt mänskligt eftersom det handlar om känslor och engagemang i ofta uppjagade tillstånd.

Kommentera