1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581448 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1325039

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2010-12-28

The great one: Jo, det var ju det jag menade. När man värvade Challe så fanns det ju knappast någon som inte tyckte att det hela var intressant. Lagkapten i DIF och Tre Kronor i evigheter. Det signalerade ledaregenskaper. Men han var precis i början av sin tränarkarriär. Timrå IK var första steget. Som assisterande fick han Nygårds. En kille med perversion för junisar. På pappret såg det väldigt intressant ut. Jag och Hamrin var på presskonferensen när dom presenterades och Challe pratade redan då om hur han ville bygga allt. Han hade tankar om mycket. Nu blev det som det blev men jag gillade synsättet kring hur man rekryterade på tränarsidan.

Jag gick igenom det mesta i förra inlägget men om man utgår från det jag gillade kring Challe/Nygge-rekryteringen så kan man ju fundera över vilka likheter det fanns nu i våras när Perra "headhuntades". I princip inga alls kan jag känna. Det är fan som natt och dag. Jag ogillar framförallt att kontraktet är så kort. 1+1 eller om det var en rakt tvåårigt. Hur helhjärtat känns det? Känns det som att Perra är skitsugen att på lång sikt bygga Timrå IK till en storklubb eller som att han lika gärna kunde ha coachat Halmstad Hammers om han bara blivit erbjuden rätt pengar? Som sagt. Han har redan vunnit SM-guld två gånger med en av Sveriges äckligaste klubbar, tillika klubben i hans hjärta. Det har inte varit vår grej att värva "färdiga" spelare även om det utvecklats mer och mer åt det hållet. Samma tankesätt vill jag se ska gälla på tränarsidan.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2010-12-28
Knylan: Ska jag gissa så ville man hitta en tränare som liknade Kenta i ledarstil och spelsätt. Alltså tvärtom mot det Challe stod för egentligen. Jag gillade ändå signingen av Perra då chansingen med Challe inte alls gick hem även om det räckte till tre raka slutspel. Med facit i hand så är det antagligen en usel värvning då han knappast kan beskyllas för att vara en taktiker, vilket skulle behövas i det här läget. Möjligtvis att hans ledaregenskaper gör sig bättre i en eventuell Kvalserie men frågan är om man från föreningen vågar chansa?
Kommentera