1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580586 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1420527

Sv: Apropå nånting...
Smokey the maan: Kan det bli än jävligare? Knappast. Roligt dock att du tar upp det här med likbilar och taxibilar. Själv så har jag ju kört Zamboni i snart 25 år.

Apropå Zamboni, likbilar och Timrå IK så verkar ni visst ha bildat ett eget parti här på HockeySnack. Jag skulle då gärna vilja ställa en fråga angående skatter:

Hur fungerar det egentligen med energiskatt på fordon? Jag har monterat en egen dynamo på min Zamboni (dynamon kommer från en Crescent Mountainbike 2001 och är av märket Basta).

Efter att nu ha avverkat omkring ca 2000 mil denna höst så vill jag gärna göra mig skuldfri inför skatteverket. Hur mycket ska jag betala för den el som dynamon har genererat på de 2000 milen?

Tacksam för ett blixtsnabbt svar!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

Hej igen kära experthockeypanel!

Har haft det lite skitjobbigt nu på slutet och därav mitt sanslöst usla engagemang här på HS, Zambonin står övertäckt med en snorgrön Jonsered-presenning inne på en loge, alltså inte i en av Timrå IK:s loger utan just på en enkel loge ute på landet. 

Jag vet inte om jag berättat det här förut men i alla fall så är jag numera utan körkort och får numera förlita mig på alla dessa alternativa transportmedel. Därför har jag införskaffat mig i en rejäl moped. Närmare bestämt en Crescent Compact årsmodell -71.

Har nu en liten fråga som jag skulle vilja ha ett blixtsnabbt svar på. Jag funderar på att beställa en sjuochenhalva och 17mm bingförgasare från Hobbex men undrar om man också måste komplettera med snabbgashandtag - För Snabba Och Riviga Starter? Denna reklamslogan tilltalar således en fortåkarsjäl som mig.

Tacksam för ett blixtsnabbt svar!

Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Johnny Rådepp: Beror på hur du använt elen. Har du bara låtit energin flöda fritt i universum, då ska momsen på dynamon vid första inköp täcka statens tårtbit i detta delikata ärende. Har du dock tyglat energin via kablage till en liten lampa som kan ha lyst upp din nattsvarta tillvaro som dyster TIK-are, då kommer saken i ett besvärligare tolkningsläge.

Här kan det handla om förmånsvärde alternativ lyxbeskattnig. Jag föreslår att du kontaktar myndigheten direkt i morgon för att fullständigt reda ut detta delikata ärende.
Kommentera