1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581631 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1411906

Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2011-10-08
Per HApps: Jag säger inte heller emot dig. Däremot behövde klubben förnya sig. Janne S ville inte fortsätta eftersom han drev ett företag vid sidan av det heltidsjobb han hade i föreningen. Jag kan acceptera att den nya organisationen blev som den blev till en början trots att jag är mycket tveksam till att sätta en renodlad ekonom på klubbdirektörposten. Dock anser jag att det tagit för lång tid att inse att Johansson inte är rätt person på rätt plats. Han skulle ha fått en annan position i föreningen redan efter något år som klubbdirektör om han nödvändigtvis skulle vara kvar i föreningen.
Det är lätt att skylla på Stefan Lindqvist som är ytterst ansvarig för spelarvärvningar men jag vill dra det ytterligare en dimension. Klubbens nedmontering (om man ni väljer att kalla det så) det ska främst lastas styrelsen med Thomas Johansson och Christer Ericsson i spetsen.

Dock fortsätter jag att ändlöst älska detta lag, enda ner i graven. En livskris är till för att ta sig ur, det kommer vi att göra, starkare och mer förberedd än tidigare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2011-10-08
ÖstrandsNisse: Tänka sig, en gång i tiden hade jag mycket god insyn i Timrå IK. Ibland minns man.

Hittade den här artikeln i svensk blaska från typ 2002:

"ISHOCKEY. Timrå IK tror och hoppas på fortsatt spel i elitserien i ishockey. Dagen innan det ödesmättade spelet i kvalserien inleds presenterade Timrå IK en ny klubbdirektör. 41-årige Peter Stenberg har de senaste åren jobbat med kvalificerad chefs- och ledarutbildning i ett eget företag. dessförinnan har han bland annat varit en av de drivande krafterna i Östersunds senaste OS-kampanj. Han var också under ett par års tid klubbdirektör i Jämtland basket.

-- Basketsporten var tidigt ute med att sälja sin sport på ett proffsigt sätt och skapa fin inramning runt matcherna. Jag jobbade med Jämtland Ambassadors i samband med att basketligan introducerades. Det är erfarenheter som kommer väl till pass i jobbet med att utveckla Timrå som elitklubb, säger Peter Stenberg, utan större oro för det stundande kvalspelet."

Jag hade äran att få följa denne Stenberg nära.

Minns när man bjöd in företagare i södra Sverige (Hände säkert lokalt i Medelpad också) på föreläsningar där Anders Eldebrink, Stenberg och någon storfräsare i Timrå IK:s namn, förde fram olika tankar om ledarskap nytänkande och annat. Minns att det var fullt med lokala företagare på dessa möten som lokala media skrev om.

Här tjänades kanske inga pengar, men det medförde att Timrå IK fick ett gott rykte och en spännande framtoning runt om i vårt land.

Minns också att denne Stenberg hade tankar typ om att spelarna i Timrå IK skulle åka runt med marknadsavdelningen någon gång i veckan till olika lokala företag och tajma in typ en fika med personalen. Ett steg i att känna för det lokala och bjuda tillbaka i dett enkla. Att bry sig!

Minns också att Stenberg satte supporterkraften som en mycket viktig del av Timrå IK:s tillgång. Minns att TJ satt i styrelsen. Minns att TJ inte gillade/delade Stenbergs visioner och tankar...

Sedan tog TJ & co över. En ny era. En ny tid.

Visst kan jag ha ett dåligt minne. Men det var roligare på den tiden!
Kommentera