1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581448 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1319995

Sv: Silly Season 10/11
hondaxr400: Håller med dig, känns som det bara gått utför sedan de ledare som var med och förde upp laget till elitserien har försvunnit. Var själv kritisk till SL som sportchef, kändes som en lågbudgetvariant när han fick jobbet. Verkar inte vara något lagbygge , de fleste är enbart indivudalister nu. Fingertoppskänslan verkar saknas nuförtiden hos sportchefen.Förlora matcher det är inget konstigt med det, men hur förlorar man. Inget kämpa,uppgivenhet och i vissa fall nonschalans utav truppen, det är bara för dåligt!!!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 10/11
Västrabo: med flera
Jepp alla lagsporter handlar om att laget ska hålla ihop dra åt samma håll och därmed prestera. De som är ytterst ansvariga är tränaren och bakom honom den som formerat laget dvs. sportchefen.
Det går att få ett gäng mediokra personer att uträtta stordåd om dom bara drar åt samma håll och där har Per Erik Jonsson misslyckats tycker jag. Vi har absolut inte ett mediokert gäng utan tvärtom, ett antal ytterst kompetenta hockeyartister som inte tycker det här är roligt.
Desto viktigare då att med lock, pock och LEDARSKAP få stjärnorna att prestera max. Det funkar inte i TIK idag( sett från åskådarplats). (Jonssons kroppsspråk och uttalanden i media ger en del ledtrådar om problemen.)
Man hänger tex absolut inte ut sina "arbetsverktyg" och skyller på dom i media när det går tungt. En god och bra arbetsledare stöttar uppmuntrar och försvarar sina medarbetare när det strular, för det gör det ibland för alla ibland.
Absolut förbjudet är det naturligtvis också att som "Linkan" gjorde med Timo och Mikko, dra dom i skiten inför och i hela landets media. Hur har dom presterat efter det?
Det går även att ägna en tanke åt hur den massiva kritiken som understundom riktas mot enskilda spelare på det här forumet, hur påverkar det lust och förmåga hos dom.
Gossarna som laget består av lär leva sitt liv i datorerna precis som vi "vanliga" och den kritiken och sågningarna fastnar naturligtvis i deras huvuden inför kommande matcher vilket resulterar i underprestationer.
Går man ut leker fram godsakerna och det bästa, lirar arslet av motståndarna efter det? Näe inte alls, kritik krymper alla, uppmuntran får folk att växa.
Mina damer och herrar jag tycker nog att alla är mer eller mindre medansvariga för lagets underpresterande men framförallt borde Per Erik Jonsson och "Linkan" ändra på... ja säg det , fyll på själva.
Kommentera

Sv: Silly Season 10/11
Jag tjatar om det jag vet men grundträning eller sommarträning är det som lägger grunden för att orka spela 55 omg. Träningar mellan matcherna gör man bara för att hålla uppe tempot nöta in P.P o B.P. Man kan inte göra nnat med så tätt mellan matcherna, sedan så tränar man hårdare under uppehållen för att underhålla grundträningen.
Men har man inte grundtränat ordentligt ja då måste man träna hårdare mellan matcherna d v s lägga in mer fys efter ispassen och det sliter och återhämtningen blir lidande. Detta tror jag är fallet i år med Timrå. Jag menar då vi inte orkar kämpa lika mycket som AIK, inte orkar genomföra ett antal matcher mellan uppehållen då är nånting fel. Skador får man oxå lättare när man inte orkar riktigt, man går in halvhjärtat i situationer och hamnar oftast fel i olika situationer. Man får soppatorsk mitt i matcherna.
När man sedan värvar skadade spelare som ska vara stöttespelare som inte kunnat träna riktig fys p g a skaderehab ja då blir det så här.

Skador får alla lag o det är viktigt att man har en bred trupp för att minska belastningen så mycket man kan.

Spelare som har återkommande skador måste få en speciell uppbyggnadsträning ex vis Åkerlund

Stora spelare som ex vis Kolan måste köra mer hjärta o lungor men ALLA måste ha BRA kondition annars orkar inte Timrå spela "Timråhockey"

Timrå verkar gå kvar i samma spår som 2002 inte mycket till utveckling har skett för att anpassa sig till den moderna hockeyn vare sig träningsmässigt eller scoutmässigt. Det är så klantigt skött att man skäms
Kommentera