1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577860 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1309710

Sv: Kent Norberg är tillgänglig. Finns det jobb för honom i Timrå?

ÖstrandsNisse (vad var det för fel på gamla nicket): Ponera att det hänt en gång i världshistorien att en svensk hockeyklubb värvar en annan klubbs sportchef. Under säsongen dessutom. Ponera att samma person kontrakterade Hahl som han redan gett ett kontraktsförslag på Timrås brevpapper samma silly. (Hur fan det ens kan vara tillåtet av Hockeyligan övergår mitt förstånd.)

Ponera att samma sportchef (nu: general manager) därefter värvat en jävla massa gamla timråiter och varit på och försökt värva flera andra.

Ovanstående vet vi har hänt, eller hur?

Jag tänker så det knakar men kommer inte på någon person i svensk hockey som gjort mer saker som skadat Timrå IK de senaste åren. Sen kan han som person vara en jättemysig gullgubbe eller en pedofilnazist som plågar djur, det vet jag inget om. Han kan ha varit mer eller mindre samarbetsvillig på Timrås kansli och haft bättre eller sämre solbränna än Linkan. Jag vet inte och jag bryr mig inte nämnvärt. Men för hans gärningar efter att han lämnat Timrå IK, klubben som var hans arbetsgivare i fjorton år, känner i alla fall jag väldigt lite sympati.

Jag tycker det är hur kul som helst att Frölunda ligger sist och att Norberg får ta smällen för det. Det glädjer mig att Hahl och Pyrret är monumentala floppar. Jag ser det som helt uteslutet att Norberg ska släppas in i hallen i Timrå om han inte köper biljett i framtiden.

Du får dra dina egna slutsatser i frågan utifrån det du vet och inte vet men så här tänker jag. Norberg och Frölunda har pissat på Timrå IK, mitt lag, må de ha fortsatta motgångar i allt de företar sig.


Svarskommentarer

Sv: Kent Norberg är tillgänglig. Finns det jobb för honom i Timrå?
El Maco: Ursäkta dröjsmålet att svara.

Din första fundering hoppar vi över på det här forumet. Det får vi ta via bubbla eller brev. Det får räcka med att konstatera att det, likt Nubbens fall (antagligen), handlar om interna motstridigheter ;)

När det gäller Kent Norberg och hans anusstatus eller ej så ska jag först säga dig att jag vet inte var jag står. Jag vet t.ex. att Nubben helt enkelt ledsnade på en del människor i föreningen och att han av den anledning sökte sig om efter något nytt. När så sedan erbjudandet kommfrån Frölunda så var valet självklart för Nubben som också ville att detta skulle offentliggöras snarast, något som Timrå IK inte ville. Man ville vänta till efter säsongen och när det sedan inte blev så, då berättade massmedia vad som hänt ur "sin" vinkel av det hela.
Här har jag inga egentliga åsikter. Besviken på Nubben, javisst. Samtidigt kan jag tycka att det kanske är bäst att "göra slut" med en gång då jobbet som sportchef är en ganska utsatt arbetsuppgift för en förening. Vill man kalla Nubben för ett arsle p.g.a. det här, visst.

När det sedan handlar om Hahl så är det osmidigt av Nubben att ta honom till sig. Även om det finns de som hävdar att Hahl ändå inte skulle ha spelat för Timrå IK kommande säsong så är det inte helt otänkbart att en viss mån av konspiration dyker upp i huvudet.

Resten vet vi ju. Hur han försökt locka över MPS och hur han lyckades ta över Pyörälä. Här har mitt "agg" eller hur man ska uttrycka sig också växt. Min känsla är att han försökt göra allt för att jävlas med föreningen. När någon sedan retat upp sig har han hänvisat till sin roll som general och att han i egenskap av det "måste" se till föreningens bästa. Jag köper inte det, fullt ut. Det finns smartare sätt än att värva de enskilt skickligaste spelarna Timrå haft.

Sedan är väl inte jag så värst imponerad av Nubbens talang. Inte under åren i Timrå heller. Värvar man 8-10-12 nya spelare varje säsong så är det inte så svårt (inbillar jag mig) att finna två guldkorn av dessa?!
Tycker dessutom att tiden han varit i Frölunda visat prov på dåligt omdöme. Även om det lag Nubben förfogar över skulle vara varje tränares våta dröm så tycker inte jag att det är optimalt att satsa på före detta NHL-spelare vars bäst-före är på god väg att passera. Såna spelare brukar ha en tendens att "spela av" sin sista år, med en prislapp som är åt fanders för hög. Det är bara spelare med ett enormt klubbhjärta som brukar lyckas med en sån grej.

Så, jag är inte någon som tar Nubben i försvar. Dock tycker jag att det är hårda ord som faller från många, tunga skribenter. Detta har en tendens att påverka andra, "färskare" skribenter som kanske inte har någon aning vad som skett. De håller liksom bara med och faller in i detta anussnack.

Sv: Kent Norberg är tillgänglig. Finns det jobb för honom i Timrå?
El Maco: Precis lika tänker jag,håller med dej i allt.

Sv: Kent Norberg är tillgänglig. Finns det jobb för honom i Timrå?
El Maco: hahaha .., bresida rakt i mål .. inget tjafs . dagens mest läsvärda inlägg .. kanske ett av årets till och med .. tack . nu mår jag bra

Sv: Kent Norberg är tillgänglig. Finns det jobb för honom i Timrå?
El Maco:

Hahl, Pyörälä, Lehtonen et al har väl en egen fri vilja att välja var de ska spela eller använde Nubben tankekontroll, eller kanske Voodoo?

Sedan så går det ju inte att utesluta att Hahl kanske bytte klubb av samma skäl som Nubben.

Pyörälä ville till NHL vilket gick så där, det fanns väl ingen klausul som sa att han var tvungen att spela med Timrå om han återvände till Sverige?

Lehtonen var väl inte direkt någon hjälte här inne efter Bambihistorien mot HV.

Vill de inte spela här så vill jag inte ha dem här, sedan om det beror på Nubben eller någon annan det tycker jag är rätt ointressant.